işe yararmı bilmiyorum ama benim size bir tavsiyem var konu sahibi bayan, aşağılanmak dayak vs yemek bunlar insanı psikolojik olarak çöküntüye götüren şeyler, eşiniz sizi aldatıyor ve aldatmıyor yahut aldatmaya meyilli, bunu bilemeyiz yalnız anladıgımız kadarıyla sizi kendine göre yeterli bulmuyor, elbette böyle olunca dayanmak mümkün değil, 2 evladının annesi, yeri gelince en özelini paylaştıgı eşi, yemeğini yapar, ütüsünü yapar, evi temiz tutar, üstelik 2 tane evlat yetiştirir, kimse bunu haketmez, madem öyle sizde onun sizde kırdıgı seyi yeniden güncelleyin, kendinizle önce siz barışık olun kilomu şisman mı görüyor, aynaya siz baktıgınzda fazla olan kilonızu görüyorsanız, o zaman kimse için değil kendiniz için, harekete başlayın, zayıflamak elbette karar aşamasında zor, ama beyinle anlaşınca gerisi gelen bir olgu, çogu kişi bunu başarabiliyorsa siz neden yapamayasınız? sonrasında ilgi alanlarıız neler bilemiyorum, ilgi alanlarınız ile ilgili kendinizi yine kendiniz için geliştirmenizi tavsiye ediyorum, maddi olarak size külfet yüklüyorsa bu durum, kitap okuyabilirsiniz, size en yakın kütüphaden kitap ödünç alabilir vizyonuzu geliştirebilirsiniz, önceklikle lütfen siz kendinize saygı gösterin ve degerli oldugunuzu bilin, siz kendinize bu degeri verirseniz değil eşiniz, kim gelirse gelsin sizi yıkamaz, sonrasında size hakaret mi ediyor bu süreçde, tabii kilo hop diye verilmiyor insan kendini hop diye istekli oldugu konularda eğitemiyor yetiştiremiyor, o zaman yılmayın boşverin konussun gitsin, siz kulağınızı tıkayın, eğer siz kendinizi severseniz onun sizi aldatmış vs olması bile size dokunmaz onu önemsemezsiniz, çünkü kimse için bi güven söz konusu değil, hayatta ne garantili, insan bazen ne umuyor ne yaşıyor, her şey gönlnce olsun canım hemen bi zayıflama grubuna başlamanı tavsiye ederim zor değil, kendine güvenin gelicek