• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşi için kredi borcuna girmiş ve benden saklamış

Bilmiyormki sozde sizin icine evin ihtiyaclarina çektim diyor ama bizim yeme icmemizden başka masrafimiz yok onuda çoğu zaman mutfak ihtiycalrini bile kısıyoruz yani kıyafeti bile ayda yılda bir alırız nere çekti nasıl harcadı. Anlamıyorum
Asgari ücrette belki zorlanmıştır bilemiyorum canım enflasyon malum, asgari ücret diyorsun zor tabii. Sen de haklısın elbette

Bilmiyormki sozde sizin icine evin ihtiyaclarina çektim diyor ama bizim yeme icmemizden başka masrafimiz yok onuda çoğu zaman mutfak ihtiycalrini bile kısıyoruz yani kıyafeti bile ayda yılda bir alırız nere çekti nasıl harcadı. Anlamıyorum
Bak canım bir kredi kartının borcunun asgarisini 3 kez ödediğinde veya iki ay borcu ödemediğinde 30 gün süre tanır banka ve ihtarname çeker. Toplam 90 gün sonunda yasal takip süreci başlatır. Senden parayı alamazsa icra yollar. Sizden ses seda anlaşma vs çıkmazsa haciz de yollar, hesapları dondurur da başka yerde para varsa. Mal mülk varsa satışını durdurur en son noktada onun satışını ister kendi borcunu almak için vs vs vs
Senin iki kafadar kardeş tüm kartları şişirmiş borcu borçla döndürüyor. Faizler de almış yürümüştür. Nakit girişi de az olduğu için sistem bir yerde heralde çöker

Bak canım bir kredi kartının borcunun asgarisini 3 kez ödediğinde veya iki ay borcu ödemediğinde 30 gün süre tanır banka ve ihtarname çeker. Toplam 90 gün sonunda yasal takip süreci başlatır. Senden parayı alamazsa icra yollar. Sizden ses seda anlaşma vs çıkmazsa haciz de yollar, hesapları dondurur da başka yerde para varsa. Mal mülk varsa satışını durdurur en son noktada onun satışını ister kendi borcunu almak için vs vs vs
Senin iki kafadar kardeş tüm kartları şişirmiş borcu borçla döndürüyor. Faizler de almış yürümüştür. Nakit girişi de az olduğu için sistem bir yerde heralde çöker
Evet o şekilde banka iki defa ihtarname çekti eşimde araba için. Sakladigim parayi ona vermem istedi baya tartıştık vermedim tabi sonra annesinden 2 aylığına 5 bin lira borç alıp krediyi durdurdu sonra mesaiyeye kalıp annesinin borcunu geri ödedi ondanda supheliniyorum eşim çok saf kalpli bir karekter kardeşi çok uyanık galiba kardeşi sadece ana borcunu ödeyip faizide eşime yukluyor bana tam akıllı anlatmadigi için analmiyorumda o zaman bir karttan çekip başka kartami yatırıyorlar

Yok etmiyor , bizim kardeşide güvenilir, güvenilir çok sevdiği arkadaşında borç vermiş onuda sonradan söyledi borç vermese adam arabasını satacakmis . Onada 20 bin dolar vermiş
Benim eşimde öyle olsa hiç aklıma gelmezdi baskalrinin kredisi yüzünden verdiği akıllar yüzünden bu sıkisip daraliyoruz

şimdi kardeş bu parayı ödüyorsa süper, ödemiyor olsa daha büyük sorun olurdu
ancak nolursa olsun eşinin sana danışması gerekirdi
seninki danışmayı geç, senden saklamış
sana tavsiyem, hiç kendini sıkma. hiçbir şeyi idare etme.
ben artık böyle kocası olan kadınlara böyle tavsiyeler veriyorum, git sen de ne gerekiyorsa al geç
kredi kartı kullan gerekirse kredi çek sıkma yani kendini
sıkanların kıymeti bilinmiyor zaten

