Eşim haklı mı? Arkadaşlarımla barışmalı mıyım?

turunculimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
520
553
Merhaba hanımlar, son zamanlarda aklıma tekrar takılmayı başaran bi konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum..
Ben 3 yıla yakın bi süredir evliyim, baba evime yakın oturuyorum yine. Oradayken çok samimi 2 arkadaşım vardı, çocukluk arkadaşlarım 15-16 senelik. Birine ayşe, birine fatma diyeyim karışmasın, bu kişiler kuzen bu arada. Beraber aynı okulda okuduk, evlerimiz aynı binada falandı. Çok samimiydik, her akşam ya onlar bize gelir ya ben onlara giderdim çekirdek çay sohbet öyle saatler geçirirdik. Aşk acılarımız, dertlerimiz, sorunlarımız hep birlikte geçti. Çok ağlamışızdır birbirimize sarılıp. Neyse, yıllar geçti böyle. Benim ve ayşenin ciddi ilişkisi vardı, yakın zamanlarda söz nişan olacaktı ikimizinde. Bigün fatma beni aradı, sana bişey anlatıcam diye. Komşular arasında benimle alakalı bi konuşma geçmiş, mahalle düğününde. Dedikodu yapılmış yani. İşte turunculimon’un sevgilisini evden çıkarken gördük, evde yalnızlardı galiba gibi bişeyler demiş kadının biri. Daha söz nişan yok çok yanlış böyle eve girip çıkmalar, babasının haberi var mı acaba turunculimonun demiş. O kadının oğlu da “oo yalnızlarsa neler yapmışlardır” falan demiş. İki arkadaşımda o ortamdaymış sizin haberiniz var mı gördünüz mü diye sormuşlar, onlar da biz bişey görmedik bilmiyoruz demişler. Ve koştura koştura gelip bunu bana anlattılar. Hareketlerine dikkat et bence diye uyarmak içinmiş, beni düşündükleri içinmiş.. Elalemin ne dediğiyle ilgilenmedim açıkcası, ailemden gizli bi yaşantı içinde de değildim. Yani dedikodu dönüp dolaşıp babama anneme gelse, cevabını verecek insanlar. Hani bi laf var ya “Benim hakkımda ne söylediklerini bana yetiştirme. Senin yanında bunu söylerken sen neredeydin neden bu kadar rahatlardı ondan haber ver?” diye. İşte ben tam olarak böyle hissettim. İki dostum dediğim insan da, orda konuşan gereksiz kadının ağzını kapatamamışlar. Ben olsam bu şekilde konuşmalarına izin vermezdim çünkü onlar hakkında.. Neyse biz tartıştık ve bu olaydan sonra ben araya mesafe koydum.. isteme akşamımda onları çağırmadım, öncesinde haber verdim sadece aile arasında olacak sevgilimde ark getirmeyecek ev küçük diye vs dedim. İsteme olacağı gün, ayşeden upuzun bir mesaj geldi bana. Yedin içtin evimizde ağlarken bizimle ağladın herşeyine koştuk şimdi bizi çağırmadın, yazıklar olsun vs birsürü şey sıralamıştı. Ben cevap olarak ben yediğinizin içtiğinizin geçen günlerimizin hesabını yapmayacağım helali hoş olsun, mutluluk bile dileyemediğiniz için tekrar anladım ne kadar doğru bi karar vermişim helal olsun bana yazdım. Sonrasında fatmanın nişanı oldu, aramız limoniydi ama gittim. Eşimle kavga etmiştik hatta o dönem, gitmeme karşı çıkmıştı salaklık yapma demişti. Ona rağmen gittim. Yüzüme bile bakmadılar nişanda. Bende eve döndüm, çok kalmayıp. Sonra benim kınamda geldiler, gelin odasına kadar girdiler samimi davranmaya çalıştılar ben oralı olmadım. Düğün günü ayşe gelemiceğini nişanlısıyla ev bakmaya gideceğini söyleyip mazeret bildiren bi telefon açtı, gelmedi düğünüme. Fatma eve geldi, bana sarılıp çok ağladı ikinizde gidiyosunuz tek kalıcam diye. Bende çok ağladım o an. Ama o da düğünüme gelmedi.. Ben evlendim 2 ay sonra ayşenin düğünü oldu, ben de ne kınasına ne düğününe gitmedim. Numaramı değiştirmiştim evlenince, numaramı da vermeyip tamamen kopardım bağımı. Geçen gün annemlere gittiğimde fatmayla karşılaştım, gelip boynuma atladı. Ayşe de çok özledi seni, o da hamile şimdi falan dedi. Ayak üstü konuştuk biraz onlar bana ben onlara kırgınız sonuç olarak. Evet Benim de kırgınlığım geçmedi, ama bende özlüyorum dönem dönem onları. Eşimse onlara karşı çok kinli aradan 3 yıl geçti ama asla görüşmemi istemiyor, beni kullandıklarını gerçek dost olmadıklarını söylüyor. Sizce bu olaylarda benimde hatalarım var mı? Varsa neler? Çok karışık ve uzun anlatmış olabilirim, atladığım biçok şey var. Sorucağınız şeyleri cevaplarım. Eşim haklı mı sizce? Yoksa herşeyi unutup yılların hatrı var diyip barışmalı mıyım arkadaşlarımla?

