• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi suskun olan,sohbet etmeyen,gerekmedikçe konuşmayan var mı?

Brownim

şükürler olsun rabbim bizi korusun :)
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
6.342
77
163
36
Merhaba Arkadaşlar;

bu aralar tavan yapmış üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sorunum eşimin suskun olması,konuşmaktan haz almaması ve tv aşığı olması.

Akşam işten gelir,hoşgeldin derim sarılırız öpüşürüz,yemeğimizi yeriz soframızı toplarız

ben mutfağı temizlerken eşim oturma odasına geçer,çayı meyvesi çerezi ne varsa hazırlar içeri götürürüm yanına otururum teşekkür eder susar ve onları yiyip içmeye başlar Tv izler.

Ben sohbet etmeye çalışırım,konu açarım,Maçtan bahsederim,siyasetten bahsederim sırf konuşsun diye...

Ama ki eşim kısa cümlelerle sohbeti başlamadan bitirir..Evet,hayır,bilmiyorum,tamam,öylemi,hı hı,

bunlar eşimin çok severek kullandığı kelimeler...

Geçen gün benim için önemli olan birşeyi anlatırken yaklaşık 5 dakika konustuktan sonra eşimin beni

hiiç dinlemediğini Tv'ye daldığını gördüm...Öyleki ben susunca kafasını cevirip bana bakmadı bile.

Kalktım yanından gittim yarım saat sonra yanıma geldi,durumun farkında bile değil,hadi uyuyalım dedi.

Bende sinirlendim,düşüncelerimi söyledim bağırdım çağırdım...

Dönüp bana cevabı şu oldu ''otururken neden buna kızdığını söylemiyorsunda,tam uyumaya giderken söylüyorsun''.

Oysaki otururkende beni dinlemiyor... Herzaman üste çıkıyor,ya da cevap vermiyor.

Tamam geneldede çok konuşmayı sevmez ama insan eşiyle sohbet etmek istemez mi?

O böyle yapınca bende sürekli dır dır eden kadın konumuna düşüyorum,bazen kendi sesimden rahatsız olduğum zamanlar oluyor.

Akşama kadar heyecanla bekliyorum onu,sonuç hiç değişmiyor susuyoruz konuşmamız yemek yeme süresi kadar genelde...

Pek nadir konuşur,ondada hayrete düşerim nasıl konusuyor sohbet edıyor diye.

Kendimi değersiz ve yalnız hissetmeye başladım...Çokta üzülüyorum bu duruma.

Defalarca konuştum ama başarılı olamadım... 10 yıl sussak neden konuşmuyoruz demez.

Eşi aynı olan arkadaşlar var mı?Sizler neler yapıyorsunuz ya da ne önerirsiniz?

Önerilerinize,düşüncelerinize ihtiyacım var...Paylaşırsanız sevinirim.

Not: Lütfen kimse ikili tartışma yaratmaya müsait yorum yapmasın...Kimseyle tartışmak istemiyorum.

arkadas ortamındada suskunsa yada aile ortamında öyleyse...yapısı öyledir..değişmez..

gerci çalısan erkeklerin hemen hemen hepsi öyledir...konuşmaz ya tv ye dalar yada internete..

benim eşim konuşur ama daha cok tv ıle ilgilenir.. ben telefonda baskaları ıle konusursam kıskanır ve bir şekilde ilgiyi kendisine çekmeğe çalışır..bende ona derim 10 yıl otursam konuşmazsın telefonla konuşunca senin konuşasın gelir...

birde öyle dene sende :)))) sürekli birileri ile konuş onun yanında gül eğlen:))) kesin rahatsız olur..belki sendede işe yarar

Anladığım kadarıyla yemekte konuşuyormuş sanırım tv den kaynaklı olabilirmi suskunluğu..Teknoloji o kadar girdi ki hayatımıza bağlanıp kalabiliyoruz karşısında..Bir de eşinizin işi yorucu mu eve geldiğinde çok bitkin hissediyordur belki kendisini..

arkadas ortamındada suskunsa yada aile ortamında öyleyse...yapısı öyledir..değişmez..

gerci çalısan erkeklerin hemen hemen hepsi öyledir...konuşmaz ya tv ye dalar yada internete..

benim eşim konuşur ama daha cok tv ıle ilgilenir.. ben telefonda baskaları ıle konusursam kıskanır ve bir şekilde ilgiyi kendisine çekmeğe çalışır..bende ona derim 10 yıl otursam konuşmazsın telefonla konuşunca senin konuşasın gelir...

birde öyle dene sende :)))) sürekli birileri ile konuş onun yanında gül eğlen:))) kesin rahatsız olur..belki sendede işe yarar

Yanında telefonla konuşsam falan bütün suç benim olur

benimle ilgilenmiyorsun telefonla konuşuyorsun der :))

ama ertesi gün yine aynı suskunluğa bürünür.

Bu arada geneldede sessizdir,az konuşur aile ortamında arkadasların yanında vs.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla yemekte konuşuyormuş sanırım tv den kaynaklı olabilirmi suskunluğu..Teknoloji o kadar girdi ki hayatımıza bağlanıp kalabiliyoruz karşısında..Bir de eşinizin işi yorucu mu eve geldiğinde çok bitkin hissediyordur belki kendisini..

