• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es ve annem arasinda kalicam!!!

moon31

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
365
195
23
45
Merhaba;
Ne yapacagim konusunda cok kararsiz kaldigim icin sizlerin degerli fikirlerini almak istedim.
Pandemi dolayisi ile zor gunler geciriyoruz.Esim ticatetle ugrasiyor ve isleri inanilmaz kotu gidiyor.Malum odemeler beklemiyor ve her ay odememiz gereken ev kredisi kredi kartlari var.Evlendigimizden bu yana esimin ailesi durumlari iyi olmasina ragmen tek bir coplerini gormedim dusunun yeni nisanlanmisiz bayramda onlarin gelmesi gerekirken evlerinde yasli dedeleri var diye rahmetli babam ayip olur yasca buyuk diye biz kalktik onlara gittik ve genelde bildigim kadariyla yeni geline ufakta olsa bir hediye verilir.Bi corap bile olsa en azindan akillarina gelmis diycem bunu gectik eve ceyiz yerlestiriyoruz kv elinde minik bir hurc ile geldi gulerek;oglumun ceyizi dedi.Icinden 2 tane havlu 6 tanede su bardagi cikti:))Neyse konuyu uzatmiyim gecen mart ayinda karantina doneminde esim 3 ay hic calisamadi.Odemeler birikmeye basladi kredimiz var.Annemden yuklu sayilabilecek bir borc aldik.Bu arada kp hic ortada kv ise 1 defa geldi 5kg un birde toz seker almis.Bunun disinda bir defa biseye ihtiyaciniz var mi ne yiyip ne iciyorsunuz diye sormadi.Simdi esim ailesinden borc istemeyi dusunuyor ama vermiyeceklerinden adim gibi eminim.Annemde en son borc verirken bunun disinda benden para isteme dedi.Parasi var esimde biliyor ama kadinin hastalik olur falan diye kenarda tuttugu bir para simdi ailesi borc vermezse annenden iste diycek.Yuzum tutup anneme bisey diyemem odemeler yapilmazsa durum kotu isin icinden nasil cikicam bilmiyorum.
Not:Esimin alip odememe gibi bir durum yok borc olarak istiyorsa muhakkak oder annemde biliyor.Daha oncede borc alip verdigimiz oldu.

İki yetişkin insan evlenirken aileler zaten bir şey yapmak zorunda değil. Anne baba ben evleniyorum hadi evlendirin eşya altın düğün yapın denilmesi saçma geliyor. İki yetişkin insan bu adımı atıcaksa birikim yapar ve evlenir. Siz çalışıyor musunuz? Eşinize yardımcı olabilirsiniz

Anneniz uygun gordugu kadar borc vermis zaten. Tekrar isteseniz de yok param der cikar isin icinden. Esiniz bir yolunu bulacak artik.

Bu arada evlenmissiniz artik hala eskilere kafayi takmayin yok evlenirken hediyesiydi 5 kilo unuydu falan diye. Kimse kimseye bir sey yapmak zorunda degil artik evlendiniz kendi basinizin caresine bakacak borclarinizi odeyeceksiniz.

Evlendiniz kendi ailenizi kurdunuz. Aileler bir şey yapmak, almak, vermek mecburiyetinde değiller. Karı-koca geçiminizi kendiniz sağlayacaksınız artık. Ayrıca bu sürecin sonu yok daha ne kadar annenizden borç almayı düşünüyorsunuz? Zaten yapabileceği maksimum şeyi yapmış. Eşim öder demişsiniz de yüklü sayılabilecek bir miktarı nasıl ödediniz veya şimdi alsanız sonra nasıl ödeyeceksiniz orasını anlamadım

Allah sağlık verdiği sürece eşlerin birbirine hem maddi hem manevi destek olması gerek, üçüncü bir kişi almak vermek yapmak zorunda değildir. Kimseyi bu durumdan sorumlu tutamayız evlenirken onlara mı sordunuz? Şu süreçte herkes aynı durumda bir de sabırlı olun Allah büyüktür. Ama hep başkaları neden yapmadı diye sorgulamayın öyle mecburiyetleri yok.

