Eşim ailemle gecinemiyor!

Aynen....katiliyotum...cok dogru...aileme de birsey diyemiyorum, demin geldi kardesim, dedim, sen birsey yapamazsin...o ayak uydurmali...baska yolu yok...annem zaten dul esini kaybetti, evde iki tane daha cocugu var, kendi sorunlariyla mi ugrassin yoksa kocamin sacma sapan tripleri ile mi... kocamin ablasini aramak istedim ama geri dusundum...sanki ne yapabikir ki

Aslinda pek de alttan alan biri dsgilim. Bizim evlilik zor du baslarda. Babamin kaybi daha tazeydi benimde piskoloji az bozuktu. Hem uni hem part time calisiyordum bide evlilik derken hersey ustume ustume gelmeye baslamisti. O donem bosanmaya kadar gitmistim. Ama sonr atedaviye baslayip duzelmisti hersey esimde kardesimle acayip iyi anlasiyordu herkese seve seve gidip geliyordu. Nasil benim iki kuzen de evlendi onlarin eslere geldi aileye, benimki kiskanmaya basladi. Onlar daha konuskan daha cok etrafina adam tooluyo benimki kiskandi...ondan sonra hep ara sira sorun cikarmaya basladi

Esinizin bu ozelligi kisiliginde var ve degismesi imkansiz.

Siz ailenizle gorusun esiniz dahil olmasin. Yani illa iyi anlasmak zorunda degil, tabi olay bu raddeye gelmese iyiymis ama yaoacak birsey yok artik.

Vallaha zaten simdilik oyle karar aldim. Artik catladim yeter dedim. Bana gelme sacma sapan seylerle. Artik gorusmeyeceksiniz dedim. Bu nedir. Biktim. Bir sure oyle deneyecegim. Yalniz giderim

Hiçbir şey yapamazsınız. Bu adam hep böyleymiş, bu zamana kadar değişmemiş insan bu saattten sonra değişmez. Yalnız görüşün ailenizle, niye zorluyorsunuz ki olmuyor demek ki.
Sikinti o oyle yetisdirilmis. Annesi 40 dan sonra doguruyor esimi, yani ablalari ve abisi 15 yas ve daha fazla yas buyuk esimden. Bu evin prensi oluyor. Kusuyor kimse birsey demiyor. Herkesten alttan aliyor. Alismis bu duruma.. cok zor. Acaba evlilik terapiatine gitsem birseye yararmi?

Denedim...nafile... Ben bu adami ya uyumsaglamasini saglarim yada hep böyle gider
Denemiş gibi yapma gerçekten yap onu umursama o yokmuş gibi davran her ailene gittiğinde onu götürme mutlu mutlu resimler paylaş onsuzda mutlu olduğunu göster. Sana birşey söylemeye çalıştığında bu senin sorunun bana yansıtma de geri çekil.

Baslardi oyleydi zaten. Hala oyle gelse herkes yanina gelir selam verir halini hatrini sorar. Ama yinede bir sey olur veya bir kisi selam vermez veya unutur, ozmn sorun oluyor. Kendisini diger damatlarla kiyasliyo. Onlara daha fazla ilgi gidiyor diyor. Halbuki oyle birsey yok. Ben kendimden ogrek veriyorum esime, bak diyorum ben ailenin yanina gidinca nasil karisyorum konusuyorum hersey dahin olmaya calisiyorum diyorum, onlarda karsilik veriyor bana cunku ben onlari yormuyorum, bir iki 3 oldu esimin arkasinda dondu ler ama esim pasif bunu kabul etmiyor. Digerleride daha fazla ilgi gorur, cunku adamlar atilgan konuskan durum bu

Zaten artik yalniz gidecem. Son konusmamizda dedim, bana bunlarla gelme diye, bagirdim cagirdim. Ama sonunda uzulen kahrolan ben oluyorum...