İnanılmaz uzatılmış bir konu. O an cevap vermemiş olabilir ama hemen sana gelip anlatmışlar buda birley. Eşinin bukadar görüşmene karşı çıkmasını anlayamadım. Yılların hatırı var bu kadar kinci olmayın. Böyle arkadaşlıklar zor bulunur
Ben zaten konuyu o anlık tartışıp kapatmıştım sadece soğuktum biraz ama sonrasında istenme akşamıma kadar başka şeyler de girdi araya öylece iyice uzaklaştım. Sürekli kıyaslama içindeydi ayşe mesela, bana şöyle alcaklar ay sana bunu yapmicaklar mı falan beni geriyordu evliliğe hazırlık dönemimde. Eşim de şundan uzatıyor, her önemli günümüzde bana mesaj yada telefonla hakaretler edip beni çok üzüp ağlattılar. Ve işte bizde şunu yemiştin şunu almıştım sana tarzı konuşmalar çok zorma gitti benim. Ben kat kat fazlaısnı yapmışımdır ama hiç lafını etmedim. Eşim düğüne de gelmeyecekler bak gör demişti, öyle olunca hepten uçtu gitti olaylar

Onlar düğünüme gelmediği için ben gitmedim messla, ama düğünüme gelmedin diye beni suçlamaya devam etti ayşe. Fatma başından beri bana hak veriyordu ama kuzenler diye ayşenin tarafını tutuyordu üçlü olarak biraraya geldiğimizde

Esinin ne haddine ya. Ayrica sen kendi kendine tavir yapmissin.. orda savunmadılar diye insan kac yillik dostlarına sirt doner mi? Soze felan cagirmamisiniz ustelik. Yine kiz gelmis sarilmis özlüyoruz seni demis. Ben valla yuzunuze bakmazdim:) esiniz ne yasadi ne biliyor da kin duyuyor saka gibi..

Bencede meselenizde siz haklısınız. Sonradan yaptıkları da çok ayıp

Eşinin karışması doğru değil sizin kendi aklınız var neyi uygun görürseniz onu yapmalısınız. Ama zaten araya mesafe girmiş her şey kopmuş artık eskisi gibi arkadaş olamazsınız denenmişi denemek gereksiz olur bence. Başka arkadaş bulursunuz

