Eşim ve kuşları

damlam123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
1.134
1
116
İstanbul
arkadaşlar merhaba, ben 3 yıllık evliyimm. 2 haftaya kadarda bebeğimiz dünyaya gelecekayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum evimiz 2 katlı çatı yok. eşim evlenmeden önce güvercin besliyormuş 6 yıla kadar bırakmış. ben bilmiyordum 1 yıldırda burda kuş besliyor evimizin üstünde ne zaman fırsat bulsa onların yanında dışarda komşuların çatısında kuş peşinde :( işten gelir gelmez onların yanına çıkıyor :( sürekli tartışıyoruz geçen gün kuşlarını mahalledeki çocuklara vericem dedim bir sinirlendi anlatamam bana karnındaki çocuğa güvenme dedi o günde beri çok soğugum ve çok kırıldım o kadar düşkün ki kuşlarına anlatamam ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim olacak merdivenlerimiz hep kuş tüyü bebeğim hasta olacak diye ayrıca korkuyorum bunu da söylüyorum vazgeçmiyor o kadar daraldım ki lütfen yardım edin ne yapabilirim...

arkadaşlar merhaba, ben 3 yıllık evliyimm. 2 haftaya kadarda bebeğimiz dünyaya gelecekayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum evimiz 2 katlı çatı yok. eşim evlenmeden önce güvercin besliyormuş 6 yıla kadar bırakmış. ben bilmiyordum 1 yıldırda burda kuş besliyor evimizin üstünde ne zaman fırsat bulsa onların yanında dışarda komşuların çatısında kuş peşinde :( işten gelir gelmez onların yanına çıkıyor :( sürekli tartışıyoruz geçen gün kuşlarını mahalledeki çocuklara vericem dedim bir sinirlendi anlatamam bana karnındaki çocuğa güvenme dedi o günde beri çok soğugum ve çok kırıldım o kadar düşkün ki kuşlarına anlatamam ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim olacak merdivenlerimiz hep kuş tüyü bebeğim hasta olacak diye ayrıca korkuyorum bunu da söylüyorum vazgeçmiyor o kadar daraldım ki lütfen yardım edin ne yapabilirim...

zor bır durum hayatım benım eşiminde balık avlamaya merakı var ama senınkı kadar degıl arada benı de dellendırır bu yuzden ama napım vazgecmıyor:50:

Cnm bence eşine kızmamalısın hayvan sevgisi bambaşka bişey büyük konuşmayayım ama benimde kedim var ben gebe kalırsamda vazgeçmem ondan, çok seviyorum onu ve çok bağlıyım kedim veteriner kontrolünde sürekli ,bişey olacağını sanmıyorum. eşin güvercinlerin bakımını falan yapıyorsa hiç bişey olmaz inşallah sonuçta bebeğin bulunduğu ortama sokmayacağına göre korkma bence.

Cnm bence eşine kızmamalısın hayvan sevgisi bambaşka bişey büyük konuşmayayım ama benimde kedim var ben gebe kalırsamda vazgeçmem ondan, çok seviyorum onu ve çok bağlıyım kedim veteriner kontrolünde sürekli ,bişey olacağını sanmıyorum. eşin güvercinlerin bakımını falan yapıyorsa hiç bişey olmaz inşallah sonuçta bebeğin bulunduğu ortama sokmayacağına göre korkma bence.

haklısın cnm hayvan sevgisi çook güzel birşey ben destekliyorum bu konuda onu ama 1 yıldır bana zaman ayırmıyor varsa yoksa onlar sürekli çatıda sürekli görsen kafayı yiyorummm artık dayanamıyorum herşeyin bir sınırı olmalı bence onlarda baksın atsın demiyorum ama orta yol bulmalı böyle gitmiyor

odamda 3 tane balık var bende hayvanları çok severım köpeğim var evımın önunde ve cok sadık balıkların baloncuk yaparkenkı çıkardıgı ses ile dınlenıyorum gecelerı düşünebılıyormusunuz tum gun bılgısayar basındayım doğa hastası bir insanım tutkunum yesıle denıze guneşe balıklarımda bana huzur verıyor onlarla konusurken eşim kafayı yediğimi düşünüyor ama rahatlıyorum çiçeklerım var 5 6 saksı onları temızlıyorum vakıt buldukca bence ınsanlarla değilde doğa ve hayvanlarla vakıt gecırmek bambaskaaaaa:69:

Sana kullandığı kelime gerçekten kırıcı söylememeliydi o ama konuda birşey diyemicem konuşma nasıl oraya geldi ikinizide dinlememiş olduğum için ona yorum yapamıycam.

Eşin kuşları çok seviyor belliki sende onunla birlikte işten geldiğinde yanında çıkıp ilgilensen sonra birlikte inseniz aşağıya hem ortak bir noktanız olmuş olur eşininde hoşuna gider.Onu vazgeçirmen çok zor ayrıca bence vazgeçmesi için bir sebepte yok.Günde birkaç saatini sevdiği birşeye ayırmalı her insan.Bence sende kendine farklı bir hobi bulup onunla meşgul olabilirsin eşin güvercinleriyle ilgilenirken....

