Eşim anlayışsız biri ve konuşmak yerine kavga etmekten yoruldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayatinbasindayim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2023
317
67
3 aylik evliyim. Nisanliyken her sey guzel gelirdi. Evlendikten sonra yeni evliligimi hic bilmedim. Kayinvalidem ve kayinpederim beni cok severler ben de onlari cok seviyorum. Ama farkinda olmadan beni biraz bunalttilar. Hergun kapiyi actigimda onlari gordum. Kayinvalidem surekli bana kalmaya gelirdi. 2 haftalik evliyken bile. Evlendigimiz gece dahi bizdeydiler. Esime lutfen bisey yap diyordum. Ben asiri samimiyete gelemem diyordum ama asla beni dinlemiyodu. Aksine bana samimi olacaksin diye baski yapiyodu. Ve birkac kez bana sozlu ve fiziksel siddet uyguladi. ( İtme, bogazimi tutup el kaldirma gibi) dirdirci bir insan degilim emin olun. O kadar bunalmistim ki artik ne bir yere gidiyoruz ne basbasa vakit gecirebiliyoruz dedim ben gidiyorum annemin evine. Anneme hicbir sey soylemedim. Bilseler durumun boyle oldugunu beni asla birakmazlar. Onlar sadece kavga ettik saniyorlar. Eve gidelim dedi donmedim. Annem sonra zorla beni evden cikardi bu kapi sana her zaman acik ama karikocasiniz bi konusun anlasin ondan sonra eger baktin olmuyo gel dedi. Konusmadan olmaz dedi. Cunku hep susuyordum annem babam var diye. Sonra ben tavir koydum kocam bir sey yapmayinca. Bir sure kayinvalidem kayinpederim bana kizgindi. Ama ben hicbir sey olmamis gibi davrandim. Onlari seviyorum iyi insanlar. Benim kocam tuhaf sadece. Son zamanlarda yine bunalmaya basladim. Yine soyluyorum uyariyorum yok. Ustune ustluk bir de hizmetciligini yapiyorum esimin. Kayinvalidem oyle yetistirmis ki erkek olmasina ragmen prenses gibi. İsten gelir ya asla bisey yapmaz evde. Evde tonla is var mesela erkek isi de demek istemiyorum ben de yaparim aslinda alci ici olsun iki vida sıkıp biseyleri yerlestirmek duzeltmek olsun ama ona da kosmayayim artik dedigimden biraktim. Bir bardak su mutfaktan almaz. Mutfagin yanindan gecer bana su getir der. Yaninda surahi olsun yine bana soyler bardagimi doldur diye. Ben de yapmamaya basladim elin ayagin tutuyo dedim. Ortaligin anasini aglattigi bir gun de ister istemez kizdim. Supurgeyle kosarak gelip supurdu. Ama kayinvalidem duyunca da sakayla karisik sen benim ogluma is mi yaptiriyosun diye firca kaydi. Ne yapacagimi bilmiyorum artik. Bir de cocuk istiyor. Kirli camasirini bile sepete atmayi gectim banyoya koymaktan aciz bir insan. Bir bardagi bile mutfaga goturemez benden cocuk istiyor. Sacma olaniysa beni de ikna etti bi ara bu fikre. Ve yine kavga ediyoruz. Bana sormadan plan yapiyor. Anneme gitcez su saatte hazir ol. Ben de kendi anneme gidecegimi daha onceden soylemistim dusunun. Ve surekli zaten ailesiyleydim. Bi de yetmiyo kocam is cikisi gidecekmis orada uyacakmis da beni babamdan alirlarmis sonra. Ben babamin evinde olcam onlar ogullarini yanlarina alacaklar. Cozemedim nasil is diye. Aileme de cok saygisizliklari oldu ailecek. Unutmuyorum da yutmuyorum da. Kolay unutabilen biri de degilim. Cunku ben de ailem de yanlis yaptigimizi dusundugumuz anda ozur dileriz arayip. İnsan ister istemez de bekliyor. Ben cok yoruldum simdiden. Anasinin prenses gibi yetistirdigi adama bakicilik yapmak istemiyorum. Sizce ne yapmaliyim ?

Ayrıl fiziki şiddetin sonu gelmez.
D08F7EF2-1B56-4333-82A6-967EA98C0F52.jpeg

asla asla çocuk yapma. devamlı kaynanam kayın pederim iyiler seviyorum onları demişsin ama sevilecek insanlar değil bence. şiddet olayını zaten saymıyorum onu konuşmaya gerek bile yok ailene durumunu anlat ve bitir. daha cicim aylarında eşine böyle şeyler yapan adam seneler geçince neler yapar bilemiyorum

asla asla çocuk yapma. devamlı kaynanam kayın pederim iyiler seviyorum onları demişsin ama sevilecek insanlar değil bence. şiddet olayını zaten saymıyorum onu konuşmaya gerek bile yok ailene durumunu anlat ve bitir. daha cicim aylarında eşine böyle şeyler yapan adam seneler geçince neler yapar bilemiyorum
Seneler gecince daha mi kotu olur gercekten. Etrafimdakiler bana sabret duzelir diyip duruyorlar

