Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Suan ki ahmet hakan haliloğlu
Ilk tese özel ankara tüp bebek merkezinde oldu kubilay vicdan dr.
Azo sebebini bilmiyoruz hiç bisey söylemediler sadece sebepsiz azo olduğunu düşünüyoruz demisti.
Eşimin fsh yüksek total testosteron düşüktü şimdi fsh normale döndü testosteron da yükselişte. Bakalım ne olacak ne zmaan teseye alçak doktor bekliyoruz.
Anladim, genetik vs temiz geldiyse muhtemelen o yüzden sebepsizdir
Cocuklukta geçirilen hastalıklarıda soruyorlar ama hiçbiri kesin sebep değil cogu zaman

Hormonlar bu yönde hareketlendiyse iyiye işaret, eşinizin bünyesi ilaca doğru tepki veriyor.
İnşallah bu defa bol bol bulunur.

Kaç aydır tedavi oluyorsunuz?
2. Teseniz olacağından acele etmemenizi tavsiye ederim biraz daha hassas oluyor teseden sonra testisler

Kullandığınız ilaçlar neydi acaba bizimde tedavisiz bir başarısız tesemiz var Su an tedavideyiz acaba ıkincisi bizim de olumlu olur mu sperm çıkar mi çok endişeleniyorum artık
Merhaba klomen,progeny,impryl haplar... Fostimon + bir igne daha vardi onu 4 5 ay önce kullanmistik 1 ay sadece ismini hatirlayamadim...

Anladim, genetik vs temiz geldiyse muhtemelen o yüzden sebepsizdir
Cocuklukta geçirilen hastalıklarıda soruyorlar ama hiçbiri kesin sebep değil cogu zaman

Hormonlar bu yönde hareketlendiyse iyiye işaret, eşinizin bünyesi ilaca doğru tepki veriyor.
İnşallah bu defa bol bol bulunur.

Kaç aydır tedavi oluyorsunuz?
2. Teseniz olacağından acele etmemenizi tavsiye ederim biraz daha hassas oluyor teseden sonra testisler
Valla bir sene oldu sanırım tedavimiz. Aynen acele etmiyoruz doktor da öyle diyor zaten ama insan sabırsızlanıyor bazen. Siz de durum nasıldı acaba tam hatırlayamıyorum yazışmaları?

Valla bir sene oldu sanırım tedavimiz. Aynen acele etmiyoruz doktor da öyle diyor zaten ama insan sabırsızlanıyor bazen. Siz de durum nasıldı acaba tam hatırlayamıyorum yazışmaları?
Yani acele edip ameliyat olanların çoğu pişman diye böyle bi öneride bulundum🙏

Bizde durum genetik, Klinefelter.
Tedavimizin 5. Ayını doldurduk. Doktorumuz Tansel kaplancan
Normal şartlara göre Marta tesemiz olacak. Ama öncesinde Semra hocaya test verecek eşim. O sonuca göre ameliyat olup veya erteleme ihtimalimiz var.

Bakalım🤲

Bizede fsh,lh ve prolaktin yüksekliğine bağlı azospermi teşhisi konuldu bir çok doktora gittik ve geneli es zamanli mikrotese önerdi fiyatlar gerçekten inanılmaz yüksek ve rapor almak istiyoruz fakat androloji polikliniğinden randevu almak imkansiz gibi birsey acaba önerebileceğiniz uygun fiyatlari olan merkez varmi isini iyi yapan

Yani acele edip ameliyat olanların çoğu pişman diye böyle bi öneride bulundum🙏

Bizde durum genetik, Klinefelter.
Tedavimizin 5. Ayını doldurduk. Doktorumuz Tansel kaplancan
Normal şartlara göre Marta tesemiz olacak. Ama öncesinde Semra hocaya test verecek eşim. O sonuca göre ameliyat olup veya erteleme ihtimalimiz var.

Bakalım🤲
Bu genetik olayı ne demek oluyor Yani doğuştan mi aile de başka olan var mi genlerle alakalı anlamında mi yani

Bu genetik olayı ne demek oluyor Yani doğuştan mi aile de başka olan var mi genlerle alakalı anlamında mi yani
Doğuştan.
Ailede hiç kimsede sorun yok.
sadece spermin yumurtayı döllemesi esnasında ters giden birşeyler oluyor ve normal 46 xy olması gereken kromozom dizilimi bir fazla x alarak 47xxy oluyor.
Yani tamamen bi x fazlalığından

Kizlar esimden dolayi rapor almak istiyoruz. Surec nasil oluyor. 15 gun arayla 3 defa mi vericez spermiyogram devlet de. Ozelde yaptırdığımız spermiyogramlar ile olur mu? Bir de bizim de ayrıca muayene olmamız mi gerekiyor?
Raporu almak ne kadar sürüyor?

