eşim benden gizli sigara içiyor öneri bekliyorum

Doğru diyorsunuz da arkadaşlar kayıtsız kalamıyorum cünkü ben eşimle sağlıklı bir ömür geçirmek istiyorum kesinlikle baskı yapmıyorum zaten ama sessiz de kalamam kendisini zehirlemesine konuşmak yine en iyi yol gibi görünüyor...

gel beraber içelim beraber sağlığımızdan olalım gibi bi öneride bulun ne diyeceğini merak ediyorum, dışarıda zaten içiyorsa engel olamazsınız ki buna...

ben kayınpederime hiç yakışmıyor babazım dedim adam sigarayı bıraktı :))))

iNSAN HAYATINA, KİŞİLİĞİNE, TERCİHLERİNE BİRAZ SAYGILI OLMAYI NİÇİN DÜŞÜNMÜYORSUNUZ.EVLENDİNİZ DİYE BİR İNSANIN NEYİ YAPIP NEYİ YAPAMAYACAĞINA KARAR VEREMEZSİNİZ.SİGARA İÇMEYEN BİR KİŞİ OLARAK YAZIYORUM BUNLARI.EŞİNİZ SİGARA İÇMEK İSTİYORSA EMİN OLUN Kİ RUHUNUZ DUYMAZ.KİŞİ YETER Kİ BİŞEYE NİYETLENSİN.İHANETTE DE BU BÖYLEDİR.SIKMANIZ, DİDİKLEMENİZ SADECE YALANA SEBEP OLUR.

çok üzülerek söylüyorum ki gece bazen kafasına vuruyorsa o kafaya vurma olayı gündüz içip de gece krize girdiğinden dolayıdır. anlarsın aslında ya teninin kokusundan, ağzının kokusundan, kıyafetlerinden.. hiç şüphelenmedin mi? ben dolmuşta yanıma oturan kadının sigara içip içmediğini hemen anlıyorum. hatta sigarasının kokusu çok ağırsa samsun ya da maltepe tarzı içiyor sanırım diyorum ve midem kalkıyor. anlaşılır yani..

diyorum ya sürekli ağzı ferah dişer fırçalanıyor yada naneli sakızlar falan çok sık duşa giriyor parfüm falan yoksa bende anlıyorum sigara içen insanı

gel beraber içelim beraber sağlığımızdan olalım gibi bi öneride bulun ne diyeceğini merak ediyorum, dışarıda zaten içiyorsa engel olamazsınız ki buna...

ben kayınpederime hiç yakışmıyor babazım dedim adam sigarayı bıraktı :))))

bende ona dedim zaten eğer sigara içtiğini bir daha yakalayım ben de başlıyorum sigara içmeye beraber zehirleneceğiz beraber hasta olacağız beraber öleceğiz...

bende ona dedim zaten eğer sigara içtiğini bir daha yakalayım ben de başlıyorum sigara içmeye beraber zehirleneceğiz beraber hasta olacağız beraber öleceğiz...

