Erkek İnfertilitesi Esi azospermi olup tese ameliyati olmus veya olacaklar bakabilir mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

arvenlena

Harley Quinn
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
686
1.026
133
Merhabalar,

Esimde azospermi var, hormonlari gayet normal, fsh, lh, testesteron fln hersey iyi ama 2 spermiogramda da hic sperm bulunamadi ve azospermi teshisi kondu. simdi genetik test sonuclarini bekliyoruz, ona gore esim micro tese ameliyati olacak. benim sormak istedigim, eslerinizin tese olacagi gun sizden de yumurta toplandi mi? genellikle hep ayni anda esi de hazirliyorlar, hormon verip yumurta toplama gununde tese ameliyatini da yapiyorlar ve "sperm bulunursa" tup bebek yapiyorlar. Ama ben eger sperm bulunamazsa bosuna o hormonlari kullanmis olacagim icin endiseliyim acikcasi. sperm bulunamayip yine de hormon tedavisi goren var mi aranizda? herhangi bir yan etkiyle karsilastiniz mi? Ben acikcasi esim once tese ameliyati olsun, ben de sperm bulunursa yumurta toplama ilaclarini kullanim istedim, doktorumuzla da boyle gorustum ama o da bazen tesede cok az sayida sperm bulundugunu, bunlarin da dondurulup tekrar cozulurken hareketliligini kaybedebileceklerini, bu yuzden de en garanti yontemin tesede bulunan spermleri hemen kullanmak oldugunu soyledi. kafam cok karisik, bir yanim diyor ki bu tek sansin olabilir, sen de ayni anda hazirlan, diger yanim da ya sperm bulunamazsa, bu sefer de bosuna yumurta toplanmis olacak, bosuna o kadar igne ve ilac kullanicaksin diyor... gorusleriniz ve tecrubeleriniz benim icin onemli, cevap verirseniz cok sevinirim. simdiden tesekkurler. allah hepimizin gonlune gore versin insallah, emeklerimizi bosa cikarmasin.

Canim benim esimde azospermdi 0 di spem testi sonucu Esime de tese dediler ama hemen demediler Ankaraya Kaan hocaya gittik esime ilac tedavisi uyguladi 2 haftada sonyc verdi sperm sayi yukseldi ilac tedavisi uyguladi mi hic tese ile ilgili de her kafadan bI ses cikiyor..

canim oncelikle tesekkur ederim cevap verdigin icin. biz bahceci fulya'da tansel beye ve emre bakirciogluna gittik. ikisi de ilacla tedavi olabilecegini soylemedi. esimin hormon degerleri cok normal. kromozom testi ve karyotip analizi de duzgun cikarsa tese yapmamiz lazim dediler. keske ilacla duzelecek bisey olsaydi bizimki de. sizde hormon degerleri nasildi? genelde hormon degerleri istedikleri gibi olmayanlara ilac tedavisi uyguluyorlar benim bildigim kadariyla. simdi ne durumdasiniz tup bebege mi hazirlaniyorsunuz?

Rica ederim canim ilac kullanmadan bilemez canim o doktorlar nasil oyle der anlamadim dogrusu, esime ilac verdiler eger etki etmezse tese yapcaz dediler , tese de erkeklikten bi 5 sene gider diyenler de oldu iyi bisey degil gibi, esimin butun hormanlari cok iyi cikti , gecen sene tedavi gordum ama tutmadi, ama kesinlikle ilac kullansim esiniz olac kulanmadan bilinmez artip artmayacagi Imkaniniz varsa Kaan aydosa ulasabilirsiniz..

bilmiyorum gercekten biz de ne yapacagimizi sasirdik. kaan aydos ve celalettin peru gibi doktorlar sanirim once ilac tedavisi uyguluyor daha sonrasinda hic etki etmezse tese yapiyorlar. ama kaan aydos cok yogun bir doktor simdi arasak randevuyu cok gec bi tarihe veriyor. belki celalettin peru'yu deneriz bir, bilemiyorum. hakkimizda hayirlisi olsun, allah iyi doktorlarla karsilastirsin ne diyim...

Sana bisey soyleyim bize de randevu vermediler onun icin kalktik gitti k hayatta veremeyiz randevu dediler Bende odasina gittim saattlerce odasinin kapisinda bekledim aksama kadar gelir gelmez odasina gittik sonuclarini verdik esimin bizimde 0 di zaten promotil ve klomen verdi iki hafta kullan eger etki etmezse tese dedi, ve sukur etki etti isterseniz kullanin ilaclari hemen tese yaptirmayin ya gercekten teseye hic iyi bisey demiyorlar benim esim asla olmaz di m tese diyodu

Doktorlar tek derdi para olmus umut taciri olmus resmen , hastahanelerde de hastahane degil, ticarethane olmus, Allah vicdanli doktorlarla karsilastirsin her sey doktorun elinde ..

