Eşim ve kuzeni

kiyamammm :14::14::14: cok etkilendim

doktora götürdünüzmü , kac yasinda cocuk

valla doktorun söylediği tamamen psikolojik ve küçükken babannesinin yanında kalması sebep babanne ne öğretebilir dedi temizlik gelen gidemn misafir den başka bişey olmaz dedi 2005 doğumlu 6 yaşına girdi bana geldikten sonrada uğraşa uğraşa biraz biraz konuşmaya başladı el işaretleriyle aanlatıyordu önceden ben anlıyabiliyordum ama başkası anlamıyordu 2 yılda en azın dan bi çok şeyi öğrettim diye düşünüyorum kendimden ödün verdim aylarca başka memlekette konuşma terpistlerine götürdüm ben çabaladım konuşması için bazı şeyler zaman la olacak konuşma da öğretmenlerinin dedği kadarıyla ama tek benlede olacak bişey değilki yoruluyorum ister istemez bende yeni evliyim e doğal olarak benimde isteklerim oluyor ama sonuç bu sürekli hayatım sizin istemediği dediğiniz üvey oğlum

üvey anne istemiyor derken ? tam okumadın galiba istemeyen bir üvey anne bunları yaparmı vurun ikraya nede olsa adı analık

Biraz çelişkilisiniz, hem acıyorsunuz çocuğa bir yandan da eşinizin oğluna biraz daha vakit ayırmasına içerliyorsunuz, başkası doğurdu ben cefasını çekiyorum, kabullenemiyorum diyorsunuz banada istemiyorsunuz gibi geldi o yüzden öyle yazdım...

Neyse, ya siz tam ifade edemediniz ya da ben yanlış anladım bu kadar sıkıntılıyken üzmek istemem takılmayın bu kısma. Yavrum size anne de diyormuş. Babası dövüyor dr a götürmüyor, kusura bakmayın çocuğa çok üzüldüm sizin beklentilerinizi sıkıntılarınızı gözüm görmedi yani. Bir de bu adamdan çocuk yapmayın bence evliliğinizde sorun yaşarken erteleyin görüyorsunuz oğluna nasıl davrandığını sizin çocuğunuzda aynı muameleyi görecek. Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama çelişiyorsunuz kendinizle, hem acıyorsunuz çocuğa bir yandan da eşinizin oğluna biraz daha vakit ayırmasına içerliyorsunuz, başkası doğurdu ben cefasını çekiyorum diyorsunuz banada istemiyorsunuz gibi geldi o yüzden öyle yazdım...

Yavrum size anne de diyormuş. Babası dövüyor dr a götürmüyor, kusura bakmayın çocuğa çok üzüldüm sizin beklentilerinizi sıkıntılarınızı gözüm görmedi yani. Bir de bu adamdan çocuk yapmayın bence evliliğinizde sorun yaşarken erteleyin görüyorsunuz oğluna nasıl davrandığını sizin çocuğunuzda aynı muameleyi görecek...

ya dayak konusuda herzaman dövmyor tabiki okadar değil ama yinede bikaç dövmesi çocukta beni gece uyandırma hissi doğurmuş evet dayanamıyorum oğlumun haline konuşamadığı gb tuuvalet sorunuda var yapmadığı günler oluyor elbette yatağına ogün benden tatlı isteyerek ödüllendiriyor kendini bende elimden geleni yapıyorum ama 2 yıldır aynı şeyler ben istemiyorum dmedim hiç bi zaman bu çocuğu ama ben bukadar şeye göğüs germişken bukadar sorunla savaşırken neden yalnızım nerde bu çocuğun zevkini alanları bunu kastetti bu arada vanda yaşıyoruz bulunduğğumuz yerde ulaşım mümkün deil eşim birinin arabasını alacakta öyle hastaneye gidecez yani bu benim tek başıma hastaneye gitme söz konum olamıyor e herzamanda kendi annemde kalamıyorum ve ya kayınvalidemde uzun süreli eğitim ve tedavi söz konusu aslında ama maalesef ben 5 yıl boyunca eşimi bırakıp çocuğun peşine düşemem çünki 2 yıllık evliyim babannesine söyledim anne sen götür başka memlekette okula doktora dedim banane kocamı bırakıp biyere gidemm dedi anne hiç bakmıyor baba kabullenmiyor eee geriye ben kaıyorum ne yapayım bende insanım yahu seviyorm bakıyorum ama yıllarca eşimden ayrı neyapayım kendi ailemin yanında (buarada ben kayseriliyim ailem kayseri merkezde daha önce 5 ay okula götürdüm inatla eşimle kavga ede ede )