Merhaba hanımlar, son zamanlarda aklıma tekrar takılmayı başaran bi konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum..
Ben 3 yıla yakın bi süredir evliyim, baba evime yakın oturuyorum yine. Oradayken çok samimi 2 arkadaşım vardı, çocukluk arkadaşlarım 15-16 senelik. Birine ayşe, birine fatma diyeyim karışmasın, bu kişiler kuzen bu arada. Beraber aynı okulda okuduk, evlerimiz aynı binada falandı. Çok samimiydik, her akşam ya onlar bize gelir ya ben onlara giderdim çekirdek çay sohbet öyle saatler geçirirdik. Aşk acılarımız, dertlerimiz, sorunlarımız hep birlikte geçti. Çok ağlamışızdır birbirimize sarılıp. Neyse, yıllar geçti böyle. Benim ve ayşenin ciddi ilişkisi vardı, yakın zamanlarda söz nişan olacaktı ikimizinde. Bigün fatma beni aradı, sana bişey anlatıcam diye. Komşular arasında benimle alakalı bi konuşma geçmiş, mahalle düğününde. Dedikodu yapılmış yani. İşte turunculimon’un sevgilisini evden çıkarken gördük, evde yalnızlardı galiba gibi bişeyler demiş kadının biri. Daha söz nişan yok çok yanlış böyle eve girip çıkmalar, babasının haberi var mı acaba turunculimonun demiş. O kadının oğlu da “oo yalnızlarsa neler yapmışlardır” falan demiş. İki arkadaşımda o ortamdaymış sizin haberiniz var mı gördünüz mü diye sormuşlar, onlar da biz bişey görmedik bilmiyoruz demişler. Ve koştura koştura gelip bunu bana anlattılar. Hareketlerine dikkat et bence diye uyarmak içinmiş, beni düşündükleri içinmiş.. Elalemin ne dediğiyle ilgilenmedim açıkcası, ailemden gizli bi yaşantı içinde de değildim. Yani dedikodu dönüp dolaşıp babama anneme gelse, cevabını verecek insanlar. Hani bi laf var ya “Benim hakkımda ne söylediklerini bana yetiştirme. Senin yanında bunu söylerken sen neredeydin neden bu kadar rahatlardı ondan haber ver?” diye. İşte ben tam olarak böyle hissettim. İki dostum dediğim insan da, orda konuşan gereksiz kadının ağzını kapatamamışlar. Ben olsam bu şekilde konuşmalarına izin vermezdim çünkü onlar hakkında.. Neyse biz tartıştık ve bu olaydan sonra ben araya mesafe koydum.. isteme akşamımda onları çağırmadım, öncesinde haber verdim sadece aile arasında olacak sevgilimde ark getirmeyecek ev küçük diye vs dedim. İsteme olacağı gün, ayşeden upuzun bir mesaj geldi bana. Yedin içtin evimizde ağlarken bizimle ağladın herşeyine koştuk şimdi bizi çağırmadın, yazıklar olsun vs birsürü şey sıralamıştı. Ben cevap olarak ben yediğinizin içtiğinizin geçen günlerimizin hesabını yapmayacağım helali hoş olsun, mutluluk bile dileyemediğiniz için tekrar anladım ne kadar doğru bi karar vermişim helal olsun bana yazdım. Sonrasında fatmanın nişanı oldu, aramız limoniydi ama gittim. Eşimle kavga etmiştik hatta o dönem, gitmeme karşı çıkmıştı salaklık yapma demişti. Ona rağmen gittim. Yüzüme bile bakmadılar nişanda. Bende eve döndüm, çok kalmayıp. Sonra benim kınamda geldiler, gelin odasına kadar girdiler samimi davranmaya çalıştılar ben oralı olmadım. Düğün günü ayşe gelemiceğini nişanlısıyla ev bakmaya gideceğini söyleyip mazeret bildiren bi telefon açtı, gelmedi düğünüme. Fatma eve geldi, bana sarılıp çok ağladı ikinizde gidiyosunuz tek kalıcam diye. Bende çok ağladım o an. Ama o da düğünüme gelmedi.. Ben evlendim 2 ay sonra ayşenin düğünü oldu, ben de ne kınasına ne düğününe gitmedim. Numaramı değiştirmiştim evlenince, numaramı da vermeyip tamamen kopardım bağımı. Geçen gün annemlere gittiğimde fatmayla karşılaştım, gelip boynuma atladı. Ayşe de çok özledi seni, o da hamile şimdi falan dedi. Ayak üstü konuştuk biraz onlar bana ben onlara kırgınız sonuç olarak. Evet Benim de kırgınlığım geçmedi, ama bende özlüyorum dönem dönem onları. Eşimse onlara karşı çok kinli aradan 3 yıl geçti ama asla görüşmemi istemiyor, beni kullandıklarını gerçek dost olmadıklarını söylüyor. Sizce bu olaylarda benimde hatalarım var mı? Varsa neler? Çok karışık ve uzun anlatmış olabilirim, atladığım biçok şey var. Sorucağınız şeyleri cevaplarım. Eşim haklı mı sizce? Yoksa herşeyi unutup yılların hatrı var diyip barışmalı mıyım arkadaşlarımla?
Iyi taniyorsaniz niyetlerini bilirsiniz. Yanlis anlasilmalar her zaman olur..