Karakter değişmez. Kaç yaşına gelmiş adamın başka bir insan olmasını beklemeyin. Terapi belki yarar bilemiyorum ama şöyle bir durum var eşiniz kendisinde bir hata olduğunu bile kabul etmezken terapiye gitmeyi kabul eder mi? Kendisinin bu uğurda bir isteği yoksa terapinin hiçbir faydası olmaz size. Peki siz eşinizle ailenizi görüştürmeseniz ne olur, gerçekten burasını anlamadım neden birlikte görüşmeniz şart gibi düşünüyorsunuz?

Zaten artik yalniz gidecem. Son konusmamizda dedim, bana bunlarla gelme diye, bagirdim cagirdim. Ama sonunda uzulen kahrolan ben oluyorum...
Herkesin zayıf noktası vardır
Üzülme boşver onuda öyle kabul et seni üzmesine izin verme kimsenin yarını belli değil manipüle etmesine izin verme .

Sart degildi zaten artik kendisine dedim..artik gelme dedim. Kendi ailesi hollandada yasiyor bende o burdaki ailesi ile de iyi olsun kapisi olsun istedim. Ama kendisi yapamadi.. anneme karsi iyi buyuklere karsi iyi...ama ordan kalkinca hemen hemen herseferinde bana sikayet edecek birseyler bukuyor bende en son yani den dedim, artik gitmeyeceksin. Bitti. Therapie söyle, beöki kendisinde iletisim bozuklulugu oldugunu kabul eder düzeltir cunkü dün kendisi dedi, bende heralde konusma özürlügü var dedi...evet öyle

Çift terapisinden ziyade kendisinin terapi alması daha iyi olabilir belki. Niyeti varsa üstüne düşün bence görüşsün mutlaka. Bence ailenizle görüştürmeyin belki ders çıkartır kendine. Kuzenimin eşi çok aksi bir insandı bir gün kalabalıkta birkaç saygısız cümlesi oldu kendi aramızda konuştuk, kuzenimi arayıp görüşmek istemiyoruz dedik. Kocasını hiç getirmedi yanımıza, biz toplanırdık o eşini arabayla kapıya kadar bırakır içeri girmezdi. Böyle böyle aylar sonra kendisi arayıp özür diledi de öyle görüşmeye başladık. Yine bayılmıyoruz ama en azından bir daha saygısızlığını görmedik. Belki eşiniz de uzak kalırsa aklı başına gelebilir

Aynem artik bu son carem. Zaten bizdede durum öyle. Kimse sevemiyor artik onu. Baslarda hic öyle degildi, herkesin gezünde artik sorun cikaran birisi oldu... gelmicek artik. Bakalim insallah düzelir...yada iyi hircinlasir...hani annesine kac kere dedim...oda ayni benim gibi öğüt verdi oğluna... biktim artik. Gelmesin, sonucta benimde ailemin canini sıkmaya hakkim yok. Ama teyzelere felan gittiğimde soruyorlar nerde diye, bende calisiyor diyorum...onlara açıkçası doğrusunu demek istemiyorum, sonucta onlarda kendi damarların sorunlarını hiç anlatmiyirlar

Bence onun ailesini işin içine sokmayın. Ablasının vereceği tepki beklediğiniz gibi olmazsa yine siz üzülürsünüz. Evlenmeden önce nasıldı, az çok anlamadınız mı kişilik özelliklerini?

Bence onun ailesini işin içine sokmayın. Ablasının vereceği tepki beklediğiniz gibi olmazsa yine siz üzülürsünüz. Evlenmeden önce nasıldı, az çok anlamadınız mı kişilik özelliklerini?
Ben bukadarini bilmiyordum. Yani efendi hala öyle, toolumda da efendidir, diger toplumöara birlikte girdigimizde mesela benim en yakin arkadasim ve kocasi orda sifir sorun. Ama iste yaklasik bir yildir ailemdeki bagzi insanlarla sorunu var. Hani kavga cikarmiyor ama yalniz oldugumuzda iste bana anlatiyor zaten ablatmaza ben anlicam halinden birsey oldugunu.. bunjn haricinde esimle herhangi bir sorunum yok. Sadece ailemle anlassin istedim ama baktim olmuyor son care artik ben yalniz giderim. Bana agir oluyor. Kuzenlerim eşleri geliyor..sonra bana soruyorlar, bende yalan söylüyorum, demiyorum, buraya gelince alinacak birsey buluyor sonra biz kavga ediyoruz...ama kesin anliyorlardir.. ama evlilikden önce böyle sorun yoktu ama ozaman zaten genelde yalniz görüsüdürdük