Evet o şekilde banka iki defa ihtarname çekti eşimde araba için. Sakladigim parayi ona vermem istedi baya tartıştık vermedim tabi sonra annesinden 2 aylığına 5 bin lira borç alıp krediyi durdurdu sonra mesaiyeye kalıp annesinin borcunu geri ödedi ondanda supheliniyorum eşim çok saf kalpli bir karekter kardeşi çok uyanık galiba kardeşi sadece ana borcunu ödeyip faizide eşime yukluyor bana tam akıllı anlatmadigi için analmiyorumda o zaman bir karttan çekip başka kartami yatırıyorlar
Evet muhtemelen öyle yakında hepsi patlar

Şöyle bin lirayı bile eşten izinsiz çekmeme kuralı gelse de şöyle akılsız erkeklerin burnu kafası sürtülse
Ah keşke bosnamalarin önüne geçilmesi için devlet yapsa bunu eşinde imzası olmadan karı koca kredi çekemesse boşanamalrin onune geçilir biraz kim bilir benim yasdigim durumu yaşayan kaç kadın var ülkede

Ah keşke bosnamalarin önüne geçilmesi için devlet yapsa bunu eşinde imzası olmadan karı koca kredi çekemesse boşanamalrin onune geçilir biraz kim bilir benim yasdigim durumu yaşayan kaç kadın var ülkede
Yahu senin biriktirdiğin para üzerinde bile hesap kitap mı yapiliyor bu kadarı da fazla değil mi

sizin dediğinizi ben mi anlamadım anlamadım. kardeşi için 50 çekmiş, kardeşi ödüyormuş bu okey
ama siz diyorsunuz ki 100e yakın borç var, evin ihtiyaçları için çektim diyor diyorsunuz. demek ki kendi için çektiklerini de size söylememiş ki haberiniz yok. asıl problem burada, siz ev ihtiyaçları düzgün karşılanmıyor diyorsanız eşiniz başka biri için ve ya kendi ne gideri varsa onun için de bir şeyler çekmiş demek ki..
param var araba alabiliriz üstüne ekleyip diyorsunuz ama araba kredileri zaten uçmuş, asgari ücretle ne kadar ödeyebilirsiniz kredi çekip burayı da anlamadım.
eşinizin hatası size hiçbir şeyi haber vermemesi. bu borçları ayrıntılı öğrenin bence siz

2 yıl kartı kullanamayız demişsiniz ama 50 bin i 24 aya mı böldüler cidden. Ki ne olarak cekti kredi cektiyse avans ihtiyac kredisi ev kredisi yine de çıkıyor. Günü gününe ödüyorsa eşinizin kredi puanı da yükselir. Motor konusunda eşiniz hata etmiş aldı madem piyasayı takip edicekti. Ha o 50 bini kardeşi yerine size çekseydi dardayken ödeyebilcekmiydiniz. Kardeşine güvenmiyorsanız farklı tabi.

E devletinin şifresini biliyorsan oradan tüm borçlarını görebilirsin esinin kredi vergi artık aklına ne geliyorsa. Şahıs icraya vermediği sürece sadece onlar gözükmez.
Kaç taksit hangi bankaya ne zman çekilmiş aklına ne geliyorsa

kardeşidir kredi çeker öder diyenlere gıcık oldum. Karısına idare ediver diyip kardeşine kredi çekemez. yok öyle bi dünya. O zaman parası olacak önce ailesinin gönlünü edecek, eşi kendinden evden kısmayacak bi şeyleri. Fazla parası kalınca kardeşine vermek isterse o zaman verir. ama önce bu konuyu eşine açıp söyleyecek. fikrini alacak saygı duyacak eşine. sonra kime ne kadar kredi çekiyorsa çeksin.

Büyük bir sorun bence kardeşine güveniyor musunuz? Belki ödemediği zamanlar bile olmuştur. Sizden saklaması yanlış eşinden saklanmaması gereken bişey ki zaten sizinde durumunuz iyi değilmiş. Önce kendi aileni düşüneceksin. Sağlık vs.önemli bişey olmadığı sürece durumun yoksa evde eşini çocuğunu zora sokmamalısın. Ne var ödüyorsa diyenleri de anlamadım 50 bini 100 bin olarak ödüyorsun ödemediği zamanlar olursa eşinizin kredi notu da düşer bencillik.

