• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ese bagimlilik

karakter hep küçükken yasanılan olaylarla baglantılı gercekten.
hıcbır sorunun olmasa bile ,ınsan o kadar cocukla bir başına bunalır zaten, bu kadar çocuk yeter, fazlasını da düşünmeyın bence her manada..
anlasılan eşin baskın bir karakter , sen ise silik... seni ezmesıne izin verme. sen de onu eleştir ufak bir açığını görunce. senın zaten kendıne olmayan güvenını iyice kırmasın. sen de onun mukemmel olmadıgını göstermeye calış, tabi buna önce kendın inanmalısın.
benım de kendıme guvenım pek yok, burun estetıgı oldum, yıne cok degışmedı, psıkologa gıttım bir sure, bıraktım sonra, insanın kendinde bitiyor her şey inan. ben kendıme cok guvenmesem de kendimi ezdırmem yani, güçlü görunmeye calış en azından.Allah a şükret, neyin var sanki, kendımıze de hakaret bu, haşa Allah a da...

Yani herkesin yetisne tarzı başka demek istedim. Senin yazdığın cümle de bana çık ilginc geldi. Herkesten cok kendini sevmek maalesef ben silik bi anne babanın silik çocuğu olduğum gerektiği yerde gereken tepkiyi veremeyen susan..
Güveni dsarsildi pek olmamış orada evet. O karmaşayı yaşamak onu cok sıktı sanırım son anda ben yapsamda o uğraşmak zorunda kaldı. Neyse napalim kader se başa gelen çekilir diyelim. Böyle ufak tefek şeyler birikir benden sogur düşüncesi geliyor aklıma.

silik bir anne -babanın evladı silik mi olur illaki?? kendını hep ona göre şartlamışsın bence.:19:

Aslında bu durumun sebeplerinin ve anormalliğinin farkındasınız.
Bu bile ileriye yönelik kendinizle ilgili olumlu adımlar atmanızı sağlar.

Önce şunu özümsemelisiniz ki siz değerlisiniz.
Bunu yürekten kabul ettikten sonra gerisi gelir.
Yapabildiklerinizin ve yapabileceklerinizin farkında olun,bunları küçümsemeyin.
Siz kendinizin en yakın dostu da olabilirsiniz,en azılı düşmanı da.
Sizi sizden daha çok yaralayacak ya da yüceltecek başka bir insan daha yoktur.
En basitinden söylemek gerekirse,ifade yeteneğiniz çok güçlü.
Kendinizi açık ve net,sebepleriyle sonuçlarıyla ifade etmek büyük yetenek.
Bir yerden başlayın kendi kendinizin "farkında olun"

Asli85 cok guzel ozetlemissin Tesekkurler

Surrender 3 kız kardeşiz ucumuzde de kendini begenmeme guvenmeme küçük görme kendini.. var yani güven eksikliği. Ne diyeyim inşallah ben çocuklarımı guzel yetistiririm. Bazi şeyler de kader. Bundan sonra biraz daha dik durmaya çalışacağım onerilerinizle..

Asli85 cok guzel ozetlemissin Tesekkurler

Surrender 3 kız kardeşiz ucumuzde de kendini begenmeme guvenmeme küçük görme kendini.. var yani güven eksikliği. Ne diyeyim inşallah ben çocuklarımı guzel yetistiririm. Bazi şeyler de kader. Bundan sonra biraz daha dik durmaya çalışacağım onerilerinizle..

inşallah canım..umarım herşey gönlünce olur..
kendıne güven, sev ve gerektığı yerde övün:34:

