Eşim Sürekli Uyuya Kalıyor Normal Mi ?

İki yaşına gelince tüm gün kreşler var, onları değerlendirebilirsiniz. Çalışmaya başlayınca mental olarak çok fark eder, öyle aşılamayacak sorun değil sizinki, eşiniz çok uzun süre dışarıda. Yorulması çok normal.

Bence iş sadece yorgunluk değil, eşinizde ekran bağımlılığı var. Benim eşim de sabah 5.30da kalkar ise gider akşam 18 gibi gelir. Evet tabi ki bu durumda benden çok daha erken yatıyor, aynı anda uyumamız çok zor. Ama arada kalan zamanda bu kadar soyutlamiyor kendini, birlikte zaman geçiriyoruz. İşten gelirken trende başlarız komik şeyler atmaya, gelir yemek muhabbet, bazen kutu oyunu bazen arkadaşlara sohbete gideriz, bazen dizi izleriz. Oyun oynayasi varsa da yanimda oynar, yalandan bir iki kutu açtırır dahil etmeye çalışır. Bunları düşününce aradaki farkın sigara ve ekran bağımlılığı olduğunu düşündüm. Bu konu bence ciddi bir konu, sadece yorgundur diyenlerin yorumuna katılmıyorum yani. Siz bütün gün konuşamayan 6 aylık bir bebeklesiniz, akşam yetişkin biriyle yetişkin muhabbeti yapmak, etkinlik yapmak istersiniz. İnsan kusura bakmayın bütün gün sadece bebek göre göre salak olur yani yazık değil mi size?

Sorunu bilmediğim için yorum yapamam.
Ciddi problemler olmadıysa bu kadar uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.

ekran olmasada olur ses olsun yeter. bence de öyle sohbet muhabbet edebilmeli insan ama ne konuşacağız ki film-dizi zevkimiz çok uymuyor birbirine bir şeyler izleyebilsek onun üzerine konuşulur ama. pazar günleri gidiyoruz bir yerlere o zaman vakit geçirmiş oluyoruz adam akıllı. hafta içi ben anneme arkadaşlarıma gidiyorum gün içerisinde konuşuyorum o kadar. haftanın bazen 1 bazen 2 günü arkadaşlarımla,ailemle oluyorum yani.

Farklı zevkleri olan insanların evliliğini hiç anlamadığım için o kısma yorum yapamam, o tarz evlilikleri olanlar belki ortak etkinlik önerisinde bulunurlar. Ama mesela aklıma gelen, madem küçük çocuğunuz var çocuk yetiştirme üstüne bir kitap okuyun, günde bir bölüm okuyup üstüne konuşun. Hem ortak bir şey olmuş olur hem bebek yetiştirmeye dahil olmuş olur, birlikte aynı adımları atarsınız. Çok başlılık olmaz evde.

Ya da mesela kutu oyunu tavsiye ederim, 2 kişilik kart ya da kutu oyunu alın, oyun izlemeyi sevenler daha çok seviyor hatta.

Sis eşinizle konuşun, sigaraya illa çıkacaksa içsin geri gelsin yanınıza. Zaten günde kaç saat görüyorsunuz da bi de kendini balkonlara atacak kadar bunalıyor ailesinden hiç anlamadım.

Sorunu bilmediğim için yorum yapamam.
Ciddi problemler olmadıysa bu kadar uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Annem eşimin kararlarına saygı göstermeyip ailesine eşimi şikayet ediyor. daha sonra arkasından konuşuyor buda eşimin kulağına gidiyor. ( mesajla ettiği aşağılamaları saymıyorum... ) Bu konuda biraz şanssızım..

kutu oyunlarını deneyebilirim dediğiniz gibi. teşekkür ederim.

Oo bu konuda eşiniz haklı o zaman

devlet memuru değilmiş. çalışma saatleri uzun. belki işte beyni şişiyor. ev hanımlarıyız biz bazen anlamıyoruz çalışanların halinden. insana kendine ayıracağı akşam saatleri kalıyor sadece. yatana kadar kendiyle başbaşa kalması nedense bana normal geldi. insanın dışarıda kafası ağrıyor çünkü. insan evinde dinlenemeyecekse nerde dinlenecek..

