• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşarpları vermeli miyim vermemeli miyim ?

Eşarplar verilmeli mi ?

• Ver gitsin !

OY: 130 86,7%
  • Niye veriyorsun kullanıp kullanmamak sana kalmış !

OY: 20 13,3%

• Ankete Katılan
    150
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hediye geri istenmez :) Ben olsam birilerine verdim derdim ya da lazım oluyor namaz kılanlar soruyor filan diye geçiştirirdim. Siz bilirsiniz vermek istiyorsanız.
Duracağına vermek daha iyi sanırım kendime ayırırım en beğendiklerimi kalanını veririm ne bilim İnan’ın ne düşüneceğimi bilemedim altınlarımdan verirken bu kadar düşünmedim görülmüş duyulmuş şeyler vardı çevremde bu ilk kez duydum gördüm

Ver gitsin ne olucak ki...
KV benden fincan takımımı istemusti bende çok seviyordum ama pek kullanmiyordum verdim...vitrinine koymuş sevindim bende...
Termos aldım yeni istedi onuda verdim ben yine aldım...
Çok kaliteli bicagim vardı ki hassasim bu konuda istedi onuda verdim...yani istenilen şeyi verme taraftariyim ben acikcasi

Ver gitsin ne olucak ki...
KV benden fincan takımımı istemusti bende çok seviyordum ama pek kullanmiyordum verdim...vitrinine koymuş sevindim bende...
Termos aldım yeni istedi onuda verdim ben yine aldım...
Çok kaliteli bicagim vardı ki hassasim bu konuda istedi onuda verdim...yani istenilen şeyi verme taraftariyim ben acikcasi
Kararımı verdim kendim beğendiklerimi ayırıp bende vereceğim baza altında beklemelerindense kullansın sadece böyle bişeyle karşılaşmadığım için bana çok tuhaf geldi ne düşünmem gerekiyor bilemedim

Annemde açık 😊 ne bilim İnan’ın bu kadar düşünmeye gerek yok tabi ki ama tuhaf geldi böyle istemesi yenilerinin gelmeyeceğini de biliyorum bekar kaynım var onun eşine ayırcak desem iğne oyalı felan diye öyle de düşünmek istemiyorum ayy bilemedim 😂😂

Şimdi eşarp ayrı yazma ayrı. Heleki oyalı yazma apayrı. Eğer eşarptan kastettiğiniz iğne oyalı yazmalar ise asla vermeyin. Ben kapalıyım ama 1 kez takmadım. O hatıradır, ilerde antikadır, el emeğidir, bohçadır. Ama normal satın alınmış saten eşarp veya hazır yazmalar, namaz örtüsü vs ise hazırlardan. Verin kullansın. O zaman iyi niyetlidir. Ama el emeğini istiyorsa kesin çocuğuna vs yapacaktır.

Fesatlıktan değil ne düşünmem gerektiğini bilmediğimden konu ve anket açtım bocaladım anlayacağınız bizde öyle bir şey olmadığı için böyle bir durumla karşı karşıya kalmak tuhaf geldi sadece ne düşünmem gerektiğini bilmediğimden açmak istedim farklı görüş fikirler almak istedim

Ok ama kadın zaten istemiş hem de iki kere.
Haa istenir mi , hayır verilen şey geri istenmez.
Ama istendiyse de bir dakika tutulmaz daha.
Kime verecekse versin, hiç önemli değil.
İçinden hiç ayırmadan yaptıklarının hepsini iade et.
Anne istemiştiniz, buyur. Hepsi burada dersin.
Belki o zaman utanacak ama geri adım atma.
Ben zaten kullanmıyorum, hiç önemli değil de , geç.

Ok ama kadın zaten istemiş hem de iki kere.
Haa istenir mi , hayır verilen şey geri istenmez.
Ama istendiyse de bir dakika tutulmaz daha.
Kime verecekse versin, hiç önemli değil.
İçinden hiç ayırmadan yaptıklarının hepsini iade et.
Anne istemiştiniz, buyur. Hepsi burada dersin.
Belki o zaman utanacak ama geri adım atma.
Ben zaten kullanmıyorum, hiç önemli değil de , geç.
Öyle utandırmak için bişey yapmak istemiyorum ki 🤷🏻‍♀️ Niyetim onu istedi diye utandırmak yada pişman etmek değil çok tuhaf geldiği için ne yapacağımı bilememek benimki 🤷🏻‍♀️ Altınlarımdan istediklerinde bile bu kadar düşünmedim çünkü benzer durumlara aşinaydım çevremden ama bunu ilk defa duyunca dumur oldum

Annemde açık 😊 ne bilim İnan’ın bu kadar düşünmeye gerek yok tabi ki ama tuhaf geldi böyle istemesi yenilerinin gelmeyeceğini de biliyorum bekar kaynım var onun eşine ayırcak desem iğne oyalı felan diye öyle de düşünmek istemiyorum ayy bilemedim 😂😂
Ben de acigim ama ignr oyali yazmalarimj kimseye vermem gerci kv istemedi ama onlari annem ve teyzelerim el.emegi yapti ilerde kizima veririm fular olarak da kullanabilir

