• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim iyice saçmaladı ne yapacağım

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Biz iki sene evvel nişanlıyken küçük kaynım apar topar evlendi ailelerin onayı yoktu gidip davetiye bastırdı ve evlendi biz nişanlıydık eşimin ailesi abin daha evlenmedi deselerde kaynım dinlemedi ben evlenicem dedi kendi başlarına evlendiler bi ev tuttular bi kaç ay sonrada biz evlendik. Kaynım evlendiğinden beri sıkıntıları bitmedi karı koca işsiz kaldılar bi sürü iş değiştirdiler bu arada 2-3 tane ev değiştirdiler her sıkıştıklarında gidip bankadan kredi çekmişler şimdi ise eltim çalışmıyo tek kaynım çalışıyo. Bu çektikleri krediyi ödeyemedikleri için avukatlar gelmiş evinize haciz gelecek demişler. Evlendiklerinden beri hep sıkıntı ailelerin onayını almadan evlendiler başları sıkıntıdan kurtulmuyo ama bizede yansıyo eşimin kardeşi sonuçda. Eşimde akşam demezmi kaynıma ben size kredi çekiyim siz bana ödersiniz 3 sene. Bende eşime dedim sen o krediyi çekersen kardeşin o parayı sana ödeyemez bizim üstümüze kalır bizi sıkıntıya düşürmeye ne hakkın var dedim evlenirlerken seni beni düşünmediler dedim şimdi senin düşündüğüne bak dedim neye güveniyosun kardeşim işten çıksa ne olacak dedim. Birde bizim kendi kredi borcumuzda var 2 sene daha ödeyeceğiz kendi borcumuzu Birde eşim böyle fikirler sununca çok fena canım sıkıldı. Kayınpederim diğer kaynı kılını kıpırdatmıyo benim eşim atıyo kendini ortaya ne yapacağımı bilmiyorum kızlar eşimi vazgeçirmek için ne yapmalıyım ????????

Biz iki sene evvel nişanlıyken küçük kaynım apar topar evlendi ailelerin onayı yoktu gidip davetiye bastırdı ve evlendi biz nişanlıydık eşimin ailesi abin daha evlenmedi deselerde kaynım dinlemedi ben evlenicem dedi kendi başlarına evlendiler bi ev tuttular bi kaç ay sonrada biz evlendik. Kaynım evlendiğinden beri sıkıntıları bitmedi karı koca işsiz kaldılar bi sürü iş değiştirdiler bu arada 2-3 tane ev değiştirdiler her sıkıştıklarında gidip bankadan kredi çekmişler şimdi ise eltim çalışmıyo tek kaynım çalışıyo. Bu çektikleri krediyi ödeyemedikleri için avukatlar gelmiş evinize haciz gelecek demişler. Evlendiklerinden beri hep sıkıntı ailelerin onayını almadan evlendiler başları sıkıntıdan kurtulmuyo ama bizede yansıyo eşimin kardeşi sonuçda. Eşimde akşam demezmi kaynıma ben size kredi çekiyim siz bana ödersiniz 3 sene. Bende eşime dedim sen o krediyi çekersen kardeşin o parayı sana ödeyemez bizim üstümüze kalır bizi sıkıntıya düşürmeye ne hakkın var dedim evlenirlerken seni beni düşünmediler dedim şimdi senin düşündüğüne bak dedim neye güveniyosun kardeşim işten çıksa ne olacak dedim. Birde bizim kendi kredi borcumuzda var 2 sene daha ödeyeceğiz kendi borcumuzu Birde eşim böyle fikirler sununca çok fena canım sıkıldı. Kayınpederim diğer kaynı kılını kıpırdatmıyo benim eşim atıyo kendini ortaya ne yapacağımı bilmiyorum kızlar eşimi vazgeçirmek için ne yapmalıyım ????????

çok zor bir durum. belki eşinizin üzerine bir kredi varken bir tane daha vermez banka..

eğer kardeşinin yüzüne karşı kredi çekeyim dediyse , eşinizi vazgeçirmeniz biraz zor gibi... lafından dönemez bence...

saki kredi falan cektirtme esine...olur mu öyle sey cnm ya...herkesin kendine göre borcu kredisi vs. olabiliyo...siz mecbur musunuz onlarin kredisini ödemeye...baskalari rahata ericek diye siz iye sIkInti cekesiniz ki???esi e kesin hayir de...kesinikle kabul etme...canin cok sIkilir yoksa....tecrübeyle sabittir

çok zor bir durum. belki eşinizin üzerine bir kredi varken bir tane daha vermez banka..