Canım çok üzüldüm gerçekten allah kolaylık versin sana.bence de bebek olayını ertele biraz bu durumda senin için daha çok zorluk olcak çok seviyorum kocamı diyosun hem o çocuk kıyamam sana sığınmış anne demiş önce o çocuğun sorunlarını çözmen lazım ona yardım etmen lazım kuzen konusunda da kocanla konuş açık bi dille bence de biz burdan sana destek oluruz tamam ama yardım edemeyiz her şey sende bitiyo her şeyi sen düzeltebilirsin sadece.

ben bazan kendi nnesini unutmasın hatırlasın diye bahsediyorum üzülüyormuş oğlum ağlıyormuş hep bi arayalım sesini duysunmu diyorum kendi annesine bir sinir bir öfke anlatamam kfür bile ediyor evet yavrum banada anne diyor bi isteği olduğundada annemıcıkam der hep yani onun dilinde annecim ama konu benim üvey oğlum değildiki ben laf arasında ben bukadar şeye razı gelip katlanıyorum hemde eşim çocuktan yana bir of kelimesi duymamıştır ağzımdan nedir bu eşimin yaptığı kuzeniyle ondan açtım topiği ama teşekkür ederim herkes üvey anneliğimle ilgilendi:43::20::43::43::43::43::43::43::43::43:

ya dayak konusuda herzaman dövmyor tabiki okadar değil ama yinede bikaç dövmesi çocukta beni gece uyandırma hissi doğurmuş evet dayanamıyorum oğlumun haline konuşamadığı gb tuuvalet sorunuda var yapmadığı günler oluyor elbette yatağına ogün benden tatlı isteyerek ödüllendiriyor kendini bende elimden geleni yapıyorum ama 2 yıldır aynı şeyler ben istemiyorum dmedim hiç bi zaman bu çocuğu ama ben bukadar şeye göğüs germişken bukadar sorunla savaşırken neden yalnızım nerde bu çocuğun zevkini alanları bunu kastetti bu arada vanda yaşıyoruz bulunduğğumuz yerde ulaşım mümkün deil eşim birinin arabasını alacakta öyle hastaneye gidecez yani bu benim tek başıma hastaneye gitme söz konum olamıyor e herzamanda kendi annemde kalamıyorum ve ya kayınvalidemde uzun süreli eğitim ve tedavi söz konusu aslında ama maalesef ben 5 yıl boyunca eşimi bırakıp çocuğun peşine düşemem çünki 2 yıllık evliyim babannesine söyledim anne sen götür başka memlekette okula doktora dedim banane kocamı bırakıp biyere gidemm dedi anne hiç bakmıyor baba kabullenmiyor eee geriye ben kaıyorum ne yapayım bende insanım yahu seviyorm bakıyorum ama yıllarca eşimden ayrı neyapayım kendi ailemin yanında (buarada ben kayseriliyim ailem kayseri merkezde daha önce 5 ay okula götürdüm inatla eşimle kavga ede ede )

Eşinizin bu sorunu kabullenmemesi büyük sorun tabi. Ailede sağlık sorunları olduğunda, askerlerin görev yerleri büyük hastanelerin bulunduğu merkezler oluyormuş diye duymuştum. Sizin durumunuz bu kapsama girer mi, eşin buna göre hareket eder mi onu bilmiyorum, ama bir araştır istersen. Yani doktor/heyet bu çocuğun belli konularda tedavi görmesi gerektiğini rapor ederse, ona göre bir yere tayin imkanı olabilir.

