• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kumru yumurtasını eline aldi

Seneler once benim camimin onunede bir kus yuva yapmış ve yumurtlamisti. genelliklede üstünde oluyordu,ben anne kusun olmadigi bir gun yumurtayi elime aldim kucuk kizima gostermek icin,ve geri yerine koydum.Sonra anne kus birdaha hic gelmedi oraya yuvada yumurtada oylece kaldi.😟Ama ben dokunulmayacagini bilmiyordum.

Yumurtlayan canlıları bilmiyorum ama koku sinme olayı doğum yapan kedi gibi canlılarla oluyor. Misal bizim bahçeye kedi yavruladi. Daha sonra biz kedilere dokunduk kokuları kayboldu, bizimki sindi. Anne kedi doğal olarak kokusunu alamadı bıraktı gitti biz baktık. Bilmediğimiz için dokunduk sevdik güya. O zaman öğrendik koku önemliymiş. Kumru gelmiş geri oturmuş o zaman kokuya bakmıyor demek ki. Yakınına su ekmek yada ne yiyorlarsa ondan koyma imkanınız var mı :)
Pilav koydum dün pencereye :)

Seneler once benim camimin onunede bir kus yuva yapmış ve yumurtlamisti. genelliklede üstünde oluyordu,ben anne kusun olmadigi bir gun yumurtayi elime aldim kucuk kizima gostermek icin,ve geri yerine koydum.Sonra anne kus birdaha hic gelmedi oraya yuvada yumurtada oylece kaldi.😟Ama ben dokunulmayacagini bilmiyordum.
Üzülme öğrenmiş oldun bidaha yapmazsın canım

Insan kokusu meselesi biraz söylentiden ibaret, yalnız anne kuşu çok korkutursanız yumurtaları gerçekten bırakır ürkütmeyin.

Çocuk aklımla babannemin balkondaki demir sobası içine iki yumurta bırakan güvercini bana alışsın diye özel güvercin yemleriyle beslemiştim, bir kere yavruların gagasını da sevmiştim, sonra büyüyünce uçup gittiler.

Siz de yuvadan uzağa ekmek yiyecek falan bırakın o zaman daha az kaçar. Yer darsa hiç ellemeyin.

Yumurtlayan canlıları bilmiyorum ama koku sinme olayı doğum yapan kedi gibi canlılarla oluyor. Misal bizim bahçeye kedi yavruladi. Daha sonra biz kedilere dokunduk kokuları kayboldu, bizimki sindi. Anne kedi doğal olarak kokusunu alamadı bıraktı gitti biz baktık. Bilmediğimiz için dokunduk sevdik güya. O zaman öğrendik koku önemliymiş. Kumru gelmiş geri oturmuş o zaman kokuya bakmıyor demek ki. Yakınına su ekmek yada ne yiyorlarsa ondan koyma imkanınız var mı :)
Koku olayını bilmiyordum öğrenmiş oldum sagolun yazdığınız için 💙

Bence sinmemiştir ama siz yine de tedbir olarak dokunmayın.bu arada benin kuşum sarımsak yesem de ağzıma sokuluyor ,o kadar da iyi koku alamıyorlar gibi:KK53:

Back