• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden beni anlamıyor?

Diğerine de bakmasaydınız keşke. 4-5 yıl ne demek :olamaz: Hiç geri adım atmayın böyle devam edin. Gerekirse kaynınızı arayıp ben burada kalmanı istemiyorum diyin
İylik olsun bakayim dedim allah rızasi için dedim ama yapmaz olaydim böyle olacağını bilseydim asla ama asla onu da istemezdim

Merhaba arkadaşlar.Bunu buraya yazmasam delirecektim o yuzden sizinle paylaşmak istiyorum.Sorunum şu dün esimle tartıştim konu bekar kaynim ve misafirlerden hazetmeyen eltim.Yeni askerden gelen bekar bi kaynım var şuan memlekette annesinin yaninda.Askerden önce istanbulda başka bir kaynımin yanında kalıyordu orada çalisiyordu ordaki eltim açık açık istemediğini söyledi ve duyduğum kadariyla askerden sonra bizim yanimiza gelecekmis.Ben 4 5 yıldir bi başka kaynima baktim hizmetini yaptim düğününü bile biz yaptik diğer hiç kimse yardim etmedi.Simdi de benim üzeriime kilitlemeye calışiyorlar.Bir eltimlede ayni yerde yaşiyoruz her firsatta gelip "ben kimseye bakamam evim küçük afedersin odamda birşey yapsam diğer odaya ses gider " dedi.Bende sinirlendim kocana ben baktim kaç yıl boyunca buna bakmam artik.Dünde esimle bu yüzden tartistim esim buraya gelmesini diğer kaynimin yaninda çırak olarak çalısmasini istiyor ama evli olan kaynim istemiyor bunu soyleyince bende sinirlendim" sen neden istiyorsun ,kimse sorumluluk almak istemiyor biz neden alalim.Ben artik yalniz kalmak istiyorum,bakim evimi aş evimi hizmetcimiyim gelen geçene ben bakıyorum."dedim.Kiyamet koptu.Millet ne der kardesine bakamadı derler dedi. Ben iyuce sinirlendim banane dedim senden büyük abin küçüğün bunu düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ben istemiyorum dedim. Ben üzerime düşeni yaptım baska kardeşine baktım evlendirdim şimdi gitsin onlarla yaşasın dedim.Yine laf söz aldı başını gitti.halen çok sinirliyim.önceki konularımı okuyanlar eşimin ailesiyle olan sorunlarimi bilir bu yüzden de istemiyorum.Ne yapmalıyım da eşimi ikna etmeliyim?
Mesela ne bakma zorunlulugu var essek kadar adama. Neden anasinin yanina gitmiyor. Seni neden ailenin annesi olarak goruyorlar.kimse kusura bakmasin ama bosanmaya sebep bir olay yani zorla insani o yola goturecekler. Bir blorf yap bakalim al cantayi cik anneye ablaya eşe dosta git ama belli et gittigini. Yay yani kayinlarim yuzunden gidiyorum diye. Acma telefonlari kimsenin o esin bakalim o evde tek basina ne yapacak cocuk varmi

Eltinize kızmaya hakkınız yok, uzun süreli misafir kabul etmek zorunda değil. Siz de etmeseydiniz. Onun eşini evinizde ağırlamanız ve sizin deyiminizle “hizmet etmeniz” kadının suçu değil ki.

Siz eltiniz kabul edecek mi etmeyecek mi konusunu boşverin. Sizin kararınız ondan bağımsız olmalı. İstemiyorsunuz, bitti.

Bu tarz şeyler doğuda çok oluyor, eşiniz doğulu mu acaba? En başında kabul etmemeniz gerekiyordu. Anne baba dışında kimseye bakmakla yükümlü değilsiniz ki onlara bile zorunda değilsiniz. Böyle her şeyi konuşmadan sınır çizmeden evlenmek de doğru değil bence. Eşinizin vazgeçeceğini düşünmüyorum ben, en büyük çocuk sonrakilere bakar giydirir evlendirir hep doğuda, gördüğünü yapıyor. Elalemin diline düşer yoksa dediği gibi. Bence ciddi olarak konuşun, ilk sefer de istemiyordum, sineye çekmek diye bir şey yok, ben sadece senin ve çocuklarımın bakımıyla yükümlüyüm, bana evliliğimi sorgulatma gibi konuşabilirsiniz. Ama tabi bunun için de güvence lazım ev hanımı olmak bu anlamda eksi çünkü erkekler hep bana mecbur diye bakıyor. Ben ev hanimlığı kötü demiyorum yanlış kişiye denk gelmişsiniz bence, yanlış anlaşılmasın. Kendiniz ekonomik anlamda özgür olmaya çalışsanız belki bakışı değişir. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun... Bilemedim ne diyeceğimi.