Evet yemekte falan konuşuruz yani bugün neyaptın ne ettin nasıl geçti günün diye birbirimize sorarız.

Oturma odasına geçtiğimiz anda herşey biter...Bazen mutfakta yemek yerkende Tv'ye daldığı oluyor.

İşi yorucu kabul ediyorum ama bu değişmeyecek olduğundan dolayı,hep aynı tempoda çalışacağından dolayıda,suskunluğunu ona bağlamak kabullenmek istemiyorum...

bir ömür susarak geçmez ki bunu düşündükçe çıkmaza giriyorum.:26:

Son düzenleme:
Brownım,

ne zamandır denk gelmyıoruz forumlarda.
Umarım uzuntun dısında ıyısındır, saglıgın yerındedır.
Guley'ınde ıfade ettıgı gıbı, arkadas v.s. ortamlarda da boyle ıse, karakter meselesıdır.
Ve degısmesı zordur.
Ne yazık kı benım esım de tam da senın esın gıbı.
Konusmayı pek sevmez, ben turlu saklabanlıklar yaparım ve genelde sonuc aynı olur.
Ben bulundugumuz odadan ofkeyle kalkar gıderım,
O ıyı yanında ıse gelır benımle ugrasır, yoksa ben yarım saat sonra kuzu gıbı bır daha yanına donerım.

Selam canım,

Peki flört döneminizde de aynı mıydı??

A.s canım...

Aslında flört ve nişanlılık döneminde bukadar sessiz değildi

bazen yine neden konusmuyorsun dediğimde ya da hep böylemi olacak diye sorduğumda

yook hayır aslında böyle değilim vs.hep bir bahaneyle geçiştirdi bende inandım sanırım bilmiyorum.

Brownım,

ne zamandır denk gelmyıoruz forumlarda.
Umarım uzuntun dısında ıyısındır, saglıgın yerındedır.
Guley'ınde ıfade ettıgı gıbı, arkadas v.s. ortamlarda da boyle ıse, karakter meselesıdır.
Ve degısmesı zordur.
Ne yazık kı benım esım de tam da senın esın gıbı.
Konusmayı pek sevmez, ben turlu saklabanlıklar yaparım ve genelde sonuc aynı olur.
Ben bulundugumuz odadan ofkeyle kalkar gıderım,
O ıyı yanında ıse gelır benımle ugrasır, yoksa ben yarım saat sonra kuzu gıbı bır daha yanına donerım.

Merhaba Eleferacım;

teşekkür ederim bu üzüntüm dışında çok şükür iyiyim, sağlığım sıhhatım yerinde.

yapı meselesi evet ,aslında değişmeyeceğininde farkındayım.

sus sus nereye kadar,ya da böyle evlilik nedenli sağlıklı olur.

Tüm düşünceleri içimde yaşıyorum,adeta saklıyorum.

Duvara konuşmuş hissi beni bunaltıyor,eşim böyle yapınca agresifleşiyorum.

Benimde yapmadığım şebeklik kalmadı,kalmaz ama ne işe yarıyor?Hiç...

Bende içime kapanmaya başladım...depresyona girmekten korkuyorum.

Bu arada sen nasılsın canım?

Son düzenleme:
Akşam yemeklerinizi uzatın siz de. Masada daha çok zaman geçirin. Bir süre televizyon açmayın. Yemekten sonra, çay kahve keyfi yapın baş başa. Biz akşamları öyle yaparız genelde. Bir süre dikkat dağıtıcı her şeyden uzak durur, birbirimize zaman ayırırız. İşinin yorucu olması bir bahane değil. Konuşmak insanı ne kadar yorabilir ki?

A.s canım...

Aslında flört ve nişanlılık döneminde bukadar sessiz değildi

bazen yine neden konusmuyorsun dediğimde ya da hep böylemi olacak diye sorduğumda

yook hayır aslında böyle değilim vs.hep bir bahaneyle geçiştirdi bende inandım sanırım bilmiyorum.

Bence zaten hep böyleymiş canım..Kimi insan kısa ve öz konusur işte ..Canını çok sıkma bence..
İşten geldiiği zaman beraber bişeyler yapsanız..Mesela tavla oynamak,kağıt oynamak vss..Hem güzel zaaman geçer,hem de ister istemezz muhabbet ortamı doğar..:71:

aha aynı ben
yani eşinle benzeşiyoruz
ama bizde durum seninkinden biraz farklı sanırım
ortaak hiç ama hiç bir noktamızın olmadığını her konuşmanın sonunda kavga ettiğimizi görünce ben artık konuşmamayı seçiyorum

Akşam yemeklerinizi uzatın siz de. Masada daha çok zaman geçirin. Bir süre televizyon açmayın. Yemekten sonra, çay kahve keyfi yapın baş başa. Biz akşamları öyle yaparız genelde. Bir süre dikkat dağıtıcı her şeyden uzak durur, birbirimize zaman ayırırız. İşinin yorucu olması bir bahane değil. Konuşmak insanı ne kadar yorabilir ki?

