Eşek Arıları

ordastop

MadamMarla
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
64
0
eşek arıları cınsıyet degıstırırmı bayanlar bılgınız varmı acaba?? :)

değiştiriyormuş galiba bir sene erkek bir sene kadın oluyorlarmış ama sanki onlar bal arılarıydı merak ettim bak şimdi bende:KK1:

Konunuz İlgili Başlığa Taşınmıştır..:KK34:
Bilginize..

Bal arilari beslenme sekillerine göre dogurgan kralice ari, disi isci ari veya erkek ari olurlar.

Yanlis hatirliyor da olabilirim. Sadece disi arilar beslenme sekline göre isci ari veya kralice ari oluyorlardi sanirim. Arastirmak gerek...

Biraz arastirdim bu konuyu; arilarin cinsiyetleri sonradan degismiyor. Dogduklarinda disi veya erkek oluyorlar, sadece disi arilar beslenme sekillerine göre dogurgan kralice ari veya kisir isci ari oluyorlar. Kralice arinin döllenmeyen yumurtalari erkek ari, döllenen yumurtalari disi ari oluyor. Yani erkek arilar n kromozomlu, disi arilar 2n kromozomlu oluyorlar. Bu kismi cok ilginc gercekten ve ögrendigime göre bu sadece arilarda degil bir cok böcek türünde oluyormus. Yani bazi türlerde erkekler döllenmemis yumurtanin bölünüp büyümesiyle olusuyor. :KK28:
Biyoloji dersi gördüyseniz eger eminim bu konuyu islemissinizdir, ben unutmusum bilgilerimi tazeledim

ureme_sekil03.gif

X