• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim iyice saçmaladı ne yapacağım

neden evlenmek için abisini beklesinki çok sevmiş herkesi arkasına almış evlenmiş helal olsun. herkesin sıkıntıları oluyor o sıkıntılar aile onayı alınmadığı için değil. abi sonucta ödeyemese ne olucak kardeşi sonucta. akraba bağlarının bu kadar sorun yaratmasına ben inanamıyorum. eşimin abisi bu durumda olsa eşimden önce ben söylerim yapalım diye kardeşten ötesi varmı

Size göre ne kadarda basit. Abisini beklemeyip herkeze karşı çıkıp kimsenin rızasını almayıp evlendiyse şimdi sıkıntısınıda kendi başına çözsün madem o zaman. Evet ailelerin rızası alınmadan yapılan evliliklerde insanın işi gücü rast gitmiyor ben buna inanıyorum. Abi sonuçda ödeyemese ne olucak diye bişey yok çünkü benim eşimde bi maaşla çalışan bi insan bizimde borçlarımız var maddi durumumuz yerinde olsa yine bişey demem ama benimde evim kapım var kendi borcumuz yetmiyomuş gibi birde onunkini üstlenemeyiz. Zaten ödeyebilecek olsalar hacizlik olmazlardı. Her sıkıştıklarında sorumsuzca çektikleri kredilerin pisliğini biz temizlemek zorunda değiliz.

Ben daha önce eltimi uyardım her sıkıştıklarında kredi çektiklerini söyledi bak dedim sonra nasıl ödeyeceksiniz bankayla uğraşılmaz dedim aman battı balık yan gider dedi gayet rahat bi şekilde insanların böyle sorumsuz olmasına dayanamıyorum.

Ben daha önce eltimi uyardım her sıkıştıklarında kredi çektiklerini söyledi bak dedim sonra nasıl ödeyeceksiniz bankayla uğraşılmaz dedim aman battı balık yan gider dedi gayet rahat bi şekilde insanların böyle sorumsuz olmasına dayanamıyorum.

totosunu size dayadığı belli şekerim, açıkçada söylemiş o zaman sende açıkça söyle sizin yüzünüzden bizim huzurumuz kalmıyo de, o parayı helal etmem kredi çekilirse de

kesinlikle çok haklısınız
eşinizin tarafından bakınca o da kardeşi olduğu için kıyamıyor sanırım.zor durumda olması eşinizi üzüyor
eşinizi ikna etmeniz zor gibi..farklı bir çözüm sunun..bunu sadece sizin değil tüm ailenin birlikte çözmesi gerektiğini söyleyin eşinize
kayınpederiniz,diğer kaynınız ve eşiniz toplanıp konuşun.herkes elini taşın altına koysun
yoksa siz o taşın altında karı koca ezileceksiniz Allah korusun

Evt o benim kardeşim diyor ama bende eşime sende bekar bi insan değilsin seninde bi evin var benide düşünmen gerekiyor dedim söyledim bişey yapılacaksa ailece toplandıgınızda ortak bi karar alın sen niye kendini ortaya atıyosun dedim. Bizimde durumumuz kendimize göre zaten bu yuvayı kurmak için kaç sene bekledim ben huzurum kaçsın istemiyorum. Sağlık meselesi olur vs. neyse ama sorumsuzca kredi çektiler şimdide altından kalkamıyorlar daha evliliği taşıyamayacak durumdayken evlendi kaynım herkez söyledi yapma etme diye kimseyi dinlemedi şimdide böyle oldu herkez huzursuz mutsuz..

totosunu size dayadığı belli şekerim, açıkçada söylemiş o zaman sende açıkça söyle sizin yüzünüzden bizim huzurumuz kalmıyo de, o parayı helal etmem kredi çekilirse de

zaten eşim öyle bişey yaparsa aynen öyle hakkımı helal etmiyorum diyeceğim canım

sizin zaten kendi borçlarınız var, eşin borcu olan kardeşine yardım yapıyor:53::53::53:
kaynının ve eltinin aileleri yapsın yardımı ilkin onlara düşer
ama sizin borcunuz varken eşinin kardeşine yardım etmesi kredi çekmesi akıl karı değil naçizane fikrim

eşinle konuş evimizin huzuru kaçar falan de
yarın başımıza bi iş gelse ki dünyanın binbirtürlü hali var, neyine güveniyosun de
ikna yöntemleri bul

Evt canım bende ona kızıyorum ya zaten benim borcum var bide onunkini i düşüneceğim evine haciz gelicekmiş diye ben kredi çekip veriyim sonra benimde borcum var bide üstüne o eklensin olaki benim eşim isten çıkartılsa biz ne halt edicez bu sefer benim evimemi haciz gelsin. Bende söyledim baban çeksin o zaman dedim. Kardeşin bu parayı ödeyemez dedim ve kesinlikle ödeyemez o para gider öyle buna eminim.

bu dünyada iyiysen sömürülüyorsun....

iyisimi iyi olmayacan kardeşim..:19:

Evt canım aynen öyle iyilikden maraz doğar diye boşuna dememişler. Ben burda en çok eşime kızıyorum kendi kendini ortaya atan eşim durumu varsa ben mağdur olmayacaksam yine bişey söylemem kardeşidir derim ama bizde borç içindeyiz ben evlenmek için kaç sene bekledim inanın kimse kılını kıpırdatmadı hiçbirşey yapmadılar benim eşim çok iyi niyetli yardım etmeyi seven bi insan böyle bişey oldumu hemen atlar.

Evt canım aynen öyle iyilikden maraz doğar diye boşuna dememişler. Ben burda en çok eşime kızıyorum kendi kendini ortaya atan eşim durumu varsa ben mağdur olmayacaksam yine bişey söylemem kardeşidir derim ama bizde borç içindeyiz ben evlenmek için kaç sene bekledim inanın kimse kılını kıpırdatmadı hiçbirşey yapmadılar benim eşim çok iyi niyetli yardım etmeyi seven bi insan böyle bişey oldumu hemen atlar.

babamdan biliyorum aynı eşin gbi..

ömrü boyunca iki yakası bir araya gelmedi..

çok sinir bozucu...canım..eşini ikna etmeye çalış bir şekilde..

Size göre ne kadarda basit. Abisini beklemeyip herkeze karşı çıkıp kimsenin rızasını almayıp evlendiyse şimdi sıkıntısınıda kendi başına çözsün madem o zaman. Evet ailelerin rızası alınmadan yapılan evliliklerde insanın işi gücü rast gitmiyor ben buna inanıyorum. Abi sonuçda ödeyemese ne olucak diye bişey yok çünkü benim eşimde bi maaşla çalışan bi insan bizimde borçlarımız var maddi durumumuz yerinde olsa yine bişey demem ama benimde evim kapım var kendi borcumuz yetmiyomuş gibi birde onunkini üstlenemeyiz. Zaten ödeyebilecek olsalar hacizlik olmazlardı. Her sıkıştıklarında sorumsuzca çektikleri kredilerin pisliğini biz temizlemek zorunda değiliz.

öncelikle siz konu actınızda sizin dilediğiniz gibi düşünüp yazmak zorunda değiliz. öyle olsaydı burası tarafsız bir platform olmazdı. eleştriye gelemiyorsanız konu açmayın bu 1
bana göre sizin borçtan ck sizden önce evlenmelerine siniriniz var. bunlara bahane buluyorsunuz. sonucta kardeş zor durumdaysa tabiki yardım edecek abisi değilde komsumu etsin.

Back