Eşini niye karıştırıyorsun bu kadar?
Eşinsiz hiç misin sen?
Senin kararların doğruların hayatın yok mu?
Arkadasların birşey diyememiş olabilir ne Yani bu ?
Evine gelse ne olucaktı
Boş boş muhabbetler ya
Bu devirde konulara bak

Aslında çok büyük bir problem olmamış aranızda. Gurur yapmış ve bu yüzden inatlaşmışsınız. Kısa süreli bir kırgınlık ve yüzleşmeyle atlatacağınız bir problemi, birbirinizi silerek kapatmayı denemişsiniz. Birde arada laf getirip götüren olduysa, iyice bilenmişsiniz birbirinize.
Yediğim içtiğimin ayrı gitmediği bir dostum, en özel gününde beni yok sayarsa bende çok kırılırdım sanırım. Kınanıza gelip sizi gelin odasında ziyaret edecek kadar samimi davranmışlar, hatta adım atmışlar ama siz yüz vermedim demişsiniz. Karşılıklı hatalar var.
Dostlarım hakkında hassas bir dönemden geçmiyor olsaydım, eskiler gibisi yok bir adım atın derdim. Bazende yeni tanıştığın birinin, 20 yıllık dostuna bedel olduğunuda görebiliyor insan. Kendimle bile çelişiyorum bu konuda. Olaylar benzer olsada bazen kişilerin karakterine ve niyetlerine göre farklı davranabiliyoruz. O yüzden bunlara göre değerlendirip hareket etmenizi öneririm.
Eşiniz bu konuda yorum yapabilir ama kararınıza karışamaz. Yaşanmışlıklar ve karşınızdaki kişilerin sizdeki değerini, anılarınızı ve hissettirdiklerini siz bilirsiniz. Eşiniz için sonuçta dünyadaki milyonlarca insandan sadece biri.

Haklı bulamadım seni
Sonuçta arkandan dedikodunu yapmamışlar değil mi? Belli ki o an cevap verememiş kadına mutlaka sebebi vardır. Gelip sana haber vermelerini de iyi niyetli buldum. Bence çok uzatmışsın. Onlar kınana geldiği halde sen gitmemişsin bu da bir ayıp.. Eşini de dostlarına karıştırma derim.. Hata olur çünkü

Esini ilgilendirmez bana kalırsa. Karari kendiniz verecek yastasınız ama, ben olsam barısmazdım. Yorucu bi arkadaslıgınız varmış gene aynı devam edecek. Gulluk gulıstanlık olmayacak

Eşinizin müdahale etmesi, benim nazarımda doğru olmamakla birlikte, aynen mesafemi korurdum.. Araya bir kez soğukluk girdi mi, bir daha eskisi gibi olunmuyor zaten..

Ben de sizin gibi düşünüyorum, madem yakın arkadaşsınız , insanlar onların yanında sizinle ilgili atıp tutamazlar , demek ki o insanların konuşmalarına çanak tutmuşlar.. Bu konuda çok çok haklısınız.. Ama bir kere yara almış bir arkadaşlıkta tekrar aynı düzeni kurmaya çalışmak pek mantıklı gelmiyor bana.. İlla yakın ilişki kuracağınız birleri istiyorsanız ailenize yönelin, mesela kardeşiniz , kuzeniniz var mı? Onlarla bağları güçlendirmeye çalışın daha iyi bence..

Eşimin tanıdığı arkadaşlarım da var tanımadıkları da , ancak hiçbiriyle iletisimlerimi , yaşadıklarımı bilmez, gerek yok ki.

Siz , size atılan mesaja kadar detaylı konusmussunuz.
...

Öncelikle söyleyeyim, barişsaniz bile hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Ancak bu konuda sizin konuyu uzattiginizi düşünüyorum. Demek ki gerçek arkadaşlık değilmiş ki , guvenmemissiniz onlara.

meselenızde sız haklısınız .
ben olsam gorusmezdım zaten o kısılerle

bence haksızsınız. başlatan başta siz olmuşsunuz insanlar o an birşey diyememiş olabilir kapatsaydınız olayı keşke direk.soğulkluklar daha büyük şeyleri doğurmuş.

sevgililik gibi arkadaşlık ilişkisi yaşamayı nasıl başarıyorsunuz anlamıyorum cidden.
ayrıca eşini ilgilendiren bi durum yok.

X