• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşarpları vermeli miyim vermemeli miyim ?

Eşarplar verilmeli mi ?

• Ver gitsin !

OY: 130 86,7%
  • Niye veriyorsun kullanıp kullanmamak sana kalmış !

OY: 20 13,3%

• Ankete Katılan
    150
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar mı düşünülür?
Kullanmıyorsun, 20 tane olsa ne olur?
Zaten geri istenmiş şey , ısrarla tutulur mu? (İki kere söylemiş.)
Karşılığı gelmezse ne olur?

Yok, böyle konu da olmaz yaa..
Bir de anket açmışsınız. Onu da şimdi farkettim.
Fesatlıktan değil ne düşünmem gerektiğini bilmediğimden konu ve anket açtım bocaladım anlayacağınız bizde öyle bir şey olmadığı için böyle bir durumla karşı karşıya kalmak tuhaf geldi sadece ne düşünmem gerektiğini bilmediğimden açmak istedim farklı görüş fikirler almak istedim

Açik bir bayanin bohçasina neden eşarp koyulur onu anlamaya calişiyorum şu an :KK71:
Kullanmiyorsam verirdim ben herhalde :KK14:

Modası falan önemli değil ki, önemli olan bir işe yaraması.
Öyle de yine de bana niyet yapılmış diye istemem kendi yine taksın 🤷🏻‍♀️ En iyisi yorumlarda dendiği gibi beğendiğim 1-2 tane alıp kalanları vermek bocaladım ne düşünmem gerektiğini bilemedim ondan böyle konu açtım zaten 🤷🏻‍♀️

Kullanmadığım eşya üzerinden bu kadar derin düşünmem.

Kadıncağız kullanmıyorsun demiş istemiş.
İlk istediğinde verirdim ben.

Benim annem bana yapmıştı.
Ben açık olduğum için hiç kullanmadım.
Kayınvalidem çok beğenmişti.
Birgün düzenleme yaparken aklıma geldi.
5-6 tanesini götürdüm verdim.
O sevindi,bende kullanmadığım eşyamı verip yer açmış oldum.

Kullanmadığınız şey için bu kadar düşünmeye ne gerek var?, Ne yapacağını, karşılığı olup olmayacağını bile sorgulamışsınız. 3-5 tane çul çaput için hesap kitap yapılıyor. Bazı konuları okurken hayret ediyorum gerçekten.
Karşılığı olup olmayacağını sorgulamadım kendisi dedi takmak istersen yenisini alırız diye ayrıca yorumlarda arkadaşlar dedi ver ama sana da kullanacağın bişeyler yapsın yada torununa çeyiz olarak hazırlasın diye

Hanımlarrr iyi geceler 😊
Şimdi sizlere bir şey danışmak istiyorum. Kayınvalidem benden bohçada yaptığı eşarpları istedi. Ben açığım kendisi kapalı; “sen kullanmıyorsun ben takayım kullanmak istersen sana yenilerini alırım modası geçiyor” dedi. (2 senelik evliyim bu arada) İkidir söylüyor bunu fesatlıktan değil ne düşünmem gerektiğini ne yapmam gerektiğini bilmediğimden yazıyorum size danışıyorum 😊 He bu arada yenilerini alcağını da düşünmüyorum genelde biliyorsunuz giden hep gidiyor... Ama baza altında kalmalarına razı olsam mı bilemedim böyle bir durumla da hiç karşı karşıya gelmedim ne yapmam ne düşünmem gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok 🤷🏻‍♀️ Cevaplarınızı bekliyorum.
Bı kaçını ver beğendiklerini ayır evinde hatim vs yaparken lazım olur iki tarafta mutlu olsun:)

