• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi suskun olan,sohbet etmeyen,gerekmedikçe konuşmayan var mı?

günaydın Brownim,

yazılanların nerdeyse tamamını okudum,okudukça eşimle olan konuşmalarımız aklıma geldi, işyerinde değilde evde olsam herhalde bu yazıyı salya sümük ağlayarak yazıyor olurdum,senin ve arkadaşların eşleri konuşmuyormuş,benimkide öyle ama bazen konuşmamasına şükrediyorum, neden dersen konuştukça her kelimesi kalbime ok gibi saplanıyor,kalbim paramparça oluyor,herşeye olumsuz yaklaşan biri,mutlaka vereccek ters bir cevabı vardır,birkaç örnek vereyim,

1-evlilik sonrası biranda çok aşırı kilo aldım ve bu kiloları verebilmek için hala uğraşıyorum,bir ara 10 kilo verebilmiştim ve çok mutlu olmuştum,o sıralarda yüzmeye başlayacaktım ve mayo almıştım,denemek için giydiğim sırada içeri geldi ben çok neşeli bir sesle ve büyük bir mutlulukla "ne kadar zayıflamışım değilmi dedim" aldığım cevap şu "hala selülitlerin var"

2-işe çok erken gidiyorum,kışın hava çok karanlık oluyor bazen evden çıkmaya korkuyorum,sonra saatler alındı havalar erken aydınlanmaya başladı, nedense bir gün birlikte evden çıktık,sanırım beni işe o bırakacaktı,ben yine büyük bir mutlulukla "ne süper değilmi baksana hava erken aydınlanıyor, böyle olunca içim mutlulukla doluyor" dedim aldığım cevap" akşam erken kararıyor" oldu

3-birde araba kullanırken canavar oluyor,buda beni çok tedirgin ediyor,geçen hafta yaşadığımız bir olayı anlatayım, uzun zamandır görmediğim arkadaşıma gidiyorduk,başka arkadaşlarda gelecekti ,arkadaşlarımın eşleriylede güzel anlaşıyor,saatlerce sohbet ediyorlar, yola çıktık, ben kendimi motive etmeye çalışıyorum,kendi kendime güzel bir gün olsun felan diyorum onunla sohbet etmeye çalışıyorum ama o yolda giderken birkaç kişiyle takıştı sonra beni gıcık etmek için ani frenler felan yapmaya başladı ve özellikle yapıyorum bunları ,bana güvenmiyorsun arabada tedirgin oluyorsun, ne zaman bana güvenmeyi öğrenirsen o gün böyle sürmeyi bırakıcam dedi,ben birden hıçkırarak ağlamaya başladım, bu kadar aptalca ,salakça bir bahane olabilirmi, sanki hayvan eğitiyor,
üzerimde baskı kuracak bende korkudan tepki vermeyi bırakıcam, o da diyecek ki bak bana güvenmeyi öğrendi artık.... bu insanlık mı sizce ????? köpekmiyim ben....

köpek değilsem bile eşşeğim sanırım,boya posa aldandım ve evlendim,oysaki nişandan bir gün önce beni sabaha kadar ağlatmıştı,bense düğün stresi var bu yüzden yapıyor diye düşünmüştüm, ağlatma konusuna gelince ...biz evlenirken ben ondan hiçbirşey istemedim,onu maddi açıdan zorlayacak birşey varsa kalsın sorun değil dedim, aklıma gelmişken şunuda yazayım gelinlik biliyorsunuz her genç kızın rüyasıdır benimde yıllardır hayalini kurduğum model vardı, tabi o üzülmesin diye onun istediği gibi bir model oldu,oysa düğünde damatlık bile giymedi lacivert takım elbiseyle geldi sanki nikah değilde şirkette toplantıya katılıyormuş gibi,neyse tüm bunlarıda geçtim,gelinlik fiyatlarını herkes bilir...fiyatların üst limiti yok ,ben gittim bir ev terzisiyle anlaştım, herşey dahil 750 liraya anlaştık,fiyatı ona söylediğimde bana verdiği cevap şuydu,birkez giyeceğin şeye o kadar paramı vereceksin.... neyse gelelim nişandan bir gün öncesine,dediğim gibi hiçbirşeyde zorlamadım onu herşeyin uygununa kaçtım sadece birşey istedim nikah fotograflarımızı bakırköy hayatta yaptırmak ve bahçe çekimi olması, randevu alırmısın diyorum adam tınmıyor,bak dedim o gün istediğimiz saate yer bulamayız ben gerçekten çokistiyorum burayı ,birde hep ricayla felan söylüyorum ama kulak arkası ediyor,bende aradım kendim randevu aldım,nişandan bir gün önce gece beni aradı ben fotograf için randevuyu aldım dedi,bende boş bulunup ben sana söylemedim ama ben dün almıştım dedim,o kadar sert bir ses tonuyla niye kendi başına iş yapıyorsun diye beni azarladı ki anlatamam bir an allahım ben kiminle velneiyorum diye şok oldum,bütün gece ağladım,ama salaklık bende işte bu iş burda biter demedim,

