Arkadaşlar sizce eş seçiminde en önemli kriterler nedir?Keşke seçmeden önce şu kriterlerede baksaydım , bakmalıyim dediginiz şeyler varmı?Sizce adayların ve ailelerin dini yaşantı farklılıklarınin olması sıkıntı çikartırmı? Birde şunu merak ediyorum.Mesela bir kız sessiz, çekingen, hakkını çok savunamayan , yumuşak birisi olduğunu farzedin.Dengelemek gibi olması için seçeceği adayın daha uyanık, dişli ,girişken , sosyal , hakkını savunan birimi olmasımı gerekiyor yoksa aynı kendisi gibi sessiz sakin , , yumuşak, biriylemi daha iyi anlaşabilir? Eş seçerken aileside önemli bir faktörmüdür? Mesela birisini istiyorsunuz yada o kişi sizi istiyor, birbirinize uyumlusunuz ama ailesine hiç ısınamadınız , yada sizin aileniz eğitimli ,kültürlü , karşıki tarafın ailesi size ve ailenize eğitim , kültür , kafa yapısı olarak uygun değil, ne yapardınız? Sizce Bir insanı adam akıllı tanımak için ve ciddi bir adım atmak için (evlilik gibi) nekadar süre gerekiyor ?Çevremde gördüğüm bazı muhafazakar ailelerin çocukları iki üç defa görüşüp az bir zaman tanıyıp sonra direk söz nişan düğün olayına atılanlar oldu .Bu süreçte birbirlerini nekadar iyi tanıyabiliyorlar acaba ? Görüşleriniz nedir?