Eş Ailesiyle bayramlaşma

Evlendikten sonra ilk kurban bayramında eşimin ailesinin yanına gitmiştik, önüme daha titreyen ve sıcak bir et koydular bunu temizle dediler... Dokunamadım bile, sosyete geline, ağaçtan mı topluyorsun sen eti dediler.... Bir iki derken kendimi tanıtmak zorunda kaldım )). bir daha da benden böyle şeyler istemediler.
O nedir ya aileye giriş testi mi ya sabırr😬

Aramadığım için anneme beni şikayet edip kötülemeseydi yapabilirdim evet ama malesef. Kızı dolduruyor. Abim gelmiyor ilgilenmiyor aramıyor diye. Hatta bi ara çalışıyorum orda kaynanamda yedik bi kaç gün görümcem laf yapıyordu abim mi geldi yine neden gelmiş falan diye. Ertesi gün kaynanam sanki yemek mi yapıyorsun evde dedi. Bende yapıyoruz ya dedim daha gitmedim. Laf sokuyor ben geri çekince kendimi pişman oluyor. Kızı yapıyor yanımdada abisine sen bana önceden şunu alırdın alsana diyor.
O zaman en iyisi o anne ve kızını hic umursamamak. Gelin oldunuz diye sizi ezmeye hakları yok. Abisinin artık kendi ailesi var ne demek şunu al bunu al çok ayıp. Bir yardım gerekir abisinden yardım ister o ayrı. Ama gorumcenizin tavırları çok fena. Kv Siz geri çekilince pişman oluyorsa anladığı dil o belli ki. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek.

Ne yaptı size kayınvalideniz merak ettim ☺️
İşte yazmakla sonlanmaz, verdim bir kaç örnek. En önemlisi %1.500 hatalı olan kızını tutup benim duygularımı, hissettiklerimi önemsemedi. İlaveten ben çok duruşu sağlam, istediğini istemediğini pat diye söyleyebilen, evlenene kadar kendi ayakları üstünde durmuş, dünyayı tek başına gezmiş ve 36 yaşında evlenmiş bir kadın olduğumdan beni yönetemedi. Sorun orada. O köylü kurnazı kafalarıyla beni istediği şekle sokmak istedi. Beceremedi. Bak bir örnek mesela; yeni evlendiğim zamanlar... Bir şey yapılacak, ya da bir yere gidilecek, ben kendim yapmışım, ya da taksiyle gitmişim... Konuşma esnasında haberi oldu mesela bu durumdan... Diyordu ki; aaaa kızım beni neden aramadın ben babanı yollardım, o götürürdü falan. Pardonda seni neden arıyorum abi ? Ben kayınpederimin götürmesini istesem direkt ararım onu baba beni şuraya bırakırmısın derim. Yoooook, illaki o yönetecek, o organize edecek, herşeyden onun haberi olacak yok yaaaaa!

Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Ben 8 aylık evliyim ilk zamanların acemiliğiyle çok fazla konu açtım sizlere danıştım ve çok yol aldım. Hala da videolar izliyor kitaplar okuyorum. Sorun bendeymiş benim sınır koyamamam fikirlerimi söyleyememem ve dik duramamamdaymış. İçimdeki kaygılarla çok hata yapmışım. Eşimin ailesi kardeşiyle memlekette. Görümcem benden 2 yaş büyük abisiyle evliyim. Biz dün eşimle çok yorulduk çalışıyorum iftar hazırlığı mutfak derken bayram da olsa biraz uyumuşuz malum yasak. Uyandık eşime aileleri arayalımmı dedim kahvaltı yapalım ararız dedi. Saat 2 falan olduz. Eşim yiğeni için görüntülü arıyor ailesni. Önce benim ailemi aradı telefonla bayramlaştı. Kendi ailesi uzun sürücek çünkü. Eşim ailesni arayınca kayınvalidem yine triplerde laf soktu akşam oldu diye. Eşim ne akşamı saati mi vay bayramın dedi. Kaynanam var tabi dedi namazdan sonra hemen aricaktın dedi. Eşimde yok öyle bişey burda namazlar geç oluyor falan diye takıldı cevabını verdi. Görüntülü aradığı için ayrı arama gereği duymadım kameraya geldim bayramlaştım anneannesiyle babasıyla kayınvalidemle. Kameraya gelmesem gelin gelmedi olur. Kameraya gelirim neden ayrı aramadı yani bilemiyorum hangis doğru. Görümcemi bilenler bilir eski konularımdan çok samimi değilizdir suratsız suratsız telefonla oynuyordu abisyle bayramlaşmadı bile kamerayada gelmedi eşim kardeşini sorunca öyle bi tuttu telefonu bende o ara ocağı kapatmaya gidiyordum hemen sert şekilde kanarya nereye gitti diye çıkıştı. Eşimde mutfağa falan dedi. Kaynanam da suratsızdı. Sormak istiyorum size tecrübeli arkadaşlarım görümcemle bayramlaşamadık ama onunda bi adımı olmadı aynı evdyiz eşimle görüntülü aradık ayrı mesaj aramaya gerek var mı ? Ya da bunu illa gelin olduğum için benim mi yapmam gerekiyor ? Ya da kayınvalidemleridemi ayrı aramalıyım ? Suçluluk duymamalıyım ve birey olmalıyım kendimden emin olmalı ne istersem onu yapmalıyım tedavim boşa gitmemeli psikologa gittim 1 seans kaygılarımdan dolayı eşimin ailesnin isteklerine hayır diyememişim ama saygısızlıkta yapmak istemem. Hatam var mı ?
Valla benim görümcem 1 yaş büyük yengem beni aramadın dediği zaman ben yengeyim sen beni ara diyorum. Kendi abilerimin eşleri de ister arasın ister aramasın hiç takılmam. Böyle şeylere kafa yormayacak senden de insanların beklentisini sıfırlayacaksın 😂