En son su mesele oldu da 1 hafta once taşındık. Evde 3 çocuk olunca yatak yastık yorgan kıyafet kap kacak hali kaldiramiyorsun. Eşyalardan kuklanmadiklarimizi topladım tabi kullandığımız eşyalar yani çoğu son anda aceleyle toplanmak zorunda kaldı. Katma karışık oldu herşey. Çocuk olmasa 1 hafta once herşeyi toplar koyardım kenara çocuklarla tasinmadan 2 gün önce bile pazara gidip alışveriş yaptim. Velhasıl esim bu duruma cok kızdı ve bana güveni sarsıldı o günden beri bana ters soğuk ve güvensiz davranıyor. Esim de yoktu tabi yanımızda o yeni görev yerinde ise başlamıştı. Ne diyeyim. Allah hepimize denge nasip etsin kızlar. Iyi ki varsınız açılsın biraz. Allah razi olsun hepinizden.
Kendimi değiştirmeye mi çalışsam olduğum gibi kabul etmeye mi bilemiyorum..

bu yorumdan bazı arkadaslar bırsey anlamamıs ama ,ben anladım ,çunku

özellikle bu yorumda ablamı gorur gıbı oldum :9:

malesef oda sızın gibi :) ablam da sizin gıbı eşinin bir dediğini iki etmez

dunya onun etrafında donuyor sanar,eşını mutlu etmek

ıcın şekilden şekıle girer ,eşini kendinden üstün görür

bunu eşine itiraf etmesede eşine karşı hal ve hareketlernden

eşi zaten bunu hisseder .eşi bu durumu hissettigi için

bır tarafları kalkıktır .ablam sayesınde olmayan özgüvenı

tavan yapmıstır ablam ise onun gözünde hiç birseyden anlamayan

cahilin tekidir.kendısı cok matah bişey yaa neyse ..

kısacası ablam eşini göklere çıkara çıkara kendı özgüvenını

yıtırdı eşınınkını ıse tavan yaptı .tıpkı sizin gibi..

eşinizin sizden bi farkı yok eşinizin özel güçleride yok

ama malesef bunları boyle yapan göklere cıkaranda sızlersınız

benım eniştemde ota b**a trıp yapar kendınce bırseylere

kuser haftalarca aylarca konusmaz .neye kustugunu bıle bılmeyız

ablam anlattıgında ıse sorun bıle goremedıgımız sebeplerden dolayı

aylarca eniştemin ablama küs kaldıgını bılırsınız .

bir baska örnek ise ; ablam eniştemi fazla göklere çıkardıgı ıcın

eniştem ablamla dalga gecmeyı uzerınde hak olarak gorur .

bize geldıklerınde bıle yengemler fılan aılece toplanırız

enıstem tum aılenın ortasında espırı yaptıgını sanarak ablamla

dalga gecer .espırısıne sadece kendı guler .

ıplerı verırsenız ıste olacagı budur yanı .bı turlu goremıyorsunuz

esınızın sızden bı farkı olmadıgını .yada esınızın woooow dedrtecek

ozel guclerı oldugunu .eşinizin iyi yemek yaptıgını soylemıssınız

buyuk bı başarı degıldır bu ,oyle anlattmıssınız kı sankı dunyayı kurtaran

adam o :24: çaışırsanız sizde esınızden kat kat ıyı yemek yaparsınız .

eşinizin ev ıslerı ve yemek yapma konusundakı mezıyetlerı dısında

baska bı yetenegınden bahsetmemıssınız :27: cunku yok :)

sizinde anlattıgınız gibi esınızın takdire şayan bi özelliği yok .

aşşalık kompleksınızın ailenizden geldiğini belirtmissiniz sebep ıse ;

silik bir anne babanın silik cocugu olmanız .lakin yine yanıldıgınız bırsey var kı

o da şu ; anne ve babanız silik birer birey olabılır fakat bu demek

degıldır kı sızın de sılık bır bırey olacagınız anlamına gelmez .

elbette cocugun yetısımde anne ve baba buyuk rol oynar

ama bu demek degıldır kı sızın yetısmenızınde hep aılenızın

olacak anlamına gelmez .aile bi yere kadar sizi yetıstırebılır ondan sonrası

sıze kalmıstır .aileniz eğitimsiz sosyal faalıyetı olmayan insanlar olabılır

ama siz de oyle olacaksınız anlamına gelmezdı bu .çogumuzun anne ve babası

egıtımsız sosyal faalıyetı olmayan anadolu ınsanlarıdır .ama hepımız oyle degılızdır .

