• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşi için kredi borcuna girmiş ve benden saklamış

Merhaba benmi kafama takıyorum yoksa bu normal bir durummu siz kadın arkadaşlarımla paylaşmak istedim bir kadın olarak fikirlerinizi merak ettim esim erkek kardeşi için 50 bın tl krediye girmiş benden saklamis ve ben bu durumu 6 ay sonra öğrendim çok canım sıkıldı eltimin telfonuna varıncaya kadar eşimin kredisinden çekilip alınmış bizde Çok varlıklı insanlar değiliz zor geçiniyoruz çoğu zaman eşim paraya sıkısmasın diye mutfak ihtiyaçlarını bile hep idare ettim eşime bunu neden yaptığını sordum zamanda kardeşim iki yılda ödüyor krediyi zaten bana bir zararı yok diyor bende evde birşey eksik desem idare ediver diyor sizce benmi haksızım bu norma bir durum mu
Bu adamı idare etme artık...

Öylemi bu bilginiz için tesskur ederim E devlete ne yazamamiz gerekiyor borçlarını görmek icin
E devlete giriş yaptıktan sonra risk raporu merkezi var oradan rapor isteyeceksiniz. Yanlız rapor için bı kod geliyor o kod la giriş yapabilirsiniz sadece o rapora. E devlette kimin TLF kayıtlı ise o TLF gelir kod. Orada bütün dokümanlar çıkar

E devlete giriş yaptıktan sonra risk raporu merkezi var oradan rapor isteyeceksiniz. Yanlız rapor için bı kod geliyor o kod la giriş yapabilirsiniz sadece o rapora. E devlette kimin TLF kayıtlı ise o TLF gelir kod. Orada bütün dokümanlar çıkar
Cok teşekürler verdiniz bilgi için esimin e devletine bı sekilde girerim gizlice

Kardeşi ödese bile sorun habersiz yapilmasi, siz necisiniz yani. Siz bir aileyseniz size sormadan ya da en azindan haber vermeden böyle bir şey yapmamalı, benim düşüncem.
Benim güvenim biterdi acikcasi.

kardeşidir kredi çeker öder diyenlere gıcık oldum. Karısına idare ediver diyip kardeşine kredi çekemez. yok öyle bi dünya. O zaman parası olacak önce ailesinin gönlünü edecek, eşi kendinden evden kısmayacak bi şeyleri. Fazla parası kalınca kardeşine vermek isterse o zaman verir. ama önce bu konuyu eşine açıp söyleyecek. fikrini alacak saygı duyacak eşine. sonra kime ne kadar kredi çekiyorsa çeksin.

Süründürürüm eşimi böyle bir saçmalık yapsa.
Kalkip benden habersiz kredi çekip verse oyarım gözünü

150 bin TL paran varsa sakin TL de tutma altın al tak takıştır sende boşver kim ne borç yaptıysa ödesin sakin parani kaptirma
evet bu kesinlikle cok mantikli bir öneri , elinizde hic bir sekilde para tutmayin ve altin yapin kendize. 23 yillik evliligimde hic güven sorunumuz olmadigi halde ben parami altina yatiriyorum :D hatta esimin parasini da alip altin aliyorum :D erkekler elinde para tutamiyor bence :KK48:

Evet o şekilde banka iki defa ihtarname çekti eşimde araba için. Sakladigim parayi ona vermem istedi baya tartıştık vermedim tabi sonra annesinden 2 aylığına 5 bin lira borç alıp krediyi durdurdu sonra mesaiyeye kalıp annesinin borcunu geri ödedi ondanda supheliniyorum eşim çok saf kalpli bir karekter kardeşi çok uyanık galiba kardeşi sadece ana borcunu ödeyip faizide eşime yukluyor bana tam akıllı anlatmadigi için analmiyorumda o zaman bir karttan çekip başka kartami yatırıyorlar
Ne kadar birikmişiniz var?
Analı oğullu peşine düşmüşler

Zaten evlendimizden beri o param göze batıyor geçen sene eltim ve kaynım benden araba alirken yardım olsun diye bekarlimda biriktiridm 150 bini TL parayı borç istemişti vermemiştim eltimde o zaman karşıma abim bize 150 bin çeksin demişti bende hayır biz öyle bi yükü üstümüze alamayiz demiştim eşimde bana bu konuda söz vermişti cekmyicegeine dair 150 bine ikna edemeyince 50 bini parça parça çekmeye ikna etmişler
Ne kadar ayıp paranda gözleri var 150 bini biriktirmek için kimbilir nelerden kistin fedakarlık yaptın
O benim param de ve çekil kenara

Ben yurtdişinda avukatim. Burda öyle.
Evliliğin temelinde mal birliği olduğu için borç birliğide var.