Canım çok üzüldüm gerçekten allah kolaylık versin sana.bence de bebek olayını ertele biraz bu durumda senin için daha çok zorluk olcak çok seviyorum kocamı diyosun hem o çocuk kıyamam sana sığınmış anne demiş önce o çocuğun sorunlarını çözmen lazım ona yardım etmen lazım kuzen konusunda da kocanla konuş açık bi dille bence de biz burdan sana destek oluruz tamam ama yardım edemeyiz her şey sende bitiyo her şeyi sen düzeltebilirsin sadece.

teşekkür eederim sağolasın çocuk olayını erteleyemem çünki yumurta rezervimde azalma var yani erken menepoz tamamen kaybetmet istemişyorum annelik duygusunu bazı heyecanları bende yaşamak istiyorum

Eşinizin bu sorunu kabullenmemesi büyük sorun tabi. Ailede sağlık sorunları olduğunda, askerlerin görev yerleri büyük hastanelerin bulunduğu merkezler oluyormuş diye duymuştum. Sizin durumunuz bu kapsama girer mi, eşin buna göre hareket eder mi onu bilmiyorum, ama bir araştır istersen. Yani doktor/heyet bu çocuğun belli konularda tedavi görmesi gerektiğini rapor ederse, ona göre bir yere tayin imkanı olabilir.

senin bu söylediklerin okul için rapor çıkıyor merkezlerdeki rehabilitasyon okullarına gitsin diye zannedersem tam bi bilgim yok ama heralde bu şekilde önceden okul çağında olmadığı için birde babannesiyle yaşadığı için bıu raporu vermemiş sadece gata düzelir kendi haline bırakın arkadaş çevresine felan sokun demiş altına yapması ise gataya göre sorun değil eşim bu sebeple bişey yok benim oğlum da diyor zaten gata üzerine bas basa normal okula gidecek diyor rapor vermiyor

teşekkür eederim sağolasın çocuk olayını erteleyemem çünki yumurta rezervimde azalma var yani erken menepoz tamamen kaybetmet istemişyorum annelik duygusunu bazı heyecanları bende yaşamak istiyorum

Peki eşin bu konuda nasıl davranıyo bebek konusunda o da senin kadar istekli mi ?

Peki eşin bu konuda nasıl davranıyo bebek konusunda o da senin kadar istekli mi ?

evet istekli ama doktorların suratına söylediği halde şiddetle normal olmasını bekliyoruz bir tüp bebek denemem var ama kimyasal sonuşçlandı şimdide para biriktiriyo ama tüp bebek için değil araba için oğlum araba istiyor diye yada kendi öyle istiyor ama oğlunun isteği büyük katkı

evet istekli ama doktorların suratına söylediği halde şiddetle normal olmasını bekliyoruz bir tüp bebek denemem var ama kimyasal sonuşçlandı şimdide para biriktiriyo ama tüp bebek için değil araba için oğlum araba istiyor diye yada kendi öyle istiyor ama oğlunun isteği büyük katkı

Hadi ya işin çok zor böyle devam edemez demek ki bir an önce konuş eşinle ya anlat bunları ne kadar bi bebek istediğini anlat canım başka çaren yok :50:

Öncelikle eşinle kuzeni konusunu kesinlikle konuşmalısın... madem verecek çok cevapları var rahatsız olduğunu söyle kestir at...
Diğer konuya gelince üvey oğluna Oğlum demen ne kadar güzel... seni hiç birimiz tam olarak anlayamayız tabiki ama ben olsaydım o çocukla büyük bi insan gibi konuşurdum, eşimin evde olmadığı saatleri onunla faaliyetler yaparak geçirirdim ve bunları gerçekten yapardım... Eşinle parayı tüp bebek için biriktirmeniz konusunda da konuşmalısın. bunlar buraya yazarak vakit kaybedilecek konular değil bence.. eşinle biran önce konuşmalısın....
Ama ne mutlu sana ki bebeğin olmasa bile Allah sana bir tane sevimli,küçük bir afacan vermiş :) :75:

