- 11 Aralık 2018
- 40.384
- 250.866
- 598
- Konu Sahibi nadircicek
-
Evlenecek maddi ve manevi olgunluğa erişmeden yangından mal kaçırır gibi okumanız gereken yaşta evlenirseniz aileleriniz her şeyi yapmaya kendilerinde hak bulur. Kendi evinizi kendi kazandığınız parayla kursaydınız, hayır diyebilecek olgunluğa erişmiş olsaydınız böyle dertleriniz olmazdı.çünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
hayır tabii ki bir sürü sebebi var ben sadece bu olayda patladım artık fakir diye boşayacağım gibi bir şey söylemedim bile ben evlenirken de ne durumda olduğunu gayet biliyordum yukarda da yazdığım gibi ben asla evimi de evimin eşyalarını da kendim isteyerek seçmedim aileler kendisi seçt yerleştirdi bizi de içine oturttular kıskanıp fesatlanmıyorum herkes mutlu huzurlu otursun evinde insallah ama üzülüyorum neden benim yok diye çünkü her genç kızın hayalidir boş yere başına kalkmadım adam akıllı benimle konusmaya calıssaydı ben zaten öyle bir şey asla söylemezdimİntihar edecek reddeye nasıl bu kadar geliniyor anlamadım. Mobilyalar yüzünden mi?
Fakir diye boşamak istediğiniz adamla niye evlendiniz bunu da anlamadım.
Konu sahibi evliliğinizi başka evliliklerle kıyaslamak en büyük hatanız. Bunu yapmayın her zaman mutsuz olursunuz.
Eşinize biraz zaman verin . o da belki problemlerle bu şekilde baş etmeye çalışıyor.
Adam işten çıkalı 3 gün olmadan başa kalkmak nedir? Az biraz durun yahu ...
Bir kereliğine anlatıyorumçünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
Eşiyle el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye giden çiftler çoğunlukla evlilik için gerekli olgunluğa ve maddi güce sahip bireyler oluyorlar. Başkalarına bağımlı hayat kurarsanız onların seçtiği hayatı yaşarsınız.çünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
Prim geliii primGezmeye paranız var da yemeklik malzeme almaya mı yok?
Özendiğiniz hayatı yaşamak için siz de çalışıp para kazanmayı düşünmez misiniz?
Evden çıktınız diye sizi neden merak etsin adam?
çünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
Tabi biseylerin karşilikli olmasi gerekiyor evlilikte ben de yaklasik 11 aydir evliyim biz de bi cok maddi sorun yasadik pandwmi oldu is yerimiz kapatildi nisanliyken 1 bucuk yilda 10 ay iş yerimiz kapaliydi işsiz gucsuz parasiz kaldik ama birbirimize saygimizi sevgimizi yitirmedik daha en başindan sinanmaya basladik ama birbirimize destek olduk hep az kazandik az yedik cok kazandik bi kenarda 3 5 kurus biriktirip zor gunlerimize destek yaptik hayatta her seyin bi cozumu bi çaresi var çaresi olmayan tek sey ölüm bi yuva kolay kurulmuyor hastalikta saglikta her kosulda yan yana olmaya soz vermisken hemen dagilmak dogru gelmiyor bana paradir kazanilir kaybedilir iş bulunur aradaki saygi sevgi devamliysa gerisi hallolur zannimcaçünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
yoo her genç kız bu hayali kurmaz, kuran varsa da başkasının parasıyla kurmasın kendi çalışıp kazansın söz hakkını edinsin. Parayı veren düdüğü çalar. Siz evcilik oynamak için evlenmişsiniz belli kiçünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
E iki çocuğu evlendirmişler, doğal olarak eşyaları seçip yerleştirip sizi de o evin içine koymuşlar. Gayet normal işlemiş süreç.hayır tabii ki bir sürü sebebi var ben sadece bu olayda patladım artık fakir diye boşayacağım gibi bir şey söylemedim bile ben evlenirken de ne durumda olduğunu gayet biliyordum yukarda da yazdığım gibi ben asla evimi de evimin eşyalarını da kendim isteyerek seçmedim aileler kendisi seçt yerleştirdi bizi de içine oturttular kıskanıp fesatlanmıyorum herkes mutlu huzurlu otursun evinde insallah ama üzülüyorum neden benim yok diye çünkü her genç kızın hayalidir boş yere başına kalkmadım adam akıllı benimle konusmaya calıssaydı ben zaten öyle bir şey asla söylemezdim