Son düzenleme:
Aman boşver bu kuş olayı da hastalık kuş peşinde koşsun da başka sey peşinde koşmasın hem gözünün önündeymiş ikinci çocuğun oluyor gözün aydın

ay benim dayımlarında vardı bu kuş sevdası..
anlıyorum seni..
onların eşleriyde çok şikayetçiydi bu durumdan..
kuş ihalesi falan olurdu bide onların..
tam bi bağımlılık yapıyo o kuşlar..
zamana bırak bence..bizim nasıl hobilerimiz varsa..erkeklerin de malesef ki böyle saçma sapan hobileri olabiliyo işte..:68:

Aman boşver bu kuş olayı da hastalık kuş peşinde koşsun da başka sey peşinde koşmasın hem gözünün önündeymiş ikinci çocuğun oluyor gözün aydın

yok cnm daha bir teşekkür ederim. ya tabiki öyle başka şey olmasın ama gerçekten birlikte vakit geçiremiyoruz pzar günleri de tüm gün yukarıda :( gerçekten artık dayanmaıyorum

Bizim oralarda kuşbaz denir böylelerine.

Hakikaten bir hastalık.

Acil şifalar diliyorum

Benimde 10 aylık terir köpeğim var eşimde bana der yakında kafayı yiyeceksin diye ama bu köpek beni rahatlatıyor ,huzur veriyor,sanırım eşimde köpeği kıskanıyor yani böyle birşey ay ben oğluşumu çok seviyorum:-)

uzaktan bakan biri olarak elbette seni tam olarak anlayamayız ama arkadaşların dediği gibi yakınınında ilgilendiği şey de çok masum ve sen de onunla yukarı çıkıp vakit geçirebilirsin.demle çayını börek mörek :56:bide çardak yaparsınız oraya:69: bikaç yıla kadar bebişinizde büyür:55: oooh ne güzel en büyük derdin o olsun be kardeş.Eğer böyle şikayet edersen eşin onu anlamadığını düşünüp senden uzaklaşabilir.bence çocuk doğana kadar ses çıkarma doğumdan sonra bakarsın belki değişiverir.

Benim de böyle güvercin hastası tanıdıklarım var canım gerçekten büyülü sanki hayvan ayrılamıyorlar bilmiyorum ama zaten güvercini hiç sevmem :63: senin yeni doğacak çocugun içinde zararlı hem tüyleri :26: onun ilgisinin şuan tamamen sende ve bebegin de olması lazım bundan vazgeçmesi konusunda kesin bi tavır koyardım ben olsam..

Benim de böyle güvercin hastası tanıdıklarım var canım gerçekten büyülü sanki hayvan ayrılamıyorlar bilmiyorum ama zaten güvercini hiç sevmem :63: senin yeni doğacak çocugun içinde zararlı hem tüyleri :26: onun ilgisinin şuan tamamen sende ve bebegin de olması lazım bundan vazgeçmesi konusunda kesin bi tavır koyardım ben olsam..

canım tavrımı en son ortaya koyduğumda bana dedi ki karnındakine güvenme dedi ve kırıldım. gerçekten bu anlatabilecğeim gibi birşey değil yani 10 dkka ilgilenme değil yada 1 saat. bulduğu bütün zamanları onlarla geçiriyor ve pazar günlerimiz yok ne demek istediğimi yaşayanlar anlar ben kuşları seviyorum ama korkuyorum yukarı çıkıpta onlarla ilgilenemem ben eşimle vakit geçirmek istiyorum o ise kuşlarını seçiyor :(

Sizi çok çok iyi anlıyorum. Bi ailem var evleere şenlik. Şehrin ortasına bi çiftlik kurmadğmz kaldı. Kardesm kuş besliyo.2 taneler. Ama öyle ötüyolarki çıldıryorum resmen.sabah onlarn çığlklaryla uyanıyorum. Ve onları salar. Ucup duruyolar.heryer kustüyü & pislği oluyo. Tutamıyorum da ısıryolar. Gecen gün çıldrdm artk götürüp satacaktm. Hayvan dsmanı değilm yanls anlaslmasn. Ama evde hayvan istemyrm. Çocuğnki artk hastalk derecesnde. Alır onları sever konusur. İnsanlara merhameti yoktr o kadar. Ben bktm artk bu kuşlardan. Esinzn vazgeceğni sanmyrm. Çnkü bu hayvan sevgsi değl takntı hastalık

