Eşim beni deli ediyor!!!

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Hergün işe gitmeden erkenden kalkar kahvaltı hazırlarım, her çeşitten koyarım masaya...Sonrada gider kısacık zamanda hazırlanacağım diye uğraşırım.. Sonrada beyzade eşimi kaldırırım. Oda zar zor kalkar az birşey yer, işe çeker gider... Kahvaltı hazırlamasamda, hazırlamadım diye kızar..Olanıda doğru düzgün yemez.. Akşam yemekleri daha facia zaten...Yemekleri gayet güzel yaparım ama eşim yemek seçmekten yiyecek birşey bulamaz...Bulgur, sebze, tarhana sevmez...Çorbalarıda çok az yer ...Tek sevdiği et ve unlu mamüller.. İyide ben ona sürekli et yemekleri ya da börek yapamam ki... Üstelik kendimde diyetteyim az yemeye çabalıyorumm... O ise işine geleni bulunca siler süpürür sevmediği bir şey oluncada kaşık sürmezz... Yoruluyorum hergün ona ne yemek yapsam ki diye düşünmekten bıkıyorum... Üstelik bir de işe gidiyorum, ev hanımı olsam sorun değil,, işim ne derim yapar, uğraşırım onun yiyeceği yemeklere...Ama bıkıyorum yemek seçmesinden gerçekten gına geldi.. sabah öğle ve akşam ona ne yedirsem diye düşünmek beni yoruyor....Üstelik sevdiğimiz şeyler zıt.. Ben sebze yemek istiyorum onun yüzünden yiyemiyorum..Her çeşitten yemek yapmaya desen ne vaktim var ne de enerjim...

Son düzenleme:
ayy canim bu yemek secen erkeklere hergun degisik yemek yapma dusuncesi berbat bisey ya.
Cok sukur benim kocam onune ne koyarsam yer ama babam oyle degil. Baba evindeyken annemle hergun dusunurduk ne yapsak diye adam sebze corba cok sevmez balik ve tavukta sevmiyor.
Hergun kirmizi et, borek corek yicek hali yok onun icin annem mesela etli yemekler yapar ama icine ufak ufak sebzesini herseyini koyar.
Allah yardimcin olsun bak boyle corba yap ama mesela icine tavuk eti koy, baklagiller koy, belki oylece yer. Mesela patlican kabak yemegi filan hep etli yap.
Onun disinda makarna yapiyosan icine ne bileyim pazi filan dogra hani sebze yemekte saglik acisindan cok onemli. her gun pasta borek yesek ayaga kalkamayiz

Kocan yemek hazırlamayan bayan duymamis sanırım masallah calisip yemek de hazırlıyorsun daha ne istiyor zamanla sebze de yer yap yap koy önüne benim esımde sevmezdi kabak yemeği tek çeşit yap baş nasıl yiyor kuzu gibi hemde çeşit fazla yapma sen yaptıkça o fazlasını ister tek çeşit yap az yap yarın başka birşey yap ben öyle yapıyorum yer masallah

eğer ki çok yemek seçiyor bi çok yemeğe karşıda sıkınıtısı varsa
yapacak bişey yok
çocuk değilki zorla veresin ağzına
kendine diyet yemekleri yap iş çıkışı
eşinede bi gün önceden sevdiği yemeği yap
başka çaresi yok sanırım:25:

benim eşimde etcil 3 gün önüne kırmızı et koy hiç sesini çıkarmaz yer :D
sebze ile hemen hemen hiç arası yoktu evlenmeden önce ama sornadan yavaş yavaş yedirmeye başladım mesela eşim kabak yemezdi bir gün kabak yemeği yaptım ama yanına başka hiç birşey yapmadım ilk önce ben yemem diye mırın kırın etti sonra bir tadına bak beğenmezsen başka birşeyler yapcam vs tatlı sözlerle ona yemeği yedirdim . sofradan kalkarken çok açtım ondan yedim yoksa yemezdim dedi. :27: ama 1/2 hafta sonra marketten kabak ve kıyma vs alıp bana gene o yemekten yapsana dedi :27: şu an birçok şeyi yedirmeyi başardım kaynanam çatlıyor sinirden bende yemezdin onda yiyorsun diye :52: anneler yemediğinde gider başka birşey hemen yapar çünkü
bu arada eşinin şükretmesi lazım işten gelip yemek yapıp önüne sıcak yemek koyduğun için gerçekten hem çalışmak hem ev yürütmek çok zor

Son düzenleme:
Sizin eşleriniz nasıl, onlarda böyle yemek seçer mi?

ohoo seçmezmi.. bir çok şeyi yemez kendileri. soğan sarımsak, pişmiş domates, patlıcan, kabak, pırasa, bamya, bakla.... liste uzar gider. onları yemez. yedikleri az. bende çok düşünürüm ne yedircem diye. çok sıkışırsam yada yedirecek birşey bulamazsam dışardan söyleriz. herşeyin yanına pirinç pilavı ister. japonlara benzedik:9:... ıspanakta yemezdi, hile ile içine etsuyu koyuyorum ozmn bayılarak yiyor (kendi hazırladığım et suyu, bulyon değil). semiz otunuda ağızına sokmazmış onada etsuyu dayadım yedi:9:. napiim yemesi lazım.

sende öle şeyler yap.

