How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eşim beni deli ediyor!!!

Sadece erkeklerin değil bayanların da midesi ve kalbi arasında bağlantı vardır bence. Ama erkekler için biraz daha fazla bu bir gerçek. ancak Yemek seçen eş konusu ise başından nasıl alıştırdığınla bağlantılı biraz. Eğer evliliğinizin başından beri ona tahıllı ve etli yemekler hazırlama konusunda çaba gösterdiysen bu tarza alışmıştır. Ama damak tadı olarak da her erkekte az çok vardır. Evliliğimin ilk yılında çok sevdiğim bamyalar için buzlukta ayıla bayıla bir ton yer yaptım. Kışın eşim ağzına sürmediğinden dolayı hepsi çöpe gitti. O yıl bu yıl evde bamya yaptığımı bilmem. Bunun gibi çok örnek var.

Madem çok yemek seçiyor eşin çözüm bulmaya bak. Eşin değişemeyecekse ,

Önceden hazırlayıp buzluğa atacaksın. Benim eşimde çok yemek seçer. Bende hep ona öre yapardım. Buzlukta muhakkak sigara böreği bulundururum. Bazen sabahları ilk kalktığımda peynrli börek yaparım hemen oğluma ve eşime. Hazırlamak 10 dk sürmüyor ve 45 dkda pişiyor. Ben hazırlanıyorum o sırada. Buzlukta muhakkak et pişirip koyuyorum. Eşime akşamları soğanla kavuruyorum yada köfte olur . Kızartırım onu patates kızartmasıyla beraber çok sever. Su böreği bulundururum buzlukta o da pratiktir. Hazır pizzalar var dr. oetker'in atdı çok güzel onlarda kurtaırıcmdır. Kendimde çorba ve salat ile geçiştiriyorum genelde. Birde hafta sonları poğaça yaparsın hemen bayatlamıyor nasılsa

Sizi özel hizmetçisi olarak mı almış niye bu kadar taviz veriyorsunuz ki yapın yemeği yiyorsa yesin yemiyorsa yemesin ya da çok özel yemekler istiyorsa her daim ya parasına kıyıp aşçı tutsun ya da siz çalışmayın sizin ne biliyim dışardan sigortasınızı filan ödesin oturun evde akşama kadar 7-8 çeşit onun en sevdiği yemeklerden yapın. Hem hala kadın eskisi gibi süper yemek, temizlik filan yapsın hem de afedersiniz eşşek gibi dışarda para kazansın . Hepsi aynı anda olmuyor malesef bu devirde ya gelecek paradan ya da evdeki keyfinden taviz vermek zorunda kalcak beyfendi zahmet olmazsa.

Son düzenleme:
önceleri cok özenirdim
kahvaltilar yemekler vs cesit cesit
her zaman elinie saglik der elimi öper ama begenmedigini anlarim bazilarini yemez
salata sever yaparim iki kasik alip birakir
sunu yaptim derim surati düser
böyle yani
cok hazir yemek yemeye alismis zaten
bende artik pek özenmiyorum
bir cesit yemek yapiyorum
yiyor oda
birden fazla yaptiysam seviniyor
degisik tür bunlar yaa
önemseme sen
herseye alisiyorlar
arada sevgi var mi o önemli :)

hic unutmam bir kere sulu köfte yaptim
geldim buna iste sulu köfte yaptim sana
iyyy hic sevmem demez mi
bende öyle sinirlendimki tencereyi cöpe bosallttim
sonrada demez mi
yemem demedim ki !!
gelde kavga etme yani :)

Son düzenleme:
önceleri cok özenirdim
kahvaltilar yemekler vs cesit cesit
her zaman elinie saglik der elimi öper ama begenmedigini anlarim bazilarini yemez
salata sever yaparim iki kasi alip birakir
sunu yaptim derim surati düser
böyle yani
cok hazir yemek yemeye alismis zaten
bende artik pek özenmiyorum
bir cesit yemek yapiyorum
yiyor oda
birden fazl yaptiysam seviniyor
degisik tür bunlar yaa
önemseme sen
herseye alisiyorlar
arada sevgi var mi o önemli :)

hic unutmam bir kere sulu köfte yaptim
geldim buna iste iste suku kögte yaptim sana
iyyy hic sevmem demez mi
bende öyle sinirlendimki tencereyi cöpe bosallttim
sonrada demez mi
yemem demedim ki !!
gelde kavga etme yani :)

tam sopalıklar bunlar yaa, benimkide öyle yaptı geçen tokum dedi yemedi yemekleri sinirli sinirli çöpe boşalttım diyede olay çıktı, bayağı zor düzeldik

ayni vaka
benimki sirin sirin ama yiyecektim dedi
Allahim yaa
cöpe giden emegime yazik birdaha yapmam öyle valla

Yani.. En aşağı mutfafta 2 saat uğraş didin adam isteksiz yesin, ya da yemeğe burun kıvırsın..Ama ben anladım artık onu... Sinirlenmiyeceğim ya da tavırda yapmıycam sadece o burun kıvırdığı yemeklere bile onu hasret bırakacağım, her gün tek çeşit yapıp koyacağım önüne ne zaman sebze yemeye başladı o zmn onun sevdiklerini yapacağım...