Doktorlar tek derdi para olmus umut taciri olmus resmen , hastahanelerde de hastahane degil, ticarethane olmus, Allah vicdanli doktorlarla karsilastirsin her sey doktorun elinde ..

amin canim insallah.. allah emeklerimizi bosa cikarmasin. bu surecler hem maddi hem manevi olarak cok yipratici. bir suru doktor arasindan zar zor bi taneye karar veriyoruz o da hayirli olur insallah hakkimizda.

amin canim insallah.. allah emeklerimizi bosa cikarmasin. bu surecler hem maddi hem manevi olarak cok yipratici. bir suru doktor arasindan zar zor bi taneye karar veriyoruz o da hayirli olur insallah hakkimizda.
Insaallah canim hepimizin hakkinda hayirlisi olsun gerek madden gerek maneviyen cok zor hem secim yapabilmek, hem de o tedaviye katlanmak, siz hemen basliycakmisiniz tedaviye ?

Insaallah canim hepimizin hakkinda hayirlisi olsun gerek madden gerek maneviyen cok zor hem secim yapabilmek, hem de o tedaviye katlanmak, siz hemen basliycakmisiniz tedaviye ?

biz temmuz ayinda baslicaz allah kismet ederse. tup bebek, ilac derken cok tutuyor hepsi, bizim de maddi acidan en uygun zamanimiz o zaman olucak insallah. gec olsun da guc olmasin. sabirla bekliyorum temmuzun gelmesini :)

biz temmuz ayinda baslicaz allah kismet ederse. tup bebek, ilac derken cok tutuyor hepsi, bizim de maddi acidan en uygun zamanimiz o zaman olucak insallah. gec olsun da guc olmasin. sabirla bekliyorum temmuzun gelmesini :)
Rabbim yardimciniz olsun benim canim biraz kiymetli herhalde gunde 2 ya da 3 tane gobekten igne yiyordum , anesteziye hic dayanamiyordum canim cok yandi simdi ise artik aci hissetmiyor gibiyim :) doktor secimi cok onemli ben devlette basladim ilgisi z gorunce doktoru ozelde devam ettiydim, doktor tam paragoz cikti bizi mahvetti zaten, resmen kandirildik, tutmaz ilk belki diye embiryolarimi dondurmam icin bana kotuleri transfer ettiler ve 2 gune adet oldum saka gibi ya misafirhanelerde gecti 20 gunum , doktor tutmayinca ne aradi ne de sordu, senelik iznimiz gitti Ramazan bayrami icimize zehir oldu , bayrami hastanede gecirdik en cokta cektigim cileye uzuldum, Bidaha baslayacak olsam ince eleyip sk dokuycam kesinlikle cok iyi arastircam sizde cok iyi arasturn doktorunuzla ilgili her yorumu okuyun derim.

cok uzuldum canim, insallah bundan sonraki denemelerde bebisinize kavusursunuz. gercekten onemli doktor, ama arastirdikca da kafamiz karisiyor. bazen birinin cok iyi dedigi doktor baska biriyle hic anlasamiyor, uyusmuyorlar, o kisi de ben hic memnun kalmadim diyor. sanirim biraz da sans isi. allah iyilerle karsilastirsin insallah bahtimiz acik olur. biz bahceciden hic memnun kalmadik mesela. halbuki ben cok umitliydim bir suru kisi okuyorum ovguyle bahseden ama bize cok paragoz bir yer gibi geldi. asiri kalabalik ztn. ve kimsenin biseyden haberi yok. tansel bey'e muayene oldu esim, hic begenmedi yaklasimini fln. yuzumuze bile bakmiyo ki adam. guvenc beyi gordum ben de bahceci'de, allah var o cok iyi birine benziyor. ben iyi anlastim ve guvenebilecegim bir doktor. ama bizde sikinti esimde oldugu icin bizim sorunumuzu cozecek olan kisi tansel bey ve esim hic sevmedi. ben buraya gelmem dedi. emre bakircioglu'nda karar kildik. adam hem cok donanimli hem de yaklasimi cok iyiydi. muayeneden sonra neredeyse 1 saate yakin bize zaman ayirdi, acik acik anlatti, nasil bir yol izleyecegimizi tartistik. ben de sonucta tedavi esim odakli oldugu icin karari ona biraktim, hangisi icine sindiyse ona gidelim dedim o da emre bakircioglu dedi. emre bey tup bebegi hemen kendi merkezlerinin hemen karsisindaki acibadem fulya'da yapiyormus. temmuz gibi gidicez insallah tekrardan. hakkimizda hayirlisi olsun. benim de canim kiymetli, hic bu tarz seylere maruz kalacagimi dusunmemistim ama hersey insan icin iste. bazi insanlar icin cok kolay olan bir surec bizim icin boyle ilerliyor malesef.. yani gercekten "daha yeni cocuk dusunuyoduk hemen ertesi ay hamile kaldim" diyenlere o kadar cok imreniyorum ki, cok sanslilar. daha biz tedaviye baslamadik ama tum bu surec gozumde buyuyor, allah yardimcimiz olsun..