Oo bu konuda eşiniz haklı o zaman
evet bende eşimin yanındayım ve onu haklı buluyorum zaten. ama annem olduğu için benim görüşmemem mümkün olmuyor. annem ile babam ayrı annem ise tek kalıyor sağlığı yerinde çok şükür ama 1 ay konuşmasamda sonrasında ister istemez görüşüyorum bundan rahatsız oluyor olabilir mi ?

haklısınız asılnda ama bende evde tüm gün 6 aylık bir çocukla kalıyorum beynim şişiyor. işten geldikten sonrada çocuğuyla ilgilensin baksın benimle vakit geçirsin istiyorum. haksız mıyım

haklısınız asılnda ama bende evde tüm gün 6 aylık bir çocukla kalıyorum beynim şişiyor. işten geldikten sonrada çocuğuyla ilgilensin baksın benimle vakit geçirsin istiyorum. haksız mıyım
Ay birak bosver her yorumu ciddiye alma. İşte kafası şişen yatana kadar yalnız kalmak istiyorsa evlenip çocuk yapmasın.

Haksızsınız. Sürekli uyuyakalıyor dediğiniz adam günde 13 saat çalışıyor. Siz 24 yaşında olduğunuza göre eşiniz de o civarlarda olmalı. Şimdi bu sorumlulukla ancak bu şekilde baş edebiliyor, yazık daha gencecik insanlarsınız, evlendiniz okey ama çocuk sorumluluğunu bu kadar erken almak zorunda değildiniz. 23 yaşında anne baba olduğunuzu farz ediyorum ve çok erken diyorum. İş konusuna gelince ben günde 8 saat çalışırken bile eve gelince elimde telefon direkt uyuyakalıyordum. Bu adam 13 saat çalışıyor. Sigara telefon derken sızıp kalması çok normal, kendisine ait fazla zaman kalmıyor

Son düzenleme:
Bir dönem ben de aynı iş saatlerinde çalışıyordum, insan tüm hayatı iş yerinde geçiyor gibi hissediyor. Eve geçince de kendine bir alan yaratmak adına sevdiği aktivite olan oyun oynamayı seçmiş. Hem beyin hem beden yoruluyor, ben de o yorgunluktan dolayı erkenden uyuyakalıyordum.

Seni özlüyorum eve geldiğinde konuşalım bana da vakit ayır ya da bir diziye başlayalım diyebilirsiniz. Ortak bir aktivite olduğu zaman daha çok vakit geçirirsiniz. Oyun oynadığı ve uyuduğu için tartışma çıkarmayın çünkü evde az saat geçiriyor hayatının çoğunluğu iş yerinde geçiyor kendine bu şekilde vakit ayırıyor, stres atıyor diyelim. Bana da zaman yarat diye talepte bulunun ama diğer yaptığı şeyler hakkında tartışma çıkarırsanız aranız soğur.

film-dizi zevklerimiz çok uymuyor birbirine ben yabancı dizi sevmiyorum o türkçe. ama deniyeceğim teşekkür ederim.

ben mesela tüm gün dışarıysam o günün akşamını iple çekerim. eve girip kendi dünyama çekilmek için sabırsızlanırım. kendimle baş başa kalırım. eşim ya da başkası benim bu dünyama giremez. çünkü ruhumun buna ihtiyacı var. rutinlerimi yaparım hemen. belgesel izlerim. biraz bilgisayarda işlerimi hallederim. ekşi sözlük vs okurum. bu bana terapi gibi gelir. aksi halde günümün tadını çıkaramam. o gün zehir gibi gelir. kafamı bir şekilde resetlemem gerekir.

hepimiz ilgi istiyoruz. eşlerimizle zaman geçirmek vs. ama herkesin de tabiatı farklıdır. hepimiz kendi açımızdan bakarız olaylara ve öyle yorumlarız. ben de kendi açımdan yorumladım konunuzu..

Çocuk olmadan önce bende balkona gidiyordum orada beraber bir şeyler izleyip muhabbet sohbet edebiliyorduk. ama çocuk olduktan sonra balkon soğuk olduğu için o tek kalıyor.
Cocuk olduktan sonra o hayatina ayni devam ediyor yani. Esimde bende çevremiz de esinizin kalktigi saatten saha erken kalkip bir ton trafik cekip daha gec saatlerde eve gelerek calisiyoruz. Ama zaruri ama isteyerek eve gelince gorevlerimizi aksatmiyoruz. Yaptigi yanlis alttan almayin mudahale edin derim

nasıl müdahale edebilirim peki ?

nasıl müdahale edebilirim peki ?
Sizin de bir geliriniz olursa adamın iş yükü hafifler ve birlikte daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Buradaki yorumlardan gaza gelip adamı darlamayın, herkesin yapısı farklıdır. Eşinizin çalışma saatleri uzun ve davranışları anormal değil. Çalışmadığı zaman haftasonları size vakit ayırıyormuş zaten, tamamen yorulmasıyla alakalı bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…