Sineye mineye çekemezsiniz
Eltiniz bir daha derse alamam diye hiç kusura bakma bende alamam kocana be baktım zaten kota doldu diyin
ya da arayın kv yi ben birine baktım çok bile diğeri artık sizde
kimse kusura bakmasın ev mi tutyorsunuz napıyorsanız yapı vs diye
net olun suskun kalmayın
Eşime söyledim gelirse ve yine bana kalirsa gor bak ben neler yapıyorum dedim hemen basıyor yaygarayi. Tavrimi aynen devam ettiricem duysam ki yola çıkmis geliyor arar kendisinede söylerim gelme diye.çunku bıktırdılar artık

Konuda eltiniz de en az sizin kadar haklı.
Haksız olan o büyümüş ama çocuk kalmış kayın, aile sorumluluğunu alamayan koca ve kayınailedir.
Bence tavrınızı sürdürün. Nasıl rahat edecek 20 yaşında genç çocuk yengesinin abisinin evinde, aklım almıyor.

Eltinize kızmaya hakkınız yok, uzun süreli misafir kabul etmek zorunda değil. Siz de etmeseydiniz. Onun eşini evinizde ağırlamanız ve sizin deyiminizle “hizmet etmeniz” kadının suçu değil ki.

Siz eltiniz kabul edecek mi etmeyecek mi konusunu boşverin. Sizin kararınız ondan bağımsız olmalı. İstemiyorsunuz, bitti.
Eltime kizarim çünkü herseyden sıyrılıyor kimse ona karışmıyor kv kp bile evinde dile getirmesede istemedi bu ailenin geliniyse herkes bakiyorsa o da bakacak bana güveniyor bende bu konuda ona sitem yapiyorum

Bu tarz şeyler doğuda çok oluyor, eşiniz doğulu mu acaba? En başında kabul etmemeniz gerekiyordu. Anne baba dışında kimseye bakmakla yükümlü değilsiniz ki onlara bile zorunda değilsiniz. Böyle her şeyi konuşmadan sınır çizmeden evlenmek de doğru değil bence. Eşinizin vazgeçeceğini düşünmüyorum ben, en büyük çocuk sonrakilere bakar giydirir evlendirir hep doğuda, gördüğünü yapıyor. Elalemin diline düşer yoksa dediği gibi. Bence ciddi olarak konuşun, ilk sefer de istemiyordum, sineye çekmek diye bir şey yok, ben sadece senin ve çocuklarımın bakımıyla yükümlüyüm, bana evliliğimi sorgulatma gibi konuşabilirsiniz. Ama tabi bunun için de güvence lazım ev hanımı olmak bu anlamda eksi çünkü erkekler hep bana mecbur diye bakıyor. Ben ev hanimlığı kötü demiyorum yanlış kişiye denk gelmişsiniz bence, yanlış anlaşılmasın. Kendiniz ekonomik anlamda özgür olmaya çalışsanız belki bakışı değişir. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun... Bilemedim ne diyeceğimi.
Evet her ikimizde doğuluyuz ama herseyi bunlarda görup yasayıp saşıriyorum.ben ayri yasarim kimse yanimda kalmaz diye düşündüm cunku bana ööyleaksettirildi.esim bu ailenin ortanca çocuğu iki büyük abisi öfkem ve tepkim onlar varken neden herseyde sen varsin demem.zaten çalışan olsaydim bugün bu halde olmazdim.iyi dilekleriniz teşekkür ederim tavrimi koruyacağim

Eltime kizarim çünkü herseyden sıyrılıyor kimse ona karışmıyor kv kp bile evinde dile getirmesede istemedi bu ailenin geliniyse herkes bakiyorsa o da bakacak bana güveniyor bende bu konuda ona sitem yapiyorum

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Kimsenin eşiniz yetişkin kardeşiyle yaşama mecburiyeti yok.