Eşin seni akrabalarinla olan muhabbetinden dolayı bariz kıskanıyor. Eşin yüzde yüz haksız ama bunu ona asla anlatamazsın. Sen akrabalarını savundukça o iyice manyaklasacak, onlarin kötü olduğunu kendinin haklı olduğunu sana kanıtlamak için her şeyi yapacak. Bunun tek çözümü akranlarını eşine karşı asla savunma. Hatta haklısın deyip geçiştir. Yapabilirsen de beraber akrabalara saydırın. O zaman esim bana hak veriyor deyip vaz geçecek.
Ya da sürekli tartışacaksınız.

boyle seyler oluyorsa bır araya gelmelerını ıstemeyın madem sorunlar kuslukler var sız kendınız ayrı gorusun aılenızle en dogrusu bu olur

esiniz cok tutarsiz,
hani tutarli olsun herkes ona gore davranir, mesafeli olanla mesafeli samimi olanla samimi olursun.

ama bir onceki gorusmede el sikmayip, bir sonrakinda selamimi almadi diye soylenmek cok garip degil mi.
kardesiniz de kendini savunmus yuzume bakmadi falan diye, halbuki hic gerek yok, benim elimi toplum icinde havada birakan kisinin ben de selamini almam yani, bu kadar basit.

yerinizde olsam esimi cok kendi ailemle muhatap etmem,
ne diye huzur bozayim ki.

esiniz kendi ailesi ile de bu tarz tutarsizliklar yasiyor mu?
gerci kendi ailesi bizim delimizdir deyip hos goruyor olabilir tabi ki,
ama eger oyle degilse esinizde kotu niyet ararim.

Aslinda bugüne kadar akrabalari pek savunmadim, hatta dedim, aman beni de pek saymiyorlar pek dedim...ama kardesim...onu da sadece bagzi noktalarda savundum ama okadarida olsun....kardesim sonucunda

Evet cok haklisiniz. Kardesimde öyle yapti. Bende yanlis görmedim. Üzüldüm hatta, canim o benim benim icin zaten cok alttan aldi, kac kere gecen sene evimize geldi özür dilemeye olur olmaz seylerden yüzünden. Evet esim kendi ailesine de öyle. Bir kere ordayiz, birsey oldu, coronadan dolayi fazla kalabalik olmasin diye biz herkese tek tek gidecektik. Sonra sosyal medyada ablalari resim paylasti, hepsi bir araya gelmis bütün yegenleri yengesi ablalari abisi. Biz ikizmde annesinin babasinin evindeyiz. Tabi ertesi gün püskürdü, abisine söyleyince insan cagrir diye abisi de demesin mi, sen gelseydin bizi utandirsaydin. Bu lafin üzerine biz esyalarimizi toolayip hrmen ciktik eve dogri gittik. Halbuki 2 gece daha orda kalacaktik, herzaman gitmiyoruzki hollandaya. Annesi yalvardi oglum gitme tmm onlara küs ama benim sucum ne diye. Bende dedim ords, sacmalama ne gitmesi ta buraya geldik. Kendimi 3 saat sonra kendi evimde buldum 24 saat bile gecirmemistik hollandada. Telefonlar caldi esim bakmadi. Hepsine küs. Beni aradilar dediler spontan oldu planli degildi falan filan. Ama bizimki küsünce önüne perde iniyor, olur olmaz seyler dedi telwfonda kendisinde yasca büyük ablalarina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…