İki yetişkin insan evlenirken aileler zaten bir şey yapmak zorunda değil. Anne baba ben evleniyorum hadi evlendirin eşya altın düğün yapın denilmesi saçma geliyor. İki yetişkin insan bu adımı atıcaksa birikim yapar ve evlenir. Siz çalışıyor musunuz? Eşinize yardımcı olabilirsiniz
Evet tabiki oyle fakat esim yillarca geceli gunduzlu calisip kazandigi paradan sadece harclik alip babasina vermis neymis bende biriksin evlenecegin zaman toplu paran olur demis.Ama dugun zamani 1 kurus alamadi.Belirtmedim ama evladinin biri icin her ay 5 bin tl verirken digerine hic destek olmamak ne kadar dogru

Evet tabiki oyle fakat esim yillarca geceli gunduzlu calisip kazandigi paradan sadece harclik alip babasina vermis neymis bende biriksin evlenecegin zaman toplu paran olur demis.Ama dugun zamani 1 kurus alamadi.Belirtmedim ama evladinin biri icin her ay 5 bin tl verirken digerine hic destek olmamak ne kadar dogru
Eşiniz verdiyse maaşını birikim için o aılesıyle eşiniz arasında ya da eşiniz beraber yaşadıkları için yardımcı olmuşta olabilir bilmiyoruz. Ama diğer evladına yaptıysa yine eşiniz ile ailesi arasında olan bir konu

Benim gelirim var mutfak giderlerini vs..karsiliyorum mumkun mertebe destek olmaya calisiyorum.Kazandigini babasina vermis ilerde evlenecegin zaman veririm demis ama hicbir sey alamadi

Yorumlara inanamıyorum, pandemiden dolayı zorda kalmışlar tabi ki yakınlarından yardım isteyecekler. Hatta yakınları istemeden yardım etmeli. Aslında devlet yardım etmeli de neyse o konulara girmeyeyim hiç.
Siz annenizden istemeyin artık. Eşiniz istesin. Bu aralar kreşler kapalı olduğu için bakıcı, oyun ablası ihtiyacı çok var siz de o tarz bir iş bakabilirsiniz.

Niye arada kalıyorsunuz ki? Onun ailesi parası olmasına rağmen vermeyince eşiniz siz ve ailesi arasında kalıyor mu?

siz de istersiniz anneniz hayır der. Başka çözüm düşünelim bitti gitti.

onun ailesinin vermeme lüksü varken sizin annenizin neden yok? Bu size neden sıkıntı yapsın?

Benim gelirim var mutfak giderlerini vs..karsiliyorum mumkun mertebe destek olmaya calisiyorum.Kazandigini babasina vermis ilerde evlenecegin zaman veririm demis ama hicbir sey alamadi
Ne saçma mantık. Babası ihtiyaçlıysa ne ala. Evlatlık yapmış. Ama değilse neden para yönetimini kendi yapmamış bu kadın?

Esiniz ailesinden yardim isteyecek. Zor bir dönemden geciyorsunuz ve imkanlari varsa yardim etmeleri gerekir. Bizim ailede en azindan böyle. Herhangi simariklik icin para istemiyorsunuz, gecim derdi. Hepimizin basina gelebilir. Onlar vermese ama anneniz icin size baski kurmaya hakki yok. Zaten vermis kadin. ve gercekten her insanin kenarda kösede bir kac kurusu olmasi gerekir

Annenizden istemeyin lütfen....kadının sırtından inmelisiniz

Çünkü yapması gerekeni yapmış zaten
Kayinvalidenler biraz versin bence artık .
Ben ailelerin destek olması gerektiğini düşünüyorum... Evlendiniz başınızın çaresine bakın olarak görmüyorum mevzuyu.
Böyle olmamalı komşuculuk oynamıyoruz
Arkadaşta değiliz
Aileyiz aile bilinci budur

Eşiniz, madem zamanın da ailesine vermiş o zaman geri istemesini bilecek.

Diğer kardeşe her ay 5000 TL verilirken eşiniz neden gıkını çıkartmadı!

Anneniz zaten vermiş. Bir daha istemelisiniz. Üstelik korona yarın bitmeyecek. Haliyle eşinizin işleri bu şekilde devam edecek ve borcu ödeyemeyecek.

Baktınız para bulamıyorsunuz borç gırtlağa dayandı evi satacaksiniz. Ordan burdan alınan borçla bu iş yürümez ki.

Back