misal ; anne babası okuma yazma dahi bılmeyıp ögretmen doktor muhendıs

olan bıreyler var .demek hersey aıleden gelmıyormus kısının kendını yetıstırmesıyle

alakalı bı durummus bu :34:bence suankı durumunuzu aıleye yuklemeyın bu

tamamen sızın kendınızı yetıstırmemenızle alakalı bı durum .

her ne kadar kendınızı bu kadar asaglasanızda ,aslında bunu farketmenızde

guzel bırsey .sızın gıbı toplumda cok bırey olmasına ragmen asla asaglık kompleksı

olduklarını kendılerıne bıle ıtıraf edemezler ,bu kısıler toplumda bızı cok yorar:9:

fakat sızın bunu farketmenız gercekten cok guzel bırsey .hersey kafada bıter

ve gerısı gelır .bunu farketmıs olmanızla bı psıkolojık tedavı gormenız

tedavıye cevap verecegınızın anlamına gelır .kısacası sıze tavsıyem kesınlıkle

psıkolojık tedavı gormenız ,cok gecmıs olsun .

her gun aynada gunde 1 kere ayni saatte kendinme guveniyorum ve seviyorum..akilli ve guzelim ve cok guzel evlatlara sahibim..onlari en guzel sekilde yetistirecegim..esimde iyi bir insan beni hakediyor..yada iste bunu cesitlendir,,,40 gun soyle kendine bak 5 6 gunden itibaren artik kendine guvenin gelecek....hic bir piskologda bu ayrintiyi sana vermez,,hadi yine iyisin :)))

arada bir makyaj yap sacini tara ne bilim sevdigin bir elbiseyi giy ayakkabiyi giy parfum sur..kokulu mum yak boyle kahveni al gec aynanin karsisina 1 2 dak fazla degill..guvenin yerine gelince zaten yuklerin hafifliycek...

herseyden cok allaha sukur bitir seansini...

Hayatımda Kendini Sizin Kadar Ezik Gören Bir Kadın Daha Görmedim.. :50:
Size de Yazık, Kendinize Biraz Değer Verin..:31:
Uzun Lafın Kısası Lütfen Biraz Kendinizi Sevin..:34:

Tabii ki Eşinizdir Fikir Alışverişi Yapacaksınız..
Ama Önce Sizin Fikriniz.. :40:
Siz Bir Bireysiniz Unutmayın..:34:

Sevgiler..:54:

aynen katılıyorum makarakukara imzan herseyı ozetlıyor zaten gun gelir..:1:

Aynı benimkini tarif etmissin. Ben de senin gibi temizlik, yemek vs fazla bilmeden evlendim. Sanırım cogu ınsanda da boyle oluyor. Sonra hemen hamile kalınca bu konularda gelişmeye vaktim olmadı. Şimdi bes sene gecti ve cooook yol aldım eminim. Ama esim aynı, şimdi de başka seyler buluyor eleştirecek. Sanki kendisi bulunmaz Hint kumaşı. Yani sorun sende değil, esinde. Hergun sürekli eleştirilmeye hangimiz dayanabiliriz ki? Senin güvenini sarsmış. Oysa bence ikiz cocuklar ve de diğer cocuk yeterince vaktini alıyordur zaten, yani önüne iki lokma birsey koyuyorsan haline şükretmeli. Evi söyle bir supurebiliyorsan uç küçük çocukla teşekkür etmeli ama seninki de etmiyor sanırım. Ayy, hepsini asalım gitsin :)
Saka bir yana takmamalı değil, susturmayı öğrenmeliyiz ama ben ne kadar denediysem olmadı. Bıktım onun dirdirndan. Eğer anlayacaksa oturup konuşmayı dene bence. Yine de çözüm sizde. Olmadı sen dışarı çık bir pazar gunü, aksam gelene kadar herseyi o yapsın, sence düşündüğün kadar mükemmel yapabilir mı? Bunu kabul ederse kendi de ne kadar gereksiz eleştirdiğini anlamış olur. Lafla peynir gemisi yürümez. Söylemek kolay, erkekse yapsın bakalım!

Back