Eşinize bir yasak yok ki görüşmemesiyle ilgili.
O görüşsün.
Ben kıyamete kadar konuşmazdım sanırım.
Bence eşinizde bir süre kızgın kalmalı, size yapılan saygısızlığın bir tepkisi olarak.. Tepkisini mutlaka ortaya koymalı.. Fakat gitmesini engelleme konusunda bir yorum yapamayacağım.
Bu arada asıl olan eşinizin size empati kurmasıdır.Yani aynı olayı yaşasaydı kendisi nasıl davranırdı..Bu konuda ondan ılımlı bir şekilde yardım isteyebilirsiniz.
O böyle bir durumda ben genede senin için bile olsa sizin ayrı kalmanızdan yana kullanmazdım seçimimi diyor.Ben sizinkilerden nefret dahi etsem senin için görüşürüm diyor..3aylık bir tepki koydu onlarda yazlıktaydı zaten görüşmediler aramadıda eşim şimdi şimdi annesi benim gönlümü aldı diye onla görüşüyor.Fakat bayramda babamıda arıycam diyor...Bilmiyorum doğrum şaştı onu anlamaya çalışırken..ama çok yaralıyım,kırgınım,kızgınım..
O zaman babasıyla görüşmeye gittiğinde sizde gidin, gidin ki siz affetmeye yeltendiniz diye eşinizde yeltendi imajını verirsiniz..
Mesafeli davranırsınız
ama varlığınız orada olur..Ve eşiniz bu fedakarlığı sadece onun için yaptığınızı hiç unutmaz.Bunu bastırın.
Eğer siz görüşmezseniz eşiniz görüşmeye başlarsaki bu onun hakkı, işler boyut değiştirir..Bence buna izin vermeyin, sizde gidin çok zor olsada.
Kuranı Kerimde anneyle babayla bağı koparmamak ve de onlara iyi davranmak emredilmiştir. Eşin onlarla görüşmek zorunda arkadaşım öyle veya böyle. Haa sen de eşine katılır mısın katılmaz mısın o senin bileceğin şey. Senin yerinde olsam eşimin onlarla görüşmesine karışmazdım ama babası özür dilemedikçe de babasıyla görüşmezdim herhalde büyük konuşmayayım da. Eşimi ayartabilirler diyorsun eğer eşin sana saygı duyup değer veriyorsa zaten çok ters bir işe kalkışmaz onlar yüzünden.Sana değer vermiyorsa ve arkandan sana zararı olabilecek işler çevirebilecek bir tipse de zaten boşanır gidersin. Dolayısıyla birşey kaybetmiş olmazsın aksine bebek yapmadan önce eşini test etmiş olursun bence.[/QUOT
Kur an da hak kelimesi anne babadan fazlaca geçer... Kur an önc iyi insan olmayı emreder...kul hakkı yememek 10 emrinden biridir...Bu insanlar yuva yıkıyor,yalan söylüyor,iftiradan sakınmıyor,sauruklar...Dolayısıyla maalesef insanlık sınıfına sığmayan bu kişiler için anne baba sıfatı sadece kendi anneliği tatmış köpeğime bile hakaret olur..bu yüzden dinle annelik babalık kelamını getirene şunu söylüyorum Din ,Kuran taraflı değildir ...Ve Kur an da altı çizilen çok daha önemli kavramlar vardır..Genede yorumunuz için teşekkür ediyorum fakat katıyetle katılmıyorum.
Kuranı Kerimde anneyle babayla bağı koparmamak ve de onlara iyi davranmak emredilmiştir. Eşin onlarla görüşmek zorunda arkadaşım öyle veya böyle. Haa sen de eşine katılır mısın katılmaz mısın o senin bileceğin şey. Senin yerinde olsam eşimin onlarla görüşmesine karışmazdım ama babası özür dilemedikçe de babasıyla görüşmezdim herhalde büyük konuşmayayım da. Eşimi ayartabilirler diyorsun eğer eşin sana saygı duyup değer veriyorsa zaten çok ters bir işe kalkışmaz onlar yüzünden.Sana değer vermiyorsa ve arkandan sana zararı olabilecek işler çevirebilecek bir tipse de zaten boşanır gidersin. Dolayısıyla birşey kaybetmiş olmazsın aksine bebek yapmadan önce eşini test etmiş olursun bence.[/QUOT
Kur an da hak kelimesi anne babadan fazlaca geçer... Kur an önc iyi insan olmayı emreder...kul hakkı yememek 10 emrinden biridir...Bu insanlar yuva yıkıyor,yalan söylüyor,iftiradan sakınmıyor,sauruklar...Dolayısıyla maalesef insanlık sınıfına sığmayan bu kişiler için anne baba sıfatı sadece kendi anneliği tatmış köpeğime bile hakaret olur..bu yüzden dinle annelik babalık kelamını getirene şunu söylüyorum Din ,Kuran taraflı değildir ...Ve Kur an da altı çizilen çok daha önemli kavramlar vardır..Genede yorumunuz için teşekkür ediyorum fakat katıyetle katılmıyorum.
