Erkek İnfertilitesi Eşi Varikosel olupta Hamile kalanlar Buraya..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

elf57

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2024
23
3
30
Kızlarrr.. Ekim 2022 de çocuk düşünmeye başladık. 2017 yılında evlendik. 2022 ekim ayından beri çocuk düşünüyoruz. Fakat denemeye başladığımız tarihten 2024 mayıs ayına kadar bir sonuç alamadık. 2024 mayıs ayında kadın doğum doktoruna gitmeye karar verdik. Süleymaniye kadın doğum hastanesinden randevu aldık. Orda Doktor olan Gülşah İlhan hanımefendiye gittik. Gayet bilgili iyi yaklaşımlı. Ön muaynede rahim duvarında küçük kistlerin olduğunu ama cokta önemli olmadığını söyledi. kan testi vs herşeyi verdik sonuçlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Eşimde ürolojiye gitti spermiyogram testi istedi doktor. sperm testinde eşimin sperm sayısında biraz düşüklük ve ileri hareketliliğinde problem olduğunu söyledi üroloji doktoru. Sonrasında üroloji doktoru testislere yaptığı muaynede varikoselden şüphelendi. renkli doppler ultrasyonu istedi. eşim doppler çektirdi ve 3.derece varikosel olduğu çıktı. doktor ameliyat önerdi. Kadın doğum doktoru tüp bebeğe başlayabilmemiz için en az 3 tane spermyogram testi olması gerektiğini söyledi. Sorunun Erkek faktörü olduğunu söyledi. Süleymaniye hastanesinde yapılan spermiyogram testi aşağıdaki gibidir;
WhatsApp Görsel 2024-05-16 saat 15.35.33_f722183c.jpg

eşim varikosel ameliyatı olmak istemedi ve direk İbrahim Saraçoğlunun kürüne başladı. Sabah ve akşam olmak üzere keçiboynuzu özü 1 er çorba kaşığı ve sabah akşam Suda kaynatılmış keçiboynuzu, günde 1 adet E vitamini (solgar 200'luk). bu kürü yaklaşık 8 gün boyunca kullandıktan sonra eşim galen labaratuvarda tekrar spermiyogram testi vermeye gitti ve sonuç aşağıdaki gibi;

Ekran görüntüsü 2024-05-31 020456.png

bu sonuçlara göre ya her makina farklı ölçüyor yada bu kür gerçekten işe yarıyor. Çünkü 1. testte (6 mayısta vermişti testi) 1 mlde olan sperm sayısı 13.00.000 milyon 2. testte 1mlde 53.000.000. 2.test 24 mayısta verildi. Şimdi asıl sorum şu kızlar size. Eşi 3.derece varikosel olupta hamile kalan varmı?

dereceleri bilmiyorum ama esimin solda 3.7 mm, sağda ise daha minik varikoseli var. kimi doktor direkt ameliyat dedi, kimi ise 5 mm altına ameliyat önermedi. esimin sperm hızı, hareketli sperm sayısı ve toplam sperm sayısı iyiydi ama morfoloji %1di. coğu doktor da ameliyatın morfoloji üzerinde çok etkili olmadığını söylediği için ve ameliyattan sonra sonucların daha da kötüye gidebileceğini bildiğimiz için ameliyata su anda şans vermemeye karar verdik. üroloji doktoru esime multivitamin başladı. her sabah bal+polen karışımı yüketmesini istedi. esim 2 hafta kadar tüketti sonradan midesi rahatsız olduğu için bıraktı. arada sırada keçiboynuzu pekmezi tüketti ama düzenli değil. nisan 3te başlamıştı bu tedaviye.. ben mayıs 28de gebe olduğumu öğrendim. doktorumuz aslında 1 ay sonra tekrar sperm testi istemişti ama biz 3 ay dolsun öyle yaptırırız diyorduk. 1.5 ayda gebelik haberini aldik ama 🙃 bende de pcos vardı bu arada ileri derece. 13 ayın sonunda gebe kaldim. umutsuz olmayın ve gercekten güvendiğiniz bir doktorla ilerleyin 🤍