birde benim eşim daha önce evlenmişti,eski eşiyle konuşurken ben seni severek evlendim sen benimle neden evlendin demiş,eşide ona basiretim bağlandı herhalde demiş,eşimde bu söze çok kırılmış,ne zaman eski eşinin konusu açılsa bana böyle demişti der, geçen yıl biz tatile gittik,tatile gidişimizde tabi çok sorunlu oldu ama ben uçakta karar aldım sanki hiçbirşey olmamış gibi gidip eğlenicem diye,neyse gittiğimiz yerde benim faıtgrafımı çekti aldım baktım beğenmedim, gülerek ya ben ne çirkinmişim sen benimle niye evlendin ki dedim,döndü bana "basiretim bağlandı" dedi o an benim halimi düşünün artık..

şu an nasılmıyız,akşam eve gelir,kapıdan hep suratı asık girer,2 yıllık evliyim ama daha birkez işyerinde iyi veya komik şey olmamıştır eşimin,herkes ........dir,herkes kötüdür,iş çok sıkıcıdır her akşam bunları anlatır, yemek yeriz önceden yemeği mutfakta yiyorduk ve yemekte ben günün nasıl geçti dediğimde bütün kötü olayları anlatır dururdu,şimdi yemeklerimizi tabağa alıp oturma odasına geçiyoruz tv karşısında yiyoruz,sonra ya o kumandayı alıp istediği kanalı izliyor ya ben, eğer kumanda ondaysa bilgisayar bende oluyor,kumanda bendeyse o bilgisayarda,konuşacak birşeyimiz yok, hatta son zamanlarda mümkün olduğunca ondan uzak durmaya çalışıyorum ,içerde oyalanmaya çalışıyorum ,böyle zamanlarda sanırım çok mutlu oluyor çünkü tvnin kumandasıda bilgisayarda onun elinde oluyor,

sonuç olarak malesef ortak bir amacaımız yok,ortak bir konumuz yok, annem diyor ki biraz polyannacılık oyna, geçen gün dayanamadım anne dedim kusura bakma ama bir söz vardır "polyannanın annesinin ırzına geçmişler,polyanna büyük bir mutlulukla el çırpmış ve yaşasın bir kardeşim olacak demiş" benden böyle olmamımı istiyorsun dedim o ada söyleyecek birz söz bulamadı....beterin beteri var arkadaşlar...

Bu bilgisayar denen alet aslında ne kadar çok evliliği bitiriyor farkında mıyız?? :58:

Eşi bilgisayarı eline alıp konuşmayan,arkadaşlık sitelerinde gezen,müstehcen şeyler izleyen,facede eski karısını eski sevgilisini görüp peşine takılan.Buradaki konular hep bunlarla dolu.

Allah akıl fikir versin bu adamlara

Merhaba Funda'cım,

Okurken içim acıdı çok üzüldüm durumuna.

Bir kadın olarak,eşin o kötü sözleri sarfederken,kötü davranışlarda bulunurlen

neler hissettiğini,nekadar incindiğini yürekten anlayabiliyorum...

Beterin beteri vardır herzaman bu sözün çok yerinde oldu.

Senin durumundan daha da kötüleri olduğunu düşün ve azda olsa içine su serp.

Eşinin ruh sağlığı yerinde değil bence.Senın açından bir sorun göremedim anlattıkların kadarıyla.

Hepimiz kilo alıp veriyoruz,selülitlerimiz oluyor ne bilim çatlaklarımız oluyor vs.

Seven insan aşağılayıcı bir şekilde bunları eşinin yüzüne vurmamalı bence ve herkesce...

Bunları yüzüne vuracağına güzellik merkezlerinden randevu almayı ve seni yollamayı denese daha insanca olur.

Annenede katılmıyorum!Polyanacılık oynamakta nedemek?

Bu adamı ömür boyu çekme zorunluluğun nedir ki?

Birdaha mı dünyaya getirecek annen seni.?

Çekme arkadaşım çekme...Eşinin tutulur herhangi bir yanı yok.

