ese bagimlilik

yesimk06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
37
0
86
İzmir
Eşime cok bağlıyım. Farkedebiliyorum. Onu hayattaki en buyuk servetim olarak görüyorum. O benim icin anne baba hatta çocuklarından daha once geliyor. Sürekli onu memnun mutlu edecek seyler yapmaya calisiyorum. Onun istek ve ihtiyaçları evde en once geliyor. Bir şey yapacaksam mutlaka ondan fikir alir sorarım.

Bu bağlılık nihayetinde onu ya da sevgisini kaybetme korkusunu da getiriyor.
Onu her yönüyle başarılı bilgili görüyorum. Kendimi ona layık görmüyorum. Kendimi beceriksiz ve başarısız buluyorum. Bu bağımlılığın arkasında bu nedenlerle birlikte biraz da aşırı korumacı bir ailede yetişen bağımlı birey olarak yetismemin etkisi var. Kendimi onun yanında güvenli ve guclu hissediyorum.

Yukarıda bahsettiğim durum hic te normal degil dimi? Ben de bu durumdan rahatsızım. Ve psikolojimi olumsuz yönde etkiliyor. Aslinda cok şey yaabilirim şimdilik aklima gelenler bunlar.
Ne der ne onerirsiniz arkadaslar?

Pardon dikkatimi çeken bişey oldu, çocuklarından demişsiniz.
Bir başkasından mı bu çocuklar yoksa ikinizin çocukları mı?

canım kimseye ama kimseye böyle bağlanma. ne eşine ne çocuğuna ne annene ne babana. hayatta herkesi kaybedebilrsin terkedilebilirsin ölümle kaybedebilirsin. bu düşünceler içinde bunlardan birini yaşıycak olursan çok kötü sonuçlara kadar gidersin. birey olduğunun farkına varmalısın. hayatta bazı kararlarını kendin almakla başla bence. hattabi psikiyatrise başvurabilrsin ama bana kalırsa gerek yok kendi kendine yenebilrsin bu düşüncelerini

yani sana göre
dünya eşinin etrafında dönüyor...

Bu durum normal değil, anladığım kadarıyla özgüveniniz yok denecek kadar az.
Bu yüzden en kısa zamanda bir uzmandan destek almanızı öneririm.

3 çocuğumuz var.ikimizin çocuklar. ufaklar ikiz.

Ben de cok istiyorum. Kendinden emin ayakları yere basan bir insan olmayı ama maalesef bazi şeyleri belli bir yastan sonra değiştirmek cok zor. Aileyi modelleyen sessiz uyumlu kendi halinde bir insanım. Hayat tecrübem yok cok fazla. O ise 7 yaşından itibaren simit satma; ayakkabı boyama... Hayatın içinde tabi bu eksi gibi görünen şeyler onun icin artı olmuş benim rahat hayatimsa eksi getiriyor bana. Ne yalan söyleyeyim benden daha guzel yapar yemegi de temizliği de. Yaptığı ise verir kendini. Bense dalgın saskin kararsız..

Bir hobi edinerek ya da size göre hayatınızda en iyi yaptığınız şeyle biraz profesyonelce ilgilenerek özgüveninizi kazanabilirsiniz.
Tamamı elbet de olmaz, bir uzmandan yardım almanız şart.
Bu ileriki yıllarınızda sizi çok kötü etkileyebilir, eşinizin iş seyahati olur ya da ne bileyim belki 2 hafta ayrı kalmanızı gerektirecek başka bir durum...
Diğerlerini söylemeye dilim varmıyor ama fani dünya...

abartmıyor musun canım??

çocuğuda senden iyi doğururdu heralde

öyle bir anlatıyorsun ki,, dünyada tek kalan erkek oymuş gibi

allah derki: kimi benden cok seversen onu senden alirim..onsuz yasayamam deme seni onsuzda yasatirim...

bende severim bazen asirimi oluyorum bilmiyorum ama arada bi haddini bildirmek icinde gagalarim bi kendine gelip vazgecilmez olmadigini gorur..sonra tekrar kalan hayatimiza geri doneriz...

Bence çok fazla abartıyorsunuz.
Öncelikle Allah çocuklarınızı ve eşinizi size, sizi de onlara bağışlasın.
Ama unutmayın ki dünya sırf eşinizin etrafında dönmüyor.
Bu kadar bağlanmayla kendinizi de unutup mahfediyorsunuz.
Merak ettim, acaba hobileriniz var mı? Kendinize vakit ayırırmısınız?

Son düzenleme:
Böyle davranmayın eşinizden önce kendinizi sevmeyi deneyin artık.Lütfen forumlardaki konuları okuyun.Nice çok seven sevildiğini sanan arkadaş aldatılıyor,terkediliyor neler neler...Hayat bu bugün varız yarın belki yokuz.Kimseye haddinden fazla bağımlı olmayın.Bence bir psikologa danışın.

Evet yani artık benim gözümde bir gözlük var o beyaz atlı prens bense kul kedisi. Eşimle birbirimizi cok taniyamadan evlendik. Eğer beni tanisaydi benimle evlenmezdi diye düşünüyorum...

............

Son düzenleme:
Evet yani artık benim gözümde bir gözlük var o beyaz atlı prens bense kul kedisi. Eşimle birbirimizi cok taniyamadan evlendik. Eğer beni tanisaydi benimle evlenmezdi diye düşünüyorum...

bir sorunun mu vardı senın?? tanısaydı evlenmezdı dıyorsun??

Buna inanmıyorum, evlenmek çok basit değil ki önüne gelenle olsun.
Sevmiş beğenmiş ki o da evlenmiş, ayrıca Allah bağışlasın çocukta yapmış.
İşte bu düşünceden kurtulmanız lazım, aciz biri değilsiniz sonuçta, ne eksiğiniz var ki bu kadar altta görüyorsunuz kendinizi?

İnsan genelde, övülmek için över. La Rochefoucauld

bence sen ovulmek istiyor gibisin esinin bir sucu yok burda....

Ikizlerden biri kalktı da. Tüm 5 yıllık meseleyi bir kaç cümleye sığdırmaya çalışınca yanlis anlasilabiliyor. Şöyle diyim o zaman esim beni sever bana değer verir ilgilidir de ama beni cok eleştirir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…