Esenyurt Aşık Veysel mahallesi Esenkent hakkında bilgi sahibi ola lar ..

mahalle olarak bilmiyorum ama kavaklıda eşimin aile evi var . Kavaklıdan Esenyurt iyi cesaret

Esenkent evet nezih bir mahalle. Ağacı yeşilliği bol. Fakat zemini bana güven vermiyor. Zemini ve binayı araştırın derim

Bilen bilmeyen de yazmış. Esenkent esenyurt'a bağlı ama bahçeşehire yakın. Sitelerden oluşan, insanların çocuğunun üni mezunu falan olduğu bir yer. Ucuz olmasının sebebi deprem faktörü. Bu arada Yakuplunun da zemini kötü diye biliyorum. Ben depreme göre haraket ederdim. Deprem faktörü olmasa Esenkent oldukça guzel bir yer

Arkadaşım beni 2-3 bilemedin 4 yıl idare etsin sonrası Maltepe ya da tuzla tarafına yerleşeceğim. Kalıcı değilim o tarafta. Çevresi insanları nasıldır bir çocuğum var dışarı çıktığımda rahatsız edici şeyler olur mu bunu öğrenmek istiyorum.

2+1 100 m2 bile yeter bana. Özellikle bahçesi kullanışlı bahçe katı baktık kavaklıdan. Bulduk da çok güzel yeni bir site. Fakat 3 milyoncuk dediler
Site olsun mu istiyorsunuz? Satılık evimiz var da o yüzden soruyorum

2 buçuk milyon en fazla. Benim gönlüm kavaklıdan almak. Fakat işe yarar o fiyatlarda bulamadık hala.
Yani esenyurta baya uzak ama cekmekoyde bulabilirsiniz 2.5 milyona orta halli 2+1 falan. Eminim bu şekilde olan başka mahallelerde vardır 0 değil ama çok eski olmayan 2+1 bulabilirsiniz. Esenyurttan sıfır 3+1 alacağıma o mahallelerden 2+1 orta halli tercih ederim.

Bilip bilmeden neler yazıyorsunuz kızlar ya

Mahalleler kesinlikle çok iyi, mülteci yok. Devlet okulları 25-30 nufüslu ve yabancı yok. Buraya yakın olarak yabancı nüfus Koza Mahallesi'nde çok mesela.

Aşık veysel ve Esenkent in sıkıntısı binaların eski olması. Esenkent zemin olarak da daha kötü. Ama binalar her halükarda eski.

Esenyurt'la bağlantı yok, E 6 güzel bölüyor. Zaten bahçeşehir diye geçiyor buralar.

İlçe adı Esenyurt geçmese kiralar 30 bandında olurdu, yeşillik/sosyal çevre vs açısından iyi. Ulaşım kötü, her yere uzak.

Ben şu an ev alacak olsam alırım, kentsel dönüşümde de çok karlı çıkacak yerlerden biri.

Evet

o bahsettiğim siteler 21-25 yıl veya daha fazla. Ve bütçem 2 buçuk milyon.

2,5 milyona büyük ihtimalle köşe daire 2+1 vardır. Köşe 2+1'ler balkon odaya dahil değilse biçimsiz, küçük ve çok camlı.

Bizim sitede mesela dışarıdan giren çıkan olmasın diye ilanlar bile önce 4-5 ay sadece site grubunda paylaşılıyor. Daha uygun fiyatlı oluyorlar. Mesela kiralar 14-15 sarı sitede, ama bizimkiler sağlam olsun bizden olsun deyip 7-8'e eş dost ararlar.

Buraların genelde en yenisi 99'da kaba inşaattı. Sağlam raporu alan bina daha çok ama çürük raporu olan binaları da duydum, 3/4 sağlam gibi bir istatistik var duyduğum kadarıyla. Ona da dikkat edin.

Ben esenkentte çalıştım baya bir zaman. Oranın sınırına girdiğiniz zaman bile havası degisir, yeşilliği boldur çünkü. Ama açıkçası ben oturmazdim. İstanbul depremi eli kulağında. saglam olsa da zemin olarak iyi değil diye biliyorum. Ekstra araştırmadım ama neticede eski binalar. Yeni binalar da var. Yeni olanlar pahalidir zaten. Ak batı AVM cevresi yenidir.
Deprem dediğin işte yarın da olabilir 20 yıl sonra da. Ben dikkate alıyorum bina ve zemin durumunu.

Esencılıs diyince yazdık işte üstat

Esenyurt deyince Bağcılar tarzı ilçelerdeki sokaklar aklınıza geliyor sanırım;ama Esenyurt olarak geçen Mevlana, Cumhuriyet, Esenkent, Koza gibi mahalleleri gayet düzgün, kalburüstü yerler, varoşlar değil oralar. Oturan insanlar da eğitimli, düzgün insanlar. Her gün haberlerde gördüğünüz mimli mahallelerle bir değil. Her yeri Esenyurt’a bağladılar, bölünür umarım; çoğu yer bu yüzden imaj zedelenmesi yaşıyor.

Bana sorarsanız Esenkent çok güzel bir yer, ev alınır ama kentsele gireceği için yatırımlık olarak alınır, oralardaki siteler eski yapılar, depreme ne zaman yakalanacağız bilinmez; ben yaşamazdım. Beylikdüzü de Arap dolu, çok bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…