Zor bir durum,Allah yardımcın olsun.
Ben çocuğu istemediğini düşünmüyorum.Aksine öz annesinin veremediklerini vermeye çalışıyorsun.
Tabi bu durum çok yorucu oluyor haliyle.Kendi sorunlarınla uğraşırken,bir çocuğun sorumluluğunu almak çok zor.
Ama sakın vazgeçme O'ndan,şu an bir ''anne''ye en çok ihtiyacı olduğu dönem.
Ve malesef çok şanssız çünkü annesi vazgeçmiş gibi.
Eğer bu evliliği,eşine rağmen devam ettireceksen,o çocuğa da sonuna kadar sahip çık.
Belki sonsuza kadar sizinle kalmıycak,belki annesi bir kaç sene sonra çıkıp çocuğunu istiycek.
Ama inan o çocuk aradan yıllar da geçse senin O'na yaklaşımını,ilgini,alakanı,verdiklerini hep hatırlıycak.
O yaşta çocuklar çok hisli olur,kolay kolay unutmazlar.
O yüzden ne olursa olsun sen yanında olduğu süre içinde O'nun için elinden geleni yap.
Diğer konuya gelirsek,bu konuyu eşinle vakit kaybetmeden ciddi bir şekilde konuş.
Anne olmak senin en doğal hakkın.Kendisi zaten baba diye bu hakkı senden esirgiyorsa bu evliliğin de bi hükmü yoktur bence.
Bilmiyorum ben mi bu konuda çok hassasım ama evlilikler de erkek kadının anne olma hakkını göz ardı ediyorsa,
ben o evliliği devam ettirmek için bir sebep göremem.
Eşini sevmen bambaşka bir konu.Ama O'da seni aynı ölçüde seviyorsa birikimini değerlendirmek konusunda önceliği sana vermeli.
Çünkü ortada bir sorun var ve bu sorun ertelenebilecek,bekletilebilecek bir durum değil.
Kuzeni ise bu iki sorun haricinde çerez gibi geldi bana.
Yani empati yapıyorum da,ben eşime kuzeninin tavırlarından,O'nunla diyaloğundan hoşlanmadığımı söylesem,
aynı şekilde istifini bozmadan devam etseler,seni gaza getirmeyim ama büyük olay çıkarırdım.
Tabi şahsi düşüncem bu:)
Sen şimdi kuzeni askıya al,kendi çocuk durumun önceliğin olsun.
Ya da aslında hepsinden önce kendine sormalısın ''bu evlilik ve eşin bu kadar emeği,çabayı hakediyor mu?''

ya bence hakediyor ama ben tek başıma yoruldum evlenirkende kolay evlenmedik evliliğimizde yorucu oldu şimdide bu tedavi tüp bebek felan haliyle oda yoruldu galiba biz birbirimizi hakettik ben onun sevgisini oda benimkini ama tek zorua giden bu çocuk işinde işte çocuğun annesinin tutumu sonuçta anne sonuçta biyer gelecek ve ben oğluma bazı konularda yetersiz kalacağım annesine ihtiyaç duyacak zevkini heyecanını yaşayıp gitmiş iş zora geldimi kaçmış benim tek zoruma giden bu bakıp bakmamakla ilgii hiç bir sorun yok hatta kendi annanesi istemiş ben vermedim çocuk bu düzeni bozulmasın diye herşeyde olduğu gb o ilk gözağrısı özel nedeninden dolayı ben kendi çocuğuma ilgi göstermicem belki onun boynu bükülücek diye ama herkesin sevgisini alması daha iyi değilmi annesi kötyse kötü buna çocuk karar versin çocuk istemezse görüşülmesin bazan istiyor konuşmak demekki arıyor kendi çapında eksiklik duyuyor ama ne teli var ne adresi benim öfkem birazda bunlara