'gelin' sıfatınızı birey olmaya yönlendirin. Sırf evlendiniz diye insanlara gelinlik yapmak çok eskide kalmadı mi?
Sirf görümce diye mi ekstra aramak lazim mi diye düşünüyorsunuz. O zaman gorumceniz de yengesini(abisinin esisiniz küçükte olsaniz) aramalı. Kendinizi bu kadar sindirmeyin, insanlarin ne düşündüğünü onemsemeyin.
Bosverin.
Çok haklısınız. Abisinin eşiyim. Ne yenge dicem diye tersliyor. Saygısıda yok. Fazla hassasım bayramlaşmadık diye kendimi kötü hissettim. Sağolun hatam yokmuş

İşte yazmakla sonlanmaz, verdim bir kaç örnek. En önemlisi %1.500 hatalı olan kızını tutup benim duygularımı, hissettiklerimi önemsemedi. İlaveten ben çok duruşu sağlam, istediğini istemediğini pat diye söyleyebilen, evlenene kadar kendi ayakları üstünde durmuş, dünyayı tek başına gezmiş ve 36 yaşında evlenmiş bir kadın olduğumdan beni yönetemedi. Sorun orada. O köylü kurnazı kafalarıyla beni istediği şekle sokmak istedi. Beceremedi. Bak bir örnek mesela; yeni evlendiğim zamanlar... Bir şey yapılacak, ya da bir yere gidilecek, ben kendim yapmışım, ya da taksiyle gitmişim... Konuşma esnasında haberi oldu mesela bu durumdan... Diyordu ki; aaaa kızım beni neden aramadın ben babanı yollardım, o götürürdü falan. Pardonda seni neden arıyorum abi ? Ben kayınpederimin götürmesini istesem direkt ararım onu baba beni şuraya bırakırmısın derim. Yoooook, illaki o yönetecek, o organize edecek, herşeyden onun haberi olacak yok yaaaaa!
Konuşmalarınızdan duruşunuzun sağlam olduğu net olarak belli oluyor ☺️ Cahil cesareti başka bir şey değil 🤷‍♀️

O nedir ya aileye giriş testi mi ya sabırr😬
Benden küçük görümcem bana gelin diye seslenirdi, bir gün telefonda gene aklınca espri yapıyor yoksa laf mı vuruyor kestiremedim ama gelin gelin gül gibi abimi verdik sana keyfin biz gelince bizi gezdireceksin demişti... Bende çok seviyorsan al koynuna birlikte yat, karşımda akranın yok dedim... Yüzsüz gene geldi, hiç bir şey olmamış gibi davrandı... Özetle resmen bunlar sınav gibi, kime ne yaptırabiliriz, kimi ne kadar kullanabiliriz sınavları... Bende 30 yaşında evlenmişsin çocuk değildim şanslarını...

Aksine napıyor biliyor musunuz aradı geçen eşim diyorki kızına sen aramadın dimi o arasın aferin. Yahu kızınında abisi arayabilir ne yapmaya çalışıyorlar oğlum bizi arıyır önemsiyor unutmuyor gelin bak akıllı ol demeyemi ?
Kıskanıyor demek ki...
Daha Çok yenisiniz mesafe iyidir
Ve zamanla o mesafe kabul ediliyor. Aynı benim durumum gibi

Valla benim görümcem 1 yaş büyük yengem beni aramadın dediği zaman ben yengeyim sen beni ara diyorum. Kendi abilerimin eşleri de ister arasın ister aramasın hiç takılmam. Böyle şeylere kafa yormayacak senden de insanların beklentisini sıfırlayacaksın 😂
Ben takılmam aslında sadece suratlarını 5 karış görünce ne yaptım ben dedim

