• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erzincan düğün adetleri

nilsumnill

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
240
177
53
Selam kızlar benim yazın düğünüm var nişanlım Erzincanlı ben başka bir sehirliyim adetler farklıdır haliyle onlara düşen şeyler var illaki ama soyleyemiyorum hani şunu şunu yapmanız lazım diye mesela burda düğünde gelin başını erkek tarafı karşılar ücreti. Sonra geline erkek tarafı iç çamaşırı gecelik makyaj seti falan alır bizde. Erzincanda da bunlar böyle mi bilen var mi acaba aranızda. Oranın adetleri nasıl?

Iki tane erkek olan arkadaşımın eşi erzincanlı. Ve açıkçası neredeyse herşeyi erkek tarafına yaptırdılar bizde böyle diyerek. Nişan elbisesi, kına elbisesi vs bunlar hep erkek tarafına aitti. Birinde hatta damatlığını bile kendi aldı kuzenim (ikisinde de olabilir de birini daha detaylı biliyorum). Bu arada gelin başını zaten neredeyse her yerde adetten erkek tarafı karşılıyor.

Iki tane erkek olan arkadaşımın eşi erzincanlı. Ve açıkçası neredeyse herşeyi erkek tarafına yaptırdılar bizde böyle diyerek. Nişan elbisesi, kına elbisesi vs bunlar hep erkek tarafına aitti. Birinde hatta damatlığını bile kendi aldı kuzenim (ikisinde de olabilir de birini daha detaylı biliyorum). Bu arada gelin başını zaten neredeyse her yerde adetten erkek tarafı karşılıyor.
Hadi ya bizde aksine kız tarafı olmamıza rağmen adetler farklıdır bilmezler diye hiç sıkmıyoruz.

Birazdan biri Donunu neden onlar aliyo yazcak eminim chfkgkgl

Sonucta erzincan yani anadolunun dibi turkiyede gelin basini kiz tarafininin odedigi olmaz sanki pek

Ayriyeten aklima tatli hayattaki irfan geldi erzincanliydi :)

Birazdan biri Donunu neden onlar aliyo yazcak eminim chfkgkgl

Sonucta erzincan yani anadolunun dibi turkiyede gelin basini kiz tarafininin odedigi olmaz sanki pek

Ayriyeten aklima tatli hayattaki irfan geldi erzincanliydi :)
Evet yazdılar bile. Allahım ya sanki keyiften böyle bir şey soruyorum. Bana kalsa başlarım adetine diyip zaten bir nikah yapıp cikacam içinden ama aileler de isin içinde olunca o olacak bu olacak diyorlar haliyle yapılması gerekiyo yani ben bayilmiyorum bunlara. Herkes çok akıllı gerçekten.. teşekkür ederim yorumun için :)

Herkes kendi yöresine uygun olan adeti yapsın illaki bizde şu bu adet var demeniz gerekmiyo
İllaki sorun çıkar farklı şehirler olunca
En iyisi adeti boşverin adetsiz düğün yapın böyle strese girmez gerilmezsiniz

Erzincan adetlerini çok iyi biliyorum :)
Nişandan önce erkek tarafı kız tarafını alışverişe çıkarır.Gecelik,çamaşır her ne geliyorsa alırlar ama o erkek tarafında kalır ve gelirken düğünden önce gelin sandığına konur.

Nişanlıl vb şeyleri kız tarafı halleder.Gelinliği erkek,damatlığı kız tarafı alır

Bu işlerde bence soz karışmayın fazla, aileler istiyorsa adet oturup konuşsunlar. Anneler mesela ne yapılmalı aralarında konuşup anlaşsınlar. Bence en güzeli istediğiniz kullanacağınız şeyleri almak ama kimi aile adetler konusunda çok ısrarcı.

Erzincan adetlerini çok iyi biliyorum :)
Nişandan önce erkek tarafı kız tarafını alışverişe çıkarır.Gecelik,çamaşır her ne geliyorsa alırlar ama o erkek tarafında kalır ve gelirken düğünden önce gelin sandığına konur.

Nişanlıl vb şeyleri kız tarafı halleder.Gelinliği erkek,damatlığı kız tarafı alır
Yaa teşekkür ederim canım bilgilendirdigin icin:)

Back
X