• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi klinefelter sendromu olup normal yoldan çocuk sahibi olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Gonca16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
1
1
1
27
Selamün aleyküm, bugün eşimin genetik testi sonucu geldi. 47XXY, klinefelter sendromu dediler. Eşi bu durumda olup normal yoldan çocuk sahibi olan var mı?
Tüp bebekle bile çok düşük bir ihtimal olduğunu biliyorum ama bir umut işte

Selamün aleyküm, bugün eşimin genetik testi sonucu geldi. 47XXY, klinefelter sendromu dediler. Eşi bu durumda olup normal yoldan çocuk sahibi olan var mı?
47xxy genetik bir sorun malesef imknsız gbi bişey doğal çıkış yada ben hiç duymadım canım 😔maalesef insanlar olmayınca gdip tüp bebek yaptırın diyorlar bilmiyorlar ki biz tüp bebek imkanımızı kovalıyoruz o bile bizim için zor bişey. Benim eşimde azfc delesyonlu klifelter mi daha zor bizimki mi bilmiyorum ama azosperm her haliyle zor allah yardım etsin bize sabır versin en önemlisi ruh sağlığı versin gerçekten yoruldum ,😔😭

Aynı durumdayız, tedavideyiz. Normal çıkış Klinefelterde çok çok nadir. Çok erken yaşlarda ancak olabilir, oda dışarıya çıkan Sperm yumurta dölleyecek kadar kaliteli değildir.

Normal yolla gebe kalmayı beklemek yerine iyi bi doktor araştırmanızı öneririm. Çünkü klinefelter de ispatlanmış bilimsel araştırmada sınır yaş 32.
Zaman kaybetmeden iyi bi doktor ile görüşüp bi süre hormon tedavileri alıp Ameliyat olun. Prosedür böyle ilerliyor.
Ama uzun soluklu tedavi veren bi doktor daha var, onuda görebilirsiniz Fikir almak amacıyla.

Rabbim yar yardımcınız olsun

Merhaba bizde bugun esimin genetik sonucunu aldik hic birsey soylemediler ama sonucta mos47,xxy[84]/46,xy[10] yazıyor

Yabi bu 84 alanda 47 xxy karyotip saptanmistir yaziyor bu klinefelter sendromumu acaba

Merhaba bizde bugun esimin genetik sonucunu aldik hic birsey soylemediler ama sonucta mos47,xxy[84]/46,xy[10] yazıyor

Yabi bu 84 alanda 47 xxy karyotip saptanmistir yaziyor bu klinefelter sendromumu acaba
Geçmiş olsun, bu süreçte Rabbim yar yardımcınız olsun.

Mozaik Klinefelter Sendromuna sahip eşiniz.

Bu ne demek oliyor peki
Eşiniz doğuştan fazladan bir x kromozomuna sahip.
Normal erkekte 46xy dizilimi olur, Klinefelterlilerde 47xxy olur.
Buda beraberinde pek çok etki ile beraber Infertiliteyi beraberinde getirir.
Dışarıya canlı yada ölü sperm çıkmaz.
Testisler çok küçüktür bu sebeple sperm üretilemez

Eşiniz doğuştan fazladan bir x kromozomuna sahip.
Normal erkekte 46xy dizilimi olur, Klinefelterlilerde 47xxy olur.
Buda beraberinde pek çok etki ile beraber Infertiliteyi beraberinde getirir.
Dışarıya canlı yada ölü sperm çıkmaz.
Testisler çok küçüktür bu sebeple sperm üretilemez
Yani cocuk sansimiz düşük mü

Merhaba benim eşimde de ayni sorun vardi 2013 yilinda tup bebek yaptrdik tabi esim tese ameliyati oldu canli hucre bulundu benden de opu da bir yumurta bulundu o bir yumurta döllendi tup bebek yaptirdk tuttu kızıma kavustum.lutfen umutsuz olmayin rabbim yardımcınız olsun

Back