dereceleri bilmiyorum ama esimin solda 3.7 mm, sağda ise daha minik varikoseli var. kimi doktor direkt ameliyat dedi, kimi ise 5 mm altına ameliyat önermedi. esimin sperm hızı, hareketli sperm sayısı ve toplam sperm sayısı iyiydi ama morfoloji %1di. coğu doktor da ameliyatın morfoloji üzerinde çok etkili olmadığını söylediği için ve ameliyattan sonra sonucların daha da kötüye gidebileceğini bildiğimiz için ameliyata su anda şans vermemeye karar verdik. üroloji doktoru esime multivitamin başladı. her sabah bal+polen karışımı yüketmesini istedi. esim 2 hafta kadar tüketti sonradan midesi rahatsız olduğu için bıraktı. arada sırada keçiboynuzu pekmezi tüketti ama düzenli değil. nisan 3te başlamıştı bu tedaviye.. ben mayıs 28de gebe olduğumu öğrendim. doktorumuz aslında 1 ay sonra tekrar sperm testi istemişti ama biz 3 ay dolsun öyle yaptırırız diyorduk. 1.5 ayda gebelik haberini aldik ama 🙃 bende de pcos vardı bu arada ileri derece. 13 ayın sonunda gebe kaldim. umutsuz olmayın ve gercekten güvendiğiniz bir doktorla ilerleyin 🤍
çok teşekkürler yorumunuz için. Sizin adınıza çok sevindim :) :) :) şuan eşimde keçiboynuzu özü ve keçiboynuzunu kaynatıp içiyor onlara ek solgarın e vitaminini kullanıyor bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alırız. çok zor bir süreç.

çok teşekkürler yorumunuz için. Sizin adınıza çok sevindim :) :) :) şuan eşimde keçiboynuzu özü ve keçiboynuzunu kaynatıp içiyor onlara ek solgarın e vitaminini kullanıyor bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alırız. çok zor bir süreç.
öyle ama gercekten beklemediğiniz anda oluyor. ve ben bu ay esimle 4-5 gün aralıklarla ilişkiye girdim. zaten gebelik ümidimiz yoktu o yüzden akışına bırakmıştık ve tuttu. 12 aydır hep 2 günde bir ilişki oluyordu ve gebelik olmadı. bence erkek sperminde sorun varsa araya 3-4 gün koymak daha iyi sonuc veriyor

anladım. o zaman ilişki aralarını uzun tutumak daha etkili. Peki bal+polenmi yoksa keçiboynuzu pekmezimi daha iyi.? bnm eşim keçiboynuzu pekmezi + keçiboynuzunu suda kaynatıyor+ e vitamini alıyor. bu şekilde yeterli olrumu acaba?

Merhabalar bizdede 3. Derece varkosel var esimin sperm sayısı iyi ama morfoloji %0 ve ileri hareketlilik düşük ay sonuna ameliyat günü verdi dr ne yapacağımızı bilemiyorum

Merhabalar bizdede 3. Derece varkosel var esimin sperm sayısı iyi ama morfoloji %0 ve ileri hareketlilik düşük ay sonuna ameliyat günü verdi dr ne yapacağımızı bilemiyorum
ameliyattan hariç embolizasyon tedavisini araştırdınızmı?

Kızlarrr.. Ekim 2022 de çocuk düşünmeye başladık. 2017 yılında evlendik. 2022 ekim ayından beri çocuk düşünüyoruz. Fakat denemeye başladığımız tarihten 2024 mayıs ayına kadar bir sonuç alamadık. 2024 mayıs ayında kadın doğum doktoruna gitmeye karar verdik. Süleymaniye kadın doğum hastanesinden randevu aldık. Orda Doktor olan Gülşah İlhan hanımefendiye gittik. Gayet bilgili iyi yaklaşımlı. Ön muaynede rahim duvarında küçük kistlerin olduğunu ama cokta önemli olmadığını söyledi. kan testi vs herşeyi verdik sonuçlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Eşimde ürolojiye gitti spermiyogram testi istedi doktor. sperm testinde eşimin sperm sayısında biraz düşüklük ve ileri hareketliliğinde problem olduğunu söyledi üroloji doktoru. Sonrasında üroloji doktoru testislere yaptığı muaynede varikoselden şüphelendi. renkli doppler ultrasyonu istedi. eşim doppler çektirdi ve 3.derece varikosel olduğu çıktı. doktor ameliyat önerdi. Kadın doğum doktoru tüp bebeğe başlayabilmemiz için en az 3 tane spermyogram testi olması gerektiğini söyledi. Sorunun Erkek faktörü olduğunu söyledi. Süleymaniye hastanesinde yapılan spermiyogram testi aşağıdaki gibidir; Eki Görüntüle 3435101
eşim varikosel ameliyatı olmak istemedi ve direk İbrahim Saraçoğlunun kürüne başladı. Sabah ve akşam olmak üzere keçiboynuzu özü 1 er çorba kaşığı ve sabah akşam Suda kaynatılmış keçiboynuzu, günde 1 adet E vitamini (solgar 200'luk). bu kürü yaklaşık 8 gün boyunca kullandıktan sonra eşim galen labaratuvarda tekrar spermiyogram testi vermeye gitti ve sonuç aşağıdaki gibi;