Çevrenizde muhteşem gördüğünüz evliliklerin iç yüzünü bilemezsiniz gördüğünüz yanlızca dışarıdan görünen. Güzel ev çirkin ev kavramı yine kişinin en az ve en fazla neyle mutlu olacağıyla ilgilidir. Eşinizin 4 gün çalışmaması eve yemek yapacak malzeme alamayacak noktaya getirdiyse sizin de çoktan çalışıyor ve ev ekonomisine destek olmanız gerekiyormuş anlamına gelir. Ben insanlar nasıl hayatta bir B planı olmadan yaşar hiç anlayamam. Bir birikiminiz yok belli ki. Tek maaşla hayal ettiğiniz evi de kuramamışsınız. Çünkü bu günün koşullarında eşiniz ne kazanırsa kazansın, asgari ihtiyaçları karşılamak bile bir lükse dönüşmüş durumda. Eşinizin size evde iş buyurması ve evin hizmetçisi muamelesi yapması ne kadar çirkinse sizin de ona “çalış getir pişireyim” tavrınız ya da boşanma “şakası” yapmanız o kadar çirkin. Benim de böyle şeylerin şakasına tahammülüm yoktur. Ben de eşinizin verdiği tepkiden daha az bir tepki vermezdim. Laf söylemek çekip gitmek tavır yapıp merak edilmeyi ilgilenilmeyi beklemek yerine karşılıklı neden bu hale geldiğinizi, nasıl çözüme kavuşturabileceğinizi konuşmak size daha çok fayda sağlardı. Anlattıklarınız evli bir çiftin yaşadıklarından çok, liseli bir çiftin yaşadıklarına eşdeğer.merhaba arkadaslarbugün çok üzgünüm eşim işten çıkartıldı 4 gündür evde fakat evde olmasına rağmen sürekli dışarlarda gezdik yemek yedik ben harcamayalım lazım olur dememe rağmen bu arada da odalar biraz dağıldı hiç olmayınca otel gibi kullanınca normal de asla dağınık bırakmam her gün temizlerim ama o da olunca aksadı işten çıkınca psikolojisi bana da yansıdı her gece ağlıyorum üzülüyorum dudaklarımın her tarafında yaralar oluştu çünkü çevremiz de tüm çiftlerin hayatı muhteşem tek zorluk çeken kadın benim yeni evli olmamıza rağmen oturduğumuz ev bile güzel değil yeni evli bir sürü çift var etrafımızda onların evleri o kadar güzel ki artık çağırmalarına rağmen gitmiyorum benim evim çirkin olduğu için ona rağmen eşim yanımda gerisi önemsiz deyip geçiyordum.. gelip bana ne demesin sen adam akıllı yemek yapamıyorsun evin içini bok götürüyor oysa ki normal zamanda ne kadar temiz ve yemek yapmasını sevdiğimi bilir yeni evli oldugum icin yavas yavas öğreniyorum her şeye heves ediyorum ama cidden yaranılmıyormuş çok öfkelendim çünkü evde yemek yapabileceğim malzeme yok adam akıllı.. git para kazan gel de yemeği yapayım dedim üstümü gyip hava almaya çıktım belki ne dediğini kendisi de anlar diye ama yarım saat sonra eve geldiğim zaman kola çekirdek yaparken gördüm bir kez daha yıkıldım çünkü umrunda değildim nereye gittiğimin neden gittiğimin onun için bi önemi yoktu ve şakasına sabah boşarım seni dediğim de bana öyle bir iyilik yapsana ya nolur dedi artık dayanamıyorum çocuğum da yok zaten boşanmayı düşünüyorum bir sürü hatası var yeni evliyiz ama birbirimizden artık bıktık bunu hissediyorum sırf birbirimize etrafdan laf gelecek diye katlanıyoruz ne yapmam lazım intihar edecek raddeye geldim artık
Eşiniz kaç yaşında?uzaktan öyle gözükür efendim pandemidir odur budur adam akıllı maaş alamadık ben çalışıyordum ben de çıkmak zorunda kaldımtabii ki olgunlasamadıgımızı bende düşünüyorum fakat evliliği süslü bir evden ibaret sanmıyorum benim yaptığım fedakarlığı karşıda ki insan yapmayınca öyle oluyor ben ne olursa olsun eşim yanımda olsun gerekirse aç kalırız diye dünüyorum ama karşımda ki öyle düşünmüyor üstelik gencim herkesin hayalleri olamaz mı
