eş durumu ataması

glsns

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
1.805
49
358
kızlar İnşallah bu atamalarda öğretmenlik tercihi yapacam. eş durumuna göre 26yı işaretlicem. her kafadan bir ses çıkıyor bu konuda. kimi eş durumu ataması kalktı diyor. kimi stajyerlik kalkınca eşin yanına gidilir diyor. lütfen bildiklerinizi paylaşın kafam çok karışık.

çok emin değilim ama ilk tercihte eğer puanın yeterliyse eşinin yanına atanırsın. değilse seçtiğin yerlere veya 26. tercihe göre atanırsın. bir yıl çalışırsın sonra eş durumundan tayin istersin.

artık "eş özrü" nedeniyle ha diye yer değiştirme olmuyor.

branşına ,puanına,gitmek istediğin yere (merkez-ilçe...) göre değişiyor yer değiştirme ihtimalin.

tabii yer değiştirme için ilk şart "adaylığın kalkması"; ama artık tek başına yeterli değil bu.

işte bu benim kafamı karıştırıyor anlayamıyorum tam

şöyle açıklayayım canım

yıllardır ilk atamada "eş özrü ataması" diye bir şey yok (uzuun yıllardır) önce sen tercihini yaparsın, puanına göre ataman yapılır, orda 1 yıl çalışırsın asaletin onaylanır (stajyerliğin kalkar) sonra eş özrü ataması ile eşinin bulunduğu yere senin branşında açık varsa ve hizmet puanın yeterse atanırsın...kısaca eş durumu özür ataması eskisi kadar kolay değil maalesef...

işte bu benim kafamı karıştırıyor anlayamıyorum tam

neyi tam olarak anlamadığını söylersen daha net oluruz.

işin içinde olmadığın için oturmuyor taşlar yerine.

atıyorum kafadan "100.yıl Sarısakal İlköğretim Okulu ADANA CEYHAN" bu okula atandığını varsayalım . okulun sana 1 yılda verdiği Hizmet Puanı: 11

özür grubundan tayin olman için minumum 1 yıl o okulda çalışman gerekiyor.

1 yıl sonra tayin hakkı verildiğinde sen 11 hizmet puanı ile başvuruda bulunuyorsun. Senden yüksek puanlılar o okulu yazmışsa senin ataman o okula olamıyor. diğer tercihlerinde şansını deniyor atama sistemi. bütün yazdığın okulları senden yüksek puanlılar yazmışsa hiçbir okula atanamıyorsun ve eğer ilde de boş yer yoksa bir sonraki özür grubuna başvurabilmen için 1 yıl yine "100.yıl Sarısakal İlköğretim Okulu ADANA CEYHAN" okulunda çalışmaya devam ediyorsun mecburen.

bu sadece senin taşıman gereken şartlar,bir de eşinin taşıması gereken şartlar var .

şimdi anladım canım sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…