E devletinin şifresini biliyorsan oradan tüm borçlarını görebilirsin esinin kredi vergi artık aklına ne geliyorsa. Şahıs icraya vermediği sürece sadece onlar gözükmez.
Kaç taksit hangi bankaya ne zman çekilmiş aklına ne geliyorsa
Öylemi bu bilginiz için tesskur ederim E devlete ne yazamamiz gerekiyor borçlarını görmek icin

Büyük bir sorun bence kardeşine güveniyor musunuz? Belki ödemediği zamanlar bile olmuştur. Sizden saklaması yanlış eşinden saklanmaması gereken bişey ki zaten sizinde durumunuz iyi değilmiş. Önce kendi aileni düşüneceksin. Sağlık vs.önemli bişey olmadığı sürece durumun yoksa evde eşini çocuğunu zora sokmamalısın. Ne var ödüyorsa diyenleri de anlamadım 50 bini 100 bin olarak ödüyorsun ödemediği zamanlar olursa eşinizin kredi notu da düşer bencillik.
Yani eşimin kardeşine kendi öz babası bile cekmedi çünkü biara babasından da kredi cekmesini istedi kaynım ama kayinpederimin ben kendimi riske atamam dedini kularimla duydum eşimde duydu pek güvenim yok ama eşim ödüyor 6 aydır diyor ama iki defa da banka haciz gönderdi evimize sonra bankayla anlasip haczi durdurdu ama kardeşinin borcu yüzünden mi yoksa kendi borcu yüzündemi haciz geldi onuda anlamdım tam akilli anlatmıyor kendi bile anlamıyor nasıl bir borç içinde oldugunusadce bunlimlara giriyir borç sıksitirdikca bide sık sık borcunuz geçti diye telefon geliyor bankadan

2 yıl kartı kullanamayız demişsiniz ama 50 bin i 24 aya mı böldüler cidden. Ki ne olarak cekti kredi cektiyse avans ihtiyac kredisi ev kredisi yine de çıkıyor. Günü gününe ödüyorsa eşinizin kredi puanı da yükselir. Motor konusunda eşiniz hata etmiş aldı madem piyasayı takip edicekti. Ha o 50 bini kardeşi yerine size çekseydi dardayken ödeyebilcekmiydiniz. Kardeşine güvenmiyorsanız farklı tabi.
İhtiyaç kredi çektim diyor bana beş bankadan ve karttan çektiklerinin hepsi ihtiyaç krediysimis öyle diyor

Yahu senin biriktirdiğin para üzerinde bile hesap kitap mı yapiliyor bu kadarı da fazla değil mi
Zaten evlendimizden beri o param göze batıyor geçen sene eltim ve kaynım benden araba alirken yardım olsun diye bekarlimda biriktiridm 150 bini TL parayı borç istemişti vermemiştim eltimde o zaman karşıma abim bize 150 bin çeksin demişti bende hayır biz öyle bi yükü üstümüze alamayiz demiştim eşimde bana bu konuda söz vermişti cekmyicegeine dair 150 bine ikna edemeyince 50 bini parça parça çekmeye ikna etmişler

Aslında benim sorun yaptığım benim evlenmeden önce olan kendime ait biraz birikmiş param vardı eşime üzerini tamamla da araba alalım diyordum oda bekle diyordu yıllardır eşim ailesine karşı çok zayıf karektrli biri sürekli onlar kırılmasın küsmesin tarzında yaşar ben yüz kere söylesem fayda etmez ama onalrın her dediği doğrudur ona göre bu yüzden dinledi sanırım kardeşinide bu borçlara girmeseydi simdi bi araba alabilcektik ama şimdi bu borçlar bitene kadar eve eşya bile alamıyoruz çünkü bütün kartlarını doldurmuş
50 bin cok kucuk bir meblag araba almaniza engel olmaz ki

Back
X