Eşim beni bazen yok sayıyor ve karakterim huyum onunicin önemli değil değişmem lazım mis

Bu akşam ne iyi insnalara denk geldim sağolun ..evet yapım da biraz fevrilik var eşim hiç hoslanmiyo bundan biliyorum o da baskın bana da baskın derler ve çok sorun oluyo benim ilk tek cocgim geç oldu zor oldu zAten şimdi onu incitmke istemiyorum ben gelmiyorum desem onu da kabul etmiyo çocuğu gosterecek ya millete illa gideecz
Size bir şey diyeyim mi? Bunu geçen sene fark ettim. Hayatım boyunca hep "haklılığımı" anlatmaya çalıştığımı ve bu uğurda ne kadar yorulduğumu fark ettim. Bunu fark etmemi sağlayan da eşim oldu.
Bir konuda tartıştık.
O kendini haklı gördü, ben de kendimi.
Sonra bir müddet aramızda soğukluk oldu. (Yarım saat falan.)
Sakinleşince yanına gittim ve, benimle neden tartıştığını sordum.
Haklıyım çünkü dedi.
Biliyorum dedim, ben de haklıyım.
İkimiz de haklı olabiliriz aynı anda.
Bunu bir savaşa çevirmeye lüzum var mı?
Ben seni anlıyorum. Sen de beni anlıyorsan, ne gam?
Bu yol, seçilebilecek bir yol mesela.
Sizde de durum aynı. İkiniz de haklı olabilirsiniz ama öfkeyle olmuyor cancağızım.
İlk özrü siz dileyin, sonra "karanfil elden ele..."

Size bir şey diyeyim mi? Bunu geçen sene fark ettim. Hayatım boyunca hep "haklılığımı" anlatmaya çalıştığımı ve bu uğurda ne kadar yorulduğumu fark ettim. Bunu fark etmemi sağlayan da eşim oldu.
Bir konuda tartıştık.
O kendini haklı gördü, ben de kendimi.
Sonra bir müddet aramızda soğukluk oldu. (Yarım saat falan.)
Sakinleşince yanına gittim ve, benimle neden tartıştığını sordum.
Haklıyım çünkü dedi.
Biliyorum dedim, ben de haklıyım.
İkimiz de haklı olabiliriz aynı anda.
Bunu bir savaşa çevirmeye lüzum var mı?
Ben seni anlıyorum. Sen de beni anlıyorsan, ne gam?
Bu yol, seçilebilecek bir yol mesela.
Sizde de durum aynı. İkiniz de haklı olabilirsiniz ama öfkeyle olmuyor cancağızım.
İlk özrü siz dileyin, sonra "karanfil elden ele..."
Biz de de böyle oldu ben esnek sayılırim ona göre degostrmeye çalışmam kimseyi herkes kendi e göre haklı olabilir tek doğru olmayabilir ama o tek doğru benim diyo bana itaat edecen bitecek bana itiraz etmiicen diyo ben de yapamiyom sürekli inan deniyom ama çok zor ya

Biz de de böyle oldu ben esnek sayılırim ona göre degostrmeye çalışmam kimseyi herkes kendi e göre haklı olabilir tek doğru olmayabilir ama o tek doğru benim diyo bana itaat edecen bitecek bana itiraz etmiicen diyo ben de yapamiyom sürekli inan deniyom ama çok zor ya
Tek doğru benim mi diyor?
Bunu her zaman mı yapıyor yoksa bu olay yüzünden duyduğu öfkeden mi?
Çünkü ikisi aynı şey değil.
Her zaman yapıyorsa, cevabımız belli ama hayat da sizin.

Siz patavatsız olabilirsiniz nerde nasıl konuşacağını bilmeyerek ama eşiniz tam bir Kaf dağı bana ait diye yaşayan tipten. Ne demek ben affedersem?!

Baş etme yolları Ders 1: Hatasını kabul etmeyen bir eşe sahipsen sen de hatanı kabul etmeyeceksin..(kısasa kısas olmayınca olmuyor 😒)

Ders 2: Kendi ailesi 1.derece akraba olurken eş ve çocuk dereceler üstü akraba oluyor, bunu ona dikte edeceksin.