Yarım saati geçmez yemek süremiz.

o hızlı yer ben yavaş...Tv'yi kapattığım zaman resmen kıvranıyor karşımda

çocuk gibi huzursuzlanıyor,oturma odasına geçmek için can atıyor.

yani uzatma çabalarımda sonuçsuz kalıyor.

Kendimi zorla dinlettirmekte beni üzüyor,içinden gelmiyor demekki eşimin.

Yorucu işte çalışma bahanesini bende hiç mi hiç kabul etmiyorum.

Bence zaten hep böyleymiş canım..Kimi insan kısa ve öz konusur işte ..Canını çok sıkma bence..
İşten geldiiği zaman beraber bişeyler yapsanız..Mesela tavla oynamak,kağıt oynamak vss..Hem güzel zaaman geçer,hem de ister istemezz muhabbet ortamı doğar..:71:

Kabullensem eşimi böyle mutlu mesut devam edicem hayatıma sanırım.

Ama ben manevi yönden kendimi eksik hissediyorum.

Şimdiden içime attığım,eksikliğini hissettiğim duygular belki seneler sonra bende patlama yaratacak diye korkuyorum aslında...

hatta burda size yazdıgım gibi tüm düşüncelerimi eşimede aynen anlatıyorum.

Dinliyor dinliyor...cevap şu;

Bana göre sorun yok brownim,konuşuyorum ya işte al bak konusuyoruz.

sen herseyı kafana takıyorsun vs. diyor

Yani bana göre sorun olan şey,eşim için sorun değil...

Tavla sevmez,kağıt pc'den oynar (zaten benden bilmem)

çocuğunuz yok herhalde...cocuk olsa aslında onuda çözerdi:)) haa yanlış anlama sırf bunun için çocuk yap demıyorum çözüm olarakta sunmuyorum ama cocuk olunca insanın hayatı değişiyor:))

bende konuştugumda suçlu ve ilgilenmeyen taraf oluyorum ama en azından onunda sürekli tv le ilgilendiğini ve rahatsızlığımı dile getirmem için ortam oluyor:))))

aha aynı ben
yani eşinle benzeşiyoruz
ama bizde durum seninkinden biraz farklı sanırım
ortaak hiç ama hiç bir noktamızın olmadığını her konuşmanın sonunda kavga ettiğimizi görünce ben artık konuşmamayı seçiyorum

Acaba benim eşimde mi ortak noktamızın olmadığını düşünüyor.

Evet eşin mutlaka yoruluyordur.Belki işyerinde gerekli gereksiz bir sürü insana laf yetiştirmesi gerekiyordur.Artık düşünmekten ve konuşmaktan bıkıp,eve gelince kabuğuna çekilmek istiyodur.Amaaa...Bu iş böyle gitmez,rahat bırakma onu :)
Monotonluk tatlıdır,düzen dediğin çok çabuk oturur,sakın teslim olma.
Öncelikle mekan değiştirmeni öneririm.Oturma odasına geçince suskunluk başlıyor demişsin.Evin balkonu varsa,balkonu süsleyip,çiçekler,aksesuarlar,mumlu fenerler filan alabilirsin.Akşam çayını balkonda içip sohbet edersiniz.
Eşin çok geç gelmiyorsa,yemekten sonra dinlenmesi için az zaman tanırsın.Sonrasında bir şekilde program yaratabilirsin.Mesela,evlendikten sonra ikimiz de kilo aldık,artık akşamları yürüyüş yapalım diyebilirsin.Kilo almadıysanız,yakınlarda dondurma alınacak bir yer varsa,bunu bahane edip dışarı çıkarabilirsin.
TV den kurtaramıyorsan,birlikte izlenecek programları yakalamaya çalışabilirsin.Mesela "canlı para" izlerken bol bol konu çıkar,"şanslı masa" da konuşup gülüşmeye uygundur.Önce program hakkında yorum yapıp,konuyu başka yere çekebilirsin.
Elinden geleni yap ama yapmaman gereken tek şey,"konuşmuyorsun" demek.Sen öyle dedikçe düzelmek yerine daha çok susar.Bir de tabii sorun veya isteklerini bir süre rafa kaldırmanı öneririm.

çocuğunuz yok herhalde...cocuk olsa aslında onuda çözerdi:)) haa yanlış anlama sırf bunun için çocuk yap demıyorum çözüm olarakta sunmuyorum ama cocuk olunca insanın hayatı değişiyor:))

bende konuştugumda suçlu ve ilgilenmeyen taraf oluyorum ama en azından onunda sürekli tv le ilgilendiğini ve rahatsızlığımı dile getirmem için ortam oluyor:))))

Bebeğimiz yok henüz...

Aslında olmasını istiyoruz kararda verdik ama

cinsel hayatımızda bu aralar yolunda değil...

doktora gitmemiz lazım ama kendi çözebileceğine inandırmış kendini

ikna edemiyorum doktora gitmeyede...

Bekliyorum bakalım neolacak...

Back
X