Eki Görüntüle 3435102

bu sonuçlara göre ya her makina farklı ölçüyor yada bu kür gerçekten işe yarıyor. Çünkü 1. testte (6 mayısta vermişti testi) 1 mlde olan sperm sayısı 13.00.000 milyon 2. testte 1mlde 53.000.000. 2.test 24 mayısta verildi. Şimdi asıl sorum şu kızlar size. Eşi 3.derece varikosel olupta hamile kalan varmı?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun benim eşimde çift taraflı varikösel vardı dereceler de baya ileri seviyeydi görev esnasında kasık üstüne düşmüştü ameliyat olmuştu yanlış damar bağlama sonucu çift taraflı varikösel teşhisi koyuldu e tabi çocuk olmasını da etkiliyor tüp bebek deneyebilirsiniz demişlerdi ancak düşük ihtimal olur dediler İstanbul da Cüneyd sevinç hocayı bulduk onca saat yol gidip ameliyat oldu eşim..şuan 3.ayımız ameliyatta çatlama iğnesiyle denemeye dedik biraz erken ama inşallah tutar bugün 11. Gün .. sperm testini 4.ay verecek ama şimdiden bütün ağrıları gitti ameliyat gerçekten çözüm gibi duruyor kürleri bizde deniyoruz ilaç takviyesi dışında ancak bi sorum olacak keçi boynuzunu direk yese etkisi oluyor mu sizce ?

Kızlarrr.. Ekim 2022 de çocuk düşünmeye başladık. 2017 yılında evlendik. 2022 ekim ayından beri çocuk düşünüyoruz. Fakat denemeye başladığımız tarihten 2024 mayıs ayına kadar bir sonuç alamadık. 2024 mayıs ayında kadın doğum doktoruna gitmeye karar verdik. Süleymaniye kadın doğum hastanesinden randevu aldık. Orda Doktor olan Gülşah İlhan hanımefendiye gittik. Gayet bilgili iyi yaklaşımlı. Ön muaynede rahim duvarında küçük kistlerin olduğunu ama cokta önemli olmadığını söyledi. kan testi vs herşeyi verdik sonuçlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Eşimde ürolojiye gitti spermiyogram testi istedi doktor. sperm testinde eşimin sperm sayısında biraz düşüklük ve ileri hareketliliğinde problem olduğunu söyledi üroloji doktoru. Sonrasında üroloji doktoru testislere yaptığı muaynede varikoselden şüphelendi. renkli doppler ultrasyonu istedi. eşim doppler çektirdi ve 3.derece varikosel olduğu çıktı. doktor ameliyat önerdi. Kadın doğum doktoru tüp bebeğe başlayabilmemiz için en az 3 tane spermyogram testi olması gerektiğini söyledi. Sorunun Erkek faktörü olduğunu söyledi. Süleymaniye hastanesinde yapılan spermiyogram testi aşağıdaki gibidir; Eki Görüntüle 3435101

Eki Görüntüle 3435102

Canım benim eşim 2. Derece varikosel 5 yaşında kızım var ve ilk ay hemen oldu .Hiç takviye almadı fakat her değeri normaldi. Varikosel reflü yapmış mı reflü varsa zorlaşıyor gebe kalmak

Ayrıca değerleriniz çok çok iyi

hem özelde yaptırıdığımız sonuçlar var hem devlet hastanesinde. özelin sonuçlarıyla devlet hastanesinin sonuçları arasınnda dağlar kadar fark var. hangisi için iyi dediniz :KK70:
Özeldeki iyi gayet ama hangisi doğru sonuç

damar cıkarma yöntemiylemi yaptılar yoksa bağlama yöntemiylemi yaptılar ?

X