Öncelikle eşcinsellik bir sorun değildir. Hastalık da değildir, cinsel yönelimdir.
Eşcinsel olsaydın "acaba öyle miyim diye düşünmezdin, kesin bilirdin ve keşke erkek olsaydım diye isyan ederdin" diye bir şey yok. Kadın olmasıyla alakalı sorun yaşamayan ve yine de hemcinsinden hoşlanan bireyler eşcinseldir aslında.
Kendi cinsiyetinden memnun olmama durumu trans birey olmakla alakalıdır ve o tamamen başka bir konuyu içerir.
Her eşcinsel birey doğuştan durumunun farkında olmayabilir. Sonradan değişen durumlar kişinin kendini sorgulamasına neden olabilir ve önceden beri baskıladığı şeylerin yeni farkına varabilir.
En yakın arkadaşım 2 sene önce böyle bir sürece girdi. Yaklaşık ilk 1 sene bize söylemedi sonrasında ufak ufak açılmaya başladı ve biz kesinlikle bir sorun görmedik ve bu süreçte yanında olduk ama o kadınlara ciddi bir ilgi duyduğunun farkında. Böyle bir durumun varsa arkadaşlarından destek alman önemli tabi ama seni tanımıyorum, çevrenin tepkisini bilemem. Kötü sonuçlara yol açacağını düşünüyorsan söylememen de iyi olabilir.
Tabi bu yazdıklarım eğer eşcinsel isen geçerli. Senin durumun ergenlikle alakalı değişken bir süreç de olabilir.
Bir de biseksüellik denen bir kavram da var sonuçta. Belki de sadece erkeklere ilgi duyuyor ama bazı kadınlar hoşuna gidiyor da olabilir ki bu da normal bir durum. Ben de bazen hemcinsimi beğeniyorum ama bunun ilgi duyma mı sadece beğenme mi olduğunu algılaman gerek.
Kendini daha iyi analiz etmen için önce bu durumdan kaçmamayı öğren, 'hayır bu normal değil benim erkeklerden hoşlanmam gerek' diye diretme. İlgi duyduğun bir erkek ve ilgi duyduğunu 'düşündüğün' bir kadın karşısında tepkilerini ve hislerini karşılaştı. ama bunu kendini sıkmadan yap ki saf sonuçlar elde edebilesin. Karşılaştırma yaptıktan sonra kadınlara ilgi duyup duymadığını anlayacaksın. Hislerin aynı değilse kadınlara ilgi duymuyorsun, sadece beğeniyorsun.
Bunlar benim naçizane görüşlerim ve en yakın arkadaşımın sürecinde deneyimlediklerim, yardımcı olmuşumdur umarım :)