- 18 Mart 2015
- 732
- 498
- 34
-
- Konu Sahibi ozgurruzgar
Tesekkur ederim :)Ama o yumurta reglinle bereber düşüyormuş canım kanama ile yani. Sanmıyorum hamile kalacağını. Senin kullandığın ilaç 4 gün sonra alsan bile etkili yeni çıkandan almışsın birşey olmaz yani merak etme.
Oyle deme yaaaaBenim kardeşim de dikkatsiz bir ilişki sonrasi ertesi gün hapi almisti ama bebis geldi :)
Simdi sürpriz yumurta diye seviyoruz :)
Oyle deme yaaaa
Iste canim ben hemen evlendimde ilk ay hamile kaldim gelde korkma :)
Amin canim cok sagol :)Ama bence bu istisna diyerek rahatlatayim seni :)
Bir arkadasim belki 5 kereden fazla kullanmistir ertesi gün hapi
Onda bebis olmadi
Zaten bebeğim var demistinz galiba
Yavrunuzu saglikla buyutursunuz inşallah
Ama bence hamile olmazsiniz zaten adetin son gunuymus
Hakkinizda hayirlisi olsun
Mutluluklar :)
Bilgin icin tesekkurler.Canım eczacı arkadaşıma sordum eşi de doktor aynen bunu yazdı. Benim dediğim gibi.
Adetle birlikte hamile kalınmaz, yumurtlama olması imkansızdır çünkü. bir yumurtlama olmuşsa adetle birlikte o yumurta düşmüştür.. Oluşmasına zaman kalmamıştır. ama son günü olduğu için gene de almasında fayda var. Ertesi gün hapı kullanan birinin hamile kalması İMKANSIZ şartlara uygun kullandığı sürece.
Oncelikle merhaba bayanlar yeni uye oldum daha oncedende uye idim malesef telefon degisikliginden sifremi unuttum ve tekrar uye olmak zorunda kaldim.neyse uzatmak istemiyorum adetimin son gunu aksam yani 7.gunu esimle birlikte olduk ve esim dikkatsiz davrandi malesef anlamissinizdir.dun aksamdi ve ben bugun aradan 12 saat sonra ertesi gun hapi aldim cunku suan cocuk istemiyorum bi cocugum var tedavimden dolayi istemiyorum suan sizce ilac etkili olmusmudur isim veremiyorum ama tekli olan 5gune kadar olan ilacti
Evet son gun diye cunku sperm 3gun canli kalabiliyomus korktum
Ertesi gün hapı riskli dönemlerde alınır,sürekli korunma yöntemi olmaz,mesela doğum kontrol hapını içmeyi unutmuşsundur birliktelik sonrası ertesi gün hapını alırsın.Ben evlenınce bununla korunmayı dusunmustum napıyomus kı bu zararını hıc arastrmadm bak bı arastrym..
Bu konu hakkında doktora gıdıcem zaten ne uygundur iğnemi hapmı diye ama forumdada arastrsam iyi olucak sanırım ..Ertesi gün hapı riskli dönemlerde alınır,sürekli korunma yöntemi olmaz,mesela doğum kontrol hapını içmeyi unutmuşsundur birliktelik sonrası ertesi gün hapını alırsın.
Daha once ertesi gunu hapini 1 kere kullandim ayni sizin durumunda oldugunuz gibi regl yeni bitmisti . Hamileleik olmadi olayin sabahinda kullanmistim. Yalniz 1 hafta icinde tekrar regl olacaksin malesef kanama yapiyor bilfin olsun
Tesekkur ederim bilgi icinDaha once ertesi gunu hapini 1 kere kullandim ayni sizin durumunda oldugunuz gibi regl yeni bitmisti . Hamileleik olmadi olayin sabahinda kullanmistim. Yalniz 1 hafta icinde tekrar regl olacaksin malesef kanama yapiyor bilfin olsun
Evet haklisin ama yaklasik hamilelim oldu zamani saymazsak yakladik 4yildir boyle korunuyorum surekli hap icmem esimin korunmasi alerji gibi seyler yapiyo bu sekilde alistik bide :)Sperm 3 gün kalabiliyor ama bu günlerin senin yumurtlama gününle de çakışması gerekiyor. Yani eğer 28 günde bir adet oluyorsan 7.gün girilen ilişkide hamile kalman olası değil. İki ve üç gün sonra girdiklerin daha kritik.
Tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. Mesela hiç bir yöntemi kullanmadığını eşinin dikkatli olduğunu söylemişsin ama bu tedbir değil. Kendi fikrim bu.