Çok çirkin eşinizin ailesinin yaptıkları görüşürsünüz görüşmezsiniz bilemem ama eşinizden görüşmemesini istemek haksızlık olur.
Birde yukarda altı çizili yeri anlayamadım...
Canım sen bilirsin ama böyle şeyler düşünecek zihniyette insanlarla benim işim bitmiştir..
"Eşinle değil,ailesiyle de evleniyorsun" lafları,aileyi de illa memnun etmek isteyen insanlar tarafından söylenmiş..
Ben de 3 senelik evliyim..Eşimin ailesinin inanılmaz tahriklerine rağmen istemediğim hiçbirşeyi yapmadım..
Eşim gidip görüşüyor,ben kavga gürültü etmememize rağmen eşimin ailesin çok fazla gitmiyorum,evlendiğimzden beri 4-5 kere gitmişimdir..
Çok fazla içli dışlı olursanız,beklenti de o oranda artat ve memnun etmek bir zaman sonra imkansız hale gelir..
Kesin bağınızı arkadaşım,3 günlük dünyada koskoca insanlara lisede flört eden gençler gibi iftira atan insanlarla ömrünüzü tüketmeyin..
Sizin söylediğiniz şey yüzünden cinayet işleyen insanlar var..Madem böyle birşey var(!) nasıl böyle rahat durabiliyorlar..
Onlar biraz duraklı oturaklı bir aile olsa babanız böyle bir eylem gerçekleştirmiş bile olsa,görüşmeyi keser,dallandırıp budaklandırmazdı..
Madem dünürler onlara uygun değil,çeker kapını oturursun,7 mahalleye böyle duyurmazsın..
Ben böyle insanların elini bir de öpmeye gideceğim?Kırgınlık olmasın diye düşüneceğim?
Kırgınlık olsun,elleri de yerin dibine batsın..
Babası malum şeyler yapan(!)bir gelinin el öpmesine kalmamışlardır herhalde..
bir arkadaşım senin yaşadığına benzer olaylar yaşadı başta ikiside adamın ailesiyle görüşmedi ama adam sonradan görüşmek istedi kızda senin gibi düşündü ya aklını çelerlerse diye çünkü adam her onlara gidip geldiğinde kavga ediyorlardı sonunda adamın annesi bir adım attı kıza, kızda anneyi bahane edip gitti ama babanın ne elinden öptü ne yüzüne baktı hatta arkadaşım ilk gittiğinde baba elini uzatmış öpsün diye arkadaşım es geçmiş,yok saymış adamı .yanından bile geçmemiş.. başlarda adam umursamaz gibi davrandı sonradan sonraya özür diledi yaptıklarından hala çok iyi olmasada araları görüşüyorlar ama hala arkadaşım baba demiyor..yani hem tavrını-tepkisini sergiledi hem kocasını kontrol altında tuttu hemde kocasının gözünde büyüklük yapmış oldu...
Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısını versin arkadaşım zor bir durum zor bir karar ..
Sağol arkadaşım,inan ben hiç böyle şeylerle karşılaşmadım etrafımda annem babam emekli memur insanlar,güzel sakin sade bir yaşamımız vardı..Böyle şeyleri okur duyardım genelde eğitim düzeyi düşük aileler arasında gelişen şeyler diye düşünürdüm..İnsan bu benim başıma gelmez demeyecekmiş..Allah iftiraya yalana kötü niyete maruz kalan herkesin yardımcısı olsun..