- 15 Şubat 2015
- 13.288
- 46.741
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3 yıllık evliyim ve diyeceğim tek şey ailesi kafana yatmadıysa uzak dur , hele adam aile bağımlısı ise yandın demektir , bizim Türk erkekleri evlenince aileleri kıymete biniyor bu hiç şaşmaz...Arkadaşlar sizce eş seçiminde en önemli kriterler nedir?Keşke seçmeden önce şu kriterlerede baksaydım , bakmalıyim dediginiz şeyler varmı?Sizce adayların ve ailelerin dini yaşantı farklılıklarınin olması sıkıntı çikartırmı? Birde şunu merak ediyorum.Mesela bir kız sessiz, çekingen, hakkını çok savunamayan , yumuşak birisi olduğunu farzedin.Dengelemek gibi olması için seçeceği adayın daha uyanık, dişli ,girişken , sosyal , hakkını savunan birimi olmasımı gerekiyor yoksa aynı kendisi gibi sessiz sakin , , yumuşak, biriylemi daha iyi anlaşabilir? Eş seçerken aileside önemli bir faktörmüdür? Mesela birisini istiyorsunuz yada o kişi sizi istiyor, birbirinize uyumlusunuz ama ailesine hiç ısınamadınız , yada sizin aileniz eğitimli ,kültürlü , karşıki tarafın ailesi size ve ailenize eğitim , kültür , kafa yapısı olarak uygun değil, ne yapardınız? Sizce Bir insanı adam akıllı tanımak için ve ciddi bir adım atmak için (evlilik gibi) nekadar süre gerekiyor ?Çevremde gördüğüm bazı muhafazakar ailelerin çocukları iki üç defa görüşüp az bir zaman tanıyıp sonra direk söz nişan düğün olayına atılanlar oldu .Bu süreçte birbirlerini nekadar iyi tanıyabiliyorlar acaba ? Görüşleriniz nedir?
Peki .Ailesi iyi insanlara benziyorsa ama çocuk ailesine aşırı düşkünse3 yıllık evliyim ve diyeceğim tek şey ailesi kafana yatmadıysa uzak dur , hele adam aile bağımlısı ise yandın demektir , bizim Türk erkekleri evlenince aileleri kıymete biniyor bu hiç şaşmaz...
Asiri düşkünse ailesi iyi bile olsa nereye çekseler o tarafa gider eş adayınız , benim eşimin ailesi de dışardan baksan iyiler ama evlilikte herkes kendi menfaatini düşündüğü için ve de çocuklarını kontrol altında tutmaya çalıştıkları için baya sorunlar yaşadık, şimdi ben rest çektiğim için eskisi kadar üzerime gelemiyorlar, ama hala çekişmeler oluyor, eşimi yönlendirme çabaları devam ediyor, size tavsiyem aileye bagimliysa asla evlenmeyin, ben eşimle severek evlendim ama şimdiki aklım olsa sırf bu aile muhabbetinden dolayı baya düşünürdüm en azından başka bir şehre yerleşirdim en başta...Peki .Ailesi iyi insanlara benziyorsa ama çocuk ailesine aşırı düşkünse
Bu arada düşkünlük ve bağımlılığı iyi ayırt edin , ben de aileme düşkünüm ama bana her istediklerini yaptırmazlar manüpüle edemezler ...Peki .Ailesi iyi insanlara benziyorsa ama çocuk ailesine aşırı düşkünse
Aile faktoru sizin hayata bakis acinizla alakali..siz uyumlu oldugunuz surece mutlu olabilirisniz.sger biraz bile yapamam diyosaniz sakin ailesi denk olmayan biriyle gorusmeyin..kaldiramazsiniz..en onemli sey sevgi saygi..ve hemen ardindan..egitimi sizinle denk olmali..fazlasida bazen zarar olabiliyo..eksikligide...ve butun bunlardan sonra..maddiyat..esiniz en az sizin kadar kazanmalii..yoksa..siz cok yipranirsiniz..herseye kostrurken bulabilirsniniz.kendinizi..cok yipranirsiniz..dort dortluk kimse olmuyo..ama benim kendimdede cevremdede gozlemledigim..sevgi saygi maddiyat..hosgoru..evliligi yuruten seylerden...Arkadaşlar sizce eş seçiminde en önemli kriterler nedir?Keşke seçmeden önce şu kriterlerede baksaydım , bakmalıyim dediginiz şeyler varmı?Sizce adayların ve ailelerin dini yaşantı farklılıklarınin olması sıkıntı çikartırmı? Birde şunu merak ediyorum.Mesela bir kız sessiz, çekingen, hakkını çok savunamayan , yumuşak birisi olduğunu farzedin.Dengelemek gibi olması için seçeceği adayın daha uyanık, dişli ,girişken , sosyal , hakkını savunan birimi olmasımı gerekiyor yoksa aynı kendisi gibi sessiz sakin , , yumuşak, biriylemi daha iyi anlaşabilir? Eş seçerken aileside önemli bir faktörmüdür? Mesela birisini istiyorsunuz yada o kişi sizi istiyor, birbirinize uyumlusunuz ama ailesine hiç ısınamadınız , yada sizin aileniz eğitimli ,kültürlü , karşıki tarafın ailesi size ve ailenize eğitim , kültür , kafa yapısı olarak uygun değil, ne yapardınız? Sizce Bir insanı adam akıllı tanımak için ve ciddi bir adım atmak için (evlilik gibi) nekadar süre gerekiyor ?Çevremde gördüğüm bazı muhafazakar ailelerin çocukları iki üç defa görüşüp az bir zaman tanıyıp sonra direk söz nişan düğün olayına atılanlar oldu .Bu süreçte birbirlerini nekadar iyi tanıyabiliyorlar acaba ? Görüşleriniz nedir?