kızlar merhaba uzun zamandır aklımı kurcalayan br derdim var benim 2. evliliğim ilki gaydi ayrıldım ikincisinin ise 6 yaşında sorunlu bir oğlu var herneyse başta bana söylemedi oğlunun sorunlarını ciddi sorunlar konuşamıyor ve büyk kakasını altına yapıyor üstelik benimde çocuğum olmuyor ne kadar doktora gittiysem tüp bebek önerdi denedim tutmadı ikinci için maalesef bizim şimarık oğlumuzun istekleri yüzünden para biriktiremiyoruz bunlar bi yana eşimin dayısının kızı var eşimi günlük çağrı yapar eşimde arar hergün ne konuşulur bir defasında evimin konuları gündemde yani kendi bu evde yaşamasada evimin içinde ne var ne yok eşimden alıyor bilgileri kendisi bekar eşim ilk evlenmeden önce bunların aileleri istek duymuşlar eşimle kuzeninin evlenmesine kız onun maaşı benim makyaj malzememe yetmez demiş olmamış madem bu kadar küçümseddin önceden şimdi ne bu muhabbet geçenlerde duydum ki para istemiş eşimden eşim gönderdimi bilmiyorum soramıyorum kuzeni hakkında o kadar kavga ediyoruzki anlatamam bu kızın yaptığı ndir yani çözebilen varmı birde çocuğu kabullenemiyorum hep sorun çıkıyor önceeri kabulendim kendi oğlum gb çocuğum olmamasına rağmen kakasını yıkadım ama kendi çocuğum olmayınca okadar ağır geliyorki helede babasıyla oynaşmaları oynamaları gülmeleri bana şu dşünceleri veriyor nasıl olsa benim çocuğum var çocuk olmazsa olmasın diyemi düşünüyor acaba diyorum bazan ama çıkar yol bulamıyorum :43::43:

canım benım cok zor gercekten durumun.esının kuzenıyle bu kadar yakın olması ve butun aılevı durumları anlatması da pek hos degıl acıkcası.esınle bu durumu konusmayı denedınmı.ayrıca cocugun olmasını ıstemen heveslenmen en tabı hakkın ama o yavrununda gunahı yok.ona yaklasımında cok onemlı.Allah kolaylık versın dıcek bısey bulamadım cok ya.:59:

ya bence hakediyor ama ben tek başıma yoruldum evlenirkende kolay evlenmedik evliliğimizde yorucu oldu şimdide bu tedavi tüp bebek felan haliyle oda yoruldu galiba biz birbirimizi hakettik ben onun sevgisini oda benimkini ama tek zorua giden bu çocuk işinde işte çocuğun annesinin tutumu sonuçta anne sonuçta biyer gelecek ve ben oğluma bazı konularda yetersiz kalacağım annesine ihtiyaç duyacak zevkini heyecanını yaşayıp gitmiş iş zora geldimi kaçmış benim tek zoruma giden bu bakıp bakmamakla ilgii hiç bir sorun yok hatta kendi annanesi istemiş ben vermedim çocuk bu düzeni bozulmasın diye herşeyde olduğu gb o ilk gözağrısı özel nedeninden dolayı ben kendi çocuğuma ilgi göstermicem belki onun boynu bükülücek diye ama herkesin sevgisini alması daha iyi değilmi annesi kötyse kötü buna çocuk karar versin çocuk istemezse görüşülmesin bazan istiyor konuşmak demekki arıyor kendi çapında eksiklik duyuyor ama ne teli var ne adresi benim öfkem birazda bunlara

Anladım ben seni,herkes sorumluluğunu bilsin istiyorsun.
Ki bencede doğrusu ve olması gerekeni budur.
Ama işte ''anne''var ''anne''var...
Sen üstüne düşeni,elinden geleni yap gerisini hiiiiç düşünme bence.
Ararsa arar,aramazsa hesabını kendi vicdanına verir var ise...
Ama şu çocuk konusunun üstüne düşün.
Eşinin seni hakettiğine inanıyorsun,buna da en iyi sen karar verirsin tabi.
Ama bence espiri amacıyla bile olsa''gülfem,hürrem''karşılaştırması yapıyorsa,
tüp bebek için birikim yapması gerekirken,birikimini araba için düşünüyorsa
bu durumu yeterince ciddiye almıyor.
Bu da şu an için en büyük sorununuz.