İnsanlıktan yoksun bence,dua etsin senin gibi bir eşi var ve hala yanında duruyorsun.

Bulmuşta bunuyor adeta.Eski eşinin söylediği o sözde içine oturmuş olmali ki,

içinde tutmuş kullanmak için saklamış ve kullanmış.

Sana tavsiyem eğer ki anne evine dönmen problem yaratmayacaksa,seni şuan ki durumdan daha da mutsuz etmeyecekse,

ve en önemlisi kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsan lütfen boşan bu adamdan.

Allah yardımcın olsun,dua edicem senin için...

Üzülme olur mu...

Bu bilgisayar denen alet aslında ne kadar çok evliliği bitiriyor farkında mıyız?? :58:

Eşi bilgisayarı eline alıp konuşmayan,arkadaşlık sitelerinde gezen,müstehcen şeyler izleyen,facede eski karısını eski sevgilisini görüp peşine takılan.Buradaki konular hep bunlarla dolu.

Allah akıl fikir versin bu adamlara

Evet maalesef ki teknolojiyi hep amaç dışı kullanan bir çoğunluğa sahibiz.

Zaten neyi yernde,dozunda kullanmayı biliyoruz ki...

hep amacımız dışına çıkıyoruz genel olarak.

Demek ki konuşmak istemiyor eşiniz yada sohbetiniz onun hoşuna gitmiyor. Yada konuşmanız ona dır dır gereksizde gelebilir. Bence susmayı deneyin elbet sonunda konusacaktır konusmasada fazla ustunde durmayın sinirlerinize yazık:32:

Yazmaktan Vazgeçtim..
Cidden bu egoya,hasete üzülüyorum..
Kadınız ya hepimiz kadınız..

Son düzenleme:
Merhaba Funda'cım,

Okurken içim acıdı çok üzüldüm durumuna.
Bir kadın olarak,eşin o kötü sözleri sarfederken,kötü davranışlarda bulunurlen
neler hissettiğini,nekadar incindiğini yürekten anlayabiliyorum...
Beterin beteri vardır herzaman bu sözün çok yerinde oldu.
Senin durumundan daha da kötüleri olduğunu düşün ve azda olsa içine su serp.
Eşinin ruh sağlığı yerinde değil bence.Senın açından bir sorun göremedim anlattıkların kadarıyla.
Hepimiz kilo alıp veriyoruz,selülitlerimiz oluyor ne bilim çatlaklarımız oluyor vs.
Seven insan aşağılayıcı bir şekilde bunları eşinin yüzüne vurmamalı bence ve herkesce...
Bunları yüzüne vuracağına güzellik merkezlerinden randevu almayı ve seni yollamayı denese daha insanca olur.
Annenede katılmıyorum!Polyanacılık oynamakta nedemek?
Bu adamı ömür boyu çekme zorunluluğun nedir ki?
Birdaha mı dünyaya getirecek annen seni.?
Çekme arkadaşım çekme...Eşinin tutulur herhangi bir yanı yok.
İnsanlıktan yoksun bence,dua etsin senin gibi bir eşi var ve hala yanında duruyorsun.
Bulmuşta bunuyor adeta.Eski eşinin söylediği o sözde içine oturmuş olmali ki,
içinde tutmuş kullanmak için saklamış ve kullanmış.
Sana tavsiyem eğer ki anne evine dönmen problem yaratmayacaksa,seni şuan ki durumdan daha da mutsuz etmeyecekse,
ve en önemlisi kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsan lütfen boşan bu adamdan.
Allah yardımcın olsun,dua edicem senin için...
Üzülme olur mu...

oluruna bıraktım...bende daha beterlerine bakıyorum,eşimin dili gerçekten çok içimi acıtıyor, çoğu zaman bende boşanmayı düşünüyorum , bununla birlikte iyi yanlarıda var,adam uçlarda yaşıyor, iyi yönleride gerçekten iyi , bazen söylediği sözlerden çok pişman oluyor ama pişmanlığı birşey değiştirmiyor benim kalbim kırılmış oluyor malesef bugünlerde bildiğin ruh gibiyim,kilitlendim, boşvermeye karar verdim...........

Demek ki konuşmak istemiyor eşiniz yada sohbetiniz onun hoşuna gitmiyor. Yada konuşmanız ona dır dır gereksizde gelebilir. Bence susmayı deneyin elbet sonunda konusacaktır konusmasada fazla ustunde durmayın sinirlerinize yazık:32:

Ha dünden kalan kuyruk acınızı bugün benim konumdan çıkaracaktınız.