2-3 ay evvel eşim yine bi akrabası içinde çekti bu şekilde ama o hemen ödedi eşim bunu bana sonradan söyledi verdiği kişinin arabası vardı arabasını satacakdı ve sattı verdi eşime parayı o yüzden banka verir tekrar çünkü eşim bankayla sorun yaşamış bi insan değil. Birde bu parayı çekip verirse adım gibi eminim o para geri gelmeyecek bizim üstümüze kalıcak. Kaynım 3 kuruş maaşla çalışıyo evi kira eltim çalışmıyo ödeyemezler zaten ödeyebilse hacizlik olmazlardı. Bunu duydugumdan beri içim daralıyo başımıza iş açıcaklar ondan korkuyorum. :(

saki kredi falan cektirtme esine...olur mu öyle sey cnm ya...herkesin kendine göre borcu kredisi vs. olabiliyo...siz mecbur musunuz onlarin kredisini ödemeye...baskalari rahata ericek diye siz iye sIkInti cekesiniz ki???esi e kesin hayir de...kesinikle kabul etme...canin cok sIkilir yoksa....tecrübeyle sabittir

Söyledim canım neler söyledim hemde ben asla kabul etmiyorum dedim kardeşin o parayı ödeyemez sana bizim kendi derdimiz bize yeter bide onlarımı düşünücez dedim işte o benim kardeşim kardeşimle arama girme vs. gibi şeyler söyledi ya kardeşin evlenirken kendini düşündü ama seni düşünmedi bize kimseden fayda yok dedim.

sakınnn izin verme böyle bişeye.
ne geliyorsa insana en yakınından geliyor zaten.
annesi babası yardım etsinler.
ne yaparsan yap ama engel ol.

sakınnn izin verme böyle bişeye.
ne geliyorsa insana en yakınından geliyor zaten.
annesi babası yardım etsinler.
ne yaparsan yap ama engel ol.

doğru söylüyosun canım kaynınnın yerinde esin olsa hiç yardım eden olmaz kardeside olsa çok böle açık gözler engel ol canım acaba senin bocun olsa bu fedakarlığı yaparmı

doğru söylüyosun canım kaynınnın yerinde esin olsa hiç yardım eden olmaz kardeside olsa çok böle açık gözler engel ol canım acaba senin bocun olsa bu fedakarlığı yaparmı

kesinlikle kaynı eşine yardım etmezdi.
çok pişman olacak.
hayat, önce sınav yapar, dersi sonra verirmiş.
o da böyle öğrenecek deme ki.

Ablacım sakın çektirmesin eşiniz ben evli değilm ama benim babam halama o kadar çok kredi çekmiş ki kaç kredisine kefil olmuş anlatamam anneciğimin haberi yoktu bi çoğundan..Sadece bir kez sordu babam anneme böyle böyle kredi çekeceğim diye ve annem olmaz dedi.Halam annemi aradı sen karışma yenge falan diye.Annemde karşmadı saf babam olur olmaz her yere imza atmışş..Ve yıllarca haciz-icra uğraştık düzenimiz bozuldu.Halamların maddi durumları iyi olmalarına rağmen borçların hepsi üstümüze kaldı ben ve kardeşlerimiz okuyorz çok zor günler geçirdik.KARDEŞİ DE OLSA SAKIN BÖYLE BİRŞEYE KALKIŞMASIN NE YAPIN EDİN VAZGEÇİRİN. :/

sizin zaten kendi borçlarınız var, eşin borcu olan kardeşine yardım yapıyor:53::53::53:
kaynının ve eltinin aileleri yapsın yardımı ilkin onlara düşer
ama sizin borcunuz varken eşinin kardeşine yardım etmesi kredi çekmesi akıl karı değil naçizane fikrim

eşinle konuş evimizin huzuru kaçar falan de
yarın başımıza bi iş gelse ki dünyanın binbirtürlü hali var, neyine güveniyosun de
ikna yöntemleri bul

kesinlikle çok haklısınız
eşinizin tarafından bakınca o da kardeşi olduğu için kıyamıyor sanırım.zor durumda olması eşinizi üzüyor
eşinizi ikna etmeniz zor gibi..farklı bir çözüm sunun..bunu sadece sizin değil tüm ailenin birlikte çözmesi gerektiğini söyleyin eşinize
kayınpederiniz,diğer kaynınız ve eşiniz toplanıp konuşun.herkes elini taşın altına koysun
yoksa siz o taşın altında karı koca ezileceksiniz Allah korusun

Ah canım eşler anamıyo ki benm kardeşim değilmi,biz düşsek onlarda yardım eder deyip ne var ne yok veriyorkar.Bırak versin ve tekrar alamasın da kendi görsün.
Sonra suçlu sen olma. Boş yere huzurunu bozma.