gercekten cok üzüldüm cocuga yavrum benim :43:
anne ve baba ayriliklarinda ev icinde siddette malesefki cocuklarin psikolejisi bozuluyor.cocugun doktora gitmesi gerek daha yasi cok kücükken bu konu gözardi edilmemeli,daha sonra bu cocuk okula gidecek cok zor olur cocuk icin ilerde.hic daha fazla zaman gecirmeyin doktora götürün.bagirsak problemimi,psikolejikmi,yoksa baska bi nedenmi bilinmesi gerek.

bu yavruya yardim edip öz annesinden daha iyi bakip ilgilendigin icin allah birgün sana mükafatini verecektir unutma.allah sanada bir cocuk verecektir.hic umudunu yitirme.yeterki bu yavruya gercekten vicdaninla sahip cik.herkes tarafindan terkedilmis,anne birakip gitmis sahip cikmamis,onun suanda tek siginacagi dali sensin.o yavrunun hicbir sucu yokki masum. ilerde belki senin öz evladin sana bakmayip sahip cikmayacak ama belki bu yavrucak sahip cikacak sana bakacak.kimin ne olacagi belli degil ki bu dünyada.

anlayabiliyorum cok zor bi durum senin icin.allahim sanada sabirlar versin.böyle bi yavruyada sahip ciktigin icin senden binlerce kez desem az olur milyonlarca kez razi olsun.seni cok taktir ediyorum.insallah hep böylede sahip cikarsin bu yavruya.

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

Son düzenleme:
canım Benim yaa kıyamam.. canım inan Bana saBır edip kendi yavrun giBi sevgiyle emek verirsen o çocuğa Allahım seni mükafatlandırır.. onu sevmeye saBretmeye hoşgörmeye çaliş,, emin ol karşiliğini en güzel şekilde alırsın.. kuzen konusunda Bişey diyemiyorum, Ben de kuzenlerimle çok samimiyim ama kuzen de olsa insan hareketlerine her daim çekidüzen vermeli.. mesela küçük kuzenim sevgilisiyle geldiği zaman kuzenimden çok sevgilisiyle ilgilenirim, ona zaman ayirir kaynaşmaya çalişirim.. ama Bu kuzen eşinle samimiyken senle araya mesafe koyuyosa kıllanırım işte orda..

birkaç sene çocuk meselesini unutun o çocuğa iyi davranmaya devam edin o sizin sınavınız yazık onun ne suçu var ben yakınınızda olsam temizlerdim onun kakasını ne olmuş yani o sevgiye muhtaç siz onu sevdikçe onun problemleri düzelir sanıyorumki psikolojik eşinizin kuzeniyle konuşması mevzusuna gelince sizin oğluyla ilgilendiğinizi gördükçe ve böyle çok muhabbet esenler bir süre sonra saçma bir konudan tartışıp bir daha görüşmezler tecrübeyle sabit fazla kafanıza takmayın ne olur Allah (c.c.) korkunuz varsa o çocuğa iyi davranın o çocuk size anne demiş şımarsın araba istesin şimdiki çocuklar hep öyle sanmayınki sizinki farksız olacak çocuğun annnesine gelince Allah(c.c.) onu nasıl biliyorsa öyle yapsın siz o çocuğu bir görev gibi değilde gerçekten içten yapsanız işlerini streste olmayacaksınız belkide tedavisiz çocuğunuz olacak

konu sahibi yorumlarında, çocuğun annesi zevkini almış gitmiş diyor habire.. tam olarak ne demek istiyor?

yani çocuk doğurup eşinden boşanmanın nesi zevkli? ya da hamilelik dönemi, bir bebeği dünyaya getirmek, sonra bırakıp gitmek zorunda kalmak kimi haz doruklarına ulaştırır? 3 yorumundan birinde çocuğun annesi zevkini almış gitmiş diyor.. sanki tek zevkli şey çocuğu taşımak, doğurmak..

Back