Peki .Ailesi iyi insanlara benziyorsa ama çocuk ailesine aşırı düşkünse3 yıllık evliyim ve diyeceğim tek şey ailesi kafana yatmadıysa uzak dur , hele adam aile bağımlısı ise yandın demektir , bizim Türk erkekleri evlenince aileleri kıymete biniyor bu hiç şaşmaz...
Peki kızın diyelim kariyerli saygın bir mesleği var, kızın ekonomik durumj iyi.Erkek meslek olarak daha düşuk olsa ve kıza göre daha kötü olsa maddiyatı sıkıntı olurmu .Aile faktoru sizin hayata bakis acinizla alakali..siz uyumlu oldugunuz surece mutlu olabilirisniz.sger biraz bile yapamam diyosaniz sakin ailesi denk olmayan biriyle gorusmeyin..kaldiramazsiniz..en onemli sey sevgi saygi..ve hemen ardindan..egitimi sizinle denk olmali..fazlasida bazen zarar olabiliyo..eksikligide...ve butun bunlardan sonra..maddiyat..esiniz en az sizin kadar kazanmalii..yoksa..siz cok yipranirsiniz..herseye kostrurken bulabilirsniniz.kendinizi..cok yipranirsiniz..dort dortluk kimse olmuyo..ama benim kendimdede cevremdede gozlemledigim..sevgi saygi maddiyat..hosgoru..evliligi yuruten seylerden...
Kesin biseyler soylemek cok zor..ama buyuk ihtimalle sorun olur..yani soyle olabiliyo..evlenince bicok sey ortak olacagi icin..maddi anlamda..kendinizi kisitlamaya basliysunuz..diger arkadaslariniz daha rahat olabiliyo..ve cok yorulabiliyosunuz..bekrarkenki rahatliginiz olmayabiliyoPeki kızın diyelim kariyerli saygın bir mesleği var, kızın ekonomik durumj iyi.Erkek meslek olarak daha düşuk olsa ve kıza göre daha kötü olsa maddiyatı sıkıntı olurmu .
İyi insanlara benziyor olmaları da yetmiyor. Hele kendilerini cokkk cok iyi, normal dışı iyi gösterenlerden kork. Fenaligini gosterenden cok , sessiz sedasız duruup her şeyi alttan alttan yapanlardan kork. Cocuk hicbir yüzlerini görmeyince bütün her seyde suçlu sen olacaksin . Neden çünkü onlar ağızlarını acip hicbir sey demiyor.. İçi dışı bir olan insanlar olmalari onemli , hem es adayi icin hem de ailesi icin..Peki .Ailesi iyi insanlara benziyorsa ama çocuk ailesine aşırı düşkünse
Eş seçmek ne bileyim pazardan sebze meyve almak gibi birşey değil ki osu olsun busu olsun diyesiniz, herkesin kriteri beklentisi farklıdır ve bu iş birazda kumar oynamak gibidir.Arkadaşlar sizce eş seçiminde en önemli kriterler nedir?Keşke seçmeden önce şu kriterlerede baksaydım , bakmalıyim dediginiz şeyler varmı?Sizce adayların ve ailelerin dini yaşantı farklılıklarınin olması sıkıntı çikartırmı? Birde şunu merak ediyorum.Mesela bir kız sessiz, çekingen, hakkını çok savunamayan , yumuşak birisi olduğunu farzedin.Dengelemek gibi olması için seçeceği adayın daha uyanık, dişli ,girişken , sosyal , hakkını savunan birimi olmasımı gerekiyor yoksa aynı kendisi gibi sessiz sakin , , yumuşak, biriylemi daha iyi anlaşabilir? Eş seçerken aileside önemli bir faktörmüdür? Mesela birisini istiyorsunuz yada o kişi sizi istiyor, birbirinize uyumlusunuz ama ailesine hiç ısınamadınız , yada sizin aileniz eğitimli ,kültürlü , karşıki tarafın ailesi size ve ailenize eğitim , kültür , kafa yapısı olarak uygun değil, ne yapardınız? Sizce Bir insanı adam akıllı tanımak için ve ciddi bir adım atmak için (evlilik gibi) nekadar süre gerekiyor ?Çevremde gördüğüm bazı muhafazakar ailelerin çocukları iki üç defa görüşüp az bir zaman tanıyıp sonra direk söz nişan düğün olayına atılanlar oldu .Bu süreçte birbirlerini nekadar iyi tanıyabiliyorlar acaba ? Görüşleriniz nedir?