Kocan yemek hazırlamayan bayan duymamis sanırım masallah calisip yemek de hazırlıyorsun daha ne istiyor zamanla sebze de yer yap yap koy önüne benim esımde sevmezdi kabak yemeği tek çeşit yap baş nasıl yiyor kuzu gibi hemde çeşit fazla yapma sen yaptıkça o fazlasını ister tek çeşit yap az yap yarın başka birşey yap ben öyle yapıyorum yer masallah

sizin eşiniz yiyormuş benim eşim yemez. midesi bulanıyor adamın... özellikle patlıcan ve biberi gördüğünde...

benimkide durmadan et yese
geçen gün pilav yaptım yanındaa kuru fasulye pilavı tabağa koyarken
ohhh pilav varsa kesin ette vardır diyor
kayınvalidemgilde hergün et yerler
bigün sebze yaptıklarını görmedim...
alışmakla alakalı
geç kalmış sayılmazsın biraz çaba göster bakalım
eğerki inat ediyor yemiyorsa yapacak bişey yok
ete ve hamura devam!!!

Çok şükür ya ne yemek yaparsam yerki 4 yıldır doğru düzgün yemek yapmışlığım bile yoktu çalıştığım için ama annem verirdi çoğu zaman yapmazsamda sandiviç yapar telefon açar hazırlayımmı derim saat 20.00 yi geçmişse yediremem sandiviç yapar bizimkiside yıllardır bıkmadı sandiviçten :) dün akşam yemekte konuştuk ay dedim iyiki ayırt etmıyorsun aynı kafadanız dedim damak zevkımızınde aynı olması şans çok şükür Allah yardımcınız olsun çünkü bir kadın yemek düşünmemesi bile ne kadar kar sağlıyor kendine.

çok zordur eminim..
bende yemek seçerim..
annemi delirtmiştim bende...
şükür eşim seçmez yemek...

bu arada eşime kızmıyorum, hatta anlıyorum, benimde yemediğim yemekler var:1:

sizin eşiniz yiyormuş benim eşim yemez. midesi bulanıyor adamın... özellikle patlıcan ve biberi gördüğünde...

Benim eşim de patlıcan hastası.Bütün patlıcan yemeği çeşitlerini biliyorum ve yapıyorum.
İçinde nikotin varya ondan seviyor heralde.:1:

Maalesef bu yemek seçme durumu bizde de vardı.
Bunca senede olabildiğince azaltmaya çalıştım.

Aslında benim istediğim sağlıklı beslenebilmek.
Sağlıklı yiyecekleri daha çok tüketebilmek.
Eşime daha çok sebze yememiz gerektiğini,
sağlıklı olanın bu olduğunu anlatıyorum.
Bakalım sanki etkili olacak gibi.

ben ev hanımıyım, yine kara kara düşünüyorum ne yapayım diye.. yemek seçene yemek yapmak ne kadar zormuş.. ben herşeyi yerim o da hiçbişeyi yemez.. yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum artık napayım :(( çok zor arkadaşım, binbir emekle bişeyler dene, o çatalını sürmesin... bende artık yeni şeyler denememeye karar verdim, o ne seviyosa sadece onu yapıyorum sorun kalmıyor.. sebzeye hasret kaldım :)

Sebze piştiği zaman eşiniz istediği kadar kızsın, o evde sizde yaşıyorsunuz. Onun yediklerini nasıl devamlı yapıyorsanız sizin yediklerinizi de yapmanız çok normal.
Bunu anlamak zorunda. Üstelik çalışan bir bayan olarak size destek olmalı. Destek olmuyorsa sıkıntı çıkarmamalı.
Bunun için ağzınızın tadını bozmanız elbette doğru değil. Tatlı dille sabretmeye çalışın.
Yemediği yemeği yaptığınızda ne derse desin ses çıkarmayın, siz yemeye devam edin.
Aç kalacak hali yok koca adamın kendini idare eder.
Olan sizin sinirlerinize oluyor.

canım benim eşim de yemek seçer, ben hiç seçmem. ama asla onun yemek seçmesiyle ilgili tek kelime etmem. pazardan, marketten ne aldıysam sıralı sıralı azar azar pişiririm. her akşam da masaya yine iki tabak koyarım. az da olsa tadar, doymazsa kalkar kahvaltı türü bi şeyler hazırlar. polemik yapmam, takmam, umursamam. sanki yemeklere alıştı gibi gibi. annesi babası gelip kalmışlardı, çorba içtiğini görünce sessizce bana aaa önceden içmezdi bak sesini çıkarmadan iki kaşık da olsa içti kızım dedi :) adım hıdır, elimden gelen budur modundayım :) yarın öbürgün bebeğimiz doğunca yemek seçen ana babası olursa o da gördüğünü yapar dimi ama :) bence sen yine arada onun istediklerini, arada senin istediklerini yap. sonra bırak yemezse yemesin. belki zamanla alışır. ama tabi ağzına sürmediği şeyler vardır ona bi şey diyemem.

Benimkide etçildir.Sebze hayatta yemez.Sürekli biftek,tavuk,ciğer kızartması ister.Evi arar ne yemek var diye sorar şu şu diyince o zaman dışarıdan dürüm falan yaptırıyım diyor beni sinir ediyor.Ne olcak bizim halimiz

demekki bi çoğu aynı bunların... benimki de sebze hayatta sevmez içinde et yoksa zaten yemez... ben de ona sorarım akşam iş çıkışı ne yiyelim diye bilmem der, ozaman karar verince söyle ona göre yapcam derim bi fikir sunmazsa biliyor ki yapmam o gün yemek :24:
ya da ben bir iki seçenek koyarım önüne onlardan birini seçmek zorunda...
yemek istemiosa da yemesin aman zaten kızıma yedirecem diye canım çıkıo bide onla uğraşamam bebek gibi...

Bazı yemekleri fazladan yap.Fazlasını 2- 3 kişilik kaplara koyup ,üzerlerini kapatıp buzdolabının dondurucusunda saklayabilirsin...Yapmak istediğin gün sabahtan dışarı çıkartırsın,sen işten gelinceye dek oda sıcaklığında çözünür..Isıtıp yersiniz...Böylece daha rahat edersin....

Back