offf arkadaşlar bende kafayı yemek üzereyim aynı dert benimde basımda var nişanlanmadan önce bana sigarayı bırakacagını söyledi ben astım hastasıyım bana senin saglıgın iiçin bırakacagım dedi. cok sewindim 1sene nişanlı kaldık bikere evlerinde banyodan çıkarken buharla sigaranın kokusunun geldiğini fark etmiştim bayram günüydü bunu görünce deliye dönmüştüm nerdeyse ayrılcaktık şöle böle gönlümü aldı son olsun dedim .bidaki sefere bende başlıcam dedim. ara ara arkadaşları ile bi ortamda oturdgmuzda eşime tutuyolardı içiordu gözümün içine baka baka mekandan kalkınca surat saalııyordum ..mecburum yoksa dalga konusu olurum böle senin yanında tutan olursa alıyorum dedi . bende tabi arkadaşları kılıbık eşinin agzına bakıor filan derler haklı die bişey demiyordum .evlendik şimdi 2 ay oldu bizim ewe gelenler oldukca sigara için eşimidi çagrıyolar buda içior ..gördükce deliriyordum . son zamanlar pazar günleri sürekli temizlik yaptıgımdan ben gidiyim rahat temizlik yap ararsın geliriim diyor bende tamam diordum gittiği yerde abisinin dükkanı ordada çok erkek var toplu ortamda pazarları sigara kahve çay buda yanlarında durdugu için üzerine siniyor tabi ewe gelince diyorum sen oraya gittiğinde aşırı kokuyosun die e tabi kokucam okadar erkeklerın içinde siz için ben çıkıyım diemem dior du .... dün gece dedimki benden memnun olmadıgın birşey bi sıkıntı varmı sevmediğin bi huyum varmı diorum yok hayatımda sadece üzerime çok geliosun sigara için dior bak babam kanser olmasına ragmen halen içiyor bırakamıyor kolay degil bırakmak diyor.ben işyerimde masamda 2,3 içer akşam evime gelince herşey biter senin saglıgın için ben asla eve sigarada getirmem içmem de dior ama sen surekli beni bunaltıyosun dior ( içiyorum da demior içerim dior ..... ) ben bırakma sözü verdim sana ama kolay degil sürekli canım istiyor dedi. bende peki dedim .ama ewimizin rızkını günlük 10 lira yazık günah sigarayamı vercen diorum ben hiçbirzman paranın hesabını yapmadım yapmam dior bende sinirlendim ona belli etmedim iyi gecler dedim optm yattım ona fark ettirmedim ama içim içimi yedi bogazıma düğümlendi herşey 1buçuk sene içmiyor sewinciyle yaşamışım meğer okadar hayal kırıklıgına uğradımki anlatamam sabahı nasıl ettim bilmiyorum gece sabaha kadar mutfakta kek pasta yaptım sinirimden napcam bilmiyorum sağlıgının bozuldugunamı kendi parasıyla kendi saglıgını bozdugunamı bana bi akıl verin lütfenn :((( herşeyi geçtim 1bucuk senedir ayakta uyumuşum kendimi kandırılmışım ihanete ugramışım gibi hissediyorum bana yalan söledi diorum sürekşi bu düşünceler var aklımda

İnsanlara karışmak, yönlendirmek ne kadar kolayınıza geliyor? İçmek istiyorsa içer ve bu onun tercihidir. Siz sağlık konusunda uyarma hakkına sahipsiniz, evde içmemesini istemekte (ortak alan olduğundan) haklısınız ancak sigara içiyor diye tartışmakta haksızsınız... Kendi kararlarını kendisi verecek yaşta olan insanlara müdahele etmek tuhaf. Bırakmak isterse zaten sizin söylemenizle değil kendi iradesi ile bırakacaktır. Bırakmak istemiyorsa da siz istediğiniz kadar konuşun, o yine gizli saklı orada burada bildiğini okuyacaktır...

kızlar eşim sigarayı bıraktı iki yıl oluyor ama geçenlerde sigara içerken yakaladım ben uyuduktan sonra banyonun camını açıp sigara içiyordu neyapacağımı şaşırdım görünce sinirden ağladım durdum tartıştık oda sürekli içmediğini arada kafasına vurduğunu ozaman içtiğini söyledi gündüz beraber değiliz çalışıyoruz acaba içiyormu diyerek içim içimi yiyorum sizce neyapmalıyım nasıl davranmalıyım fikri olan var mı?