Ya valla ilaç gibi geldnizn normalde böyle akıllı yorumlar beklemiyordum ama iyiki denk geldik tanıdıklar da anlatamiyom ben eşimle böyle bikac kez tartıştık zaten sen artık duzelmessin diyo bi de o günkadinlara özel ilk günüm rahatsızdim zaten bu bahane değil belki ama ben de insanım kizdhim oluyo benimde onun ailesi hepsi herkese herşeyi der rahatlar anneisne bile kaç kez bağırdı yanımda ama ben bı laf dedim olana bak
Yapacağınız şey suçlayıcı bir dil kullanmadan samimi bir şekilde hislerinizi açıklamanız. Sen böyle davranınca böyle hissediyorum vs gibi. Gerisi zamana kalmış.

Yerinizde olsam eşimi karşıma alır sakince konuşurum." Benim hatam idare edebileceğim bir konuda sert çıkmam,ailenin yanında söylenmem oldu.Üstelik ailen ile aramda öyle bir sorun yok (yazdığınıza istinaden)senin hatan da bana başkalarının hele ki ailenin yanında sesini dahi yükseltmemen gerekirken üstüme yürümen oldu. Biz önce birbirimizden özür dileyelim. Ne olursa olsun ufak tefek şeyler için başkalarının yanında tartışmayalım"diyebilirsiniz katılıyorsanız tabi. Eşimle evlendiğimiz gece bir konuşma yapmıştık. Bana şunu söylemişti "seninle kavga edeceksem tartışacaksam bile bunu yalnızken evimde yaparım,senden de aynı hassasiyeti beklerim.Kimsenin hele ki aile büyüklerinin yanında ikimizde birbirimizi rencide etmeyelim."O kadar hoşuma gitmişti ki.Deneyin hata ikinizde de var.

Yapacağınız şey suçlayıcı bir dil kullanmadan samimi bir şekilde hislerinizi açıklamanız. Sen böyle davranınca böyle hissediyorum vs gibi. Gerisi zamana kalmış.
Tabii bunu yaparken ezilip büzülme falan yok. Sakince, samimi olarak. Yalvarır, kendini affettirmeye yönelik bir tarz değil. Öyle yaparsanız egosunu tatmin etmiş olursunuz, işi yokuşa sürer. Sakince, doğal bir şekilde hissettiklerinizi anlatacaksınız.

Yerinizde olsam eşimi karşıma alır sakince konuşurum." Benim hatam idare edebileceğim bir konuda sert çıkmam,ailenin yanında söylenmem oldu.Üstelik ailen ile aramda öyle bir sorun yok (yazdığınıza istinaden)senin hatan da bana başkalarının hele ki ailenin yanında sesini dahi yükseltmemen gerekirken üstüme yürümen oldu. Biz önce birbirimizden özür dileyelim. Ne olursa olsun ufak tefek şeyler için başkalarının yanında tartışmayalım"diyebilirsiniz katılıyorsanız tabi. Eşimle evlendiğimiz gece bir konuşma yapmıştık. Bana şunu söylemişti "seninle kavga edeceksem tartışacaksam bile bunu yalnızken evimde yaparım,senden de aynı hassasiyeti beklerim.Kimsenin hele ki aile büyüklerinin yanında ikimizde birbirimizi rencide etmeyelim."O kadar hoşuma gitmişti ki.Deneyin hata ikinizde de var.
Ailesiyle gerçekten iyim bı sıkıntımız yok çok şükür ama eşimin boyke bı yapisi var çok snirleniyo ve sadece bana dgl annesi de başkasında da siniri böyle cikuoı onun o benden ozur diler normalde hatta benden daha iyidir gurur yapmaz ama şu an çok snirli iki akşam.oldu beraber yatmiyoz o derece

Tabii bunu yaparken ezilip büzülme falan yok. Sakince, samimi olarak. Yalvarır, kendini affettirmeye yönelik bir tarz değil. Öyle yaparsanız egosunu tatmin etmiş olursunuz, işi yokuşa sürer. Sakince, doğal bir şekilde hissettiklerinizi anlatacaksınız.
Evet o duruma düşmek istemiyorum Ama.bu uzasinda istemiyom

Bı sıkıntı da şu daha önce de oldu böyle şeyler ben bişi dedim yaptım ama bana göre hakliym yine ben özür diledim ondan hep ben diliyom zaten şimdi diyo sen hep aynisin duzelmuyon

Yani sakinleşince iletişime açar mı kendini?Kestirip atar,bir daha konuşmaz mı konu hakkında o da önemli. Her tartışmada lütfen yatak ayırmayın. Evliliğin temelini sarsan,ciddi engeller koyan bir eylem.Ne var yani ayrı yatacak kadar eşiniz epey sinirli bir yapıya sahip. Öfke kontrolünü sağlayabilmek için bir girişimi var mı,tedavi vs?Ya da en azından abartılı öfkesinin farkında mı kendisi?