Söyledim canım neler söyledim hemde ben asla kabul etmiyorum dedim kardeşin o parayı ödeyemez sana bizim kendi derdimiz bize yeter bide onlarımı düşünücez dedim işte o benim kardeşim kardeşimle arama girme vs. gibi şeyler söyledi ya kardeşin evlenirken kendini düşündü ama seni düşünmedi bize kimseden fayda yok dedim.

bide böyle efelenmiyolarmı!
iyi madem kardeşiyle arasına girme o borcu tamamen kendi maaşından ödesin sende ona bana güvenme de hadi bakalım hodri meydan

neden evlenmek için abisini beklesinki çok sevmiş herkesi arkasına almış evlenmiş helal olsun. herkesin sıkıntıları oluyor o sıkıntılar aile onayı alınmadığı için değil. abi sonucta ödeyemese ne olucak kardeşi sonucta. akraba bağlarının bu kadar sorun yaratmasına ben inanamıyorum. eşimin abisi bu durumda olsa eşimden önce ben söylerim yapalım diye kardeşten ötesi varmı

arkadaşlar böyle bir konuda çok zor ikna etmek çünkü benim eşimde olsa bu konuda beni bile dinlemez.kardeşim degilmi yardı etmeyeyim falan filan çok zor bir durum ya,ödeyebilse keşke çekersin ne olacak benim eşimde kaynımdan çekti mesela ay başında direk hemen parayı eline almadn aktarır.2 seneydi son bir kaç ayı kaldı inş.amaa dedi ödeyecek yoksa aile oturulup birşey yapmalı ve son olacagınıda bilmeli.ayaklarını yorganlarına göre uzatmamalılar..Allah yardımcıları olsun seninde tabi...

sakın canım sakınyapmayın derim güzel konuş gerekirse sert konuş ama çekmeyin en yakın arkadaşımın başına geldi kardeşinin düğünü için kredi çekti onlar öder die bekledi ne ailesi ne de düğünü olan şahıs ödemedi üstüne üstün altınları var hani bozdurup verebilir abisine ..ama onlar biz bu altınlara dounamayız arsa alacağız demişler...şimdi yazık arkadaşım sıkışa sıkışa kredi ödüyor....üstelik abi diye sayan bile yok eltisi desen arkadaşımın yüznüne bakmıyor iş güç oldumu benim kursum var deyip geriye çekiliyor evine gidiyor biri 2 yaşında biri 6 aylık bebekle 2 çocuğuyla arkadaşım zorda kalıyor..uyanık olun biraz ya..ne demek ben yemedim alın siz yeyin.....babasından istesin tamam zor durumda olana yardım etmek sevaptır ama o paranın kesin ödeneceğini biliyorsan çekin derim ama borcuna sadık olmayan biriyse hiç çekmeyin derim...tamamen kardeşler arası ilişki siz eltilerin ilişkisi önemli burada..

Son düzenleme:

Bende eşlerin aile ilişkilerine karışmasından yana değilim.

Ama eşinizin bu yaptığı ''iki kardeş arasını '' çoktan geçiyor.

Sizi, evliliğinizi etkileyecek konular ne olursa olsun, kimin arasında olursa olsun karşılıklı istişareyle karar verilmelidir-konuşulmalıdır.

Siz çalışıyorsanız eğer ve eşiniz aramıza girme dediyse, maaşınızın bir kısmını ayırın.

Ev harcamalarına çaktırmadan karışmamaya başlayın..Her geldiğinde tlf.da evin ihtiyaçlarından üçer beşer alın.
Sizin kendi ihtiyaçlarınızı eşinize iletin v.s v.s .

Para boşluğu bulmaz ise o da vazgeçeçektir bu işten.

Bende aile ilişkilerine eşlerin karışması taraftarı değilim.tabii ki kardeş kardeşe yardım edecek.ben de kardeşim için canımı veririm.göz yaşına bile dayanamam ama bu durum farklı sanki.araya para girince hele bir de evliyseniz çok kavgalar çıkıyor.benim kardeşim üni.de okuyor.ben çalışıyorum.inanın ona harçlık göndermeden önce eşime kardeşime para göndereceğim diyorum.asla hayır demez hatta daha fazlasını göndermemi söyler ama sadece rızasını almaktır amaç.ya da hbri olsun diyedir.anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
Orda o konuşmayı yapmadan önce seninle konuşmalıydı bakalım senin rızan var mı?sonuçta sen de çalışıyorsun.
Cnm ben senin önceki konunu da hatırlıyorum.sizin de borcunuz vardı hatta çalışmak istemiyordun.borcunuz bitene kadar dayanacaktın.Çalışmak sana çok zor geliyordu.
şimdi işten çıkmanın zamanı.çıkta eşin görsün tek maaşla evi geçindirmeyi o maaşla.eltin girsin işe.kendi kredilerini kendileri çeksinler.insanları anlamıyorum.önce biraz kendi sınırlarını zorlar insan, ondan bundan yardım beklemeden önce.

Back