- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.942
- Konu Sahibi Vakana-pan
helal daire ne pardon
ben kk da "helal su" diye bi kavram bile duyduktan sonra dairenin helali hiç garibime gitmedi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
helal daire ne pardon
Ya ben delirmek üzereyim. Bir uğraşım da yok. Canım sigara içmekten başka hiç bişey yapmak istemiyor. Ev temizlemiyorum çünkü canım istemiyor. Yemek yapmak da istemiyorum. Dana gibi uyuyorum öğlene kadar. Sonra sürekli sigara. Sabaha kadar sigara içiyorum. İçmemem lazım ama içiyorum işte. Elim pakete gidiyor. Eşim kızıyor almayacam sana sigara diyor. Almayınca çıkıp kendim alıp içiyorum. Ne yapacağız biz yaaaa Arkadaşım hamile değil. Devlet bir kampanya başlatmış. Sigarayı bıraktıran ilaçları ücretsiz dağıtıyor. HAmileler kullanabilir mi bilmiyorum. Ama bir çözüm arıyorum. Vicdan azabından mahvoldum ama pis bünye istiyor işte. Canım sıkılınca da içiyorum durmadan. Ne olacak böyle yaa ooooooofff Şu an ikinci paketimi yarıladım yani. Biri yardım etsin bize yaaa
GÜNAYDIN KIZLARRR..
HERKES RAHATLAYABİLİR, EVE GİDİNCE LAFINI BİLE ETMEDİ ADAMCAĞIZ. KARTIM BENDE
kartını iptal ettir ver eline yeni kart talep et buarada o denisin dursun .. çok sinir bozucu bir durum eş arasında bu tarz para mevzuları beni hep sinir eder.ama bence birbirinizin harcamaları bilmemenizde garip bizde eşimle hesap sormayız ama o maaşını alır benim hesabıma yatırırız sonra haftalık bir miktar çekeriz alışverişi karttan yaparaız pazar harçlık faturalarda otomatik ödemede az az birikim yapmaya çalışırız ikimizde biliriz ama hesabı kitabı ben yaparım ihtiyaçlara göre kendimize harçlık alırız yetmez ise bir daha alırız .herkezin farklı geçim şekli ama erkeklerinde böyle emrivaki yapması baskı yapması çok kötü.Ben onun parasına karışmadım bu zamana kadar. Harcamalarımın faturasını mı getireceğim ya! İkna edip vermemem lazım kartı yoksa geri alamayacağımın farkındayımm
Ve sen buna evlilik mi diyorsun?Benim işime bu şekilde geliyor canım. Benim eşim eve bakmak zorunda. Ben değilim. İstersem çalışırım, istemezsem çalışmam. İstersem yemek yaparım, istemezsem eşim yapar. Camları eşim siler. Yerleri de eşim süpürür siler. Eşyalarımı da ortalara saçarım, istersem toplarım, istemezsem toplamam. Ben onca sene maaş kartımı eşim alsın diye okumadım. Maaş kartımı eşime verecek olsam gider 18 yaşımda evlenirdim. Ataerkil düşünüyorsun diyerek de yanlış düşünmüşsün hakkımda... Az çok yorumlarıma denk geldiysen, eşime her türlü lafımı geçiririm. Her daim de annemde kalırım. Eşim kendi sıkılıyor annesinin evinde, bizim eve gitmek istiyor, ben neden kalayım? Hatta doğumdan sonra kayın validemde kalacağım, sebebi de anneme yük olmak istemeyişimden. Kayın validemde yan gelip yatacağım o da geleni gideni ağırlayacak. Bu arada kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum.
Ben işin dini boyutu açısından söyledim bunu. Dinen erkek eşine ve evine bakmak zorunda. Ama kadın değil. Dinen kadın ev temizliği ya da yemek yapmak zorunda da değil. Ayrıca dinimizde kadın helal dairede çalışabilir. Ben işin islam dini boyutu açısından konuştum. Türk gelenek ve görenekleri üzerinden değil... İnsanların ne demeye çalıştığını anlamadan yorumlara yorum yapmayalım lütfen. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.
Benim işime bu şekilde geliyor canım. Benim eşim eve bakmak zorunda. Ben değilim. İstersem çalışırım, istemezsem çalışmam. İstersem yemek yaparım, istemezsem eşim yapar. Camları eşim siler. Yerleri de eşim süpürür siler. Eşyalarımı da ortalara saçarım, istersem toplarım, istemezsem toplamam. Ben onca sene maaş kartımı eşim alsın diye okumadım. Maaş kartımı eşime verecek olsam gider 18 yaşımda evlenirdim. Ataerkil düşünüyorsun diyerek de yanlış düşünmüşsün hakkımda... Az çok yorumlarıma denk geldiysen, eşime her türlü lafımı geçiririm. Her daim de annemde kalırım. Eşim kendi sıkılıyor annesinin evinde, bizim eve gitmek istiyor, ben neden kalayım? Hatta doğumdan sonra kayın validemde kalacağım, sebebi de anneme yük olmak istemeyişimden. Kayın validemde yan gelip yatacağım o da geleni gideni ağırlayacak. Bu arada kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum.
Ben işin dini boyutu açısından söyledim bunu. Dinen erkek eşine ve evine bakmak zorunda. Ama kadın değil. Dinen kadın ev temizliği ya da yemek yapmak zorunda da değil. Ayrıca dinimizde kadın helal dairede çalışabilir. Ben işin islam dini boyutu açısından konuştum. Türk gelenek ve görenekleri üzerinden değil... İnsanların ne demeye çalıştığını anlamadan yorumlara yorum yapmayalım lütfen. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.
