Evet.... Kesinlikle okunmasını hiç bir açıdan faydalı görmüyorum. Elbette ki kitapların işi fayda sağlamak değil ama edebi açıdan da hiç bir zevk alamadım. Hatta güzel olmadığı gibi bir de gençlerin okuması sakıncalı bence. Arkadaşlar,kitabın satır aralarında isteyerek veya bilmeden o kadar iç gıcıklayıcı mesajlar verilmiş ki,yani aklı başında olmayan,eğilimli ,yetişme çağındaki bir genç o satır aralarından etkilenir. Yani eroin kötülendiği kadar övgüler de yağdırılmış. Bunu Canan Tanın kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Çünkü maalesef bence kendisi böyle bir amaca hizmet etmekte bile yeterli değil. Hayatımda eroini bu kadar çekici gösteren ve bir-iki deneme ile kontrol altına alınabileceği mesajını veren, tabiri caizse eroine övgüler yağdıran bir kitabı ne okudum ne de böyle bir söylem duydum. Bazı konular hassastır bence ve ele alınıp işlenirken çok dikkat edilmelidir.
Konusu bir yana dil de tam bir fiyasko. Çocuk kitapları bile daha olgun bir dille yazılıyor günümüzde. Kişiler de kesinlikle derinliğine inilmemiş ,karakter olamamış tipler olmaktan öteye geçememiş. Bunlar benim görüşlerim arkadaşlar. Bana katıldığınız veya benim gibi düşünmediğiniz yönleri açıklayarak söylerseniz sevinirim.
Sevgiler...