Siz zamanında istemediğinizi dile getirememişsiniz ya da bunun göreviniz olduğunu düşünmüşsünüz.

Şimdi eltiniz sizin gibi düşünmediği veya kendisi alanını koruduğu için onu suçlayamazsınız.

Kızacaksanız sizi zor durumda bırakan eşinize kızın. En hatasız kişi elti bu konuda zira.

Konuda eltiniz de en az sizin kadar haklı.
Haksız olan o büyümüş ama çocuk kalmış kayın, aile sorumluluğunu alamayan koca ve kayınailedir.
Bence tavrınızı sürdürün. Nasıl rahat edecek 20 yaşında genç çocuk yengesinin abisinin evinde, aklım almıyor.
Çevresindekiler akil verip doldurursa rahat eder emin olun

Ev hanımıyım.kaç defa sorun yasadik kac defa dile getirdim akşam gelip uzanıp muhabbet ediyorsun ben yorulmuşum rahatmıyim değil miyim umrunda değil .ama ne dersem kulaklarıni tıkıyor.yeter artık anlamasi için kotü olmam gerekiyor ben olucam.
Şimdi ev içindeki yaşamınızı bilmiyorum ama ben olsam diretirdim. Kötü de olsam kabul etmezdim. Çünkü kabul edilecek bşy değil. Siz kimsenin annesi yada bakıcısı değilsiniz ki. Hadi ufak olur anne baba rahatsız olur bi kaç günlüğüne tolere edilir ama çalışacak para kazanacak diye siz niye evinizde rahatsız olasınız.

Eşin anlamaz inat ederse sen herkese herkese duyur. Ona rağmen hala gelirse kaynın, bırak ikisi tek başına abi kardeş yaşasın zaten.
Bunlar hep daha önce kabul ettiğiniz için başınıza geliyor.
Bu nedenle sonuna kadar direnin.
Ben bilmiyordum bizimle yasayacağıni anladiktn sonra eşime o zaman söyledim sadece buna bakarım kardesim yerine koyarım dedim ama bir başkasi daha çıkınca ofkemi gizleyemedim gizlemiyeceğimde.

Mesela ne bakma zorunlulugu var essek kadar adama. Neden anasinin yanina gitmiyor. Seni neden ailenin annesi olarak goruyorlar.kimse kusura bakmasin ama bosanmaya sebep bir olay yani zorla insani o yola goturecekler. Bir blorf yap bakalim al cantayi cik anneye ablaya eşe dosta git ama belli et gittigini. Yay yani kayinlarim yuzunden gidiyorum diye. Acma telefonlari kimsenin o esin bakalim o evde tek basina ne yapacak cocuk varmi
Evet iki çocuğum var evim de 2+1 bir odada oglum uyuyor kizim küçük halen bide salon düşünmüyorlar ki gelip kalsa misafirin kalacak yeri kalmiyor diye bu kadar ki geri kafali bir aile çok kizginim

helal eltiye. Siz de sıyrılacaksınız. Koca adama kimse bakmak zorunda değil.

Evet iki çocuğum var evim de 2+1 bir odada oglum uyuyor kizim küçük halen bide salon düşünmüyorlar ki gelip kalsa misafirin kalacak yeri kalmiyor diye bu kadar ki geri kafali bir aile çok kizginim
Allah yardımcın olsun cidden sıkıntılı bi durum , yani her gelen geçene bakmak gibi bi yükümlülüğün yok eşin bence aile olmak kavramını anlayamamış hala kardeşlerim derdinde tabi ki yardım destek olur elinden geleni yaparsın ama kendi ailene özel hayatına zarar vermeden ,inşallah hak verir sana da bu kardeşe de bakmak zorunda kalmazsın, eltinde uyanıkmış hemen atayım başkasının üstüne nasıl olsa o baktı buna da bakar aslında bi duruş sergileyerek iyi yapıyor böyle olunca kimse bişey isteyemez sende öyle ol

Back