Cnm sanırım esin tip 2 diyabet. Ben tip 1im kendim insülin kullaniyorum. Ama şeker hastalığı ile ilgili baya bir bilgiye sahibim. Esinin probleminin şeker hastalığı ile ilgisi yok bence. Tamamen psikolojik. Çünkü şeker hastası olupta hatta tip1 olup günde 4 kez insülin kullanan erkeklerin baba olduğunu biliyoruz ve tıp ta bunu kanıtladı. Bence tamamen maneviyat ile ilgili. Eşinin yanında ol elinden geldiğince destek ol ve belkide psikolojik bir yardım almayı düşünebilirsiniz. Bunun haricinde öğün ve ara öğünlerine dikkat etsin. Ve mutlaka multivitamin desteği almalı bu bağışıklık sistemini ve dolayısıyla bütün vücut sistemini güçlendirir. He bu arada şeker hastası şekerli şeyler yiyemez tuketemez diye bir sey yok. Dozunda olduğu sürece herşeyi yiyebilir. Bu yüzden kür desteği alabilirsiniz.
Örneğin bal-arı sütü-poropolis-polen bu karışımından sabah aksam 1 çay kaşığı rahatlıkla tuketebilir. Mutlak surette çok faydasini görecektir. Ama tüm bunlardan önce eşin ve sen öncelikle şunu kabul etmelisiniz. Şeker hastalığı bir hastalık değil yaşam biçimidir. Lütfen bunu aklından çıkarma ve eşinede bu şekilde yaklas. Herşeyin belli bir zaman sonra duzeldigini göreceksin. Rabbim yardımcınız olsun cumlemizin kucağını doldursun tez vakitte inşallah.