Bı sıkıntı da şu daha önce de oldu böyle şeyler ben bişi dedim yaptım ama bana göre hakliym yine ben özür diledim ondan hep ben diliyom zaten şimdi diyo sen hep aynisin duzelmuyon
Özür dilemek "hata yaptım,farkındayım ve tekrarlamayacağım"anlamına geliyor. Dilediğiniz özrü tekrarlarsanız bunu söylemesi tabii.Ama sürekli,her durum ve koşulda özür bekleyen taraf ise o da ayrı sıkıntı.

Hemen konuşmayın olay biraz soğusun. Fevrilesmeyin tekrar. Konusunca da geri çekilin. Top onda kalsın geri başka girişimde bulunmayın.
Zaten hep bu sabirsizktann kaybebiyom çok üstune gidiyom kus kalamiuom bak saat kac uyuyamadım htta psikiyatri ye randevu aldım onada bana da o gelmiicek kesin de haberi de yok zaten neden anlasamiyoz 3 yıllk evliyiz

Haklı olduğunu düşündüğünüz şeyler için özür dilemeyin. Öyle öyle adamın totosu kalkmış. Bırakın küskün kalsın..

Yani sakinleşince iletişime açar mı kendini?Kestirip atar,bir daha konuşmaz mı konu hakkında o da önemli. Her tartışmada lütfen yatak ayırmayın. Evliliğin temelini sarsan,ciddi engeller koyan bir eylem.Ne var yani ayrı yatacak kadar eşiniz epey sinirli bir yapıya sahip. Öfke kontrolünü sağlayabilmek için bir girişimi var mı,tedavi vs?Ya da en azından abartılı öfkesinin farkında mı kendisi?
Farkında ama diyo beni sen sinirlendiriuosun bazen kiziuo ya neden kizdigini bile anlamiyo ya bu iş bu kadar tepki neden evde konusmuu ben de dışarda konusuyom dışarda mecbur oturup dinliyo yatak ayırma çok sorun biz de çok laf dedim ayırma dedim herzamn sinirden ayirmiyo bazen film izlemek için ayrı takılmak istiyo ama şimdi bitmişti ayrı yatma yine başladı

Ama susamiyorum itiraz ettiğim şeyler oluyo susunca kendime twrs düşüyorum benim kişiliğim karkaterim nolacak

İyi de üstünüze yuruyen adam varken konuşup ne yapacaksiniz, bugun ustune yuruyen yarin el kaldrir döver tabi yapmadiysa.
Eşinin ustune yuruyen adam varken ben bir tavsiye bulamiyorum acikcasi. Ya çook dikkat ederek sakin sakin huyuna giderek konusmaya calisacaksiniz ya susacaksiniz.

Boşanin demiyorum cocuk olmasa bir dk durmam diyeceksiniz.

Tek doğru benim mi diyor?
Bunu her zaman mı yapıyor yoksa bu olay yüzünden duyduğu öfkeden mi?
Çünkü ikisi aynı şey değil.
Her zaman yapıyorsa, cevabımız belli ama hayat da sizin.
Şunu diyo ben haksizsam özür dilerim ama sen hiç kendine haksizim demiyosun sen bencilsin diyo ofkeden yapiyo

İyi de üstünüze yuruyen adam varken konuşup ne yapacaksiniz, bugun ustune yuruyen yarin el kaldrir döver tabi yapmadiysa.
Eşinin ustune yuruyen adam varken ben bir tavsiye bulamiyorum acikcasi. Ya çook dikkat ederek sakin sakin huyuna giderek konusmaya calisacaksiniz ya susacaksiniz.

Boşanin demiyorum cocuk olmasa bir dk durmam diyeceksiniz.
Öyle el kaldrma olmadi hiç ama çok sınırlı kızınca eşya Lara vurur evdeyken herzman kötü değil bu adam daha önceki gün hediye aldı ilgilidir ama benden de kaynakli biraz kizdiriyom oni

Back
X