Ne doğru düzgün sebze yer, ne de meyve .. Sık sık hastalanır, bitkin düşer yinede sigaraya devam meyve sebze yememee devam, su içmemeye devam

Son düzenleme:
ben zaten 2 aydır yemek yapıyorum yeni yeni öğreniyorum bide eşimin heves kırıcı hallerine dayanamazdım galiba, çalışırken evle uğraşmak yetetince zor, ne yapsam yiyo valla sağolsun, bazende dışardan söylüyoruz, eşine çok yüz veriyosun genç yaşta çökeceksin demedi deme, maaş kartını verdin bedava hizmetçilik yapıyosun adama

Yani.. En aşağı mutfafta 2 saat uğraş didin adam isteksiz yesin, ya da yemeğe burun kıvırsın..Ama ben anladım artık onu... Sinirlenmiyeceğim ya da tavırda yapmıycam sadece o burun kıvırdığı yemeklere bile onu hasret bırakacağım, her gün tek çeşit yapıp koyacağım önüne ne zaman sebze yemeye başladı o zmn onun sevdiklerini yapacağım...

Ne doğru düzgün sebze yer, ne de meyve .. Sık sık hastalanır, bitkin düşer yinede sigaraya devam meyve sebze yememee devam, su içmemeye devam

tek cesit yemek :)
kesinlikle
özlüyorlar o zaman
ben öyle yapiyorum valla.
benim esimde sebze meyve sevmiyor sigara icmez ama enerji icecek cok icer, tatli seyler cok yer
dikkat etmiyor kendine artik ne yapayim kocaman adam

ben zaten 2 aydır yemek yapıyorum yeni yeni öğreniyorum bide eşimin heves kırıcı hallerine dayanamazdım galiba, çalışırken evle uğraşmak yetetince zor, ne yapsam yiyo valla sağolsun, bazende dışardan söylüyoruz, eşine çok yüz veriyosun genç yaşta çökeceksin demedi deme, maaş kartını verdin bedava hizmetçilik yapıyosun adama

Ben yüz vermiyorum, eşim zaten aldığımda böyleydi.. Annesi şımartmış, herşeyini çocuklarına sermiş, ne dedilerse ikiletmemiş.. Eşim şimdide herşey kendi isteidği şekilde olacak zannediyor.. Ama ben onu yavaş yavaş kıvama getiriyorum, benim annesi olmadığımı onu pof poflamayacağımı anlamaya başladı.

benimki de tavuk, hamur yemeklerinden, patlıcan, yumurtalı yemeklerden, ekşili çorbalardan hiç hoşlanmaz. bende aksine bayılırım.
Dün iş yerinde öğle yemeğinde patlıcan yemeği varmış. eve geldi "ölüyorum anam karnım çok arıyo" falan diyo. dedim ne yedin? patlıcan yemeği.
dedim evde yapsam dünyanın lafını sayarsın yiyemiyorum falan diye. ama milletin yaptığını siler süpürürsün. işte böyle karnım ağrıyo diye böğürürsün dedim.
:47:

benimki de tavuk, hamur yemeklerinden, patlıcan, yumurtalı yemeklerden, ekşili çorbalardan hiç hoşlanmaz. bende aksine bayılırım.
Dün iş yerinde öğle yemeğinde patlıcan yemeği varmış. eve geldi "ölüyorum anam karnım çok arıyo" falan diyo. dedim ne yedin? patlıcan yemeği.
dedim evde yapsam dünyanın lafını sayarsın yiyemiyorum falan diye. ama milletin yaptığını siler süpürürsün. işte böyle karnım ağrıyo diye böğürürsün dedim.
:47:

sen de akşama bir patlıcan yemeği koysaydın ne kadar güzel olurdu:)

Sen niye deliriyorsun? Topu ona at. De ki bak ben calisiyorum, buna ragmen ev islerimi eksiksiz yapmaya calisiyorum, ama bu konuda bana yardimci olmuyorsun. Yemek secmenden gina geldi, o zaman her gun sen dusun ne pisireyim diye. Ama sana her gun borek yapamam vaktim yok de. Otursun dusunsun. Ne istiyorsa bir gun onceden solesin canim.

Bulmus senin gibisini bence bunuyor.

Hazırlayıp koy önüne, yer yemez kendi bilir. He istediği yemek değilmi, kalksın paşa gönlü neyi çekiyorsa onu yapsın. Öyle uğraşılır mı hergün?

