eşim neden böyleki

seyda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
768
65
73
günaydınlar...

sizinde belki böyle problemleriniz vardır belki kendi yöntemlerinizi paylaşırsınız diye düşündüm..
eşim bana ailesinde olup bitenleri hiç anlatmıyor ailesi de sürekli saklama gizleme çabasında, hadi kötü şeyleri geçtim güzel gelişmeleri bile söylemiyor ben tesadüfen duyarsam duyuyorum her seferinde konuşuyorum neden böyle yapıyorsun diye oda annem babam böyle alıştırdığından sanırım yoksa başka özel bir sebebi yok eskiden beri biz hep içimizde yaşarız kimseye anlatmayız diyor, e ben kimsemiyim diyorum değilsin ama alışmamışım anlatamıyorum diyor ama ben bu durumdan çok rahatsızım kendimi sürekli dışlanmış hissediyorum annesi ablası eşim tamamen bir duvar var sanki arada, bu durum eşimden uzaklaşmama neden oluyor bunu da söyledim bana hiçbirşey diyemiyor yinede, bu durumdan çok sıkıldım mesela eşimin abisi evlenecek onunla ilgili ne ailesi ne kendisi hiçbirşey konuşmuyorlar bana anlatmıyorlar hep kendi aralarında..
benim ailem ona karşı hiç öyle değiller iyi kötü ne varsa herkes bilir onu dışlamazlar yabancı görmezler aile içinde her konudan haberdar olmasında sakınca görmezler ama ben onlara hep yabancıyım, evet kaynanamı hiç sevmem haz etmem ama yüzüne karşı bir saygısızlığım kötü bir davranışım olmadı, evine giderim işini gücünü yaparım gelenine gidenine güleryüz gösteririm ama yok ben hep yabancı, eşimle arada hep bir duvar var gibi hissediyorum hiç aile gibi hissetmiyorum bendemi bir sorun var anlamadım (

seninkine benzer bişey bendede var ama sadece kötü olaylar konuşulmaz benim haberim olmaz . olmasında zaten istemem ...eşimde benim ailemle ilgili kötü şeyleri bilmez ... ama iyi olayları paylaşırız onları saklamayız ... bence senden paylaşma ailendeki kötü sıkıntıları biçok arkadaşımın başına geldi sonra başına kalkılıyor bi lavga esnasında ... bence çok kafana takma anlatmamalarını ... sende çok anlatma ... bu benim fikrim tabi

Dışlamak değil kendin söylüyorsun yapıları böyle .
Bence bilmemen daha iyi , fazla içli dışlı olmazsın , böylelikle hep bir mesafe kalır aranızda. İnan mesafe en güzeli .

Son düzenleme:

takmamaya çalışıyorum öyle her konuyu, ama abisi evlenmeye karar vermiş kızla tanışmışlar neler neler olmuş insan hiçmi bahsetmez ne bileyim benim tuhafıma gidiyor, bende artık eşime herşeyi söylememeye başladım zaten o öyleyse bende öyle olurum napalım..

o hata tabi söylemeleri gerek ama bazı insanlar ketum oluyo , yani kasti olduğunu düşünmüyorum ben ... takma ya boşveeer nişan var hadi derlerse gitmek istersen gidersin ... üzülme tatlım ... kaç yıllık evlisiniz bu arada

benim eşimde öyle kendisi anlatmaz ama bana sorcaklarını çok güzel sorar karşısına alır ivdik ivdik sorar bigün çok sinirlendim şu nasıldı, bu niye böle demiş, kim gelmiş,dedim kendin anlatmazsın olanı biteni öğrenmek istediğini nasıl soruyosun sen nazamn anlatmayı öğrenirsen bnde öyle yapcam dedim:)ama yapamıyorum hemen anlatıyorummm...kafana takma sende anlatma...

ah işte bende anlatmıcam diyorum birsüre öyle devam ediyorum ama işte sonra anlatıveriyorum ama normal olan benim bence insan eşiyle paylaşır demi, bende öğrenicem ama inşallah bu herşeyi saklama gizleme işini

4 yıllık evliyiz ama ben kasti olduğunu düşünüyorum artık çünkü ben yanlarına gidince kv de sus sus diyo hemen eşime görümceme onlarda susuyo havadan sudan konuşuyo gibi yapıyorlar bende safımya anlamıyorum bir kere dedim tamam tamam ben çıkayıp rahatça konuşun dedim çıktım gittim, ama hep aynı ben onları boşverdim zaten o kadarda umrumda değil ama eşimi takıyorum işte sonuçta hayatımız ortak artık birde çocuğumuz var ama onun yüzünden bende artık çocuğumla ben bir eşim ayrıymış gibi hissetmeye başladım ...