Ya yemin ederim sizin kayınvalideniz benimkiyle aynı.Eşiniz ne diyor bu duruma ? Benimki çok şükür benden önce kapatır çenesini gerçek yüzüne çok kez şahit oldu😒
Maalesef bu konuyla ilgili eşimle çok kavgalar ettik, boşanma aşamasına geldik. Sonrasında eşim gelip ben seni çok seviyorum; birbirimizi bu kadar severken bu evliliği bitirmeyelim dedi. Bende böyle güzel bir sevginin o fitneler yüzünden bitmesini istemedim. Ama maalesef görmüyor yaptıklarını, anlamıyor. Günlerde aylarca bana hissettirdiklerini bu durumun paylaştım ama sessizce dinliyor. Bende birkaç aydır duruldum; onlar hakkında gram yorum yapmıyorum isimlerini bile geçirmiyorum. Bugün sabah eline koz vermeyeyim diye mecbur aradım, eşim çalıştı bugünde çünkü, yalnızdım evde. Yemin ediyorum o 1 dakikalık konuşma eziyet gibi geldi. Hala sinirden midem ağrıyor.

Sanırım genlerinde var. Ben küçüğüm 23 yaşındaym. Sürekli emirler veriyor. Saygımı bozmak istemiyorum ama çok sinirleniyorum. Bu ara tebrik ederm 🥰

Benden küçük görümcem bana gelin diye seslenirdi, bir gün telefonda gene aklınca espri yapıyor yoksa laf mı vuruyor kestiremedim ama gelin gelin gül gibi abimi verdik sana keyfin biz gelince bizi gezdireceksin demişti... Bende çok seviyorsan al koynuna birlikte yat, karşımda akranın yok dedim... Yüzsüz gene geldi, hiç bir şey olmamış gibi davrandı... Özetle resmen bunlar sınav gibi, kime ne yaptırabiliriz, kimi ne kadar kullanabiliriz sınavları... Bende 30 yaşında evlenmişsin çocuk değildim şanslarını...
Benimkide yanımda duvarda elekmi olur el kızı melek mi olur diye şarkı söylüyordu :)

Maalesef bu konuyla ilgili eşimle çok kavgalar ettik, boşanma aşamasına geldik. Sonrasında eşim gelip ben seni çok seviyorum; birbirimizi bu kadar severken bu evliliği bitirmeyelim dedi. Bende böyle güzel bir sevginin o fitneler yüzünden bitmesini istemedim. Ama maalesef görmüyor yaptıklarını, anlamıyor. Günlerde aylarca bana hissettirdiklerini bu durumun paylaştım ama sessizce dinliyor. Bende birkaç aydır duruldum; onlar hakkında gram yorum yapmıyorum isimlerini bile geçirmiyorum. Bugün sabah eline koz vermeyeyim diye mecbur aradım, eşim çalıştı bugünde çünkü, yalnızdım evde. Yemin ediyorum o 1 dakikalık konuşma eziyet gibi geldi. Hala sinirden midem ağrıyor.
Eşeğin hatrı yoksa sahibininde mi hatrı yok diye diye bende bugün arayıp bayramını kutladım.

Siz yengesiniz abisinin hanımı o sizi arayacak yaşça büyük de olsa abisinden büyük değil benim görümcemin bitanesi eşimin ablası ararım ablamdir bitanesi benden büyük ama ben yengesiyim ilk günden aliştirdim adımı söyledi hemen bozdum Kamuran yenge diye sen abine ismi ilemi konuşuyorsun banada konuşamazsın dedim 22 senedir bir yanlışını görmedim

Orda gorumceniz hata etmiş.
Bizde kameradan aradık konferans şeklinde yani herkesin bayramı mubarek olsun dedim gectim.
Ayrı ayrı herkesin ismini söylemedim.
Gorumcenin de gelip abisinin kutlaması gerekirdi.
Eğer siz kameradan kalktınız diye sucluysaniz o da hiç gelmediği için en basta suçlu yani. Takilmayin
Bayram günü dışlamış olmak istemem kırılsın istemem o yüzden sordum çok sağolun

Hahahahahah benimde okurken yağlarım eridiiii 😍 Bende o kadar yardım ederim sofra kurarken yemek hazırlarken ama kendimi beğenmiş havalıymışım arkamdan böyle demiş şimdi o sofraya oturup afiyetle yiyorum bir güzel kalkıp sigaraya gidiyorum toplanana kadar balkondan gelmiyorum öyle olmaz böyle olunur 😂😂😂🥳🥳
Böyle yapınca nasıl tepki veriyorlar ? Yardım etsene demiyorlar mı ?

X