• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim dvme yaptirmak istiyor gnahmidir

Rica ediyorum asocum, vahiy mi geldi falan demek.
Tabiki vahiy geldiği yok kimseye.

Ama o yazdığı şey kendi sözü değil, hadis-i şeriftir.
En sahih hadis kaynağı olan Buhari ve Müslim'den bakarak teyit edebilirsin bunu.

Ayrıca lanet kelimesinide o kullanmıyor.
Oda hadis-i şerifte geçen kelimedir.

Yapılan işin ne kadar kötü olduğunu göstermeye çalışır.
Evet lanet kelimesi ağır geliyor olabilir, ama bu dövme yaptırmanın ne derce günah olduğuna dair fikir vermesi içindir.

Dövme günahtır.
Yapan yaptırır, yaptırmayan yaptırmaz.

Ama dini hükümler hakkında hiç kimse kafasına göre yorum yapamaz.
Bakın okuyun size uygulamak isterseniz ne ala.
Yok uygulamayacaksanız rica ediyorum birşey söylemeyin.

istediğim şeyi söyleme hakkına sahibim arkadaşım sen buna karışamassınvereliniortakvahiymi geldim derim tabi bu kadar kesin ve net konuşulursa..allahın kimi lanetleyip naletlemiyceğini sadece allah bilir.günah olduğuna inanıyorum okuduğum kadarı ile denmesi daha doğru değilmi arkadaşım:delphin:lanet çok ağar bir kelime takdir edersinizkisengözlerimebaksanabütün dövmeli insanları zan altında bırakmaktır bu:kahve:

Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
CEVAP
Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

dalga geçmeyi bırakın ayrıca merak eden arkadaş siz böyle dalga geçin diye konusunu açmadı öğrenmek için açtı bizde bildiğimizi yazıyoruz dnimizde böyle işine gelen işne geldiği gibi yapar dinde zorlama yoktur

haklısın peruk takmak yada çıt çıt,saç boyatmak bıyık almak hatta ağda yapmak kaş almak makyaj hepsi günah tamam arkadaşım herşeyi siz biliyosunuz...

canım kardeşim farkındaysan ben kendi yorumu koymadım ki lütfen fark edin orda yazdıklarımın hepsi hadisi şeriflerden alıntı ayrıca konunun muhattabı olan kardeşim bakarsa bana yeter
tekrar etmeliyim herlade benim yorumu değil ki ben bileyim a.s.

Günah mı değil mi bilemem ,onu Allah bilir ama benim şahsi fikrim çok itici.Sanki küçük bir çocuk özenmiş te tükenmez kalemlerle orasına burasına fantastik resimler çizmiş gibi geliyor bana.Serseri bir görüntü katıyor sanki insana.kaydirigubbakcemile3 Dövmesi olan arkadaşlar alınmasın ama bende çağrıştırdığı şey bu..benneyaptımkiEşimde dövme olması pek hoşuma gitmezdi..İkimizin de böyle bir isteği olmadı şimdiye dek çok şükür..
Ama zevk ve tercih meselesi tabiiki...Yaptıranlara iyi dövülmeler...kaydirigubbakcemile3zemuszemus

canım istersen insanı neyin günahkar yapacağına sen karar verme..büyük bir vebale girersin..
daha büyük günahların olması birşeyi helal kılmaz..

kanarya ben bu konuyu araştırmıştım..
dövmesi olan kişinin abdesti olmaz yani ne gusül ne normal..cünup olarak gezmekte zaten helal değildir cünup suyu bile mecbur kalmadıkça içmemek gerekir..

eski zamanlarda köylerde filan insanlar hangi gurup ya da kabile her ne ise mensup olduklarını bildirmek için dövme yaparlarmış ama bilinçsizce o cehalet grubuna girdiği için alimler affedilebileceklerini söylüyorlar ama bilimsel olarak biz artık biliyoruz suyu geçirmeyeceğini..

nasılki ojelerimizi siliyoruz gusül abdesti alırken buda onun gibi bişey..

inşallah yaralı olabilmişimdir..

kesinlikle katiliyorum arkadasim ve hatta ne gunahlar var dovmeye gelene kadar deniyor gunahlari zaten buyuk kucuk diye ayirdiklari icin gunahlar buyuyor ve hatta kimi insanlar dovmeyi yaptirayim biraz kullanayim sonra silerim diyor o dovmeyi yaptirdiktan bir kac gun sonra olmeyeceklerini nerden biliyorlar :olmaz:

Canı ,keyfi istiyorsa yaptırsın ,ne var ki bunda ?Hijyenik olmak kaydı ile.:içelim: Dövmesi olup da yüreği tertemiz insanlar tanıyorum,Şekilciliğe karşıyım.
İnsanın içi temiz olsun.:delphin:

arkadasim biz burada hijyenden bahsetmiyoruz farkindasan gunahmidir sevap midir diye sorulmus ve sunu soyleyeyim allahin buyruklarina uymak sekilcilikse evet ben sekilciyim ve kattien yaptirmam ve hatta bazi arkadaslar dalga gecmisler yok vahiy mi geldi diye falan filan bu zamanda dovme yaptirmanin gunah oldugunuda bilmiyorlarsa pes derim yani:olmaz:

kimi arkadaslar hatta hangi devirde yasiyoruz falan demisler devir degisikce allahin emirleri e yasaklarida mi degisiyor ben onu anlamadim neyse fazla uzatmaya da gerek yok isteyen allahin emirlerine ve yasaklarina uyar isteyen uymaz

arkadasim biz burada hijyenden bahsetmiyoruz farkindasan gunahmidir sevap midir diye sorulmus ve sunu soyleyeyim allahin buyruklarina uymak sekilcilikse evet ben sekilciyim ve kattien yaptirmam ve hatta bazi arkadaslar dalga gecmisler yok vahiy mi geldi diye falan filan bu zamanda dovme yaptirmanin gunah oldugunuda bilmiyorlarsa pes derim yani:olmaz:

Siz bahsetmeyebilirsiniz ,ama ben hijyenden bahsetmek istiyorum.:1closedeyes:Bir sakıncası mı var ?? :sm_confused: İsteyen şekilci olur,isteyen olmaz.Kimse kimsenin ne sevabı,ne günahı var ,bilemez.