Şimdi eşarp ayrı yazma ayrı. Heleki oyalı yazma apayrı. Eğer eşarptan kastettiğiniz iğne oyalı yazmalar ise asla vermeyin. Ben kapalıyım ama 1 kez takmadım. O hatıradır, ilerde antikadır, el emeğidir, bohçadır. Ama normal satın alınmış saten eşarp veya hazır yazmalar, namaz örtüsü vs ise hazırlardan. Verin kullansın. O zaman iyi niyetlidir. Ama el emeğini istiyorsa kesin çocuğuna vs yapacaktır.
Özellikle dedi iğne oyalıları felan diye davetlere giderken takarım dedi napim istedi diye ben ayırırım en beğendiklerimi kalanını ona geri veririm 🤷🏻‍♀️

Özellikle dedi iğne oyalıları felan diye davetlere giderken takarım dedi napim istedi diye ben ayırırım en beğendiklerimi kalanını ona geri veririm 🤷🏻‍♀️

Ayıp etmiş. Sanırım daha önce altınlarınızdan da istemiş. Valla kv severim ama ne benim adıma takılmış altını, ne benim adıma yapılmış el emeğimi kesinlikle vermem. İstersede cevabını alır tatlı tatlı sokar gönderirim.😅

Öyle utandırmak için bişey yapmak istemiyorum ki 🤷🏻‍♀️ Niyetim onu istedi diye utandırmak yada pişman etmek değil çok tuhaf geldiği için ne yapacağımı bilememek benimki 🤷🏻‍♀️ Altınlarımdan istediklerinde bile bu kadar düşünmedim çünkü benzer durumlara aşinaydım çevremden ama bunu ilk defa duyunca dumur oldum

Ben utandırmak için böyle davran demedim. Sen hepsini verdiğin zaman belki o utanacak dedim. Ve üzerinde hiç durma derken de ciddiyim. Zaten kullanmıyorsun, bırak ne yapmak istiyorsa yapsın. Ama tekrarlıyorum.
1) verilen şey geri istenmez.
2) başkası tarafından size verilen birşeyin iadesi istendi ise hiç durulmaz, o kişiye hemen geri verilir.

Ve bunun için düşünme bile.
Görgü anlamında asla geri istememek gerekirdi.

Ayıp etmiş. Sanırım daha önce altınlarınızdan da istemiş. Valla kv severim ama ne benim adıma takılmış altını, ne benim adıma yapılmış el emeğimi kesinlikle vermem. İstersede cevabını alır tatlı tatlı sokar gönderirim.😅
2 bileziğimi verdim ihtiyaçları vardı ama onu geri istiyorum tabi ki de hep bir şekilde erteleniyor umarım giden sadece eşarp felan olurda altınlarım geri gelir 🤷🏻‍♀️

Ben utandırmak için böyle davran demedim. Sen hepsini verdiğin zaman belki o utanacak dedim. Ve üzerinde hiç durma derken de ciddiyim. Zaten kullanmıyorsun, bırak ne yapmak istiyorsa yapsın. Ama tekrarlıyorum.
1) verilen şey geri istenmez.
2) başkası tarafından size verilen birşeyin iadesi istendi ise hiç durulmaz, o kişiye hemen geri verilir.

Ve bunun için düşünme bile.
Görgü anlamında asla geri istememek gerekirdi.
İşte bende bundan yadırgadım bu bir borç değil hediye geri istenmez diye ondan dumur oldum 🤷🏻‍♀️ Vercem beğendiklerimi ayırıp

Hanımlarrr iyi geceler 😊
Şimdi sizlere bir şey danışmak istiyorum. Kayınvalidem benden bohçada yaptığı eşarpları istedi. Ben açığım kendisi kapalı; “sen kullanmıyorsun ben takayım kullanmak istersen sana yenilerini alırım modası geçiyor” dedi. (2 senelik evliyim bu arada) İkidir söylüyor bunu fesatlıktan değil ne düşünmem gerektiğini ne yapmam gerektiğini bilmediğimden yazıyorum size danışıyorum 😊 He bu arada yenilerini alcağını da düşünmüyorum genelde biliyorsunuz giden hep gidiyor... Ama baza altında kalmalarına razı olsam mı bilemedim böyle bir durumla da hiç karşı karşıya gelmedim ne yapmam ne düşünmem gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok 🤷🏻‍♀️ Cevaplarınızı bekliyorum.

Güncelleme: Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim 🥰 beğendiklerimi ayırıp gerisini vermeye karar verdim. Böyle bişeyi daha önceden hiç yaşamadığım yada duymadığım için ne düşünmem gerektiğini bilemediğimden açtım konuyu zaten ama beklemesindense vermek daha iyi olacak 🥰
Bende açığım kullanmıyorum ama ne biliyim bana tuhaf geldi bohçaya koyduğunu istemek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back