Ekleme: yesssss, borclar ortakmiş. Ayrica boşanma icinde gecerli.
Nur topu gibi borcun var konusahibi.
Yurt dışıyla Türkiye aynımı ama kredi çekerken benim haberim bile olmadı şimdi borç neden ortak oluyorki

Gayet de iyi para.iyi değerlendirebilirsen güzel bir yatırım olur.altin gibi.
Evet altın üzerine duruyor ama eşime kalsa evlendigimizden beri kavga ediyor çek harcayalim borçları yatıralım eşimin aileside kocanın borcu varken sen o parayı orda bekletiyorsun kari koca arasında ayrı gayrımı olur diyorlar

Gayet de iyi para.iyi değerlendirebilirsen güzel bir yatırım olur.altin gibi.
Evet altın üzerine duruyor ama eşime kalsa evlendigimizden beri kavga ediyor çek harcayalim borçları yatıralım eşimin aileside kocanın borcu varken sen o parayı orda bekletiyorsun
evet bu kesinlikle cok mantikli bir öneri , elinizde hic bir sekilde para tutmayin ve altin yapin kendize. 23 yillik evliligimde hic güven sorunumuz olmadigi halde ben parami altina yatiriyorum :KK70: hatta esimin parasini da alip altin aliyorum :KK70: erkekler elinde para tutamiyor bence :KK48:

evet bu kesinlikle cok mantikli bir öneri , elinizde hic bir sekilde para tutmayin ve altin yapin kendize. 23 yillik evliligimde hic güven sorunumuz olmadigi halde ben parami altina yatiriyorum :KK70: hatta esimin parasini da alip altin aliyorum :KK70: erkekler elinde para tutamiyor bence :KK48:
Evimiz çok güvenli olmadığı için bankada altın olarak bekltiyorum ama yilalrdir bu paraninda tartismasi bitmedi eşime kalsa çek harcayalim borç yatiralim mutfak masrafına harca diyor aileside kocanin borcu varken sen o parayı nasıl bekletiyorsun aranızda ayrı gayrimi olur diyorlar ve çoğunlukla da bu para yüzünden tartışıyoruz

Kardeşi ödese bile sorun habersiz yapilmasi, siz necisiniz yani. Siz bir aileyseniz size sormadan ya da en azindan haber vermeden böyle bir şey yapmamalı, benim düşüncem.
Benim güvenim biterdi acikcasi.
benim aplamgilin durumu çok iyi Biara ev alicaklardi benden aplam borc para istedi ben eşimin rızası olmaz diye kabul etmemiştim ama eşim cokdan benden habersiz herşeyi yapmış şimdide pişmanım desede yine kardeşine laf söylemiyor soyletmiyor toplu ödesin kardesin diyorum tamam eoyluycem diyor ama kardeşini görünce dili tutuluyor sanki söyleyemiyor benden eşimin aileyle küsüm gidip gelmiyorum bu durum yüzünden

Evet altın üzerine duruyor ama eşime kalsa evlendigimizden beri kavga ediyor çek harcayalim borçları yatıralım eşimin aileside kocanın borcu varken sen o parayı orda bekletiyorsun kari koca arasında ayrı gayrımı olur diyorlar

İşlerine gelince 2 kardeş onlar sen kimsin minvalinde yorumlar işlerine gelince karı koca arasında ayrı gayrı mı olur
Oh ne güzel dünya

Sizin kişisel birikiminizi keşke baştan bilmeselermiş

Bu durumu fırsat bilin ve artık o paranın gündem olmasının bile önüne geçin

Eşiniz buna uyarmı bilmem ama kalem kalem hangi borç nereye kime çıkartıp takibini yapın derim ancak böyle önüne geçebilirsiniz

İşlerine gelince 2 kardeş onlar sen kimsin minvalinde yorumlar işlerine gelince karı koca arasında ayrı gayrı mı olur
Oh ne güzel dünya

Sizin kişisel birikiminizi keşke baştan bilmeselermiş

Bu durumu fırsat bilin ve artık o paranın gündem olmasının bile önüne geçin

Eşiniz buna uyarmı bilmem ama kalem kalem hangi borç nereye kime çıkartıp takibini yapın derim ancak böyle önüne geçebilirsiniz
İnslh yapicam teşekkür ederim yorumunuz icin

Back
X