Ay bendede var yemek secen modelden bende cok secerım ama :9:
kocama hergun tavuk balık et ver yesın hergun borek pogaca yapayım hıc tık demez salata salata basımın etını yer yapıca 2 kasık bıttı gıttı bu durumu astık yemedıgımız cogu sebze ortak lahana pırasa kerevız bakla gıbı o bana sebze yıyecegıne ssoz verdı bende balık yıyecegıme (ğyyyykkk) o sozunu tuttu bamya ve yesıl fasulyeyı ıkı etmeden yedı sıra bende ama nasıl yıyecem o balıgı bılmem :27:

aynısı bende de var cnm sana tavsiyem köfte seviyorsa yap 1 kilo kıymadan koy derin dondurucuya milföyle pratik poğacalar yapabilirsin yada poğaca börek v.s fazla yap at buzdolaabına senin için pratik olur:)

genelde erkekler daha cok etciller, bu kesin. sunu anlayamiyorum ben...

sende calisiyorsun esinde calisiyor, ama sen sabah uykundan feragat edip kalkip her sabah kahvalti hazirliyorsun. sabahin o saatinde ne kadar yenirse artik...sonra acele acele giyinip ise gidiyorsun...aksamlari yirtiniyorsun yemek yapmak icin ama beyfendi begenip kasigini bile surmuyor...bu eziyet ne icin? b irak sabah kahvalti yapmak istiyorsa kendisi ekmek arasi birseyler yesin...ha diyorsanki ben zaten kendimede hazirliyorum ona da hazirliyorum birsey diyemem.

aksam ise yemezse yemesin :34: pasa gonlu bilir..sen bildigini yap..eger begenmedigini soyleyip huysuzluk ederse..bir gunde sen yapta ben yiyeyim de...bu sekilde sadece sen ezilirsin benden soylemesi..

benim esimle genelde ise gitme zamanlarimiz farkli, bazen gece calisir mesela...o gelir sabah ben giderim..o zaman kendime ekmege birseyler surerim krem peynir, cikolata gibi..onada sorarim ister mi diye..isterse onada 1-2 dilim birseyler surerim...yoksa kusura bakmasin kimse icin uykumdan odun veripte kahvalti hazirlayamam. heleki yemeklerime laf ediyorsa kalkip bi zahmet kendisi hazirlasin...bunuda boylece derim :34:

Son düzenleme:
kadın çalışıyor ,erkek çalışıyor.
kadın işe gitmeden daha erken kalkıp kahvaltı hazırlıyor.
tamam ev temizliğini bir derece anlarım ,erkeğin eli yatkın olmaz bazı şeylere de.
kadınlar neden her zaman, her işi böyle üstlerine alıyorlar.
yemek yapma ,ne yemek yapılacağını bulma kadın çalışmasa bile bir tek ona görev edilmemeli bence.
işten gelip birlikte mutfağa girin ,bu akşam ne yesek diye birlikte düşünün, sen canın isterse kendine salata yap ye, o da köfte kızartsın. maksat karın doyurmak değil mi. ne kadar çok sıkıntıya girmişsiniz.
birde bence cidden onu uyandırmadan kahvaltı hazırlamamalısınız, birlikte kalkıp buzdolabından kahvaltılıkları birlikte çıkartın. bu sizin göreviniz gibi olmuş.
(İçinizde gelir arada bir elbette yaparsınız o ayrı tabiki de)

bu toplumsal dayatma ve eşitsizlikten artık gına geldi. erkeklerinde böylesi işlerine geliyor.

kadın çalışıyor ,erkek çalışıyor.
kadın işe gitmeden daha erken kalkıp kahvaltı hazırlıyor.
tamam ev temizliğini bir derece anlarım ,erkeğin eli yatkın olmaz bazı şeylere de.
kadınlar neden her zaman, her işi böyle üstlerine alıyorlar.
yemek yapma ,ne yemek yapılacağını bulma kadın çalışmasa bile bir tek ona görev edilmemeli bence.
işten gelip birlikte mutfağa girin ,bu akşam ne yesek diye birlikte düşünün, sen canın isterse kendine salata yap ye, o da köfte kızartsın. maksat karın doyurmak değil mi. ne kadar çok sıkıntıya girmişsiniz.
birde bence cidden onu uyandırmadan kahvaltı hazırlamamalısınız, birlikte kalkıp buzdolabından kahvaltılıkları birlikte çıkartın. bu sizin göreviniz gibi olmuş.
(İçinizde gelir arada bir elbette yaparsınız o ayrı tabiki de)

bu toplumsal dayatma ve eşitsizlikten artık gına geldi. erkeklerinde böylesi işlerine geliyor.

Burda dikkat ediyoruum bütün kadınlar eşleriyle sorunlu bayanlara gaz veriyor tabiri caizse... ne gerek var cok zor bişi diil bu konuda uzlaşmak bence cok zorlanıyorsa bbayan 2 haftabir falan kadın tutar ewi temizleetir... çalışan bayansa hakkı zaten okuyup şok oluyorum en ufak tartısmada boşan diyenler bu tarz seyler insanları etkiler daha dikkatli olsak bence daha iyi olur...

Back