evett damlam hanım benim gibi birisini kk da bulmak beni sevindirdi açıkcası:3:
eşimin evlenmeden önce kuşu falan yoktu annesinden yüz bulamıyordu ama çok seviyordu..evlendik bir dönem bunalım gibi bir şey geçirdi dr. hobi edinmesi gerektiğini söyledi. hemen kuş aklına geldi benimkinin ve 4 yıl önce başladı kuş sevdası evimizde şu anda 3 kanarya,2 balık,2 saka var ,evimiz 3+1 yani evin içinde besliyor ve bir de kızımız da var. ben hamileyken veterinerle konuştu o da hiç zararı olmaz çocuğunuz hayvan sevgisiyle büyür demişti... özlellikle 4 muhabbet kuşunuzun olduğu dönem çok bunalmıştım evde şsürekli cakkk cakkkk birbirleriyle kavga mı etmeye çalışıyorlar ne çok çirkin sesler çıkartıyorlardı...eşim onları çoğaltmaya çalışıyor gece sabaha karşı yatar kimi zaman onların özel mamalarını hazırlar,temizlilklerini yapar,konuşur,..
ben artık alıştım mı desem mecbur mu kaldım desem sürekli dır dır etmek huzur bozmaktan öteye gitmiyor..ki ben de hamileyken sabah dersim olmadığı halde kuşlar yüzünden güneş doğduğunda uyanırdım:(üzerilerini örtünce de kızar eşim,uyumazsan uyuma derdi bana...
beni sevmediğinden düşünmediğinden demiyor ama o tam bir kuş hastası onu zamanla anladım ben de sevmeye ilgi göstermeye başlayınca eşimin kuşları hakkında konuşurkenki gözlerinin ışıltısını gördüm.Hatta biri yumurtlamıştı biz sarıldık ama nasıl seviniyoruz duygulandık ağlıycaz nerdeyse:66:
ben onunla paylaşmaya başladıkca o da beni anladı...şu anda küçük bir hayvanat bahçemiz var evimizde bu arada benim isteğim üzerine 2 tane de civ civ aldık battı balık yan gider:)
sana tavsiyem sürekli şikayet etme kuşların özelliklerini sor sen de onunla bu konuyu konuş:)göreceksin ne kadar mutlu olacak eşin,evinizi de güvercin beslemeye daha uygun hale getirirsiniz,sen önce eşinin hobisine saygı duy,eminim o da seni anlayacaktır..

Son düzenleme:
Bu hayvan sevgisinden çok,hastalık aslında. Bir tv programın 1 kuşu arabasıyla takas eden adam gördüm. Çok güzel takla atıyormuş :57: İlgisini başka yönlere çekin. İmkanınız varsa eve playstation alın,maç bileti alın maça gidin birlikte. Zamanla sosyalleşip kuşlardan soğuyacaktır..

evett damlam hanım benim gibi birisini kk da bulmak beni sevindirdi açıkcası:3:
eşimin evlenmeden önce kuşu falan yoktu annesinden yüz bulamıyordu ama çok seviyordu..evlendik bir dönem bunalım gibi bir şey geçirdi dr. hobi edinmesi gerektiğini söyledi. hemen kuş aklına geldi benimkinin ve 4 yıl önce başladı kuş sevdası evimizde şu anda 3 kanarya,2 balık,2 saka var ,evimiz 3+1 yani evin içinde besliyor ve bir de kızımız da var. ben hamileyken veterinerle konuştu o da hiç zararı olmaz çocuğunuz hayvan sevgisiyle büyür demişti... özlellikle 4 muhabbet kuşunuzun olduğu dönem çok bunalmıştım evde şsürekli cakkk cakkkk birbirleriyle kavga mı etmeye çalışıyorlar ne çok çirkin sesler çıkartıyorlardı...eşim onları çoğaltmaya çalışıyor gece sabaha karşı yatar kimi zaman onların özel mamalarını hazırlar,temizlilklerini yapar,konuşur,..
ben artık alıştım mı desem mecbur mu kaldım desem sürekli dır dır etmek huzur bozmaktan öteye gitmiyor..ki ben de hamileyken sabah dersim olmadığı halde kuşlar yüzünden güneş doğduğunda uyanırdım:(üzerilerini örtünce de kızar eşim,uyumazsan uyuma derdi bana...
beni sevmediğinden düşünmediğinden demiyor ama o tam bir kuş hastası onu zamanla anladım ben de sevmeye ilgi göstermeye başlayınca eşimin kuşları hakkında konuşurkenki gözlerinin ışıltısını gördüm.Hatta biri yumurtlamıştı biz sarıldık ama nasıl seviniyoruz duygulandık ağlıycaz nerdeyse:66:
ben onunla paylaşmaya başladıkca o da beni anladı...şu anda küçük bir hayvanat bahçemiz var evimizde bu arada benim isteğim üzerine 2 tane de civ civ aldık battı balık yan gider:)
sana tavsiyem sürekli şikayet etme kuşların özelliklerini sor sen de onunla bu konuyu konuş:)göreceksin ne kadar mutlu olacak eşin,evinizi de güvercin beslemeye daha uygun hale getirirsiniz,sen önce eşinin hobisine saygı duy,eminim o da seni anlayacaktır..

ayy canım sanki benim eşimi anlatıyorsun :) bizimde balkonumuzda 4 tane kuş falan var ilk zamanlar kıyametleri koparıyodum ben öyle davranınca eşim daha da çok sinirleniyordu artık hiç birşey söylemiyorum hatta soru soruyorum aynen senin dediğin gibi gözlerinin içi parlıyor karım kuşlarımla ilgileniyor diye :34:

Back
X