Neyseki layığınızı buldurmuşlar size banlanmışsınız güle gülee:80:

oluruna bıraktım...bende daha beterlerine bakıyorum,eşimin dili gerçekten çok içimi acıtıyor, çoğu zaman bende boşanmayı düşünüyorum , bununla birlikte iyi yanlarıda var,adam uçlarda yaşıyor, iyi yönleride gerçekten iyi , bazen söylediği sözlerden çok pişman oluyor ama pişmanlığı birşey değiştirmiyor benim kalbim kırılmış oluyor malesef bugünlerde bildiğin ruh gibiyim,kilitlendim, boşvermeye karar verdim...........

Ne diyeyim bilemedim.

Allah yardımcın olsun,yinede çok fazla takma kafana.

Kopacağı varsa inceldiği yerden kopar nede olsa.

Son düzenleme:
Ha dünden kalan kuyruk acınızı bugün benim konumdan çıkaracaktınız.

Neyseki layığınızı buldurmuşlar size banlanmışsınız güle gülee:80:

evet çok şükür bazı hatırlatmalar yaptık geldiğinde neyse daha fazla konuşmayım banlanmak istemiyorum gereksiz biri yüzünden:82:

2-3 saat girmeyince neler oluyor vallahi hızlarına yetişemiyorum.

:27::27::27::27: aynnen hırsını alamayıp benim konumada yorum yazmış:27::27::27::27:

dünde rumuzu aynı değil miydi?Aynı rumuzla nasıl üye olduysa artık.

Yine gelecektir...

Ama tabii ki geldiği gibi de gidecektir ummursama bile

basit şahsiyetler bunlar.

yapisi buysa degismez sizin zorunuzla iki gün konusur sonra yine susar
zor birsey ben konusmadan duramazdim
susan yorum yapmayan adam cekilmiyo
ama evlisiniz artik alissaniz iyi olur

Herşeyi abartıyoruz gerçekten ve bazı insanlar elindekilerle yetinmeyi bilmiyorlar.
Mutsuzluk kaçınılmaz

cok haklisiniz !

bardagin dolu tarafini kimse hic gormez, akil fikir bos kisminin bir an once doldurulmasindadir.. Ama hayat her zaman dolu bir bardak sunmaz insanlara..

NOT: konu ile alakasiz, genel olarak dogru bir tespit yapmis arkadas..

Son düzenleme:
benim eşim normalde çok konuşkan esprili biridir ama evde sohbet sıfır,eve gelir kumandayı alır ben yemeği hazırlarım yemeği yeriz yemeği yerkende hiç konuşmaz sorarım yemek nasıl olmuş maksat konu açmak eline sağlık güzel omuş neyse yemek biter tv karşısına geçer ben bişeyler sorarım sohbet ortamı yaratmaya çalışırım evet hayır bilmiyorum cevaplar böyledir hep,kendimi çok kötü hissediyorum , kişiliği bu desem dışarda öyle değil bendemi sorun var acaba diye düşünüyorum oturup ağlıyorum bu yüzden bazen konuşuyorum neden böyle diyorum cvp veriyorum niye ayrıntı istiyosun diyo ya:50:

benim eşim normalde çok konuşkan esprili biridir ama evde sohbet sıfır,eve gelir kumandayı alır ben yemeği hazırlarım yemeği yeriz yemeği yerkende hiç konuşmaz sorarım yemek nasıl olmuş maksat konu açmak eline sağlık güzel omuş neyse yemek biter tv karşısına geçer ben bişeyler sorarım sohbet ortamı yaratmaya çalışırım evet hayır bilmiyorum cevaplar böyledir hep,kendimi çok kötü hissediyorum , kişiliği bu desem dışarda öyle değil bendemi sorun var acaba diye düşünüyorum oturup ağlıyorum bu yüzden bazen konuşuyorum neden böyle diyorum cvp veriyorum niye ayrıntı istiyosun diyo ya:50:

Dışarıda konuşup espirileryapan bir insan evinde eşiyle neden paylaşımda bulunmaz hiç anlamıyorum.

Susma çeşitleride var demek ki...

yapisi buysa degismez sizin zorunuzla iki gün konusur sonra yine susar
zor birsey ben konusmadan duramazdim
susan yorum yapmayan adam cekilmiyo
ama evlisiniz artik alissaniz iyi olur

Alışmak başka bir durum.

Evlendim artık yapacak hiçbirşeyim yok demeden önce

çözüm aramaya başladım...

Baktim ki çözümü yok,işte ozaman alışmalıyım kanısına varmış olurum.

Back
X