Amin canim bende doktoru cok ovuyorlar diye gitmistim profosordu diye sadece bu kotu yorum okumustum tek derdi para o doktorun diye ,keske o yoruma aldiris etseydimde gitmeseydim diyorum.Bide tedavinin vermis oldugu pskolokiyle doktor en ufak kirici bisey desin hemen aliniyordum ben bidaha gitmem diyodum ,,ben ilk gunden tedaviyi birakmak istedim ama esim biraktirmadi cunku ilk gunden doktorun paragoz oldugunu anlamistim bir gun ilaci yanlis yazmislar doktoru aradik eczanede calisanlarla gorussun ilaci soylesin biz anlamiyoruz tip dilinden sonucta ,eczanedeki adamla gorustu o ara bisey oldu eczanedeki adam sesini yukseltti hakliydi ama bizim doktor beni bidaha ezcane kalfalariyla muhattap etmeyin dedi kapatti telefonu biz sok gecirmistik.Bende senin gibi kafam karisiyor diye arastirmayi kesmistim ama burda hata yapiyoruz iste yine aklinda olsun doktorun ama yinede arastir daha zamaninda var Istanbulda imkanlar daha cok hem keske bizimde imkanimz olsaydi yasadigimiz yerde her gun bi doktora giderdim, ben kucucuk bi yerde yasiyorum tup bebek merkezi ne hic bisey yok sehir sehir geziyorum tup bebek icin, suan su sehirde su cok iyi doktor var deseler ona giderim yani gercekten tedavimin degmesi icin giderim..insaallah sizinde hakknizda hayrlisi olsun keciboynuzu kuru de cok iyi esine yap 1 ay snra ne test yapin artis var mi bende yapiyorum simdi kalkip yapcam hatta tese erkeklik hormonlarini etkiliyormus son sansin tese olsun canim..

Merhaba , sizin tedaviniz kaan hocada ne zaman başladı? biz 9 aydir tedavideyiz biz. sizin çıkıs olmadan onceki hormon testleriniz vede cikis sagladiktan sonraki hormon testleriniz nasıl, bilgi verirmisiniz ? biz aylardir klomen kullaniyoruz son 1 aydir da proxeed ama cikis yok teseden baska sansimiz yok

Mrb canim esime kaan hocanin verdigi ilaclarla sperm sayisi artti ama biz biraz erken davrandik erken basladik tedaviye promotilde kullanmistik biz hormon testeri normaldi hic mi artis olmadi

Mrb canim esime kaan hocanin verdigi ilaclarla sperm sayisi artti ama biz biraz erken davrandik erken basladik tedaviye promotilde kullanmistik biz hormon testeri normaldi hic mi artis olmadi
Hormonlarimiz normalken cikis yok. varikosel ameliyati olduk yillar once. yine ayni. ben yanlış mi anladim sizde cikis vardida doktora gitmeden once mi basladiniz.!

Hormonlarimiz normalken cikis yok. varikosel ameliyati olduk yillar once. yine ayni. ben yanlış mi anladim sizde cikis vardida doktora gitmeden once mi basladiniz.!
Esimde 0 di azospermdi sperm testi sonucu boyleydi..kaan hocanin verdigi ilaclari iki ay kullandi esim artis oldu hemen tup bebege baslamistik ilaclardan sonra degerler degisti bizim.

Esimde 0 di azospermdi sperm testi sonucu boyleydi..kaan hocanin verdigi ilaclari iki ay kullandi esim artis oldu hemen tup bebege baslamistik ilaclardan sonra degerler degisti bizim.
Ne mutlu size, zaten bende diyorum cikis olacak olsaydı simdiye kadar cikarlardi yani olacaksa en basinda olacak. biz 9 aydir klomen kullaniyoruz. Lim15 testi istedi doktor ama biz yapamadik yurtdisinda yasiyor esim. gidip gelmek kolay olmuyor

Ne mutlu size, zaten bende diyorum cikis olacak olsaydı simdiye kadar cikarlardi yani olacaksa en basinda olacak. biz 9 aydir klomen kullaniyoruz. Lim15 testi istedi doktor ama biz yapamadik yurtdisinda yasiyor esim. gidip gelmek kolay olmuyor
Anladim canim Allah yardimciniz olsun umudunuzu kesmeyin hic bi zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…