Hattın ilk kapatılmasından kasıt hattı kullanmamak gibi anlıyorum, yani ilk mesajınızda hattı kapattırdık dediğinizde abone merkezinden bir kapatma işlemi olmadı sanırım. Eşinizin anlattıklarından da siz evlendiğinizden beri bu hat kaynınızdaymış gibi bir sonuç çıkarıyorum. Ne kadar oldu siz evleneli bilmiyorum ama, eşiniz kardeşinin hattı kullanmasına razı olmamasına rağmen, demek tüm bu süre boyunca hat onda kalmış ve derken hattı satmaya karar vermiş k. biraderiniz.
Eşiniz ve kaynınız aynı iş yerine herhalde. Bu hattı satın aldığı söylenen kişi de iş yerine gelip hattı satın aldı diye düşündüm (ki eşinizin telefonu kaynınızın elinde olabilsin, ama tabi eşinizin bundan haberinin olmaması normal mi, bunu siz bilebilirsiniz). Eğer öyle ise, hattı geri almak için bu adama nasıl ulaştılar acaba? Bu konuda bir şey söyledi mi eşiniz? Eğer daha önceden adresini bilmiyorlarsa, bu sözkonusu hattı arayıp ulaşmış olabilirler, o zaman da, kaynınızın telefonunda da o hatta ait bir arama kaydı olmalı.
Kaynızın sebep olduğu iddia edilen bir karışıklık nedeni ile eşinizin daha bu hat için yapacak birşeyim kalmadı ama güvenini kazanmak için yine çabalarım demesi sizce eşinizin tipik davranışlarından birisi ise bence düşüneceğiniz bir şey kalmamış. Ama bir insan suçsuz olduğu bir konuda bu denli anlayışlı olur mu, ondan biraz şüpheliyim açıkçası. Mutlaka eşiniz birşey yapmıştır diye de düşünmüyorum gerçi. Belki de kaynınız birşeyler yaptı ve eğer evli ise o da, o zaman eşiniz bunu size açık etmek istememiş olabilir.