Eşim bilgisayar bağımlısı

birlani

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
88
16
3
21
Merhaba hanımlar konuyu direk anlatayım 9 aylık evliyiz yeni sayılır ama gelin görün ki yeni evli gibi değil 20 senelik evli gibiyiz başından beri. Eşim bilgisayar bağımlısı işi bilgisayar ama her dk işi yok sabahtan aksama kadar toplasan 3 saat iş yapıyorsa kalanında ya oyun oynuyor yada video izliyor bu yüzden ağlayıp yanlız hissettirdiğini anlatıp konuştum da tamam dedi düzelicem dedi ama değişen birşey olmadı kavga da ettik yine de devam etti evde tek yaşıyormuş gibi hissediyorum sanki ev arkadaşıyız evli değiliz beraber yaptığımız tek şey yemek yemek bir tek o zamanlar yanıma geliyordu yiyor 10 15 dk sonra geri kalkıyordu gözünü açar açmaz bilgisayara koşar bilgisayarı kapanır uyur o zamana kadar hep böyle ilerler hep bilgisayardadır artık yemek yemeyi de ayrı yapmaya başladı bilgisayar başında yiyor bende sıkıldığım için yanına geliyorum o odadayken oturup yanında video falan izliyorum bazen video gösteriyorum askım dur konu açıyorum sohbet olsun diye kapatıyor çok sıkıldım bu durumdan ve değersiz hissetmeye başladım böyle bir evlilik kim ister ki birşeylerin değişmesi gerek ama değiştirmek için herşeyi denesemde nafile var mı aranızda benim gibi olan

Eşinizin bağımlılığının aynısı bende de var ne yazık ki. Sırf bu yüzden kaç işimi erteledim hatırlamam. Dışarı çıkarım ''bir an önce eve gitsem de bilgisayara otursam'' diye düşünüyorum. Ailemle nadir sofraya oturuyorum vs... Çok kötü bir şey bu. Çözümü var mı bilmiyorum kelin ilacı olsa kendi başına sürer derler ya. Biraz da kişinin iradesine bağlı bir durum. Ben evli değilim o yüzden aslında bu kadar rahatım ama sizin durumunuz çok farklı. Konu üste çıksın, mantıklı ve öneri yorumları da gelir mutlaka

Değişmek isterse değişebilir ancak. Benim eşimde telefon bağımlısı. Bulduğu her fırsatı telefonuyla geçirir. Çok sinir bozucu bir şey. Benimki yemek yerken, birlikte bi şey yaparken alamıyor eline sadece, benim korkumdan çünkü aşırı sinirlenip tepki gösteriyorum. Eve misafir geldiğinde veya misafirliğe gittiğimizde mesajla uyarmak zorunda kalırım telefonu bırak diye veya öncesinde telefonu eline alma diye. Benim kayınpederimde bilgisayar bağımlısı.

Evlenmeden önce bundan farklı mıydı? Böyle bir bağımlılığı gizlediğim düşünmüyorum. Bile bile evlenmişsiniz demek ki. Düzelme ihtimali de düşük hayatınızda üçüncü bir insan gibi bilgisayar her zaman olacak. O olmazsa önünde telefon tablet tv olacak

Evlenmeden önce birseyler yapıyorduk aktivite içindeydik sürekli ondan artı kalan zamanda oynardı ama şuan hiç bir şey yapmıyoruz sorun da bu işte

Ahh ah

Dışarıda bir şeyler planlasanız böylece bilgisayara ulaşımı olmaz. Yemekleri ayrı yiyecek kadar bağımlı olması bence destek alması gerektiğini gösteriyor

Dışarıda bir şeyler planlasanız böylece bilgisayara ulaşımı olmaz. Yemekleri ayrı yiyecek kadar bağımlı olması bence destek alması gerektiğini gösteriyor
İnanın çok deniyorum çıkamayız bu gün olmaz şu gün olmaz işim var diyerek geçiştiriliyorum her defasında sonra evde kendimi tek başıma film izlerken buluyorum evliliğin başından beri oysa bekarken böyle değildik nişanlıyken sürekli gezer tozar birseyler yapardık şimdi o gelmese bile onun odasına gidip beni görmesi için oturuyorum o oyun oynarken yere oturup bende film izliyorum ama görülmüyorum ne yazık ki

Bu koca versiyonu evveliyatında da böyledir. Çılgınlık yapıp adamı baba yapmazsın umarım. Düşün taşın boşanma da aklında olsun

Sanırım evlendikten sonra nişanlı olduğumuz kadar ilgisi ve sevgisi kalmadı tek mantıklı açıklaması bu

Üzücü bir durum aslında son zamanlar da benim eşim de çok fazla bilgisayar oynuyor ama hamileyim ve çocuktan sonra oynayamaz diye sesimi çıkarmıyorum son zamanlarının tadını çıkarsın. Düşünüyorum beraber yemek yemeyecek seviyeye gelsek o sinirle bilgisayarını bozabilirdim sizin eşiniz bilgisayarla çalıştığı için öyle bir şans da yok konuşup beraber günlük kota koyabilirsiniz

Eşinizin mesleği nedir ? Benim eşim de bilgisayarda çok vakit geçirir ama muhasebeci olduğu için ekstra işler de yapıyor iş yerinde yetişmediği için evde yapmak durumunda oluyor. Onları yapıyorum diyor ama elbette çok fazla oyalanarak yapıyor vakit harcıyor çok uyardım kaç kere defalarca dilimde tüy bitti nerdeyse. Sonra birkaç etkili konuşma yaptım o tesir etti biraz daha azalttı. Ama ben biliyordum iş dolayısıyla açılıyordu o bilgisayar. Yine de çok ama çok rahatsızdım bilgisayar görmekten soğudum artık berbat bir durum. Dikkat edip kendine sınır koymaktan başka şansı yok.

Sanırım evlendikten sonra nişanlı olduğumuz kadar ilgisi ve sevgisi kalmadı tek mantıklı açıklaması bu
hayır canım seni nasılsa garantiye aldı. o yüzden bu kadar rahat.
keskin ve net konușmayı dene.
bunun da tedavisi var. seni kaybetmek istemiyorsa sağlıklı bir evlilik yürütmek istiyorsa gitsin tedavi olsun.
tek bașına evlilik olmaz.
olmuyorsa bașka türlü çaresine bak.
ya kabullenip kendine evli ama farklı bir dünya kuracaksın. ya da onu bilgisayarıyla bașbașa bırakıp gideceksin.
hea ben olsam kırarım o bilgisayarı parçaları da münasip bir yerine koyarım (cebine filan) sonra da bay canım der çıkarım. artık oturur bilgisayarına mı ağlar koșar peșime mi gelir onun sorunu.
ama tabi sen öyle yapma. konuşmayı dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…