Doğuştan.
Ailede hiç kimsede sorun yok.
sadece spermin yumurtayı döllemesi esnasında ters giden birşeyler oluyor ve normal 46 xy olması gereken kromozom dizilimi bir fazla x alarak 47xxy oluyor.
Yani tamamen bi x fazlalığından
Anladım canım bize öyle bisey söylemediler net bi sebep bilmiyoruz açıkçası genetiğe falab bakılmadı bizde hiç. Sadece fsh ve testosteron değerleri normal olmadığı için sperm üretimi yapılmıyor dedi.

Anladım canım bize öyle bisey söylemediler net bi sebep bilmiyoruz açıkçası genetiğe falab bakılmadı bizde hiç. Sadece fsh ve testosteron değerleri normal olmadığı için sperm üretimi yapılmıyor dedi.
Çok yanlış.
Bi sürü tetkik yapılmalı. Y delesyonu, kartotip analizi vsvs

Siz söyleyince netten arattim bende çok kötü bir durum embriyolar karışmış diyor.Cift nasıl anlamış bu durumu ve bu durumun önüne nasıl geçilebilir ?
Gecmiste kalan bi durum bu hanim efendi 2 yildir bahcecideyim cok sukur alinan onlemleri gorseniz sasirirsiniz kac kez kolunuzdaki barkodu okutuyolar bi sorun olmasin diye. Ayrica yumurta toplama gunu DNA icin kan aldilar esimden ona ait oldugu belli olsun diye yani artik herseyin onlemi alinmis bu olay basiniza gelicekse her hastanede gelebilir

Kizlar esimden dolayi rapor almak istiyoruz. Surec nasil oluyor. 15 gun arayla 3 defa mi vericez spermiyogram devlet de. Ozelde yaptırdığımız spermiyogramlar ile olur mu? Bir de bizim de ayrıca muayene olmamız mi gerekiyor?
Raporu almak ne kadar sürüyor?
Merhaba, eger rapor şartlarina uygunsaniz ve tedavi olacaginiz merkezin sgk anlasmasi varsa hastane cikariyor cok uzun sürmüyor.Ama hastaneden hastaneye sürec degisiyor mu bilemem.Yani söyle anlatim biz tüp bebek icin hastaneye gittik esimde azosperm oldugu icin dr rapor ciktigini söyledi.Diger şartlarada uygunduk.Evrak listesini verdi. Evraklari hazirlayip hastaneye teslim edince gerisini onlar halledecekler. Bizim eski spermiyogramlarida evraklarin icine eklememizi söylediler.

Merhaba, eger rapor şartlarina uygunsaniz ve tedavi olacaginiz merkezin sgk anlasmasi varsa hastane cikariyor cok uzun sürmüyor.Ama hastaneden hastaneye sürec degisiyor mu bilemem.Yani söyle anlatim biz tüp bebek icin hastaneye gittik esimde azosperm oldugu icin dr rapor ciktigini söyledi.Diger şartlarada uygunduk.Evrak listesini verdi. Evraklari hazirlayip hastaneye teslim edince gerisini onlar halledecekler. Bizim eski spermiyogramlarida evraklarin icine eklememizi söylediler.
Benim esim bugun devlet hastanesine gitti. Spermiyogram sonuçlarını verdi. Bir tane de orda spermiy8gram verilecekmiş.
Siz ayrıca devlet hastanesinde muayene oldunuz mu peki? Benim gidip muayene vs olmam gerekecek mi?

Benim esiminde genetik canm kanlarimiz temiz cikiyo ama aileden gelen bi hastalik amcasinin hic cocugu yok dedesinin ve diger amcasininda tek yumurtasi varmi ama onlarn cocugu var.
Yaaa. bilmiyordum canım, çok şaşırdım.
Evet böyle durumlar olabiliyor maalesef. Bizimki genetik ama bu şekilde değil, yani eşimin genetiğinde kromozomlarında bi bozukluk var. Ailesel değil zaten Klinefelter kalıtsal bi sendrom değil.
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Yaaa. bilmiyordum canım, çok şaşırdım.
Evet böyle durumlar olabiliyor maalesef. Bizimki genetik ama bu şekilde değil, yani eşimin genetiğinde kromozomlarında bi bozukluk var. Ailesel değil zaten Klinefelter kalıtsal bi sendrom değil.
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Evet canm biz doktora genetik ailede var demistik onunla alakasi yok siz yinede genetik kan verin demisti temiz cikti hersey hormonlarda temizdi ondan tese basarili gecti

Canım beni hatırlarsan hamileydim 3 aylık oğlumda anensefali sendromu olduğu ortaya çıktı Yani Kafatası oluşmamış tı yaşama şansı yoktu maalesef gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık🙁
Seni hatırladım ama bu süreçten haberim yok yada atlamışım okumayı. En son senin bi denemen tutmamıştı ikinci için bekliyordun sanırım yanlış hatırlamıyorsam

X