Bı kaçını ver beğendiklerini ayır evinde hatim vs yaparken lazım olur iki tarafta mutlu olsun:)
En güzeli böyle sanırım zaten şimdi daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım ve bizde böyle bişey olmadığı için bocaladım bizde geline verilen isterse çöpe atsın isterse kendi kullansın isterse dağıtsın geri istenmez ondan böyle tuhaf oldum ne düşünmem gerektiğini bilemedim 🤷🏻‍♀️ fitne fesat diyen arkadaşları da gerçekten anlamıyorum onlar benim daha önce neleri verip geri gelmediğini bilemeden bu şekilde konuşmak üstüne basa basa ne düşünmem gerektiğini bilmediğim için ilk defa karşı karşıya kaldığım için böyle durumla yadırgadığımı söylememe rağmen dediler 🤷🏻‍♀️

Ay bunda bile fitne fesat arıyorsunuz. Ben 40 yıl düşünsem.aklima gelmez.verin gitsin ne var ki
İnan’ın fitne fesat arıcak son kişi olduğumu düşünüyorum nelerim gitti geçti böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığım için bizde böyle bişey olmadığı için burda yazıp fikir almak istedim

Canım açıkçası ben herkesin aksine istemesinin yanlış olduğunu düşündüm. Sen evlenirken de açıktın muhtemelen, niye koydu o zaman çeyizine. Evine gelen olur onlara vermen gerekir belki. Ya da sen birilerine giderken hediye götürmek istersin. Ne bileyim eş dost akrabandan yeni evlenecek olan olur onlara hediye edersin. Zaten hepi topu 10-15 tane bişeymiş. Yine de madem iki defa istemiş ver ama en az beş tanesini ayır derim

Ben olsam vermem. 10 15 tane şeyin neyini istiyor ki.. 1 2 yılda modası filan da geçmez zaten. Amacı yeni gelin varsa ona vermektir.
O hiç aklıma gelmemişti başta arkadaşım öyle deyince geldi 😂 ama vermek daha iyi olcak sanırım beğendiklerimi ayırırım kendime kalanları veririm yine öyle demeyin sağolsunlar değer verip yaptılar 🤲🏻

Canım açıkçası ben herkesin aksine istemesinin yanlış olduğunu düşündüm. Sen evlenirken de açıktın muhtemelen, niye koydu o zaman çeyizine. Evine gelen olur onlara vermen gerekir belki. Ya da sen birilerine giderken hediye götürmek istersin. Ne bileyim eş dost akrabandan yeni evlenecek olan olur onlara hediye edersin. Zaten hepi topu 10-15 tane bişeymiş. Yine de madem iki defa istemiş ver ama en az beş tanesini ayır derim
Her zaman açığım onlarda biliyor kapanmak gönlümde yok ama işte mevlide mezara felan giderken kapatılır diye yapıldı belki de onlarda kapanacağımı düşünüp yaptırdı bilmiyorum ki işte bende bunu yadırgadım hiç böyle şey görmedim de duymadım da çevremde öyle fesatlıkta aramadım ama ne düşünmem gerektiğini bilemedim ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldım hayatım boyunca diye 🤷🏻‍♀️

Ver tabi ki verirkende şöyle söyle; anneciigim bunları zamanında kendine mi almıstın yoksa, bak sahibine geri döndü 😘 ehehehe :KK62:

O hiç aklıma gelmemişti başta arkadaşım öyle deyince geldi 😂 ama vermek daha iyi olcak sanırım beğendiklerimi ayırırım kendime kalanları veririm yine öyle demeyin sağolsunlar değer verip yaptılar 🤲🏻

Hediye geri istenmez :) Ben olsam birilerine verdim derdim ya da lazım oluyor namaz kılanlar soruyor filan diye geçiştirirdim. Siz bilirsiniz vermek istiyorsanız.

Ver tabi ki verirkende şöyle söyle; anneciigim bunları zamanında kendine mi almıstın yoksa, bak sahibine geri döndü 😘 ehehehe :KK62:
Yaa çok fenasınız 😂 öyle de demek istemem sonuçta kayınvalidem ikinci annem artık o gözle bakıyorum ama kendi annem istemezse isteseydi bile yadırgardım burda beni fitne fesatçı diye nitelendirenlere gerçekten şaştım kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back