Öfkenizin asıl sebebi ailelerse bu öfkeyi eşinize yönlendirmek hata değil mi?hayır tabii ki bir sürü sebebi var ben sadece bu olayda patladım artık fakir diye boşayacağım gibi bir şey söylemedim bile ben evlenirken de ne durumda olduğunu gayet biliyordum yukarda da yazdığım gibi ben asla evimi de evimin eşyalarını da kendim isteyerek seçmedim aileler kendisi seçt yerleştirdi bizi de içine oturttular kıskanıp fesatlanmıyorum herkes mutlu huzurlu otursun evinde insallah ama üzülüyorum neden benim yok diye çünkü her genç kızın hayalidir boş yere başına kalkmadım adam akıllı benimle konusmaya calıssaydı ben zaten öyle bir şey asla söylemezdim
Her genç kız diye genelleme yapman yanlış kimiside var bi koltuk yeter ben eşimle mutluyum der eşyalara takılmaz kıyas yapmaz. Bunu yaparsan sadece eşine kinlenirsin içinden sevmek gelmez araya soğukluk girer. Başka konularda sürekli çabalayan tek tarafsa bilemem ama eşya konusunda yorumum bu şekilde ki yazdığın konuda detay verdiğin tek konu buçünkü evlenirken her genç kız hayal kurar iki aile de benim eşyalarımı evimi kendi kafalarına göre tutup eşya yerleştirdiler ben eşim ile el ele tutuşup koltuk kanepe beğenmeye bile gidemedim malesef:’) şimdi asla baskalarının evini kıskanıp fesatlanmıyorum sadece üzülüyorum benim neden yok kş diye tabii ki iyi günde kötü gündedir evlilik fakat karşıda ki insan bunu anlamıyorsa sürekli siz çabalıyorsanız bir süreden sonra bırakmaz mısınız?
Cevrenizdeki insanlarin hayatlarinin mukemmel oldugunu nereden biliyorsunuz ?! bu dunyada mukemmel hayat imkansiz .. hayatin onlara neler gosterecegini bilmiyorsunuz ?! evinde huzursuz olupta disarda mutlu gozuken o kadar cok cift varki ?! 4 gun issizlik cokmu sizce ? benim evli oldugum insan evlendik evleneli calismaz yani nerdeyse 4 yil olacak.. ulke degistirdi fakat caba yok.. kira fatura hepsi bende.. beterin beteri var.. ama her ne olursa olsun esinizin acilen baska islere bakmasi gerekiyor sizi anliyorum bu konuda..merhaba arkadaslarbugün çok üzgünüm eşim işten çıkartıldı 4 gündür evde fakat evde olmasına rağmen sürekli dışarlarda gezdik yemek yedik ben harcamayalım lazım olur dememe rağmen bu arada da odalar biraz dağıldı hiç olmayınca otel gibi kullanınca normal de asla dağınık bırakmam her gün temizlerim ama o da olunca aksadı işten çıkınca psikolojisi bana da yansıdı her gece ağlıyorum üzülüyorum dudaklarımın her tarafında yaralar oluştu çünkü çevremiz de tüm çiftlerin hayatı muhteşem tek zorluk çeken kadın benim yeni evli olmamıza rağmen oturduğumuz ev bile güzel değil yeni evli bir sürü çift var etrafımızda onların evleri o kadar güzel ki artık çağırmalarına rağmen gitmiyorum benim evim çirkin olduğu için ona rağmen eşim yanımda gerisi önemsiz deyip geçiyordum.. gelip bana ne demesin sen adam akıllı yemek yapamıyorsun evin içini bok götürüyor oysa ki normal zamanda ne kadar temiz ve yemek yapmasını sevdiğimi bilir yeni evli oldugum icin yavas yavas öğreniyorum her şeye heves ediyorum ama cidden yaranılmıyormuş çok öfkelendim çünkü evde yemek yapabileceğim malzeme yok adam akıllı.. git para kazan gel de yemeği yapayım dedim üstümü gyip hava almaya çıktım belki ne dediğini kendisi de anlar diye ama yarım saat sonra eve geldiğim zaman kola çekirdek yaparken gördüm bir kez daha yıkıldım çünkü umrunda değildim nereye gittiğimin neden gittiğimin onun için bi önemi yoktu ve şakasına sabah boşarım seni dediğim de bana öyle bir iyilik yapsana ya nolur dedi artık dayanamıyorum çocuğum da yok zaten boşanmayı düşünüyorum bir sürü hatası var yeni evliyiz ama birbirimizden artık bıktık bunu hissediyorum sırf birbirimize etrafdan laf gelecek diye katlanıyoruz ne yapmam lazım intihar edecek raddeye geldim artık
+1000Evlenecek maddi ve manevi olgunluğa erişmeden yangından mal kaçırır gibi okumanız gereken yaşta evlenirseniz aileleriniz her şeyi yapmaya kendilerinde hak bulur. Kendi evinizi kendi kazandığınız parayla kursaydınız, hayır diyebilecek olgunluğa erişmiş olsaydınız böyle dertleriniz olmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?