Benim işime bu şekilde geliyor canım. Benim eşim eve bakmak zorunda. Ben değilim. İstersem çalışırım, istemezsem çalışmam. İstersem yemek yaparım, istemezsem eşim yapar. Camları eşim siler. Yerleri de eşim süpürür siler. Eşyalarımı da ortalara saçarım, istersem toplarım, istemezsem toplamam. Ben onca sene maaş kartımı eşim alsın diye okumadım. Maaş kartımı eşime verecek olsam gider 18 yaşımda evlenirdim. Ataerkil düşünüyorsun diyerek de yanlış düşünmüşsün hakkımda... Az çok yorumlarıma denk geldiysen, eşime her türlü lafımı geçiririm. Her daim de annemde kalırım. Eşim kendi sıkılıyor annesinin evinde, bizim eve gitmek istiyor, ben neden kalayım? Hatta doğumdan sonra kayın validemde kalacağım, sebebi de anneme yük olmak istemeyişimden. Kayın validemde yan gelip yatacağım o da geleni gideni ağırlayacak. Bu arada kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum.
Bu tavrınız hiç hoş değil. Akşam cvp vermek istemedim size. Benimle hemfikir olmak zorunda değilsiniz, hakkınızda olumsuz bir yargıya varmak istememiştim hepsi bu. Ben insanları bir yöne yönlendireceksem, iyiliğe güzelliğe yönlendirmek isterim. Bu şekilde yetiştirildim, böyle gördüm. O yüzden konu sahibi bizden yardım isterken onu kışkırtmak, eşiyle tartışmasına sebep olmak yerine, yapıcı olmasını tavsıye ettim. Bu benim görüşüm. Tamam siz benimle hemfikir değilsiniz, sıkıntı yok.. Konu sahibinin tüm konularına hakim olmamı tavsiye etmenizdeki imalı amacınıza uygun biri değilim. Üzgünüm :) Adamin egosu bizleri ilgilendirmez. Bunun yargisi bizlere düşmez. Şahsi fikrim, konu sahibini kışkırtmamak yönünde. Evlilikte senin paran, benim param olursa o evlilikten hayır gelmez.
ben kk da "helal su" diye bi kavram bile duyduktan sonra dairenin helali hiç garibime gitmedi
Senin eşimi ne gibi gördüğün benim ilgi alanım girmiyor maalesef. Bana göre kadın hiç bir şey yapmak zorunda değil. Ben eşime evlenmeden önce kurallarımı söyledim. İşine gelmiyorsa boşanırız, olur biter. Bu kadar basit.dinen çok iyiymiş valla kadın ne yapmak zorunda peki sana göre
şu yazdıkların eşini LV gibi görmemi sağladı güle güle kullan
Her şeyi biliyorsun ya aç da oku bir zahmet. Fıkıh kitaplarından okuduklarımı ve eşimden öğrendiklerimi yazıyorum ben burada. Uydurmuyorum. Eşim de tarikat medreselerinde yetişmiş biri. Kayınbabam da imam. Herhalde kafadan atmıyor bunca insan bunları. Kadının tek zorunluluğu eşinin gönlünü hoş tutmak. Eşim de benden bu şekilde memnun. Sizi ilgilendiren konu ne burada anlayamadım. Sırf muhaliflik için yazmışsınız yani.helal daire ne pardon
Dinen öyleymiş kadının sabahtan aksama kadar üstelik hamile iken sigara içmekten başka yapacağı bi iş yok
Bağlamıyorsa neden sana yapmadığım yoruma yorum yapıyorsun? Ben sana fikrini sordum mu? Konuyu ben mi açtım ya daSenin eşini ne gördüğün de bizi bağlamaz raad ol
Bunun için ikna etmek zorunda dahi değilsin.Herkese iyi günler..
Az önce telefonla eşimle konuşuyorduk. Günlük konuşmamaızı yaptık. kapatacakken bana sende ne kadar para var, kredi kartının borcu geldi dedi. 800 lira var vereyim dedim. Birden köpürdü bu 1000 tl nereye gitti diye (ki normalde paramın hesabını yapmaz) anlattım aklıma gelenleri ıvır zıvıra gidiyor biliyorsun dedim. Artık maaş kartını ben alacağım, ben çekeceğim parayı sen sıcak parayı seversin durmuyo sende dedi. Ben de alamazsın parama karışamazsın ben sana hesap soruyor muyum falan dedim. Biraz kızdırdık birbirmizi.
Eve gidince kartı isteyecek nasıl ikna edip vermeyebilirim yardımcı olur musunuz?
konunun sonucuna bakmak istedim ama ben anlamadım konu ne zaman size gecti?Senin eşimi ne gibi gördüğün benim ilgi alanım girmiyor maalesef. Bana göre kadın hiç bir şey yapmak zorunda değil. Ben eşime evlenmeden önce kurallarımı söyledim. İşine gelmiyorsa boşanırız, olur biter. Bu kadar basit.
Biraz uzun olacak ama atıp tutmadan önce istersen oku da öğren bak hangi ayet ve hadislerde geçtiği de belirtilmiş. Benim bu konudaki keyfiyetim dince de onaylanmış. Tabii ki işime gelen dinimizce uygunsa seve seve uygularımayrıca ilk cümlen: benim işime böyle geliyor, keyfi hayatını dine bağlama
konunun sonucuna bakmak istedim ama ben anlamadım konu ne zaman size gecti?
biz burada konuyu açan konu sahıbıni konusmuyor muyuz.
sayfalardır sizin evliliğinizi kocanızı okuyorum da bundan bizlere ne ki?
dini falan bilmem de,artık kim yapıyorsa hamile iken sigara içmek yani o çocuğu zehirlemek omasumun günahına girmek değil midir peki?dini bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.dinimizi işimize geldiği gibi kullanmak da yeni moda.