Rica ediyorum asocum, vahiy mi geldi falan demek.
Tabiki vahiy geldiği yok kimseye.
Ama o yazdığı şey kendi sözü değil, hadis-i şeriftir.
En sahih hadis kaynağı olan Buhari ve Müslim'den bakarak teyit edebilirsin bunu.
Ayrıca lanet kelimesinide o kullanmıyor.
Oda hadis-i şerifte geçen kelimedir.
Yapılan işin ne kadar kötü olduğunu göstermeye çalışır.
Evet lanet kelimesi ağır geliyor olabilir, ama bu dövme yaptırmanın ne derce günah olduğuna dair fikir vermesi içindir.
Dövme günahtır.
Yapan yaptırır, yaptırmayan yaptırmaz.
Ama dini hükümler hakkında hiç kimse kafasına göre yorum yapamaz.
Bakın okuyun size uygulamak isterseniz ne ala.
Yok uygulamayacaksanız rica ediyorum birşey söylemeyin.
canım istersen insanı neyin günahkar yapacağına sen karar verme..büyük bir vebale girersin..
daha büyük günahların olması birşeyi helal kılmaz..
kanarya ben bu konuyu araştırmıştım..
dövmesi olan kişinin abdesti olmaz yani ne gusül ne normal..cünup olarak gezmekte zaten helal değildir cünup suyu bile mecbur kalmadıkça içmemek gerekir..
eski zamanlarda köylerde filan insanlar hangi gurup ya da kabile her ne ise mensup olduklarını bildirmek için dövme yaparlarmış ama bilinçsizce o cehalet grubuna girdiği için alimler affedilebileceklerini söylüyorlar ama bilimsel olarak biz artık biliyoruz suyu geçirmeyeceğini..
nasılki ojelerimizi siliyoruz gusül abdesti alırken buda onun gibi bişey..
inşallah yaralı olabilmişimdir..
Canı ,keyfi istiyorsa yaptırsın ,ne var ki bunda ?Hijyenik olmak kaydı ile.:içelim: Dövmesi olup da yüreği tertemiz insanlar tanıyorum,Şekilciliğe karşıyım.
İnsanın içi temiz olsun.
arkadasim biz burada hijyenden bahsetmiyoruz farkindasan gunahmidir sevap midir diye sorulmus ve sunu soyleyeyim allahin buyruklarina uymak sekilcilikse evet ben sekilciyim ve kattien yaptirmam ve hatta bazi arkadaslar dalga gecmisler yok vahiy mi geldi diye falan filan bu zamanda dovme yaptirmanin gunah oldugunuda bilmiyorlarsa pes derim yanilmaz:
Siz bahsetmeyebilirsiniz ,ama ben hijyenden bahsetmek istiyorum.:1closedeyes:Bir sakıncası mı var ?? :sm_confused: İsteyen şekilci olur,isteyen olmaz.Kimse kimsenin ne sevabı,ne günahı var ,bilemez. [/QUOTE
biz derken arkadasim konudan bahsetmistim farkindaysan biz kimsenin sevabini gunahini tartmiyorum zaten allah bilir ancak onu biz degil haklisin isteyen allahin emirlerine uyar isteyen uymaz kafasina gore yasar biz sadece merak eden arkadasimiza bildigimiz kadariyla bilgi vermeye calistik baskalari gibi saptirmadik konuyu
Siz bahsetmeyebilirsiniz ,ama ben hijyenden bahsetmek istiyorum.:1closedeyes:Bir sakıncası mı var ?? :sm_confused: İsteyen şekilci olur,isteyen olmaz.Kimse kimsenin ne sevabı,ne günahı var ,bilemez. [/QUOTE
biz derken arkadasim konudan bahsetmistim farkindaysan biz kimsenin sevabini gunahini tartmiyorum zaten allah bilir ancak onu biz degil haklisin isteyen allahin emirlerine uyar isteyen uymaz kafasina gore yasar biz sadece merak eden arkadasimiza bildigimiz kadariyla bilgi vermeye calistik baskalari gibi saptirmadik konuyu
Biz de kafamıza göre yaşıyoruz zaten.Günahlarımız diz boyu.Vücudumuzda dövürmediğimiz yer de kalmadı .-tatlicadiarzu-
Atışamayacağım kusura bakmayın ...
arkadasim benimde kimseyle atismaya niyetim yok zaten sadece kendi fikrimi soyledim bu kadar tabi herkes dusuncesini dile getirmekte ozgurdur
cloudy bende senin soylediklerine benzer birseyler yazacaktım herkesin inancı kendine ltfn ama
bu topigin kılitlenmesini gercekten cok istiyorum konu amacından cok uzaklastı...
kimi arkadaslar hatta hangi devirde yasiyoruz falan demisler devir degisikce allahin emirleri e yasaklarida mi degisiyor ben onu anlamadim neyse fazla uzatmaya da gerek yok isteyen allahin emirlerine ve yasaklarina uyar isteyen uymaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?