Son düzenleme:

eşinizin ben böyle alışmışım demesi çok anlamsız çünkü bu alışkanlık yabancılara karşı edinilmiş olmalı oysa siz onun en yakınısınız. evlenmeden önce ne kadar süre tanıdınız birbirinizi kısa bir birliktelikten sonra mı evlendiniz? eşinizin ailesinde sizi kendinden görmeme gibi bir durum var ve sanırım maalesef eşinizde de.... bence siz ve aileniz onların size yaptığı gibi davranın empati yapsın eşiniz biraz.

bende hiç gizleyemem biriktirdiğim parayı bile söylüyorum ailemde ne oldu bittiyse ama onda tık yok duvardan gelir ses ondan gelmez...ama aileside öyle kayınvalideme çekmiş görümcem dillidir anlatır herşeyi... anlatmıcam diosun gene anlatyıyosun kime anlatcan başka hayat arkadaşına mutlulunu üzüntünü ne bileyim al benimkini vur seninkine yoruldum artık şimdi ilgilenmiyorum bile:)

ya bende işte öyle düşünenlerdenim hayat arkadaşıyla paylaşır insan die ama benimkide öyle ha duvar ha benimki, benim kocamdaki sabır insanı çatlatır zaten konuş bişey söyle diyorum yok tık yok adamda, ben hala tahammül edemiyorum bu huylarına bende zamanla alışırım belki kimbilir...

işte bende gerisini boşverdim eşimin beni yabancı gibi görmesine tahammülüm yok, birde benim ailem asla ona öyle davranmaz davranamazlarki ben davransam onlar yapmaz karakterleri onlarınki gibi değil maalesef..

Son düzenleme:
Aman boşver herkes herşeyini anlatmayabilir. Siz de neden öğrenmek için isteklisiniz ki. Kaynananızın sizin onu sevmediğinizin farkındadır o yüzden de anlatmak istemiyordur bilin istemiyordur. Kaynınız evleniyorsa ve sizden saklıyorlarda boşver öğrenme zaten görümce varmış ne yapılacaksa yapar zaten yapılacak yardım edilecek var mı sorarsın gerisini boşver. Benim teyzemde mesele üst katında gelin var herşeyi bilir herşey yanında konuşulur aileden biri gibidir şimdi küçük kaynı evleniyor nişan alışverişini bile beraber yapmışlar fikir vermiş elleriyle hazırlamış bohçaları ama bir de başka şehirde gelin var. Ona hiçbirşey anlatmazlar, detay söylemezler o da merak etmez teyzemi de sevmez bayramdan bayrama misafir gibi gelir gider eşini kardeşinin nişanına bile göndermedi yani sıcaklık meselesi bu işler ben size böyle birisini demiyordum asla ama mesafe koymak istemiş demek ki siz eşinizle yuvanıza bakın boşverin.

ben baştan beri sevmiyor değildimki kendi hal ve hareketleri yüzünden soğudum hep dışlamalarından böyle oldu, alt katında diğer eltim var, hadi ben yabancı gelinim o akrabası onada aynı onun derdi bizi bariz dışarda tutmak, işte bu eşime yansıyo eşimle aramda duvar oluyo bende ona tahammül edemiyorum kv dem istediği kadar mesafe koyabilir ama eşimi etkilemesini hazmedemiyorum ben sadece..

yanlış anlamayın öyle değilsinizdir ama acaba siz duyarsanız başkalarınada söylersiniz diye mi söylemek istemiyorlar. yani teyzemde gelininden saklar oğluda. sormuştum nedenini. bizde duyduğu ne varsa başkalarına anlatır demişti. tabi bilmiyorum gelinleriyle çok samimi değildim günahını almıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…