Yani eşiniz otistik oldugunu bilmiyordu neticede o yüzden eşinizi bu durumda suçlamanızın bir manası oldugunu düşünmüyorum. Sanıyorum ailesi de bilmiyordu bu durumu. Neticede işinin piri doktor bile bu teşhisi koyamamış. Yabancı bir dizide vardı adam doktor teknik bilgisi, ezberi fln çok iyi işinde de çok başarılı ama en basit ironiyi bile anlamaktan aciz. Yapılan esprileri anlamıyor, arkadaş edinemiyor robot gibi yaşıyor. Sonra hatta bunun Turkiye'de de uyarlaması yapılmıştı. Dizide görene kadar çoğu insanın böyle bir otizm türünden haberi oldugunu sanmıyorum açıkçası.
Kimse size "evet sorun bizdeymiş kızım, kusura bakma kaç kurtar kendini" demez. Ki zaten bu insanların kendilerini normal görmeleri de içinde bulundukları durumları sebebiyle gayet normal değil mi? Iddia ettiginiz gibi hepsi otizmli insanlarsa şayet, onlardan aklı selim davranışlarda bulunup size mantıklı önerilerde bulunmalarını da bekleyemezsiniz. Muhtemelen empati yapma becerileri fln da yoktur diye düşünüyorum. O yüzden eşinizi ve etrafınızdaki insanları suçlamak yerine "ben ne istiyorum"a ve "bu hayattan ne bekliyorum" a odaklanarak bir karar verin. Etraftaki cızırtılar arttıkça karar vermeniz zorlaşır. Ayrıca olan olmuş artık kendinize ve çocuğunuza acımanızın sizlere herhangi bir fayda getirecegini düşünmüyorum.