eşim benden gizli sigara içiyor öneri bekliyorum

mormenekse54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
15
0
86
Sakarya
kızlar eşim sigarayı bıraktı iki yıl oluyor ama geçenlerde sigara içerken yakaladım ben uyuduktan sonra banyonun camını açıp sigara içiyordu neyapacağımı şaşırdım görünce sinirden ağladım durdum tartıştık oda sürekli içmediğini arada kafasına vurduğunu ozaman içtiğini söyledi gündüz beraber değiliz çalışıyoruz acaba içiyormu diyerek içim içimi yiyorum sizce neyapmalıyım nasıl davranmalıyım fikri olan var mı?

ayyyyy bende yapıyom aynı şeyiii ama bari evde içmesin yada gerçekten kafasına estikçe nadiren yapıyorsa çok üstüne gitme derim dahada içesi gelir, gündüz içiyo olsa anlşarsın zaten kıyafetine falanda işler koku

sigara içen bi insana böyle baskı yaptıkça dahada çok bağlarsın sigaraya...
kendimden biliyorum annem eşim fln içme dedikçe bende duşta içerdim duman buharla fln gidiyo diye...
şimdi kendi halime bıraktılar uzun zamandır ses etmiyolar bende daha az içiyorum...

kızlar eşim sigarayı bıraktı iki yıl oluyor ama geçenlerde sigara içerken yakaladım ben uyuduktan sonra banyonun camını açıp sigara içiyordu neyapacağımı şaşırdım görünce sinirden ağladım durdum tartıştık oda sürekli içmediğini arada kafasına vurduğunu ozaman içtiğini söyledi gündüz beraber değiliz çalışıyoruz acaba içiyormu diyerek içim içimi yiyorum sizce neyapmalıyım nasıl davranmalıyım fikri olan var mı?

Siz istiyorsunuz diye mi bıraktı yoksa kendi sağlığını düşündüğü için mi?

Eşiniz güven limitinizi sonuna kadar kullanacak daha sonra artık son şansı olduğu kafasına dank edecek ve içmeyi kendiliğinden bırakacak...Bizde böyle oldu en azından :1::1::1:

geldiğinde sigara içtiği parmağını kokla ozaman belli olur.... ağız kokusunu giderebilirde parmaktan koku ha diyince gitmez

Evliliğimiz ilk günleri eşimi bende kaç kere yakaladım. Ne o benim içmemi istiyordu ne ben onun. Tuvalette , banyoda kaç kere yakaladım baktım olmuyo bi kötü alışkanlığı bu olsun dedim sesimi çıkarmadım. Ama hala arada paketlerini sayarım aylık limit koydum 6-7 paketi geçmicek diye şükür gene çok içmiyo bu da tesellim. İşyerinde herkes içiyo hep uzatıyorlar ondan bırakamaz yani artık. Yapan kendine yapar diyorum.

işyerinde içmiş olsa üstüne kokusu siner ve içmeyen biri olarak siz bunu anlarsınız sanırım.

eğer dediği gibi arada birse çok üstüne gitmeyin. yani en azından kavga etmeyin
bende sigarayı bıraktım ve arada bi gerçekten canım çok istiyor balkona çıkıp 1 tane yakmayı çok istiyorum :1:

Bende çok sigara içmesemde ekiden haftada 1 yada 2 paket içerdim eşimde hiç sigara içmemiş hiçbir zaman bana asla içmiceksin demedi ama içmiceksin deseydi bana daha çekici bile gelebilirdi diye düşünüyorum.Ama şöylede bir durum var onun rahatsız olmasından dolayı evde sadece 1 tane balkonda içerdim o kadar.İnşallah bırakır..

Tatlı dille içmesini istemediğinizi söyleyin,dırdırlanmayın tartısma ortamı yaratmayın.İş yerınde içip içmediğini anlamak aslında çok kolay en azından ben cok iyi koku aldığım için,ne yediğini içinde olduğu tek tek sayıyorum(senden korkulur der hep)diğer arkadasın dedığı gibi ellerını koklayın ve sarıldığızda öptüğünüzde o koku zaten gelıyor.Tabı dus almadan,elını yuzunu yıkamadan..

yeni mi bıraktı, bırakalı ne kadar oldu, belki kendi iradesiyle yenemiyodur, akapunktur, hipnoz, nikontin sakızları bi sürü yöntem var artık, gerçekten bırakmak isteyene, hatta bazı devlet hastanelerinde ücretsiz bıraktırma merkezleri bile var, belkide o yollara yönlendirmelisin

bişey yapmana gerek yok
demek ki senden utanmış gizli içmiş
sigarayı bırakmak kolay bişey değil
ona karşı yumuşak ol
sağlık bakanlığı sigarayıbıraktırma hattı 171 arayın
ben öyle bıraktım

Ağzı ve üstü başı sigara kokar içiyorsa.
Hele ağızdan kolay gitmez kokusu.
İçmesini istemediğini güzellikle söyle ona.
Tersleşirsen ters teper unutma.

oncelikle herkese teşekkürler önerileriniz için dikkate alacağım ama sürekli parfüm kullanıyor birde naneli sakızlar yada dişerini fırçalıyor ağzı oyüzden hep ferah kokuyor:) yoksa kesinlikle anlarım içtiğini oda zaten sigara içtiğimi kabullenmeni istemiyorum sonra nasıl olsa içiyor diye beni kendi halime bırakırsın bende ipin ucunu kaçırırım oyüzden senden sakladım diyor bakalım şu naletten nasıl kurtulacağız...

tatlı dille de, bağırıp çağırarakta, terlikle pataklayarak da, duygu sömürüsü, vicdan, tartışma çıkararak da
eşinizin sigara içmesine engel olamazsınız.Siz tepki verdikçe o dışarıda içecek, hatta eve gelmesine yakın normalde 1 sigara içecekse evde içemeyeceğim nasıl olsa deyip 3 tane 5 tane içecek.Sürekli olarak sizden bişey saklayacak, eşinizin sizden bişeyler saklamasına da alıştıracaksınız bu şekilde.
İçtiği halde sizden korkusuna içmedim diyecek, siz gözünüzün içine baka baka yalan söylediği için güveniniz sarsılacak.. falan..

yaşanmıştır..

bence hiç müdahele etmeyin, koca adam sonuçt, herşeyin farkında.

Doğru diyorsunuz da arkadaşlar kayıtsız kalamıyorum cünkü ben eşimle sağlıklı bir ömür geçirmek istiyorum kesinlikle baskı yapmıyorum zaten ama sessiz de kalamam kendisini zehirlemesine konuşmak yine en iyi yol gibi görünüyor...

Camin yanina kul tablasi koyun.
Boylece sizin farkinda oldugunuzu anlar.
Ama ustune gitmeyin.
5 taneye kadar vucut tolore eder.
Keske uyusturucu gibi yasaklansa tamamen bu meret.
Sigara icen biri olarak soyluyorum bunu.
Iyilikle yaklasin sinirlendikce bir tane daha yakasi geliyor insanin.:51:

Son düzenleme:

çok üzülerek söylüyorum ki gece bazen kafasına vuruyorsa o kafaya vurma olayı gündüz içip de gece krize girdiğinden dolayıdır. anlarsın aslında ya teninin kokusundan, ağzının kokusundan, kıyafetlerinden.. hiç şüphelenmedin mi? ben dolmuşta yanıma oturan kadının sigara içip içmediğini hemen anlıyorum. hatta sigarasının kokusu çok ağırsa samsun ya da maltepe tarzı içiyor sanırım diyorum ve midem kalkıyor. anlaşılır yani..

Back