Siz bahsetmeyebilirsiniz ,ama ben hijyenden bahsetmek istiyorum.:1closedeyes:Bir sakıncası mı var ?? :sm_confused: İsteyen şekilci olur,isteyen olmaz.Kimse kimsenin ne sevabı,ne günahı var ,bilemez. [/QUOTE

biz derken arkadasim konudan bahsetmistim farkindaysan biz kimsenin sevabini gunahini tartmiyorum zaten allah bilir ancak onu biz degil haklisin isteyen allahin emirlerine uyar isteyen uymaz kafasina gore yasar biz sadece merak eden arkadasimiza bildigimiz kadariyla bilgi vermeye calistik baskalari gibi saptirmadik konuyu

Siz bahsetmeyebilirsiniz ,ama ben hijyenden bahsetmek istiyorum.:1closedeyes:Bir sakıncası mı var ?? :sm_confused: İsteyen şekilci olur,isteyen olmaz.Kimse kimsenin ne sevabı,ne günahı var ,bilemez. [/QUOTE

biz derken arkadasim konudan bahsetmistim farkindaysan biz kimsenin sevabini gunahini tartmiyorum zaten allah bilir ancak onu biz degil haklisin isteyen allahin emirlerine uyar isteyen uymaz kafasina gore yasar biz sadece merak eden arkadasimiza bildigimiz kadariyla bilgi vermeye calistik baskalari gibi saptirmadik konuyu

Biz de kafamıza göre yaşıyoruz zaten.Günahlarımız diz boyu.Vücudumuzda dövürmediğimiz yer de kalmadı .-tatlicadiarzu-
Atışamayacağım kusura bakmayın ...

arkadasim benimde kimseyle atismaya niyetim yok zaten sadece kendi fikrimi soyledim bu kadar tabi herkes dusuncesini dile getirmekte ozgurdur

ben bu forumda dini bir konu üzerinde tartışmak yasak diye biliyordum
ben mi yanlış biliyorum acaba??
tamam tartışmıyoruz fikrimizi yazıyoruz dersek eğer böyle bir konuda
yoruma yorum yapmaktan vazgeçin arkadaşlar herkesin inancı kendine
son kez söylüyorum dövmeye gelene kadar ne günahlar var dedim
ama bu dövmenin günahını hafifletir onu temize çıkarır demedim
niye ikide birde büyük günah küçük günah tanımlaması yapıyorsunuz
alıntı yapmadan cevap veriyorum cevabım yorumuma takılan herkese..
ayrıca din öznel bir konudur bana göre günah bir başkasına göre değil yada tam tersi...
burda nasıl bir fikir alışverişi olmasını bekliyorsunuz ki
fikrimizi yazıyoruz eleştiriliyoruz aslında herkes kendi görüşünü yazıp bir kenara çekilse sorun olmayacak
yada böyle topikler açıldığı andan kilitlenecek sorun kökten halledilmiş olacak

ömür boyu çıkmıcak bişey
izin vermeyin bence eşinizin döğme yaptırmasına..:umursamaz:

cloudy bende senin soylediklerine benzer birseyler yazacaktım herkesin inancı kendine ltfn ama

bu topigin kılitlenmesini gercekten cok istiyorum konu amacından cok uzaklastı...

cloudy bende senin soylediklerine benzer birseyler yazacaktım herkesin inancı kendine ltfn ama

bu topigin kılitlenmesini gercekten cok istiyorum konu amacından cok uzaklastı...

aynen katılıyorum amacından uzaklaştı
din tartışılmaz bunu herkes biliyor neyi tartışıyoruz ki
sorunun cevabı evet yada hayırdır oda kişiden kişiye değişir
ben evetimi bir başkasına kabul ettirmeye çalışıyorsam sorun orda başlar demektir
bencede uzadı çünkü burdaki kimse konunun ehli değil
dini boyutunu merak eden müftüye imama hocaya sorar
varsa aramızda bir hoca çıksın söylesin

kimi arkadaslar hatta hangi devirde yasiyoruz falan demisler devir degisikce allahin emirleri e yasaklarida mi degisiyor ben onu anlamadim neyse fazla uzatmaya da gerek yok isteyen allahin emirlerine ve yasaklarina uyar isteyen uymaz

o arkadaş ben oluyorum galiba sengözlerimebaksanab

önce yazdığım yazıyı anla olur mu...ramazanda herkes olmadıgı kadar müslüman kesiliyo başımıza...inanç kimdedir bunu bilemezsin güzelim :1closedeyes: bende namazımı kılarım orucumu tutarım...

ben sadece dövmeye lanetli diyenlere laf söyledim...neyin lanetli oldugunu o mu biliyo ki,buna hangi devrdeyiz dedim sadecesositososito

Back