Kesinlikle. Ailesine anlattim. Hepsine. Yakin oldugu akrabalarina dahi. Bunaldim cunku. Ama sonra herkes ustune gidince bi daha olmadi. Sadece unutamiyorum. Ama bir sonu olmadigini da biliyorum tuhaf bir sekilde

Sakınnnn sakınnn cocuk yapma, sakın düzelmez çocuğunla kalırsın ortada, korun

Size şiddet uygulamış, hem fiziksel hem psikolojik . Kayınvalide ve baba sizi sevmiyor sadece sizi ailenizden, çevreden koparıp yalnızlaştırıyorlar ve sürekli kontrol ediyorlar. Amaçları bu. İyi insan değiller ve bunlar klasik kendilerine hizmetçi, köle ararlar. Çocuk falan yapmayın ve ayrılın. Adam çocuk yaparak hayatınız boyunca ona bağımlı olmanızı istiyor, çocuk üzerinden sizi kontrol edecek. Kurtulun. Kaçın. Daha fazla beklemeyin.

Sizin versiyonlardan çok var. Eski konulara bakın aileci eş diye. Bir hesap vardı ikinci evliliği aynı aile. Uzaktayken her gün görüntülü ararlar yakındaysa sürekli size gelirler ve sizi eğitirler bir süre sonra alışmanız ve garipsememeniz için. Sizi anında kapıya koyar ve gerekirse anne baba da şiddet uygularlar ama o ana kadar hep “ seni çok severler ve hep yaptıkları senin iyiliğin içindir”

Seneler gecince daha mi kotu olur gercekten. Etrafimdakiler bana sabret duzelir diyip duruyorlar

Valla dayağı siz yiyorsunuz etrafınızdakiler değil. Asla düzelmez, terapi alın. Normalde sizi döven birinden soğumanız gerektirdi.

Kesinlikle. Ailesine anlattim. Hepsine. Yakin oldugu akrabalarina dahi. Bunaldim cunku. Ama sonra herkes ustune gidince bi daha olmadi. Sadece unutamiyorum. Ama bir sonu olmadigini da biliyorum tuhaf bir sekilde

Gerçekten sevilmediğini bu insanların sevgisinin yapay olduğunu öğrendin. Annesi böyle yetiştirmiş değil bunlar taktik yapıyor ve size kendi üstünlüklerini kabul ettirmeye çalışıyor. Kendinize kıymayın

Evliliğe devam etmek yerine bir yere girip temizlik işi yapsan en azından para kazanırsın.
Yada bakıcılık yapsa misal
Bebek bakıcılığı olur hasta bakıcılığı olur

Çünkü sürahideki suyu bile alamayan insan ya bebektır yada hasta eli ayağı tutmuyordur😬

Size şiddet uygulamış, hem fiziksel hem psikolojik . Kayınvalide ve baba sizi sevmiyor sadece sizi ailenizden, çevreden koparıp yalnızlaştırıyorlar ve sürekli kontrol ediyorlar. Amaçları bu. İyi insan değiller ve bunlar klasik kendilerine hizmetçi, köle ararlar. Çocuk falan yapmayın ve ayrılın. Adam çocuk yaparak hayatınız boyunca ona bağımlı olmanızı istiyor, çocuk üzerinden sizi kontrol edecek. Kurtulun. Kaçın. Daha fazla beklemeyin
Cok korkuyorum. Gitmeyi dusunuyorum ama nasil yapacagimi bilmiyorum

Bu ne ya ? Hizmetçi misin sen? Eşimin anne babası çok iyi insanlar demişsin de, neresi iyi? 2 haftalık evliyken bile size kalmaya gelmişler, eşin evde bir süpürünce, oğluma iş mi yaptırıyorsun diyor, sizin ailenize saygısızlıkları olmuş... Eşinin hele, bana su getir! bana su doldur ! demeleri tam bir öküz. Hiç beğenmedim eşini ve ailesini.

Kv kp iyi insan olsalar yeni evli oğullarına yatılı gelmezler ilk haftadan
Eşin iyi bir insan olsa sana şiddet uygulamaz
Siz sağlıklı düşünen bir insan olsanız çocuk fikrine sıcak bakmazsanız
Eşiniz gelişimini tamamlamış bir insan olsa suyunu kendi alır, kirli sepetinin kullanım amacını bilir, sizden habersiz plan yapmaz

Şiddeti affetmeyin, normalleştirmeyin, ama beni seviyor falan hele hiç demeyin.

Bir iş bulmaya para kazanmaya kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışın, anneniz kapımız açık demiş bir süre orada idare edin kendi hayatınızı kurun, eş dediğiniz parazitten de kurtulun.

Cok korkuyorum. Gitmeyi dusunuyorum ama nasil yapacagimi bilmiyorum

Korkacak bir şey yok. Hemen avukat buluyorsun. Ayarlıyorsun. Düğün altınlarını resim ve videoları al ve hemen valizle evden çık. Adama ve ailesine uzaklaştırma çıkarıyorsun. Sonra hiç ama tek kelime muhatap olma. Ailene de anlat kesinlikle kararlı ol ve kendini kurtar. İleride çok daha beterini yaşatırlar.

Doktora gidip rapor al. Psikiyatri doktoruna da git bir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X