Bakın biz de tansiyon ilacı yüzünden bir sorun yaşadık. Erkekler bunu takmıyor gibi görünseler de "düzelir ya" deseler de belli etmeseler de aslında bunu içlerinden gerçekten çok sorun ediyorlar kendilerine. Biz kadınlar da "acaba sorun bende mi, soğudu mu, tahrik mi edemiyorum" falan diyoruz içimizden. Ben bile dedim yani ortada somut bir şey var ilaca bağlı olduğu apaçık ortada yine de vajinam mı bollaştı diye konu açtım, acaba yaşlandım, kilo aldım ondan mı, acaba genç bir Rus çıtır olsa ona kalkar mı? falan gibi şeyler bile düşündüm kendi kendime. Eşinize asla bu konuda kırıcı bir şeyler söylememelisiniz. Zaten emin olun bunu kendine çok dert ediyordur. Ben de "belki benim yüzümden" falan dedim. Kendi egomuza yenik düşüyoruz o anda. Bu ancak onları daha fazla üzüyor. Performans baskısı altında hissediyorlar kendilerini. Bir daha denemeye, bir şeyler yaşamaya ve yanaşmaya cesaretleri kırılıyor. Kendi erkeklik egosu zaten paramparça olmuş bir de bizim kadınlık egomuzu tamir edip edememe baskısı altında kalıyorlar.
Ben eşime "ben sana sarılmadan, öpmeden yapamam, olay giriş çıkış değil ben çok güzel şeyler yaşıyorum seninle, aşk yaşıyorum, sen beni çok mutlu ediyorsun" dedim. Bilmiyorum doğru mu yaptım yanlış mı ama tersi bir tutum daha yanlış olurdu eminim. Onu pohpohlayın, basit bir şey ama mutfağa bir tabak taşıdıysa dahi teşekkür edin. Sarılın öpün, sevdiğinizi söyleyin. Yine de bir süre böyle devam edince, güzel giden bir ilişki ama seks yok insan "kardeşi miyim be yahu" gibi bir duyguya kapılmaya başlayabiliyor ama asla o zaman da kadınlık egonuza yenik düşmeyin. Bakımlı olun, seksi olun, ufak tefek cilveleşin, onu beğendiğinizi belli edin. Yani sizin yanınızda kendini güvende ve sevilmiş hissetsin ama yine aynı zamanda kendini erkeksi hissetsin. Erkekler pohpohlanmak ister gerçek söylüyorum bu böyle.
Bu arada çok geçmiş olsun ama corona atlatanlarda sonrasında da uzun süre halzislik ve yorgunluk oluyor, bazısında bu uzun sürüyor, bir, iki hatta 3ay kadar sürebiliyor. toparlanması zaman alır.