Valla canim bizimkide ayni öle birakti simdi gene basladi bide gizli gizli iciyor yalan soylemesine sinir oluyorum neyse bende artik kabul ettim kavga etmeye degmiyor gizlemesinden oyodir dogruyu soylemesi dedim gözümün önünde icmede nerde icersen ic oda gunde 2 3 tane iciyor

astım hastasıyım. sigara dumanı etkiliyor. hatta birinin üstündeki de etkiliyor. eşimde bana söz vermişti. içmem diye. evliliğimin başında içmeye, hatta gün gün arttırmaaya başladı. ben dayanamıyorum kokusuna... bu iğrenmek vs. değil. sonuçta sağlık.. sigara içen o kokuyu bilemez. ama içmeyen anlar.. hele astımsan.. nefes alamamanın ne demek olduğunu biliyorsan anlarsın....

neyse ben sigara paketini yakaladım cebinde. aldım ağlayarak ya ben ya o dedim (mektup yazdım). yattım. sonra ağlamalarıma uyandı.. bıraktı. o gün bu gündür içmiyor. ağlama numara değildi tabi. baya kötü olmuştum..

Sigara bi kişisel tercihtir.Eşiniz dahi olsa içip içmemesine karışamazsınız karışabiliceğiniz tekşey şayet rahatsız oluyorsanız evin içinde içmesine izin vermezsiniz oda balkonda içer ha balkonda yoksa aşağı iner çıkar gelir.
Bunun için ağlamaya sinirlenmeye hacet yok.
Eşiniz size sevdiğiniz şeyler için kısıtlamaya kalksa eminim çok üzülürdünüz.

Bence de öyle ağlayacak sızlayacak bişey yok töbe töbe sanki aldatmış..İçerse içsin kendi bilir bırak karışma..Rahatsızsan de ki evde içirmem git balkona, ağzımı kokuyor yaklaşmam de temizle gel vb. Unutma o senin eşin çocuğun değil ki artık anne babalar çocuğuna laf geçiremiyor.
Benim eşim de içiyordu tek tük dedim bunu da içme nolcak iyi dedi ama bırakmıyorum isteyince içerim ,sen bilirsin dedi..Hakkatende öle oldu geçen içmiş gelmiş müjde veriyo sanki biliyor ya bişey demicem:)

sigara içen bi insana böyle baskı yaptıkça dahada çok bağlarsın sigaraya...
kendimden biliyorum annem eşim fln içme dedikçe bende duşta içerdim duman buharla fln gidiyo diye...
şimdi kendi halime bıraktılar uzun zamandır ses etmiyolar bende daha az içiyorum...

kesinlikle katılıyorum üstüne gitme. bende de çok baskı yapıyolardı daha fazla içiyodum ve gizli. bırak kendi haline

kızlar eşim sigarayı bıraktı iki yıl oluyor ama geçenlerde sigara içerken yakaladım ben uyuduktan sonra banyonun camını açıp sigara içiyordu neyapacağımı şaşırdım görünce sinirden ağladım durdum tartıştık oda sürekli içmediğini arada kafasına vurduğunu ozaman içtiğini söyledi gündüz beraber değiliz çalışıyoruz acaba içiyormu diyerek içim içimi yiyorum sizce neyapmalıyım nasıl davranmalıyım fikri olan var mı?

ben de böyle bir konu açmıştım.
sigaraya çok karşıyım.
ama eşimi 1 sene sonra içerken yakaladım.

buradaki arkadaşlar karışmamamı söylediler.
onun kararı olduğunu savundular.

ben de bi de bunu deneyeyim dedim.
eşim askerde şimdi,
söz verdi.

askerden döndüğünde bırakmış olacak.
ya da yemin olsun ben onu bırakacağım.

ben de sigara içicem dedim eşime,
bana şöyle ters ters baktı.

sonra "senin saçının teline kıyamam ama öyle bir şey yaparsan sana bi çarparım" vs. dedi. ve çok ciddiydi bunu söylerken.

ama ben ona içme deyince "karışma" oluyor.

eşime defalarca söyledim, bu sigara bizi ayıracak diye...
gerçekten askerden döndüğünde hala içiyor ve bırakmak için bir çaba sarfetmiyorsa ben restimi çekeceğim.
ya ben ya da sigara.

Back